- 8 Mayıs 2008
- 8.605
- 524
- 363
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
Ben bu işi haftalık yapıyorum. Sebzeyi sadece ama taze kalması açısından. O hafta aşağı yukarı kafamda bellidir gün olarak neler yapacağım ya da alış veriş esnasında belirlerim . ona göre alırım sebzelerimi. Ama bakliyat vs bunlar zaten uzan vadede saklandığı için genelde stok tutulur. Et de en çok 15 günlük işimi görecek şekilde alırım. Çok fazla yemek yapmıyor musun sen? Elin alışır zamanla.
aynı bende sizin gıbıyım..mesala pazarda oluyoruz,karsımda bır ton sebze var ama elım gıtmıyor dıyorum kesın bozulur almayım dıyorum..sonra 2 gun sonra keske alsaydım şimdi ne yemek yapacagım dıyorum:/
merak etme bebiş doğsun ek gıdaya geçince seni her konuda olduğu gibi bu konudada eğiticek :)))
hergün farklı bir sebze yesin diye haftalık alışverişini ona göre yapıcaksın
her daim dolabında sebze bulunucak
Canımm merhaba. Benim burda çok taze getiren bir manavım var. ben ordan hafta içlerinde alıyorum. çünkü ben liste yapıp şu gunler bunu yapıcam diyomıyyorum sebzeler için. Bakliyatlarda pazartesi gunu atıyorum kuru fasulye yapıcam diyorum yapıyroum ama Salı gunu kabak yemeği yapıcam diyorum ama canımız Taze fasulye istiyor. O yüzden sonrada o kabak çürüyor atmak zorunda kalıyorum ki çook kavak patlıcan biber çürrttüm. Otüzden haftalık pazar alışverişimin bir kısmını pazardan harcıyorum , bir kısmınıda hafta içi harcıyorum manavda. bana haftalık yemeklik masrafı 100 tl yetiyor iki kişiyiz etini balıgını sebzesini baklıyatını yapıyorum gayette .
oyüznden kasmaa kendini etrafında yakın manav varsa , pazar alışverişini az az yap geri kalan parayıda hafta içi manavda harca derim. Ki et konusunda ben hayatta buzlukta bekleyen et yiyemiyorum onuda hep yiceğim gun alıyorum
Menü hazırlayıp ona göre liste oluşturabilrsin.
Ben perşembe günleri pazara çıkarım.
Haftalık yemeklik eksiklerimi alırım.
Ayda bi kere de market akışverişimi yaparım toptan.
Unutmamak için de liste yaparım
Semt pazaarına gıdebılrısın gıtmeden once bır lıste yap yap bır haftada ne sekılde neler yapacagını
Mesela benım dolabımda her sey pısmıstır hazırdır fasulye bezelye dolma Kavurma . .......Balık harıc onu pısırmıyorum cunku kızartma hemen oluyo Herseyı dolduryorum pısırıyorum olakı yemek yapamadım dondurucudan cıkarım mıkrodalgada halledıyorum hemen
Bence dondurucunu doldur olakı evde olamadın da kurtarıcın olur
Ben semt pazarını tercıhnedıorm. Taze oluyo bıde marketten.
He tabı bıde ekeonomık hanı bı maydonoz 600 kurus pazarda 3 tane 1 tl :)
Duzene gırerde tutturunsan alısırsınsende
pazar yok malesef burda
sebzeler de markette aşırı pahalı.
maşalah çok temkinlisinBen sebze hariç diğer bütün malzemelerimi aylık alırım. Her ay maaş aldığım hafta gider aylık alışveriş yaparım, deterjanlar, temizlik malzemeleri, etler, kuru baklagiller, kahvaltılıklar vs. (ve evde sürekli yedeklerim vardır, atıyorum hiç açılmamış 2 litrelik yağ, hiç açılmamış 6 kilo ariel gibi, bitmeden yedeğini açmadan yeniden alırım, yedeği açar, yeni aldığımıda yedek yerine kaldırırım)
Sebzeleri de haftalık alırım.
Mesela tavuk etlerini kuşbaşı doğrar dondurucu poşetlerine koyar, dondurucuya atarım. Hatta sucukları bile dilimler dondurucuya atarım.
Arkadaşım biz annemle şöyle yaparız haftada bir gün pazara çıkarız oradan haftalık,sebze ve meyvelerimizi,yeşilliklerimizi alıyoruz ailede kaç kişiysek ona göre zaten bazen fazlada alırız eger misafir gelecek olursa eger ıspanak alırsak onu öncelikle pişiririz aldıgımız yeşillikleri temizleyip koyuyoruz daha iyi dayansın diye eger ıslakla kurutuyoruz market alışverişi konusuna gelince kahvaltılık ürünler hariç gerisini aylık yaparız kahvaltılık ürünleri ise haftalık alıyoruz et türlerini ise kasabımız çok yakın oldugu için yüre mesefesinde 5 dk lazım olacagı zaman alıyoruz sitemizin kasabı oturdugumuz site yapılırken siteyi yapan müteahhit sitenin çevresini hem koruma duvarı olarak hemde site kalabalık oldugu için dükkanlar yapmış sitemizin çarşısı var ordan alırız eti kasap güvendiktir siz yurtdışında yaşıyormussuzun türk market yada türk kasap yokmu
maşalah çok temkinlisin
kasap var, uzak biraz.
Dün markete gittim, yine beceremedim arkadaşlar, sebze reyonunda kalakaldım. ya bozulur vs diye biraz taze fasulye biraz da pırasa aldım başka bişey alamadım
Bugün pırasalı barbunya pişireceğim yarına Allah kerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?