sütünüzü ısıtıyormusunuzbence yazık..bebişinize içirin..madem bu kadar çok en kötü elini yüzünü silin bebişinizin ilerde pürüssüz bir cildi olur..devam sütleri de ısındığı anda kimyasal reaksiyona giriyormuş..günlük süt alın ondan mayalayın..
500 ml. süte 2 kaşık yoğurt ekledim, havluya sarıp 5 saat filan beklettim, sonuç mükemmeldi :) bir de kağıt havlu ile deniycem bakalım nasıl olacak?
bir de benim mayaladığım yoğurtlar böyle muhallebi gibi uzuyo, akışkan oluyo neden acaba? senin de öyle oluyor mu? ama tadı çok güzel.
mrb arkadaşlar bende oğlum için yoğurt yapıyorum çay bardaklarına mayalıyorum ağzınısa sırteçfilmle kapatırorum bişey olmuyo 6 7 bardak yapıyorum.yalnız sütü ben gerçek yeni sağlmş inek sütünden yapıyorum.piyasadaki tüm sütler uht li we bu şey çok zararlı çocuğuma o sütü wermeyi içim almıyo.eğer bulabiliyosanız kendiniz temn edin sütün hazrlarla yapmayın.
ben kendimize sütçüden açık sütle hep mayalıyorum ama bebeğe günlük sütle mayaladığımda hiç tutmuyor. yani kendimize 4 litreden tutturuyorum da çocuğun azcık sütünü tutturamıyorum. anlamadım gitti. kaloriferler de yanmöıyor artık yazın nereye koymak lazım? kavanoz maması aldım içini boşalttım onda mayalamak için bugün. ama 6 saat oldu hala cıvık.........
ısınmaması mı gerekiyor???????????????????
ya Allah razı olsun. ben bilmiyordum...zaten köydeyim. günlük sütten bol ne var...çok sağol. ben muhallebiyi falan da kendi sütümle yapıyordum.
bu arada süt için günde 3 fincan rezene ve en az 2,5 lt su içiyorum.
canm tutmams yogurdu kaynams suya oturtursan kendılıgnden tekrrdan tutar
evet yogurdu mayaladigin kabi, kaynar su icerisine koyarsan
ve 1 saat oyle beklersen tutar
eger 1 saat icinde tam katilasmamissa, en fazla 1 saat daha bekleyip hemen buzdolabina kaldirman lazim
tabi en gzueli bastan tutmasi onda da serce parmak metodu cok iyi
serce parmagini batirip 8 e kadar say bakalim
tam 8e kadar sayabiliyorsan hazir, ve hemen mayalayabilirsin, ama daha da ilimamasi lazim
8 sayisi bunda onemli guven bana, benim yogurtlarim kalip gibi olur
ya benim ev sobalı ve havalar iyi diye soba yakmıyorum ama serin yani..
mayalanması için kalorifer peteği gibi bir ortam yaratamıyorum. mayaladığım yoğurt tadı harika fakat koyu kıvamlı ayran gibi oldu..ne yapabiliirm?
evet yogurdun asla usumemesi gerekiyor, ustune bir suru kalin sey koyup sarabilirsin, ya da cok cok kalin battaniyeyle.
eger olmuyorsa mesela gun icinde mutfakta yemek yapiyorsun, firina yakin bir yerlerde mayalasan, zaten yemek sirasinda, bir de firinda birseyler yaptigini dusunursen mutfak yeterince sicak olur ve sutun mayalanmasi icin iyi bir ortam olusturmus olabilirsin belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?