Yobaz bir anneye sahip olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar çirkin bi tabir anne ve aile hakkında.
Evet herkesin kendi defteri istedigi gibi doldurur. Anneniz dogru olana teşvik etmeye çalışıyor ama size fazla gelmiş olabilir. Bunu annem yobaz annem beni sıkıyor demek yerine. Annenizle konuşup bu durum beni sıkıyor daha da uzaklaştırıyor demeniz daha dogru olur.
Oruc tutmuyor diye darlayan anne,bu durum beni sıkıı derken carpıverir.Kesin bilgi yayalım😂

E ama yobaz bariz ne desin kız?milletin orucuna(kendi cocugunda olsa)ibadetine karısan,zorlayana yobaz denir.Ne denecekki baska?
He valla, anneye öyle denmezmis.
Sinirli anneye de sinirli demeyelim oldu olacak 😂 yobaz denmesini istemeyen yobaz gibi davranmasin. Oruç tutmayana her gün "oruç tutmuyorsun" baskısı yapmak yobazliktir. İster annen olsun bu kişi ister amcan.
Şu "annelik kutsaldır" hikayesi yüzünden sanırım. Oysa ne kutsallik, üreme organı duzgun çalışıp korunmadan seks yapan herkes anne oluyor. Ülkemizde anne olan çoğu kişinin kendine hayrı yok,daha kendi hayatını yoluna koymayı becerememis,almış eline bebeği,çocuğunun da hayatını karartıyor. Sokaklar, BDV kötü annenin yarattığı tahribattan doğan sorunlu çocuklardan geçilmiyor.
Ama anne kutsal...onlara laf denemez

E ama yobaz bariz ne desin kız?milletin orucuna(kendi cocugunda olsa)ibadetine karısan,zorlayana yobaz denir.Ne denecekki baska?
Herkezin doğrusu yanlışı kendine , kabre tek girilir hesap tek verilir. Din de zorlama yokdur ama ÇAĞRI vardır. Annelerimizin cennet ayakları altındadır yobaz denilmesini pek doğru bulamadım:)

Sinirli anneye de sinirli demeyelim oldu olacak 😂 yobaz denmesini istemeyen yobaz gibi davranmasin. Oruç tutmayana her gün "oruç tutmuyorsun" baskısı yapmak yobazliktir. İster annen olsun bu kişi ister amcan.
Şu "annelik kutsaldır" hikayesi yüzünden sanırım. Oysa ne kutsallik, üreme organı duzgun çalışıp korunmadan seks yapan herkes anne oluyor. Ülkemizde anne olan çoğu kişinin kendine hayrı yok,daha kendi hayatını yoluna koymayı becerememis,almış eline bebeği,çocuğunun da hayatını karartıyor. Sokaklar, BDV kötü annenin yarattığı tahribattan doğan sorunlu çocuklardan geçilmiyor.
Valla artık ben böyle konularda anne de manyak olmasaymıs diyorm 🙆🏻‍♀️(Annelere manyak dedim diye linc gelirmis fkfkkfk)
Valla kendi anneme bile bazen anne deli deli yapma kendini diyorum😂
Kendisinin takıldıgı konular bdv yeni gelin konularını aratmıyor bazen🤦🏻‍♀️
Ne diyim simdi anamdır haklıdır mı diiyim🤣

Belki oruç tutuyorsunuz belki tutmuyorsunuz bilemiyorum ama bence tuttun bu mübarek günler de , tutmayanlara da saygım sonsuz ama yanlış bence tutulması çok faziletli ve farz tabiki sizi yadirgamiyorum yanlış anlamayın bir davet olarak kabul gör :)

Bende annneyim.Anneye itici denmez yalnız fkdjkxndnd
Ben anne degilim tabi bilemem hshdjdjd. Ama baya iticisiniz. Ben konuşun dedigim için alay eder gibi cvp veriyorsunuz. Öncekş sayfa da çalış maddi özgürlüğün olsun karışamaz ya da okul için ayrı eve çık diyenlere çıtınız çıkmıyor?
Oruç tutmuyor diye baskı yapan yobaz olan başının etini yiyen aile anne baba. Kızları çalışınca ya da üni kazanınca birebirden en anlayışlı aile olacak ve karışmayacak öyle mi? Hı hı evet. Haklısınız kusura bakmayın bir dahi aydınlanma için ilk sizi bulucam.
Ayrıca kimse sizi linçlemiyor merak etmeyin. Anne duyarı kastıgım falan da yok. Nasıl digerleri fikrini yazmışsa bende yazdım.

Eskiden bu tip konulara ben de ekonomik özgürlüğünü kazanınca istediğin gibi yaşarsın falan yazıyodum. Ama artık düşünüyorum da bir çocuk kendi anne babasına kendini kanıtlayıp kendi olarak kabul görebilen biri.olmak için neden bu tür bir konuma gelmek zorunda olsun? Anne babanın çpcuğunu kendi malı ya da kendini temsil eden sanat eseri gibi görmeyi bırakması olması gereken şey ama bizim oralara gelmemize daha çooook var.

Anneniz yobaz değil, dindar. Sizi nasıl eğiteceğini bilememiş, yazık. Sizi önemsemese “ne hali varsa görsün. Onun yerine ben mi yanacağım” derdi. Orucu anneniz istediği için değil, islamın şartı olduğu için tutmanız gerekiyor. Benimde kızım var. İnşAllah benim bir şey dememe gerek kalmadan, bende gördüklerini uygular. 🙏🏻

Genel anlamda düşüncem şudur..."Oruç tut.."Demek yerine bak evladım oruç tutmak bizim sıhhatimiz için güzel birşey...Şuan bile gündemimizde "aralıklı oruç" tutularak birçok rahatsızlığında giderildiğine dair makaleler var...Demek ki bu bize zulüm değil..Allah bizi bizden daha çok düşünüyor...Düşün ki farz olması bile hani kendin kendini düşünmesen, Rabbim istiyor deyip tutman hem sevabını alman hemde vücuduna sağladığın yarara sebep oluyor...Ama bunu sırf annem diyor diye düşünüp,sahura kalkıp gündüzleri de yiyip içeceksen yani seni yalana sevk edecekse lütfen benim zorumla yapma...Sadece bunu kendinde araştır hem dini yönünü hem de sağladığı yararları ve kendin kararını ver...Ben senin annenim ve doğru bildiklerimi seninle paylaşmak zorundayım..Çünkü seni hem bu dünya da hem de ahirette koruyacak ne varsa canım pahasına öğretirim...Bu sana karşı olan büyük derin sevgimdendir..Kararını sen ver...

Tabi bu konuşma 20'li yaşlarda değil daha erken zamanda yapılması gerekiyordu...Peki bana böyle bir açıklama yapıldı mı? HAYIR..!!

Küçük yaşlarda kendi isteğimle başladım..Beni kaldırmıyorlardı sabah seslerini duyuyordum ve benimde yapabileceğimi görmelerini istiyordum...

Sonraları bazı okul olayları,dershane falan derken zorlanmalar yaşadığım vakitlerde de "oruç tutacaksın" denildi..Açıklama yok..Kendi kendime karar mekanizmamı kullanabilirdim...İstemediğim zaman kimse anlamazdı tutmadığımı ayrıca..Sabah çıkıp,akşam geldiğim bir öğrenim hayatım da olmuştu...Ben kendim özgür,hür irademle tuttum...

Evet dört dörtlük değiliz belki ama elimizden geldiğince mensubu olduğumuz dinimizin gerekliliklerini yerine getirmenin verdiği mutluluğu yaşamak benim için huzur verici oldu...

Arkadaşlarımdan yani bulunduğum yakın çevremden tutanda yoktu üstelik...Hatta bana bazen ara ver bari ya diyenlerde oldu..Çünkü rutin yemek yeme,kahve içme bir yerlerde oturma gibi aktivitelerimiz olurdu...Beni ben yapanda bu oldu...Şimdi eskilerden bahsederken sen oruç tutardın yaa hatırlıyorum falan derler hatta...

Diyeceğim şu ki; annenizde birçok anne gibi aslında üslupla alakalı problem yaşıyor...

Eskilerin birde şu laflarına hala kızarım..Aman şunu yapma çarpılırsın..Aman bak cehenneme gidersin..

Kuranı Kerim'de Allah bağışlayandırla alakalı o kadar çok ayet var ki...Yani diceğim o ki ne kadar hatalarda yapsak ya da kötü şeyler yaşamış olsak tövbemizi kabul eden bağışlayan sonsuz merhamet sahibi bir yaratıcımız varken,güzellikle anlatıp sevdirmek varken yanlış bir dille anlatıp soğutanları anlamıyorum..

Size de tavsiyem; annemin dahi bana dinle alakalı öğrettiği şeyleri kuranda ayeti var mı? Ayetin tefsiri nedir? diyerek okuyarak anlayarak dinimi öğreniyorum..

Onun dışında zorlayarak yapılan hiçbirşeyin fayda sağladığını görmedim..

Kutsal olan sizin tabiriniz ile üreme organı düzgün çalışıp korunmadan sex yapan kadınlar değil. Çocuğunu gecesini gündüzüne katıp bakan, kimseye muhtaç etmeyen dünyasına da ahiretine de mutluluk katan kadınlardır kutsal olan. Her anne kutsal değildir ama bu tarz cümleler ile de anneliği yerden yere vurup elimizde kalan bir iki güzelligi de tahrip etmeyin.

Kutsal olan sizin tabiriniz ile üreme organı düzgün çalışıp korunmadan sex yapan kadınlar değil. Çocuğunu gecesini gündüzüne katıp bakan, kimseye muhtaç etmeyen dünyasına da ahiretine de mutluluk katan kadınlardır kutsal olan. Her anne kutsal değildir ama bu tarz cümleler ile de anneliği yerden yere vurup elimizde kalan bir iki güzelligi de tahrip etmeyin.
Valla etrafımda belli bir yaşa gelip de anne olmayan kadın yok. Olan da zaten çocuğa yetemeyecegini düşündüğünden değil bir problemden dolayı cocuksuzdur. Sizin etrafınizdakilerin de böyle olduğuna eminim. Lütfen bir bakın çevrenize, komsunuza, akrabalarıniza,kaynananiza vs.
Gercekten her kadınin çocuğunun "dünyasına da ahiretine de mutluluk katan , kutsal kadın" olduğuna inanıyor musunuz??
Çoğu anne kendi hayatına mutluluk katamamis, kendi hayatında kendi aklınca bir karar alamamis ki, hangi çocuğun iyiliğine bir şey yapacak? "Onu yapma, bunu yapma, limitini aşma, el ne der , baban duymasın, onu giyme, bu saatte gelme, evlen kocanla gezersin, kötü kocayı sizin için çektim..."
Bizim ülkemizde annelerin büyük bir kismi çocuğunu hiç sallamiyor, peşpeşe doğuruyor,tv karşısında, sıfır ilgi alaka çocuk buyuyor.
Başka bir büyük kısmı da çocuğunu cam fanusta büyütmeye çalışıyor, çocuğunu çok sevdiğinden(!) Üstüne titriyor, kendi malı gibi görüp "şehir dışına göndermem, okul gezisine göndermem,yavrum gözüm arkada kalır dünya kötü seni oraya göndermem..." diye diye sıfır deneyim uzaylı gibi çocuk büyütüyorlar. İkisi de birbirinden beter.
Ha , bunlar dışında çocuğuyla göbek bağını uygun zamanda kesmiş, yasaklamak yerine çocuğunu destekleyen, kendi ayakları üstünde durmasına teşvik edip kendi kendine yeten-mutlu bir birey olması icin çabalayan anneler de var tabii ki. Onlara asla lafım yok, iyi ki de varlar
Ama konu sahibinin annesi bunlardan biri değil 🙈🙈
Kötü doktor candan,kötü imam dinden eder derler. Bir insan çocuğuna ne kadar baskı yaparsa çocuk o kadar uzaklaşır o şeyden.

Valla etrafımda belli bir yaşa gelip de anne olmayan kadın yok. Olan da zaten çocuğa yetemeyecegini düşündüğünden değil bir problemden dolayı cocuksuzdur. Sizin etrafınizdakilerin de böyle olduğuna eminim. Lütfen bir bakın çevrenize, komsunuza, akrabalarıniza,kaynananiza vs.
Gercekten her kadınin çocuğunun "dünyasına da ahiretine de mutluluk katan , kutsal kadın" olduğuna inanıyor musunuz??
Çoğu anne kendi hayatına mutluluk katamamis, kendi hayatında kendi aklınca bir karar alamamis ki, hangi çocuğun iyiliğine bir şey yapacak? "Onu yapma, bunu yapma, limitini aşma, el ne der , baban duymasın, onu giyme, bu saatte gelme, evlen kocanla gezersin, kötü kocayı sizin için çektim..."
Bizim ülkemizde annelerin büyük bir kismi çocuğunu hiç sallamiyor, peşpeşe doğuruyor,tv karşısında, sıfır ilgi alaka çocuk buyuyor.
Başka bir büyük kısmı da çocuğunu cam fanusta büyütmeye çalışıyor, çocuğunu çok sevdiğinden(!) Üstüne titriyor, kendi malı gibi görüp "şehir dışına göndermem, okul gezisine göndermem,yavrum gözüm arkada kalır dünya kötü seni oraya göndermem..." diye diye sıfır deneyim uzaylı gibi çocuk büyütüyorlar. İkisi de birbirinden beter.
Ha , bunlar dışında çocuğuyla göbek bağını uygun zamanda kesmiş, yasaklamak yerine çocuğunu destekleyen, kendi ayakları üstünde durmasına teşvik edip kendi kendine yeten-mutlu bir birey olması icin çabalayan anneler de var tabii ki. Onlara asla lafım yok, iyi ki de varlar
Ama konu sahibinin annesi bunlardan biri değil 🙈🙈
Kötü doktor candan,kötü imam dinden eder derler. Bir insan çocuğuna ne kadar baskı yaparsa çocuk o kadar uzaklaşır o şeyden.
Bende tamda bunu diyorum size. Anne olan herkes kutsal değildir. Kutsal olan gerçekten anneliği yapabilen kadınlardır. Ama sizin kurduğunuz cümle şimdi ki kurduğunuz cümle ile zıt bir cümle. Her anne kutsal değil diyebilirsiniz ama sadece üreme organı çalıştığı için annelere kutsal denilmez demek farklı. Konu sahibinin annesinin tavrı bana göre de doğru değil ama demekki ya güzel örnek olamamis yada anne olamamis.

Belki oruç tutuyorsunuz belki tutmuyorsunuz bilemiyorum ama bence tuttun bu mübarek günler de , tutmayanlara da saygım sonsuz ama yanlış bence tutulması çok faziletli ve farz tabiki sizi yadirgamiyorum yanlış anlamayın bir davet olarak kabul gör :)

Günde kaç kişiyi davet ediyosunuz?
Davet ettiğiniz her insan her gün 10 farklı kişiden davet alsa kimde sabır kalır?
İşimiz gücümüz yok, her gün 10 kişiden davet mi dinleyelim?
Çocuğunuza da böyle yaparsanız evet arkanızdan sallar. Diğer davetlilerle beraber.

Kedi_sever_insan Kedi_sever_insan
Keşke böyle olmasa ama bazı aileler böyle maalesef. İyilik yaptıklarını sanıyorlar, sonra da ağlıyorlar çocuğumuz bizden neden kaçıyor diye.
Kendi hayatınızı kurana kadar büyük tartışmalara girmemenizi tavsiye ederim. Siz onlardan daha olgun davranın, derslerinize odaklanın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X