yoga eğitmeniyim

sevilaygumusayakyoga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2015
32
58
93
43
Arkadaşlar merhaba,
Ben yoga eğitmeni Sevilay Gümüşayak. Yetişkinlere, hamilelere, çocuklara yoga seansı veriyorum. Bel, boyun, sırt ağrısı çeken kişilere terapi seansı düzenliyorum. Burdan yoga ile ilgili merak ettiğiniz herşeyi bana sorabilirsiniz. Yardımcı olabilirsem çok sevinirim.
Sevgiler

Son düzenleme:
teşekürler evet kronikleşmiş kas ağrıları
İlk önce bedeni ısıtmak lazım. Bunun için
bu verdiğim linkteki güneşi selamlama serisini 4 tür (4 kere sağ ayakla 4 kere de sol ayakla başlayarak) yapın. Ama siz istediğiniz başka şekilde de ısınma yapabilirsiniz.
Hareketleri tarif etmeyeceğim çünkü çok sağlıklı olmayabilir. Onun yerine her hareket için link veriyorum.

ardhakati çakrasa
1 dk sağ, 1 dk sol

ardha çakrasana
30 saniye

parivritta trikonasana
1 dk sağ, 1 dk sol

bujangasana
30 saniye

Şalabasana
https://youtu.be/etihT_WukDY 30 saniye

Viparita Karani
https://youtu.be/yox-cH8_9Ho 1 dk (beline destek koymana gerek yok sadece bacaklar duvara yaslansa yeterli)

Vakrasana
https://youtu.be/z36-qhoRaE0 1 dk sağ, 1 dk sol

Kendini çok zorlama. Yapabildiğin kadar yap. Verdiğim süreleri çok takılma. İlk etapta zorlanabilirsin bu çok normal. Bütün seriyi bitirdikten sonra sırt üstü bütün bedenin gevşek halde 5 dk dinlen.

çok teşekkür ederim,en kısa zamanda başlarım inşallah çünkü şu sıralar kollarımdaki ağrılardan zor hareket ediyorum,kalçamdakinden sağa sola dönemiyorum tibet yapıyordum son iki hareketi biraz zorlatıyor,sağlıcakla kalın

Merhaba eklediğiniz videoları inceledim bende uygulamaya başlayacağım=)
Benim sorunum ise dik duramıyorum duruşumu dikleştirecek ve core bölgemi güçlendirecek bir seri önerebilir misiniz?
birde sarkık göğüsleri toparlayıcı hareketler var sa paylaşırsanız da çok memnun olurum=)

Merhaba ☺
Dik duramama sırt kaslarının zayıflığından kaynaklanır. Zayıflayan sırt kasları kamburumsu duruma; bu da sırt kaslarının uzamasına ve göğüs kaslarının kısalmasına neden olur. Haliyle duruş bozukluğu ortaya çıkar.
Yukarıdaki hareketlere ek olarak ve Şalabasana hareketinden önce yine yüz üstü yatıp kollarını ve bacaklarını çarpı işareti olacak şekilde açıp kolları bacakları ve başı havaya kaldır. Bacakları sizden kırma. Yaklaşık 30-60 sn pozları kal.

Ve bujangasana dan önce gomukhasana asanasını yap

Yukarıdaki hareketlerin hepsinde poz girdikten sonra sadece burundan nefes alıp ver ağzını kullanma. Tempolu nefes alma. Normal zamanda nasıl nefes alıyorsan o şekilde al. Ayrıca ısınma hareketlerini lütfen unutma.
Sevgiler

Çok teşekkür ederim =)
genelde sabah uyanınca aç karna yada yatmadan yarım saat evvel yoga yapmayı tercih ediyorum. Gece yapıyorsam genelde öncesinde cardio yada pilates gibi bi çalışmam olmuş oluyor.
Yaptığım zamanlamalarda bi hata var mı? değiştirmem gerekir mi?

Zamanlaman çok doğru. Bir kaç egzersizi peşpeşe yapacaksan en son sıraya hep yogayı koy ki önceki yaptığın ağır egzersizlerin (ağırdan kastım nabız yükselten, güç ağırlıklı egzersizler) olumsuz etkilerini de minimuma indirsin.

iç rahatlatıcı bi bilgilendirme oldu tekrar teşekkür ederim=)

Merhaba oncelıkle ılgınızden dolayı cok tskederım benımde rıcam bacaklarım kalın ozellıkle ıcbacak yumusak sıkılasmasını ve bacaklarımın sıkılasmasını ıstıorum hayatımdan hıc sporu eksık etmedım ozellıkle yuruyus yapıorum bırde haftada bırgun pılates ancak yunede ıstedgım gıbı deıl..yoga yapmayı denedım fakat yapamadım yardımcı olursanız cok sevınırım..sımdıden cok ama cok tskederım

Ayrıca core bölgen için
navasana
yaklaşık 1 dk poz da kalmaya çalış.

Söylemeyi unuttum yukarıdaki eklediğim videolardan viparita Karani pozunu duvar destekli yapma. Terapi ağırlıklı seansa duvar destekli veriyorum. Senin için gerek yok :)
Sevgiler :)

Merhaba:)
Plateste daha etkili hareketler olabilir. Ama önerdiğim bu hareketi bir süre dene. Ve nasıl hissettiğini bir süre denedikten sonra bana bildirirsen ben de sayende fikir sahibi olurum :)
İki tarafta da 1 er dk kalmaya çalış. Sadece burnundan nefes alıp ver. Tempolu nefes alma.
Sevgiler

çok çok teşekkür ederim tekrar başlangıcımı bi iki saat sonra yapacağım=)

Cok tesekkurederım hemen yapmaya baslıcam

Günaydın arkadaşlar
Bugün burnunuzdan ciğerleriniz dolana kadar deriiiin bir nefes alın. Aldığınız nefesi tutun ama tutarken soluk borusunu kilitlemeyin. Sanki hala nefes alacakmışsınız gibi soluk borunuz açık olsun. Yaklaşık 5 saniye tutun ve sonra yine burnunuzdan sakince verin. Bunu 3 kere art arda tekrarlayın. Son nefesi verdiğinizde bedeninizi dinleyin. Beden bir süre nefes almak istemeyecek (yaklaşık 3 sn kadar) bu anın tadını çıkarın. Zihin dinginliği dediğimiz an bu. Keyifli denemeler:)
Sevgiler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…