Yobaz bir anneye sahip olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte bazı inançlara göre yaratıcı bir kulu dünyaya göndermek için anneyi vesile kılıyor. Kutsallık burdan geliyor. Anne hiçbir şey yapmasa bile en basitinden vücudundan veriyor ve çeşitli fedakarlıklar yapıp sıkıntı çekiyor. Sonrasında yaptıkları kendisini bağlar. Evladın da anne üzernde hakları var. Kendi kendine oluşup doğduğunu düşünen kişilerin kutsiyet atfetmemesi normal.
Nisa Mihriban bebekten sonra buraya katılamayacağım. Vücudundan vermeseymiş keşke diyorum. O bebek günlerdir yoğun bakımlarda, beyin hasarı var mı yok mu belli değilken yatıyor olmazdı.
Ve Nisa bebeğin hakkı var "annesi" üzerinde, evet. Çünkü o da en iyisini hak ediyordu. Boş arsaya terk edilmektense özenle seçilmiş beşiklerde yatmayı hak ediyordu. Ama annesinin hiçbir hakkı yok, olamaz.

Nisa Mihriban bebekten sonra buraya katılamayacağım. Vücudundan vermeseymiş keşke diyorum. O bebek günlerdir yoğun bakımlarda, beyin hasarı var mı yok mu belli değilken yatıyor olmazdı.
Ve Nisa bebeğin hakkı var "annesi" üzerinde, evet. Çünkü o da en iyisini hak ediyordu. Boş arsaya terk edilmektense özenle seçilmiş beşiklerde yatmayı hak ediyordu. Ama annesinin hiçbir hakkı yok, olamaz.
Gidip en ucuk ornekleri veriyorsun bacim sende.

İnsanların inanç özgürlüğüne sahip olmak istemesi sizi niye rahatsız ediyor?
Hic etmiyor hatta sen katoliklerden ornek verdin bende ne var bunda dedim. Insan hangi dine mensup ise cocugununda oyle olmasini ister ki cok dogal. Soyledin madem. genclerde dinsizlik moda oldu..sirf cool olmak icin inanmayanlar var.. gerci eskidende satanistlere ozenen cocuklar vardi mesela..

Herseyin bir bedeli var, totosu yiyen soyler o zaman. Soyleyemeyende zaten orucu tutuyor gibi yapar.
Ailemizin duygusal, çoğu zaman fiziksel şiddet barındırabilen manasız ve hadsiz tepkileriyle mücadele etmeye çalışmak ne zamandan beri "totosu yememek" oluyor? Dışarıda da tacizciler var, totosu yemeyen çıkmasın o zaman. Mantıklı olan ailelerin tepkilerinin saygılı ve şiddet barındırmayan tepkiler olması. Ama 50 yaşında insanları da değiştiremiyoruz işte. Sonra olan bize oluyor, "totosu yememiş" oluyoruz...

eskiden yahudiler bile müslümanlara saygı gösterip dışarda yiyip içmezlermiş ramazan günü. Şimdi ne durumlara geldik. Hanımefendi oruç tutmadığını utanmadan ailesine söylüyor , üstüne karışma diyor , üstüne de yobaz diyebiliyor. Müslümansan eğer biraz olsun bu aya saygın olur tutmasanda tamam der geçersin, ha eğer değilsen de açık açık söyle. Müslüman ailede büyüyüpde açık açık Ramazan günü yiyip üstüne yobaz diyosan , yobaz olan sensin. Bunu dayatmaya çalışan sensin.

Gidip en ucuk ornekleri veriyorsun bacim sende.
O uçuk dediğiniz "örnekler" hayatın ta kendisi, maalesef. Ve hiç de sandığınız kadar az değiller.
Bakın benim annemle ya da ailemle en ufak sorunum yok. İyi yetiştirildim, annemin hala göz bebeğiyim. Dünyadaki en sevdiğim insan annem. Ama annem bir yanlış yaparsa yanlış diyebilirim. Ki benim annem herhangi bir konuda diretme, dayatma yapmaz. En son diretmesi çocukken sebze yemediğim zamanlarda kaldı. Geçenlerde kek yapıyorduk, ben çok şeker koymuyorum. Dedi ki kızım az olabilir o, ben de yok anne ya tam oluyor dedim. O da tamam dedi, üstelemedi. Yani benim iyiliğim için bile olsa diretmez, bir kere der geçer.
O yüzden bu konudaki anneye, annendir, sus otur diyemem. 20 yaşına gelmiş bir kızı zorlamamalı. Bir kere söylersin, geçersin. Gerisi onun bileceği iştir.

Çok canım sıkılıyor, çünkü annem sürekli benim oruç tutup tutmama laf ediyor. 20 yaşına geldim hâlâ karışıyor bana , başka bir konuyla ilgili kavga ederiz hemen konuyu oruç tutmadığıma getirir, defalarca söyledim herkesin ibadeti kendine, karışma bana diye, ama yine aynı. Nasıl bir tavır takınacagımı hiç bilmiyorum. Siz olsanız ne yapardınız. Artık çok sıkıldım.😖😖

Oruc tut dedigi icin
Mi yobaz diyorsun😐🙄 valla simdiki cocuklarada laf soylenmiyor.. gecen mugede diyordu ya evden kaciyolar ya kocaya diye…yapmayacaksan yapma yani, soylenir soylenir susar

Ne kadar çirkin bi tabir anne ve aile hakkında.
Evet herkesin kendi defteri istedigi gibi doldurur. Anneniz dogru olana teşvik etmeye çalışıyor ama size fazla gelmiş olabilir. Bunu annem yobaz annem beni sıkıyor demek yerine. Annenizle konuşup bu durum beni sıkıyor daha da uzaklaştırıyor demeniz daha dogru olur.
Defalarca konuştum ama işe yaramadı pek, bir süre unutuyor sonra yine mevzu benim oruç tutmamama geliyor bir şekilde. Ve kırıcı bir şekilde söylüyor bunu.

eskiden yahudiler bile müslümanlara saygı gösterip dışarda yiyip içmezlermiş ramazan günü. Şimdi ne durumlara geldik. Hanımefendi oruç tutmadığını utanmadan ailesine söylüyor , üstüne karışma diyor , üstüne de yobaz diyebiliyor. Müslümansan eğer biraz olsun bu aya saygın olur tutmasanda tamam der geçersin, ha eğer değilsen de açık açık söyle. Müslüman ailede büyüyüpde açık açık Ramazan günü yiyip üstüne yobaz diyosan , yobaz olan sensin. Bunu dayatmaya çalışan sensin.
İşte tam da bu had bilmeyen düşünceler yüzünden bir diğer üyenin dediği gibi bu düşünce yapısını görünce "kaçacak yer arıyoruz", sizin oruç tutmak istiyor olmanız benim yemek yememe su içmeme bir engel teşkil edemez. Fakirin halinden anlamak diyorsunuz bir de, sanıyorsunuz ki fakir görünce herkes yemeden içmeden kesiliyor. İslam inancında başkasının özgürlüğünü kısıtlamak var mı? UTANMADAN insanları baskı altına alan, sokakta su içen birini görünce cıkcık yapan bu düşüncelerin sahibi olanlar. Yiyen içen görmeye tahammül edemiyorsanız evden çıkmamanız gerekiyor, başka insanlara UTANMADAN yeme-içme diye baskı yapmanız değil.

O uçuk dediğiniz "örnekler" hayatın ta kendisi, maalesef. Ve hiç de sandığınız kadar az değiller.
Bakın benim annemle ya da ailemle en ufak sorunum yok. İyi yetiştirildim, annemin hala göz bebeğiyim. Dünyadaki en sevdiğim insan annem. Ama annem bir yanlış yaparsa yanlış diyebilirim. Ki benim annem herhangi bir konuda diretme, dayatma yapmaz. En son diretmesi çocukken sebze yemediğim zamanlarda kaldı. Geçenlerde kek yapıyorduk, ben çok şeker koymuyorum. Dedi ki kızım az olabilir o, ben de yok anne ya tam oluyor dedim. O da tamam dedi, üstelemedi. Yani benim iyiliğim için bile olsa diretmez, bir kere der geçer.
O yüzden bu konudaki anneye, annendir, sus otur diyemem. 20 yaşına gelmiş bir kızı zorlamamalı. Bir kere söylersin, geçersin. Gerisi onun bileceği iştir.
Diretmek baska ama.. hatirlarmisin bi konuda bosanmis cocuklu biriyle evlilikten bahsediliyodu.. sende orda annem karisir diyordun.. ve gayet normalmis gibi yaziyordun.. ikiside baski oluyorsa.. yani ayni sey o zaman.. bana gore biraz isinize geldiginde karisir isinize gelince 20 yasinda karisamaz deniyor😐

İşte tam da bu had bilmeyen düşünceler yüzünden bir diğer üyenin dediği gibi bu düşünce yapısını görünce "kaçacak yer arıyoruz", sizin oruç tutmak istiyor olmanız benim yemek yememe su içmeme bir engel teşkil edemez. Fakirin halinden anlamak diyorsunuz bir de, sanıyorsunuz ki fakir görünce herkes yemeden içmeden kesiliyor. İslam inancında başkasının özgürlüğünü kısıtlamak var mı? UTANMADAN insanları baskı altına alan, sokakta su içen birini görünce cıkcık yapan bu düşüncelerin sahibi olanlar. Yiyen içen görmeye tahammül edemiyorsanız evden çıkmamanız gerekiyor, başka insanlara UTANMADAN yeme-içme diye baskı yapmanız değil.
Saygı çok farklı bişey utanması olmayan anlamaz

Ne var katolik
Bi aileyse kiliseye gel desin!? Ne var bunda.. kaldi ki
Musluman degilse, musluman degilim desin annesine.. eminim bir daha soylemez o zaman
Oruç tutmuyor diye laf söyleyen anne, kızının Müslüman olmadığını öğrendiğinde öylece kabul mi edecek yani, buna inanıyor musun?

Bende inançlı ona göre göre yaşamaya çalışan bir insanım, anne babaların çocuklarını kendi inançlarına göre yaşayan bireyler bu olmasını, bir noktaya göre o şekilde yetiştirmeye çalışmasını da normal buluyorum ama bir noktaya kadar. Yani bazı şeyler olmuyorsa, sürekli suçlayıcı şekilde laf söylemenin daha çok nefret ettirmekten başka bir işe yaradığını görmedim bu yaşıma kadar. Bu konular da anne babalar için zor ve yönetilmesi hassas haliyle hata yapmaya açık konular, onu da kabul ediyorum diğer taraftan. İki ucu çoklu değnek gibi.

Dini konuları burada konuşmayı da pek sevmiyorum ama yazmadan geçemedim.

Saygı çok farklı bişey utanması olmayan anlamaz
Utanmazlığın en büyüğü kendi inancı yüzünden başkasını baskılamaktır. Hani infaz yapanlar var ya, dini soru soruyorlar cevap veremeyenleri kırt diye uçuruyorlar. Mantıklı insanların gözünde iki zihniyet tamamen farksız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X