• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yksye hazırladım 100 150 k arasi tutuyor ama?

benim şimdiki aklım olsa atanırım herhalde ya, çok yoruldum simdiden. para özel sektörde evet ama akıl sağlığı devlette :işsiz:

tabi mezuniyeti de öyle ya da böyle alman lazım, ama her türlü alınır o çalışırken de alınır

Sayisaldan mi? Onlisans kpss ile atanip sonradan universite okumak da mumkun. Yani devlet destekliyor. Kpss ile atanip sonra tekrar universite sinavina girip daha iyi bir bolumde okuyabilirsiniz. Memuriyetiniz oldugu icin de kurum ici atama olabilir. Ama hep ihtimaller uzerine konusuyoruz tabi.

Okurken de çalışabileceğin atamabileceğin bir sektör olsun yeter. 14.000 sıralama ile üniversiteye yerleştim. İşsizim 😅
Okurken lise kpssye girseydim misler gibi atanmış olacaktım.
Bazen nokta atışı önlisans programları, bazen talep görMEyen lisans programları çok daha hızlı işe başlamaya sebep oluyor.

Okurken de çalışabileceğin atamabileceğin bir sektör olsun yeter. 14.000 sıralama ile üniversiteye yerleştim. İşsizim 😅
Bazen nokta atışı önlisans programları, bazen talep görMEyen lisans programları çok daha hızlı işe başlamaya sebep oluyor.
Ne okudunuz ki?

Mesleğiniz ne acaba?

Yks siralaman iyi degil ki, Kpss'ye girip atanacak puani alabilecek misin?
Nasıl iyi değil? 3 milyon küsür insan içinde ilk %5 in içinde olacak bir başarı göstermiş.
Gayet başarılı bir sonuç. Mimarlık mühendislik bölümlerini bile okuyabilir.
Güzel özel üniversitelerden burs alabilir.

Ne yazsam bilemiyorum okuyup da işsiz olmak istemiyorum kpssye girsem mi onerisi olan var mi ?
Yks siralaman iyi degil ki, Kpss'ye girip atanacak puani alabilecek misin
Nasıl iyi değil? 3 milyon küsür insan içinde ilk %5 in içinde olacak bir başarı göstermiş.
Gayet başarılı bir sonuç. Mimarlık mühendislik bölümlerini bile okuyabilir.
Güzel özel üniversitelerden burs alabilir.
100bin 150binden bahsediyoruz, abarttığınız kadar iyi değil.
12 senelik öğretmen ve eğitim koçuyum.

Bu ülke şartlarında zengin koca seçeneği daha mantıklı duruyor. Tabi şaka bir yana okusan da iş garantisi yok birde yıllarını vereceksin onda göre değerlendir derim. Ben bazen diyorum okula harcadığım zamanı acaba çalışmayamı harcasaydım. Sözelse özellikle bölüm daha sıkıntı.

Yks siralaman iyi degil ki, Kpss'ye girip atanacak puani alabilecek misin

100bin 150binden bahsediyoruz, abarttığınız kadar iyi değil.
12 senelik öğretmen ve eğitim koçuyum.
Abartmadım ki minik bir hesapla yüzdelik başarısının rakamlarına ve üniversitelerin taban puanlarına göre konuştum.
Bu sene 3 milyon öğrenci arasından 100-150 bin yapıp, ilk %5 in içinde olan birine, bir öğretmen olarak nasıl başarısız diyebilirsiniz ki.
Üstelik koçluk eğitimi almışsınız 🤷‍♀️
Bu tarz yorumlar yüzünden başarısızlık duygusu yaşayıp şevki kırılan, isteği kaçan kaç genç vardır.

Abartmadım ki minik bir hesapla yüzdelik başarısının rakamlarına ve üniversitelerin taban puanlarına göre konuştum.
Bu sene 3 milyon öğrenci arasından 100-150 bin yapıp, ilk %5 in içinde olan birine, bir öğretmen olarak nasıl başarısız diyebilirsiniz ki.
Bu tarz yorumlar yüzünden başarısızlık duygusu yaşayıp şevki kırılan, isteği kaçan kaç genç vardır.
Yüzdelik niye hesaplıyorsunuz ki? Gelir düzeyine göre hesap yaparsak da buradaki çoğu kişi yüzdelik dilimde iyi yerlere gelir ama bu bizim zengin olduğumuzu göstermez. Dağılıma bakmak gerekir. Genelde 100000 gibi sıralaması olanların puanları vasat oluyor. O yüzden TYT gibi basit bir sınavda bu kadar başarı gösteren KPSSde pek bir şey yapamaz.

Şaka mısınız :KK53: Az daha abartıp duyar kassaydınız, bu drama az kalmış.
Başarısız gibi bi ifade kullandığımı hatırlamıyorum. Hakim olduğunuz bi meseleyse daha detayli konusalim, degilseniz kendi yorumunuzu yapın ve benim yorumum üzerinden şov yapip olayi baska yerlere saptirmayin.

Yüzdelik niye hesaplıyorsunuz ki? Gelir düzeyine göre hesap yaparsak da buradaki çoğu kişi yüzdelik dilimde iyi yerlere gelir ama bu bizim zengin olduğumuzu göstermez. Dağılıma bakmak gerekir. Genelde 100000 gibi sıralaması olanların puanları vasat oluyor. O yüzden TYT gibi basit bir sınavda bu kadar başarı gösteren KPSSde pek bir şey yapamaz.
Allah razi olsun, fenalasmistim kosede 😂

YKS sınavı demiş ama siz sadece TYT yi baz almışsınız. AYT sınavını da kapsamıyor mu YKS? Yüzdelik dilimle üniversiteye giriş yapılmadığını bende çok iyi biliyorum. Ama o sınava girenleri %100 olarak düşünürseniz %5 in içinde olan birine başarısız denmesine gönlüm el vermedi.
Sadece parmakla sayılan 3-5 mesleğin başarı olarak görülmesinden dolayı onlarca genç yitip gidiyor zaten. Onları yapamayanların hepsi vasat size göre. Oysa gün içinde onlarca yüzlerce meslek yapan insana ihtiyaç duyuyoruz.
Onca şirket çalışanı, beyaz yakalısı, yöneticisi hep tıp mezunu ya zaten.
Üstelik ben söylemiyorum bunu Googleda aratın başarı sıralaması diye, kaç tane bölüme girebildiğini görürsünüz.
Bir insan hangi bölümü okursa okusun kendine o meslek için yeterli donanımı kattığı zaman başarılı olur.
Yoksulluk sınırının 20 bin üstü hesaplandığında bir ülkede gelir düzeyiyle ilgili yaptığınız yorum hem komik hem konuyla alakasız olmuş bu arada.

Şaka mısınız :KK53: Az daha abartıp duyar kassaydınız, bu drama az kalmış.
Başarısız gibi bi ifade kullandığımı hatırlamıyorum. Hakim olduğunuz bi meseleyse daha detayli konusalim, degilseniz kendi yorumunuzu yapın ve benim yorumum üzerinden şov yapip olayi baska yerlere saptirmayin.
Şov mu? Duyar kasmak mı? Pes…
Bir eğitimci olarak bu söylediklerim size şov gibi geldiyse, sivrisinek saz misali…
90/95 üstü not alamayan öğrencinize “bu yaptığın iyi değil ki” demek mesleğe hakimiyet demek ki size göre.
Hakim olduğunuz konuda!! fikrimi daha yapıcı ve bilgi içeren bir kaç cümleyle çürütmek yerine, 18 yaş altı cevaplarla geçiştirmenizde hakimiyetinizin göstergesi!!!

Back
X