Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Yogun dokulen sac :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

pirimses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
154
46
98
27
Kizlar ben bir bucuk aydir zeytinyagi hint yagi biberiye yagi ve kayisi yagi karisimi kullaniyorum sacima bir bucuk ay once saclarimi omzumda kestirdim bir daha kirilmasin yipranmasin diye basladim bu yaglara ama son uc haftadir banyoda olsun elimi sacima daldiriyim filan tomar tonar elime gelir kalin telli saclarim bide korkmaya basladim acaba yaglardan mi yoksa kestirdigim icin mi hic boyle bisey yasayan var mi yagin etkisi olur mu

kestirmenızle alakası yok
once yagı bırakın ve 1 ay gozlemleyın yagı bıraktıkdan 1 ay sonra da boyle yogun dokuluyorsa doktora gıdın kan testı yapılsın
demır-cınko gıbı eksıklıklerde de boyle dokulur cok yogun stres varsa da dokulur

Yağ bakımını max ayda iki kez yapmalısın
Sürekli yaparsan oda döküyor saçı
Çok karıştırmışsın birde
Ayda bir zeytinyağı çam terebentin yap
Ayda bir hindistan cevizi yağı
Arada dax alıp onuda kullanabilirsin
Sanırım toparlanır

kestirmenızle alakası yok
once yagı bırakın ve 1 ay gozlemleyın yagı bıraktıkdan 1 ay sonra da boyle yogun dokuluyorsa doktora gıdın kan testı yapılsın
demır-cınko gıbı eksıklıklerde de boyle dokulur cok yogun stres varsa da dokulur
Kan testini dusunuyorum zaten bir haftadir kullanmadim biraktim bakayim ileri zamanda nolucak

Yağ bakımını max ayda iki kez yapmalısın
Sürekli yaparsan oda döküyor saçı
Çok karıştırmışsın birde
Ayda bir zeytinyağı çam terebentin yap
Ayda bir hindistan cevizi yağı
Arada dax alıp onuda kullanabilirsin
Sanırım toparlanır
Ayda max dort defa yapiyodum ben evdeki yaglari karistirdim yoksa sadece zeytinyagi ve hint yagi kulanicaktim hizdistan cevizi yagi alicaktim ama baktim dokuluuo vaz gectim

Kizlar ben bir bucuk aydir zeytinyagi hint yagi biberiye yagi ve kayisi yagi karisimi kullaniyorum sacima bir bucuk ay once saclarimi omzumda kestirdim bir daha kirilmasin yipranmasin diye basladim bu yaglara ama son uc haftadir banyoda olsun elimi sacima daldiriyim filan tomar tonar elime gelir kalin telli saclarim bide korkmaya basladim acaba yaglardan mi yoksa kestirdigim icin mi hic boyle bisey yasayan var mi yagin etkisi olur mu

Yağlardan anlamam ama badem yağı besler diyenler de var.. Ben de bunu araştırıyorum. Neden?
Çünkü aynı şekilde hergün tomar tomar saçım dökülüyor. Bir taradığımda en az 50 tel dökülür, abartısız.!
Tabii benimkinin nedeni tiroid hastası olmam.
O nedenle, sen de öncelikle Tam Kan Sayımı testi yaptır bence.. Tiroid değerlerine baksınlar.!
Hastaneye gitmene de gerek yok.. Sağlık ocağında bile yapılıyor.! Tiroid çıkarsa endokrine gidersin.

Sorunuza gelecek olursak, kullanılan bazı yağlar saç derisinden bulunan gözenekleri büyütmekte bu da zayıf saç tellerinin dökülmesini sağlamakta. Sorununuzun bundan kaynaklı olduğunu ve zararsız olduğunu düşünüyorum..

Ek olarak; böyle bir şey buldum, aslında hiç düşünülmeyen yöntemlerden bahsedilmiş bir göz atmanızda fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunuza gelecek olursak, kullanılan bazı yağlar saç derisinden bulunan gözenekleri büyütmekte bu da zayıf saç tellerinin dökülmesini sağlamakta. Sorununuzun bundan kaynaklı olduğunu ve zararsız olduğunu düşünüyorum..

Ek olarak; böyle bir şey buldum, aslında hiç düşünülmeyen yöntemlerden bahsedilmiş bir göz atmanızda fayda var.
Tesekkur ederim bakiyorum hemen

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın yağlardan kaynaklı, ya kaliteli gerçek soğuk press yağ edin yada bu yağ sevdasından vazgeç.Diğer seçenek dax super gro.

Bkz Google, seveni ve kullananı çoktur.
Canim ben bu dedigin urune netten baktim ama hep gurlestirme uzatma ve kiriklari onleme icin kullanmislar kimisi de dokulmeye etki etmiyo demis kafam karisti en iyi kiriklara iyi geliyomus simdi alicaktim ama yazilari okuyunca kararsiz kaldim sen kullandin mi etrafin da filan var mi dokulmeye karsi bunu kullanan filan ona gore alicam

Canim ben bu dedigin urune netten baktim ama hep gurlestirme uzatma ve kiriklari onleme icin kullanmislar kimisi de dokulmeye etki etmiyo demis kafam karisti en iyi kiriklara iyi geliyomus simdi alicaktim ama yazilari okuyunca kararsiz kaldim sen kullandin mi etrafin da filan var mi dokulmeye karsi bunu kullanan filan ona gore alicam
Hayatım dax dökülmeyi kesmez ama senin saçlarının dökülme sebebi büyük ihtimalle zaten haftalardır kullandığın ve ne olduğu muallak olan yağlar. Maalesef aktarlarda falan satılan yağlar pek de iyi olmuyorlar. Organik kullanmak gerek aksi halde kafa derin tepki veriyor ve saçların dökülüyor. Bunları kullanmayı bıraktıktan sonra zaten dökülmen duracak.Onları bırak, yağ bakımına devam etmek istiyorsanda dax kullan.

Evet ben yıllardır zaman zaman kullanırım daxı...

Bu arada hala saçların dökülmeye devam ederse bir kan tahlili yaptırmak gerekir ki bence zaten 6 ayda bir düzenli kontrolden geçmek gerek.

Hayatım dax dökülmeyi kesmez ama senin saçlarının dökülme sebebi büyük ihtimalle zaten haftalardır kullandığın ve ne olduğu muallak olan yağlar. Maalesef aktarlarda falan satılan yağlar pek de iyi olmuyorlar. Organik kullanmak gerek aksi halde kafa derin tepki veriyor ve saçların dökülüyor. Bunları kullanmayı bıraktıktan sonra zaten dökülmen duracak.Onları bırak, yağ bakımına devam etmek istiyorsanda dax kullan.

Evet ben yıllardır zaman zaman kullanırım daxı...

Bu arada hala saçların dökülmeye devam ederse bir kan tahlili yaptırmak gerekir ki bence zaten 6 ayda bir düzenli kontrolden geçmek gerek.
Sagol canim aliyim ben bunu yarin

bakım yapıcam diye abartma. yarardan çok zarar verir. zaten kestirmişsin. bir süre bırak bence yağları

Back
X