Yiyici akrabalar :(

eşine para fazla gelmiş.
bir borca sokun da aklı başına gelsin.
2 kaşığı varsa birini kır sende.
ne demek sigaralarına dek almak. onların hava parasını ben g.tümden ter akarak kazanayım onlar havaya savursun.

eşine kendi paranı artık paylaşmayacağını söyle. evde de atıyorum sadece fatura sana ait olsun. geri kalanı eşinin maaşından olsun.
aklı başına gelir belki.

2 binlira para yetmiyor mu kayinvalidene tek kişi üstelik.

2 binlira para yetmiyor mu kayinvalidene tek kişi üstelik.
Görümcemler varken mümkün değil, diyorum ya etten başka bişey yemezler 3 ay kalıyorlar ellerini ceplerine atmazlar alışmışlar yani buna, başka akrabalarımı görüyorum yaz tatiline gelen Öğtetmen kuzenim var, evin masrafını alır mesela, ya da annesi ona bişey ısmarlar alır para kabul etmez bizimkiler kendi kışlık salça domateslerinin Parasını bile bize ödettiler kışlık fasulyesini bile biz aldık Kv yaptı insan bi teklif eder dimi senin annenin durumu belli , eşime ne diyebilirim ben

Anlaşılan eşinize bir şey diyemiyorsunuz.
O yüzden eşinizden maaşınızı ayıracaksınız. Normalde eşlerin maaşlarını ayırmaları doğru olmasa da, siz gönlünüzden olmadıkça kimseye çalışmak zorunda değilsiniz.
Kendi maaşınızla sadece kendiniz için birikim yapacaksınız. Ya da kendi konforunuza harcayacaksınız. Evinize ya da ortak masraflarınıza değil.
Eğer hem evini geçindirp hem de ailesine yardım edebiliyorsa da eşinize hiç karışmayacaksınız. Problem de etmeyeceksiniz.

Canim senin akrabalar yiyici degil,kocan yedirici. Seninki hanimiş aaa demese hic biri agzi acik beklemez

benim görümcede tatile gider marka kıyafetleri giyer çocukları özel okula gider. ama ailesini sömürmeden duramaz.onlarda ona acır. durumları iyi değil die. hepsi yardım eder. sizi çok iyi anlıyorum.ama çözümü yok inanın.

harcamalarımı artırdım bu seferde eşim bana sardı. param yok.para yetişmiyo die sürekli huzursuzluk çıkardı. görümcem hakkında bişey dediğimde lafı ağzıma tıkıyo. gelde uğraş bunlarla. bi çözüm bulursanız bende uygulayacağım.

ayyy heryerde var bu adamlar... benım esimde abisine yedirmesii çok sever ben dedim ama benden habersiz aldığın verdiğin 1 lira haram olsun kat kat fazlası cıksın dedim korkuyo ozman harama helale cok dıkkat eder. ben çalışım eltim otursun onlara destek olalım yok oyle valla hemen bseyler al harca markete gttıgınde 10 lıra harcadysan 20 harcadım de biriktir evde birikmiyosa annene ver canım tavrını koymalısın

canım benim ailesi hariç başka sorunum yok diyorsun da, e daha ne olsun?

Görümcenizin durumuyla ilgili sizin bilmediğiniz bir şey olabilir mi?
Valla hiç sanmıyorum canım durumları gayet iyi yaşayışlarından belli zaten evleri arabaları var kredi Borçları yok hesaplarsak bizden daha çok para kalıyordur ellerinde

Gerçekten içim içimi yiyor derler ya aynen o durumdayım, eşime Bikaç kere dedim ki ablan o parayı alacakmı gerçekten, Hakkı tabi Alcak! Oldu cevabı. O günden beri soğuğum ona karşı naptım ben deyip duruyor haketmediğini söylüyor bu muameleyi. Gelecek planlarımız var seneye çocuk düşünüyoruz daha geniş bir eve çıkmak istiyoruz bunun için de para biriktirmek Lazım

Eşiniz sesini yükseltiyorsa ne olur?! Yani kavga etmek mi istemiyorsunuz yoksa korkuyor musunuz? anlamadım ben.
Sizin yerinize koydum kendimi,
Kimse benim maaşımla kahramanlık yapamaz,tek kuruş vermem.Zaten canına okurdum o ayrı.Para yetmedimi benden isteyecekse , ablasının pis boğazı için ,gitsin o zaman ek iş yapsın.
Küserse küssün, kızarsa kızsın,umrum olmazdı.Enayi yerine koydurmayın kendinizi.Vermeyeceksiniz yetmedimi bu kadar basit.

Valla hiç sanmıyorum canım durumları gayet iyi yaşayışlarından belli zaten evleri arabaları var kredi Borçları yok hesaplarsak bizden daha çok para kalıyordur ellerinde
Valla o zaman hiçbir mantığa uymuyor bu durum, eşinizin sağlıklı düşünememesi dışında.
Maaşınızı vermeyin. Net ve kararlı olun bu konuda. Yoksa durum fena.

Anlamıyorum. .
Neden herkes kendine bakmıyor. .
Evli barklı insanlar. .

Evet bu devirde kadınlar Ayakları üzerinde durmalı ve kendi paralarını kazanmalıdır. Amaaaa bu duruma da erkekler pek çabuk adapte oldular ya.
Biliyorki parası bitsede başka para kaynağı var harca gitsin. Anneye ablaya efelik yap hemde karısının parasıyla.

Bu durumun tek bir çözümü var gerekirse dişe diş tartışmak. Sesini yükseltirse yükseltsin. Ne olacak sanki. En azından ne düşündüğünüzü bilir. kusura bakmasın milletin ağız kokusunu Çekerek kazandığım parayla kimse ağalık taslayamaz

Böyleleri her ailede var malesef eşek olunca semer vuran çok olur misali

Bütün yaz tatilini sizin evinizde geciriyorlarsa işini bilen insanlar oldukları belli oluyor. Alah böyle insanlardan uzat tuttsun herkesi çok tehlikeli.

Kv 2 bin tl para alıyor ve sen kv'nin durumu belli diye küçümsüyorsun aldığı parayı. Bir de 500 tl veriyorsunuz. Görümce de dediğine göre kocasıyla birlikte 8500 tl falan alıyo.

Bişey diyim mi bence görümce ve eşi sizi yiyor. Bence o kadar paraları yoktur ve sizi kandırıyorlardır. O kadar para alan adamlar gelip sen de mi tatil yapacak, hani cimri olan bile gider iyi bir yerde tatil yapar. Eniştenin 5-6 bin tl alması hikayedir hikaye, belki de bi dolu borçları bile vardır sizden gizliyorlardır. Kv biliyorsa durumları aklınca onlara yardım yapıyordur. Kimi insanlar vardır hava atmak için onlarca yalan söyler. Bence sizin görümce de o hesap. Millete hava basıp aç geziyorlardır..

var böyle tipler, benim kızkardeşimin görümcesini anlatıyorsunuz sandım bir an...
eğer durumları anlattığınız kadar iyiyse ve buna rağmen eşiniz böyle yapıyorsa kusura bakmayın ama tek kabahatli eşiniz.
kızkardeşinden ve eniştesinden esaslı bir kazık yemediği sürece düşüncesi değişmez arkadaşım üzgünüm. en azından bizimkilerde öyle olmuştu ama yedirdikleri paranın haddi hesabı yok.

durum buyken çocuk konusunda acele etmeyin derim,
ayrıca kendinize birikim yapmaya çalışın,
hepimiz evli olunca kese ayrılmaz bilmem ne diyoruz ama eğer o kese saçma sapan şekilde birilerine peşkeş çekiliyorsa sizin hakkınıza giriliyorsa o sözün de geçerliliği kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…