Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Yoğurt yapmayı bilmiyordum aklıma esti kendım yapmaya karar verdım.nette arastırdım,sütcü bulup günlük süt bulmam zor evde uht yarım yağlı sut vardı ve denemeye karar verdım.Sütü kücük bir tencereye bosaltıp kaynattım ve bıraz ılımaya bıraktım.Evde hazır yoğrut vardı 1 ltre sute ıkı kasık maya gerekıyormus bende hazır yoğurttan ıkı yemek kasığı alıp oda sıcaklığına gelmesı ıcın bekledım.Tenceredekı sute serce parmağımın ucunu batırdım 7 ye kadar saydım elımı yakmadıysa sutun ıcınden 2-3 yemek kasığı sutu alıp mayalamak ıcın dısarda bulundurduğum yoğurda karıstırdım bıraz yedirdim. daha sonra mayamı tencereye bosalttım ve bir cırpma telıyle karıstırdım.tencere kapağını kapatıp yere bir örtü örtum ve içine de salıma sardığım tencerımı koyup sardım kaloriferin kösesınde hıc kıpırdatmadan 5 saat beklettım ve buzdolabına kaldırdım bır gun boyunca.gayet ıyı tuttu bır aydır bu sekılde yapıyorum:):44:uzun yazmısımm
Buarada bebeğin içinse tabi bir gün dolapda bekletmene gerek yok 3-4 saat beklesede olur..püf noktası sütün sıcaklığı cok sıcak olmucak cok ılık olmucak cok sıcakken mayalarsan eksı olur serce parmak yönetimi iyi yanii kolay gelsın
günlük süt ile değil pastörize süt ile deniyorum (dost-pınar-sütaş) , yaklaşık 1 kase süte + 1 tatlı kaşığı yoğurt koyuyorum, ya kesilir gibi oluyo süt sıcak geliyor sanırım ya da ayran gibi bişey oluyo , tutmuyor bir türlü becemiyorum..
pastorize günlük süt oluyor zaten.ben kutu sütü uzun ömurlu sütle yapıyorum.benım yaptığım gibi dene istersen benim tutmadığı olmadı cunku minik tenceren varsa o sekılde dene
sevindim rica ederim,biraz sulu olmasının sebebı en az 1 gun dolapta bekletmedığınden kaynaklanıyor dolapta soğudukca kıvamı gelıyor ama sonucta bebeğin için yapıyosun günlük tüketmesı gerektiği için sulu olsa da en azından doğal yoğurt.buarada 4-5 saat sonra dolaba koymadan önce bir pecete havlu kağıtı ustune koyup fazla suyunu alabilirsin daha sonra dolapta dınlenmeye bırak.ben öyle yapıyorum...
500 ml. süte 2 kaşık yoğurt ekledim, havluya sarıp 5 saat filan beklettim, sonuç mükemmeldi :) bir de kağıt havlu ile deniycem bakalım nasıl olacak?
bir de benim mayaladığım yoğurtlar böyle muhallebi gibi uzuyo, akışkan oluyo neden acaba? senin de öyle oluyor mu? ama tadı çok güzel.
süt ve mayaladığın yoğurtla alakalı olabilir.Ben yarım yağlı süt ile ve sütaşın kaymaksız yoğurdu ile mayaladım ılk yapısımda cok guzel tuttu artık.yaptığım her yoğurt diğer yoğurdun mayası oluyor ve bıldığım ev yoğurdu gibi akısma yok tadı da ne eksi ne tatlı tam tadında oluyor artık hazır yoğurt almıyorum eşim hazır yoğurdu beğenmemeye bile başladı.kalorifer varsa evde kalorıfer yanında mayalanmaya bırak o kendı ısısını koruyor 5 saat boyunca..(kapağını acmadan kıpırdatmadan dolapda dınlesın,dinlendikten sonra havlu pecete ile fazla suyunu al ben öyle yapıyorumm)bebişine afiyet olsun
güzelim al günlük sütaş sütü elin dayanacak kadar olıt ama kaynatma sadece ılıt sonra küçük kavanoza 2 tatlı kaşığı yğurt koyy çırpp karıştır üstünü ört 4 satt bekle dolapta beklet bu kadar
canım bebğin için yapıcaksan bu günlük sütler varya sek şişe sütaş şişe onlar günlük oluyor diğerleri uzun ömürlü süt oluyor ve bana doktorum iyice kaynamasını istedi sütün kaynadıktan sonra ılımaya bırakmamı söyledi.
mayaladığımız yoğurdu kaç günde tüketmek lazım.
ben oğluma yaptım 1 kilo sütten.
4 gündür yiyor. tadınada bakıyorum fena değil ama hafif ekşi.
bende sütaş yoğurt ile deneyim.
mayaladığımız yoğurdu kaç günde tüketmek lazım.
ben oğluma yaptım 1 kilo sütten.
4 gündür yiyor. tadınada bakıyorum fena değil ama hafif ekşi.
bende sütaş yoğurt ile deneyim.
günlük şişe kullanırsanız daha iyi ve sağlıklı olur birde küçük milipa kavanozunla mayalarsanız 1 şişeden 4kavanoz çıkıyor çocuk için bir öğün için yeterli geliyor
mrb arkadaşlar bende oğlum için yoğurt yapıyorum çay bardaklarına mayalıyorum ağzınısa sırteçfilmle kapatırorum bişey olmuyo 6 7 bardak yapıyorum.yalnız sütü ben gerçek yeni sağlmş inek sütünden yapıyorum.piyasadaki tüm sütler uht li we bu şey çok zararlı çocuğuma o sütü wermeyi içim almıyo.eğer bulabiliyosanız kendiniz temn edin sütün hazrlarla yapmayın.
mrb arkadaşlar bende oğlum için yoğurt yapıyorum çay bardaklarına mayalıyorum ağzınısa sırteçfilmle kapatırorum bişey olmuyo 6 7 bardak yapıyorum.yalnız sütü ben gerçek yeni sağlmş inek sütünden yapıyorum.piyasadaki tüm sütler uht li we bu şey çok zararlı çocuğuma o sütü wermeyi içim almıyo.eğer bulabiliyosanız kendiniz temn edin sütün hazrlarla yapmayın.