Yoğurt kovası...

Sanırım haklısınız. Pembe bakayım. Teşekkür ediyorum.

Ne değişik bir durum ama. Şimdi bir kaç konuya yorum yazmak istedim. Vazgeçtim. Konu sahibi sen konuna bak der diye
Daha dur bunun lohusa bunalimi var dogum sonrasi kilo bunalimi var var da var Allah hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin.

Annemde yazın dondurma kaplarını atmaz dolmadır şudur budur çok yapmışsa verirdi komşularımıza. Acaba arkamızdan neler dediler. Sonrada niye komşuluk ölüyor al işte iyilik yap denize at.

Uzak yer olur,
Dökülecek birşey olur anlarımda,
Komşuya yogurt kovası saçma olmuş,
Ama düsünmüsler göndermişler ne diyelim

Ben birsey goremedim bunda.yada ben anlamadim. Saklama kabi yoktur baska o yuzden yogurt kabiyla vermislerdirbelki.
Sunumu mu begenmediniz yoksa oglen vermeyip gec vermelerini mi? Burda bizim komsular ogurt kabiyla da veriliyor hatta dondurma kabiyla .

Takılma diyenler olmuş ama ben ciddi anlamda çok bozulurdum. Sonuçta evde tabak kıtlığı yok. Zarifçe tabakla verebilirlermiş. Ben geç gelmesine çok takılmam ama yoğurt kovasıyla gelmesi çok kaba bir hareket bence.

buna değinen olmamış sanırım ama önemli olan yoğurt kovasıyla gelmesi veya geç gelmeside değil gibi. “misafirinin artığını bana getirdi” “benim sanki ihtiyacım mı var aç-açıkta mıyım?” tarzı düşüncelere kapılıp kötü hissetmiş olabilir misiniz? aranızdaki samimiyet nedir tam olarak bilemediğimden böyle algıladım ama durum bu şekildeyse evet birinin bunu yapması çok ayıp ve kırıcı. Karşılık vermek istiyorsanız güzel bir yemek veya bir tatlı yapın. düzgün bir saklama kabına görüntüsü güzel olacak şekilde yemeği koyun. yani sunumu iyi olsun. yoğurt kabınıda temizleyip içine bir not yapıştırın “inceliğiniz için teşekkürler biz herkese yediğimizden ikram ederiz” diyip teslim edin

Siz hamilesiniz diye başkalarına değil size getirmiştir. Aklına belki birden geldiniz, akşam getirdi hemen. Yoğurt kovası şık olmasa bile, boş kabı geri verirken doldurma kaygısı yaşamamanızı istemiş olabilir.

Yemeyecekseniz dökün gitsin. Bu kadar büyütecek ne var anlamadım? Size hakaret amaçlı yapmadığı ortada. Gerisi kendi görgüsünü ve tarzını gösterir sadece. Tekrarlarsa hamilelikten dolayı her yemeği yiyemediğinizi, ziyan olmaması için getirmemesinin daha iyi olacağını söylersiniz.

Not: Tencerede kalan yemek artık değildir bana göre.

Gündüz tabağınızi gönderen arkadaş içine size gondermeyi dusundugu yemeği koyup gönderirdi. Akşam evin erkekleri de karnını doyurduktan sonra "evde bulgur pilavina doyduk,yarın başka birşey yiyelim" diyip gece yarısı size bulgur pilavıni kovayla getirmişler.Cunku siz hamilesiniz ve insanlar bu tür şeyler yaptıklarında "sevap" olacağını düşünüyor.Cok takılmayin ama bir yakınlık/samimiyet kuracaksaniz da iki kere düşünun.

Tabii ki tabakta getirse daha şık olurdu ama unutamıyorum, uyuyamıyorum diye tribe girecek ne var bunda? Allah başka dert vermesin.

Ben çok alışmışım köy adetlerine sanırım.
Dondurma kabı, yoğurt kovasıyla çok şey gelmişliği var. Saklama kabı niyetine kullanıyor insanlar. Ben kimseye yoğurt / dondurma kabında götürmem. Sırf bu yüzden çok güzel saklama kaplarımdan haber alınamıyor

İhtiyac muhtaçlık değilde ziyan olmasın diye göndermişlerdir. Yemek zorunda değilsiniz. Bu kadar takmayın kafanıza.

Ben asla yoğurt kabı kullanmam direk çöpe atarım ancak kv atmaz her yer yoğurt kabı dolu... istif eder aktif kullanir da kv göre normal gelir yoğurt kabiyla yemek verebilir ben vermem.. Kötü niyetli ya da sinir olunacak bir durum yok aslında.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…