- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
2 yılı aşkındır evliyim, yemek yapmak için haftalık, aylık alışverişi beceremiyorum, illaki 2 günde bir pişireceğim şey için eksiklerim oluyor markete gitmem gerekiyor.
özellikle sebze ve et konusu, kuru baklagiller, soğan, patates zaten dolapta duruyorlar. Ama sebze ve eti hep pişirmeye karar verdiğimde alıyorum. bu işi nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?
alışverişe çıktığımda sadece 1-2 gün pişirecek kadar sebze almam normal mi? Evde şu an pişirecek birşeyim yok, alışverişe çıkacağım, ama yarın yine çıkmam gerekecek :26:
aynı durum bende de var.250 liralık alışveriş yaparız,eve gelirim tuz yok,soğan almayı unutmuşum...
başka zaman derimn ki bu sefer alacakllarım biraz idare etsin,sürekli aluışveriş yapmayım.
1 hafta geçmeden dolaptaki ıspanak çürür.
nasıl çözülecek bu konu bilmiyorum.
aynı durum bende de var.250 liralık alışveriş yaparız,eve gelirim tuz yok,soğan almayı unutmuşum...
başka zaman derimn ki bu sefer alacakllarım biraz idare etsin,sürekli aluışveriş yapmayım.
1 hafta geçmeden dolaptaki ıspanak çürür.
nasıl çözülecek bu konu bilmiyorum.
hangi sebzeleri alacağınıza nasıl karar veriyorsunuz? önce haftalık menünüzü yapıp mı alıyorsunuz, yoksa evde olan malzemeye göre mi yemek yapıyorsunuz, bir de yurtdışındayım, helal et heryerde bulunmuyor, o yüzden evimde olmaması sıkıntı oluyor, ani misafir geldiğinde yapacak malzemem olmuyor
Alacağım sebze evde varsa almıyorum zaten olmayanları alıp haftalık kullanıyorum..Yurt dışında etin bulunması zor mu oluyor,büyük marketlerde filan yokmu hiç satılmıyormu ..
2 yılı aşkındır evliyim, yemek yapmak için haftalık, aylık alışverişi beceremiyorum, illaki 2 günde bir pişireceğim şey için eksiklerim oluyor markete gitmem gerekiyor.
özellikle sebze ve et konusu, kuru baklagiller, soğan, patates zaten dolapta duruyorlar. Ama sebze ve eti hep pişirmeye karar verdiğimde alıyorum. bu işi nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?
alışverişe çıktığımda sadece 1-2 gün pişirecek kadar sebze almam normal mi? Evde şu an pişirecek birşeyim yok, alışverişe çıkacağım, ama yarın yine çıkmam gerekecek :26:
o tarz şeyleri unutmuyorum, soğan tuz vs bunlar demirbaş evde, ama demirbaş olmayanlar ıspanak vs. çürür diye almıyorum işte ben de, illaki almam için pişirmeye karar vermem lazım.
bugün ıspanak alıyım bari uzun zamandır yapmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?