Yobaz bir anneye sahip olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu çok kaba değil mi merve? Belki anlamakta zorlanan biz değilizdir hiç bu açıdan baktın mı?

Kelime doğru anlamıyla değil işine gelindiği gibi kullanılıyor rahatsız eden tarafı bu. Bunu anlamak bu kadar zor mu?

Bırak zorlamayı sadece oruç tut bile dese yobaz deniyor bu neyin kafası?
Kaba değil. Diyor ki konu sahibi bana sürekli karışıyor. Oruç tut bir iki dersin eyvallah. Çocuklarına analar doğru bulduklarını söylerler evet. Ama başka konudan tartışıyoruz oruca bağlıyor diyor. Eeee? Bu darlamak neyle tanımlansın?

Sadece oruç tut dendiğinde tavsiye ya da öğreti olarak kimse buna yobaz demez. Bu neyin kafası dediğin bi kafa yok yani ortada. Neden bu kadar abartıldı şaşkınım.

Çok canım sıkılıyor, çünkü annem sürekli benim oruç tutup tutmama laf ediyor. 20 yaşına geldim hâlâ karışıyor bana , başka bir konuyla ilgili kavga ederiz hemen konuyu oruç tutmadığıma getirir, defalarca söyledim herkesin ibadeti kendine, karışma bana diye, ama yine aynı. Nasıl bir tavır takınacagımı hiç bilmiyorum. Siz olsanız ne yapardınız. Artık çok sıkıldım.😖😖
Yobaz annenin esir kızı yazıııkkk🥺

Bu çok kaba değil mi merve? Belki anlamakta zorlanan biz değilizdir hiç bu açıdan baktın mı?

Kelime doğru anlamıyla değil işine gelindiği gibi kullanılıyor rahatsız eden tarafı bu. Bunu anlamak bu kadar zor mu?

Bırak zorlamayı sadece oruç tut bile dese yobaz deniyor bu neyin kafası?
Kimse kimseye “oruç tut” dememeli, bu bir had aşmaktır bunu neden kimse anlamıyor yahu. “Benim dinime göre ben başkasını uyarmak zorundayım” diyerek cafelerde oturan sosyalleşen insanları taciz eden dayılar falan normal bir şey yapmıyor, birine inançlarıyla ilgili tavsiye vermek falan doğru değil, ha anası babası söyleyebilir ama bu konunun sahibine yapıldığı gibi kavgada bunu kullanmak, zorlamak da yobazlık. “İşine gelindiği gibi kullanmak” diye bir şey yok yani, bu eylem birebir, tamamen, aynen yobazlık.

İşte tam da bu had bilmeyen düşünceler yüzünden bir diğer üyenin dediği gibi bu düşünce yapısını görünce "kaçacak yer arıyoruz", sizin oruç tutmak istiyor olmanız benim yemek yememe su içmeme bir engel teşkil edemez. Fakirin halinden anlamak diyorsunuz bir de, sanıyorsunuz ki fakir görünce herkes yemeden içmeden kesiliyor. İslam inancında başkasının özgürlüğünü kısıtlamak var mı? UTANMADAN insanları baskı altına alan, sokakta su içen birini görünce cıkcık yapan bu düşüncelerin sahibi olanlar. Yiyen içen görmeye tahammül edemiyorsanız evden çıkmamanız gerekiyor, başka insanlara UTANMADAN yeme-içme diye baskı yapmanız değil.

Aklıma şey geldi bak, bir ara nedense yolların ortasında namaz kılma modası çıktıydı. Adam yolun ortasında durdurmuş arabasını geçmiş önüne, sermiş seccadesini durmuş namaza. E arabalar kornaya basıyorlar, kaza riski vs, duramazlar yani, öfkelenmiş artık insanlar "Napıyorsun sen yolun ortasında" vs... Sonra da video "Tahammül kalmamış, dine saygıları yoq!" filan yorumlarıyla doluyor.

Uzun uzun yorumlamayacağım.
Tek diyeceğim şey "Saygı" bekleme olayı bazılarında böyle.

E o zaman işkence çeken, ihmal istismar edilen , dövülen öldürülen, sakat bırakılan, baskı yüzünden intihar eden...vs medyaya yansıyan veya yansimayan bütün bebeklerin çocukları boşverelim, veren aldı diyelim, çocuklarimizin başına ne gelirse gelsin adalet aramayalim, susalım, hüküm vermeyelim. Çünkü zihniyete göre veren de alan da aynı... Doğuran da öldüren de aracı oluyor....evet çok mantıklı....
Ben öyle bir şey demedim. Herkes yaptıklarının karşılığını alır. Veren alan diye bir şey yok.

Aklıma şey geldi bak, bir ara nedense yolların ortasında namaz kılma modası çıktıydı. Adam yolun ortasında durdurmuş arabasını geçmiş önüne, sermiş seccadesini durmuş namaza. E arabalar kornaya basıyorlar, kaza riski vs, duramazlar yani, öfkelenmiş artık insanlar "Napıyorsun sen yolun ortasında" vs... Sonra da video "Tahammül kalmamış, dine saygıları yoq!" filan yorumlarıyla doluyor.

Uzun uzun yorumlamayacağım.
Tek diyeceğim şey "Saygı" bekleme olayı bazılarında böyle.
Böylesi bir yüzsüzlüğü algılamakta cidden zorluk çekiyorum. Uyuşturucu bağımlısı abimin ona para vermediğimde isyan etmesi falan gibi geliyor bana bu. Dine saygı duyacağız diye bütün özgürlüklerimiz ve yaşam tarzımızdan vazgeçelim, olllldu. Geçmiyorum ulan…

Girlinred Hanım, derin konulara girmeden yorumluyorum, zaten o zaman ban yiyoruz dini olduğu için.
Ben daha görünün yüzüyle yorumluyorum.
29 yaşındayım ve çocuğum yok. İstesem olmaz mı? İster biyolojik ister edinme yoluyla olur. Ama iş orada bitmiyor işte. Keşke istemeyle her şey güzel olsa. İşim gücüm var, yaşımı aldım, çocuklarla ilgili eğitimim bile var. Ben şu halimle bile balıklama atlamıyorsam olaya, bir zahmet işsiz güçsüz, herhangi bir güvence olmadan çocuk yapanlar da atlamasın.
Keşke atlamasalar Rosa hanım çok haklısınız. Ama işte benim de bir fani olarak kimseye söz geçirme şansım yok. Kınayıp üzülmekle kalıyoruz... Evladına gereken muameleyi yapmak anne babanın vazifesidir. En başta ona güzel ad vermek bile görev olarak ifade edilmiş. Daha ötesi var mı… kaldı ki Nisa bebek… P piraye

Son düzenleme:
eskiden yahudiler bile müslümanlara saygı gösterip dışarda yiyip içmezlermiş ramazan günü. Şimdi ne durumlara geldik. Hanımefendi oruç tutmadığını utanmadan ailesine söylüyor , üstüne karışma diyor , üstüne de yobaz diyebiliyor. Müslümansan eğer biraz olsun bu aya saygın olur tutmasanda tamam der geçersin, ha eğer değilsen de açık açık söyle. Müslüman ailede büyüyüpde açık açık Ramazan günü yiyip üstüne yobaz diyosan , yobaz olan sensin. Bunu dayatmaya çalışan sensin.
Saygı çok farklı bişey utanması olmayan anlamaz
Yaaa ne saçma şeyler yazmışsınız ama ben şimdi size çok mantıklı bri şey soracağım, geçtiğimiz kırk gün inançlı hristiyanların et ve bazı şeyleri yemediği bir donemdi. Katolikler için bugün paskalya,bugün bitti , ortodokslar için haftaya paskalya,24'unde bitecek.
Madem başka insanların dinine hassasiyet göstermek elzem bir şey, neden insanlar saygı gösterip paskalya öncesi büyük perhizde sokağa açılan restoranlarda et yememeye dikkat etmiyor?
Aynı şekilde bu hafta yahudilerin pesah bayramı, hamursuz diye de geçiyor. Mayalı ürün tuketmedikleri bir dönem. Ama siz mesela her gün fırından mayalı pide alıp eve giderken "ay bir Musevi komşum görür bu pideyi,ayıp olur" diye düşünüyor musunuz mesela? Ya da hayatinizda bir kez dikkat ettiniz mi dışarıda likir lıkır su içerken "aaa bugün Alevilerin oruç günü, onlar et - su tüketmiyorlar,saygı duyayim" diye? Tabii ki hayır.
O zaman neden başka dinden insanlardan sizin onlara göstermediğiniz hassasiyeti bekliyorsunuz?
Ben de bu ikiyuzluluge deli oluyorum. Kendinizin yapmadığı şeyi neden başkalarından bekliyorsunuz ki?

Son düzenleme:
Keşke atlamasalar Rosa hanım çok haklısınız. Ama işte benim de bir fani olarak kimseye söz geçirme şansım yok. Kınayıp üzülmekle kalıyoruz... Evladına gereken muameleyi yapmak anne babanın vazifesidir. En başta ona güzel ad vermek bile görev olarak ifade edilmiş. Daha ötesi var mı… kaldı ki Nisa bebek…
İşte ben de o yüzden diyorum ki evladına güzel şartlar sunmayanlar hatalı. Ama sunanlara da madalya takmaya gerek yok.
Bırakın da el övsün derler bizim burada.
Sen hayırlı, iyi bir evlat yetiştirirsin, arkandan veya yüzüne dua ederler, teşekkür ederler, o ayrı.
Ama durduk yere de kasılıp hak iddia etmek, ödül beklemek saçma. Yapman gerekeni yaptın diye alkış beklemek tuhaf.

İşte ben de o yüzden diyorum ki evladına güzel şartlar sunmayanlar hatalı. Ama sunanlara da madalya takmaya gerek yok.
Bırakın da el övsun derler bizim burada.
Sen hayırlı, iyi bir evlat yetiştirirsin, arkandan veya yüzüne dua ederler, teşekkür ederler, o ayrı.
Ama durduk yere de kasılıp hak iddia etmek, ödül beklemek saçma. Yapman gerekeni yaptın diye alkış beklemek tuhaf.
Anne olmak kavramı kutsaldır ama bütün anneler anne olduktan sonra ne yaparlar orası kendilerine kalır. Hakkını veremeyecek, onu yetiştirmek beslemek eğitim vermek giydirmek için gerekeni yapamayacak olanlar çocuk sahibi olmamalı. Niye kutsal olsun ki demiştiniz ya, ben de ilk mesajımda kendimce sebebini açıkladım.

Bırakın da el övsun derler bizim burada.
Çocuğunu kırkı çıkmadan ölüme terkedip giden 30 yıl sonra hastayım borçluyum diyip ortaya çıkıp o çocuğun üstüne yıkılan, hatta o çocuğun mirası için dava açan ne kutsal anne babalar gördü bu gozler...anlatsan da anlamazlar

Sırf polemik çıksın diye konuyu açtığınız p kadar belli ki
20 yaşındaki bir bireyin annesine "yobaz" demesi de çok bilinçsizce ve cahilce. Yani al ekonomik özgürlüğünü ondan sonra özgür ol demek mantıken olgunlaşmamış bir kadına ne kadar fayda sağlayacak bilemiyorum. Şimdinin 20 yaşı olgun bir yaş değil bir kere daha görmüş olduk. Eğer olsaydı buraya bu konuyu açmazdı. Gösterilen yollar ne kadar doğru olsa da mantıken olgunlaşmamış bir insanın yönünü şaşırmasına neden olmasına çok da şaşırmamak gerek.

Konuyu fark etmemiş olmam ve zamanında müdahale etmemek benim kabahatim, sizler biribirinizin değerlerine bu kadar girerken yargılarken nasıl oldu da topiği görmedim?

Herkesin yaşam biçimi, değerlerine bakışı, yaptıkları yapacakları kendisini ilgilendirir, neden birbirinizi yargılıyorsunuz anlamıyorum.

20 yaşında genç bir bireyin annesi için "yobaz" yakıştırması çok ağır ama kimse hiçbir şey için zorlanamaz, anne olmak çocuğunuza kendi doğrularınızı dikte etmek dayatmak değildir çünkü, siz çocuğunuza küçükken bir şeyleri öğretir anlatırsınız, sonrasını da ona bırakırsınız zira biz anneler istesek de istemesek de kabullenmesek de çocuklarımız bizden ayrı insanlar, evladınız dahi olsa ya da anne babanız bile olsa birimiz diğerimizin yaptıklarını sırtlanamıyor, herkes kendi yaptıklarından sorumludur, herkesin doğrusu da kendinedir.

Konu dini olduğu için kapatılmıştır, topikle alakalı raporlara da ayrıca bakılacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X