Yoğurt kovası...

Bir yorumunuzda çocukla göndermiş diye belirtmişsiniz.
Acaba düşer kırılır diye plastik kap tercih etmiş olabilir mi?
İçinde ki yogurdu yedigimiz plastik kap neden yemek konmasın neden hakaret olsun.
Paylaşmayı da şekille sokmak dogru degil.

Benim annemde yoğurt kaplarını saklar bir şey verilecekse onlara koyup verirdi. Malı kıymetliydi annemin ve tabağımın peşinde koşacağıma yoğurt kaplarında veriyorum rahat ediyorum derdi. Ben bir art niyet görmedim.
Misafirleri gidince yemek de artmışsa hamile olduğunuz için yollamıştır. Bunda art niyet görmedim.
Biraz hamilelik hormonları devrede sanırım.

Pek hos degil belki ama cok takilacak bir konuda asla degil.hele de uykunuzu kaciracak kadar. Hamile oldugunuz icin hassaslatiniz tabi

ayıp tabii ama niye bu kadar dert ettiniz anlamadım. sokak hayvanlarına verin olsun bitsin. bir daha da gerek yok getirmeyin yemek dersiniz

Bana yemek gelse niye kovada getirdin bu yemek hem soğuk demem. Uyanıksam gece niye bu saatte geldin de demem. Alırım kovayı, içim rahat etmezse dökerim bir tabağa atarım mikrodalgaya o yoksa tencerede ısıtır yerim. Ne olacak ki?

Belki kadının içi rahat etmemiştir hamilesin diye saate aldırış etmeden gelmiştir, hem o kadar misafir ağırlamış, evi derleyip toplamıştır, çerini çöpünü atmıştır, bulaşıklarını yıkamıştır. Ancak fırsat bulup gelmiştir.

Ertesi gün gelseydi, niye getiriyor ertesi gün, ben çöpçü müyüm de artan yemekleri getiriyor diye yine söylenirdin.

Hamilelik psikolojisi takılma bu kadar.

Anlattığınızdan abartılı bir durum göremedim.

Bizlerde de oluyor böyle. Yemek fazla ise komşulara verilir. Ayrıca herkesin evinde düzinelerce saklama kabı olmayabilir. Kendimden biliyorum eve aldığım saklama kaplarının haddi hesabı yok. Giden geri gelmiyor maalesef. İnsanlar plastik diye önemsemiyor sanırım. Ben de verirken peynir kabı, yoğurt kabı kullanırım. Ne ben bana verilenden rahatsız olurum ne de ben verirken kötü bir niyetle veririm.

Geç vermesinin sebebi de, belki misafirleri geç gitmiştir. Çay kahve filan durumu olmuştur. Mutfakta yemekleri ayarlama işi geç saate kalmıştır. O yüzden geç saate denk gelmiştir.

Eğer kadının temizliğine güvenirsem yerim. Güvenmiyorsam da teşekkür eder onun göremeyeceği bir yerde hayvanlara veririm ki görüp kırılmasın diye.

Sizin hijyen ve görgü anlayışınızla karşınızdakinin aynı olmayabilir. Bu onlar kötü niyetli yapmaz. Yapılan her şeyde art niyet aramayın.

Ya şimdi öğlen yemek kalınca akşama da yeriz demişlerdir tabi evdekiler yemek ismemiş ve yemekde kalmasın diye size getirmiş olabilir

Bence de ayip evet. Sizi davet etmiyorsa (eger yemek getirecek kadar gorusen komsularsaniz davet de etseydi) hic degilse yemek esnasinda ve porselen yemek tabaginda getirmeliydi. Yogurt kabi ne ya..herseyi bilen evhanimlarimiza yakismayacak bir hareket.

sizin içiniz fesat
bizdede toplantı gibi falan birşey varsa kaldıysa apartmanda ki çocuklu kişilere dağıtırız

küçümsemek için değil evlatları da yesin diye veya eşine akşam yemeği hazırlamakda zorlanırsa diye
veririz
Allah korusun sizin gibi içi fesatlardan
kadın kokmuştur veya çocuklu hazılayamaz diye düşünüp getirmiştir hemen kendinize dert arıyorsunuz

Bazen gerçekten dertsiz başınıza dert arıyorsunuz .Ne olmuş yoğurt kovası ile geldiyse ,ne olmuş plastik kap ile geldiyse.Cam tabakla gelip soğuk gelseydi sesiniz çıkacak miydi ?

Komşu hamile olduğu için gönderseydi sadece bulgur pilavı göndermezdi. Bulgur pilavı kalmış dökülmesin diye göndermiş. Yoğurt kabı da ayıp bana göre ama ona göre normaldir bir şey diyemem. Ben olsam yoğurt kabını geri verirdim.

özür dilerim ama hayvana veriyosun be kadın. Ona bile verirken ben mümkünse plastik kap tercih ediyorum.

Düşüncesizlik etmiş komşunuz ben davet vereyim yada misafirime pasta börek yapayım servis etmeden önce kesinlikle kapı komşuma veririm. Kayınvalidem geçen hafta bizdeyken yemek yedikten sonra arta kaldı tutturdu komşuna ver ziyan olmasın diye veremem başta verecektim dedim. Sokak hayvanlarına verdim yine ziyan olmadı

İnanın kedime bile saygıdan dolayı güzel kaba koyarım. Bilmiyorum ben mı çok inceliyorum.
Yaşları büyük mü komşularınızın. Siz hamilesiniz diye vermişlerdir. Yoğunlukta akıllarına geç gelmiştir. Yoğurt kabında annem de bize verir bazen saklama kabı falan bitiyor. Komşuya verdiğini görmedim. Takılacak birşey yok. Soğuk gelmesi hiç sorun değil.

Bende komşuya verilen şeyin en baştan gitmesini tercih ederim yani kimse bişey yemeden verilmeli yiyip içip kaldıktan sonra sanki yenmeyenkeri vermişsin gibi oluyor

Ben yoğurt kovasına takılmadim da kendim hep yemeden veririm komşuya ona takıldım ://

Ya dusunmeleri guzel bisi ama afedersin kedi köpeğe verir gibi yoğurt kovasiyla vermek gercekten ayip. Bence cokta kafana takma uyuyamamana degmez. Bida yaparlarsa kapidan cevir gerek yok dersin

Aranizdaki samimiyete bagli bence, bana absurt gelmedi. Herkesin evinde sira sira saklama kabi olmak zorunda degil, benim annem de mesela dondurma kaplarini yogurt kaplarini saklar bi yere bi sey goturulcek oluyor kabin geri donmesini beklemektense en guzeli boyle kaplarla gondermek.
Yemek fazla yapildiysa ziyan olmasin diye gonderilmiş olabilir ben olsam takilmazdim

Bu konuda ki iyimser yorumlara sevindim. İnsanımız olaya güzel bakıyor demek ki.

Ben şahsen almazdım bile. Bulgur pilavı nedir ya? Hadi belki önceden sorarsın, komşu çok bulgur pilavı arttı yerseniz vereyim mi dersin...öyle bir derece. Ama gecenin bir saati, gerçekten ikramlık birşey yapmışsın gibi, yoğurt kovasında bulgur pilavı getiren insan, bayaa y0kluk içinde yaşamış, herkesi de kendi gibi sana biri olmalı bence. Öteki türlüsü çok tuhaf. Atılacağına sana vereyim der gibi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…