Yok böyle bir insan!!!

Burada kayınvalidenize sinirlenmeniz gereken tek konu, 2 aylık bebekle eşinin iftar sofrası kurmasını bekleyen ve sofra kurup kaldırmaya bile elini atmayan bir evlat yetiştirmiş olması.
Orada misafir olan kişi kayınvalideniz. Eşiniz iftara misafir çağırıyorsa evde kalıp size yardım etmeliydi. Yemekten sonra da bütün sofrayı kendisi toplamalıydı.
Bir hayatı, bir evin bir çocuğun sorumluluğunu paylaştığınız kişi eşiniz kayınvalideniz değil.

Suc sende ayol niye iftara cagiriyorsun kirgin oldugun insani? Ne isi var? Esas o seni cagirmali yemege,yoruldun kizim gel beraber yiyelim diye.

Kayınvalideniz sizin işinizi görmek, yardım etmek veya cocuga bakmak zorunda değil bence...eşiniz yardım etmeli..kimseden beklenti içinde olmayın yoksa mutsuz olursunuz

Lohusalık zorluyor biraz da seni ..tamam kayınvalidenin savunulacak yani yok ama bukadar kinlenip bebeğini de kendini de üzme .eşinden yardımcı olmasını iste. Kayinvalideni zaten çok görüyormuşsun ,gördüğünde de Bu kadar doldurma kendini . Biliyorsun zaten olacakları ,o sebeple eşinle anlaş ve çok fazla muhatap olma onunla ,esin koşsun sürekli yardımına.ben olsam böyle birinden yardım beklemezdim .

Bir beklentim olduğundan değil ama içeri gidip oturmuş ortalık batmış bir vaziyette. Ben daha yemek yiyemedim ve kahvaltı ile duruyordum o saate kadar kızım durmadığı için fırsat bulup birşey yiyemedim.
O kadar yemekle uğraşıp bi salata bile yapmayıp gelip sadece sofraya oturması canımı sıktı. Ve haksız da değilim. Eşim zaten bebeğe bakıyordu o sırada bana yeterince yardımı dokunuyor.

Kayınvalideniz sizin işinizi görmek, yardım etmek veya cocuga bakmak zorunda değil bence...eşiniz yardım etmeli..kimseden beklenti içinde olmayın yoksa mutsuz olursunuz

Evime de gelip soframa orurmamalı ben ona hizmet etmek zorunda değilim madem bişey yapmak zorunda değil. Ayrıca zorunluluk olarak değil de insanlık olarak bakacaksın bu olaya çünkü insan olan bi tabak kaldırır sofradan. Beklenti değil bu.

Suc sende ayol niye iftara cagiriyorsun kirgin oldugun insani? Ne isi var? Esas o seni cagirmali yemege,yoruldun kizim gel beraber yiyelim diye.
Ben çağırmadım ki eşim çağırmış.bana kalsa aynı havayı solumamak için şehir değiştiririm bu insandan uzak durmak için.

Konu sahibi sizin yorumlarinizi hamileliğiniz ve sonrasi olarak biliyorum konularinizi da okurum logusaligin etkisiyle bebeginiz de zorlu bi bebek onun da etkisiyle sinieriniz iyice bozulmus cunku sizin boyle beddua edeceginizi ya da haram olsun diyeceginizi hic beklemezdim biraz sakin olmaya calisin lütfen
Cunku siz her ne kadar zor durumda olsaniz da onda kv gelin kafasi varsa bunu degistiremezsiniz cunku zihniyet böyle yani
Benim gorumce de boyle iki kizi var 15 17 yasinda bi de 4 cocugumla simdi 2 yasindalar gelir yemek bekler cay kahve bekler sen dur ben yapayim demez cocuklar aglassa bile lahve ister misinkz derim kucuk kizi ordan sekerli olsun der ki lahve yapmayi da bilirler hani sen dur yenge ben yapayim ya da gerek yok demezler gelirler tezgah bulasim dolu kalkar giderler elini surmezler evlerine giderim hadi kalk sofrayi da sen kur derler ben yorgunmusum cocuklar durmuyor mus umursamazlar bende mumkun mertebe az görüşmeye az davet etmeye bakarim huylarini bildiğim icin gocunmam da çünkü kafalari boyle calisiyor yapacak bisey yok
Siz sakin olun boyle daha fazla germeyin kendinizi geldiginde de bisey beklemeyin yesin icsin gitsi caninizi siktiginiza degmez

Daha önce kv konusu açmıştım,2 aylık bebeğimi ilk hafta gördü bidaha da gelmedi diye. Bende kızıyodum gelmiyor görmeye diye.. neyse eşim iftara davet etti,bana kalsa ona bi çorba yapmayı bırak bir bardak su bile vermek istemem de neyse.
4 çeşit yemek hazırladım. Bebeğim 2 aylık ve gazlı bir bebek,son zamanlarda azalsa da bugün baya bi huzursuzdu. Ben yemekleri eşim için hazırladım annesi için bişey yapmadım. Her neyse bitin gün bebeğim huzursuz olduğu için yarım saatte bir emmek istedi,ben kucağımda emzirirken yemek karıştırdım vs vs tahmin edebilirsiniz halimi.
Eşim bu arada annesiyle babasının mezarına gitti,ordan da bana hediye almaya gitmiş geç kaldı o gelene kadar yemekler hazırdı ama nasıl yaptım ben bile anlamadım.
İftar vakti geldi,ben oturamadım sofraya. Sofrayı kurdum,herşeyi hazırladım (annesi tabi sadece çatal koydu sofraya..
sonra yiyemeden kalktım tekrar emzirdim. Bu arada bi emzirme süresi 30 dk ya yakın sürüyor.
Bitince kalktım yemek yicem,eşim bebeği tutuyor bu sırada,hanımefendi kendi tabağını dahi kaldırmadan koştur koştur survivor izlemeye gitti :)
İçimden öyle beddua ettim ki! Ben bugüne kadar asla birşey yaptırmadım ama benim şuan küçücük bir bebeğim var ve bu bebek bitek benimle rahatlıyor sakinleşiyor.
Geldi yalandan peçete kaldırıyor sofradan tabak bardak ekmek vs dururken. İki etrafta dolandı tekrar çıktı. O gelene kadar ben elimde ki son tencereyi yıkıyordum,tuzluk kaldırıyor masadan. Ya böyle yapmacık böyle pis bir insan olamaz! Tiksiniyorum artık bu kadından ve umarım Allah onu bildiği gibi yapar! Eşimin hatrı olmasa suratına dahi tükürmem böyle insanın! İnsan bile değil de neyse!
Bende de var bı adet böyle en zor zmaaninda yardım ediyormuş numarası yapan boylelerini boylelerini Allah ıslah ediyor

Benim 10 seneyi aldı ipleri elime almam dilerim

İns eşin de en yakın zamanda onun yaptıklarının farkına varır

İletişim teknikleri ile ilgili kitaplar okumanızı, internetten makaleleri takip etmenizi öneririm.
Karşımızdaki insanlar aklımızdan ne geçtiğini bilemezler. Beklentiye girmek bizi daha mutsuz eder.

“Annecim bebek çok gazlı, masayı toplamama yardım eder misin lütfen” dediniz de kadın HAYIR mı dedi size?

:) anne yemek pişti mı bakabilir misin diye sorduğumda “oğlum baksın” diye karşılık aldım bugün. Evet hayır demesini de beklerim ben survivor izliyorum diyebilirdi. Beklenir öyle bir tepki.

Küçük bebeğin olduğu için hoş görmeleri lazım seni o yüzden kimseyi davet etme sonuçta sana ihtiyacı olan kolik bir bebeğin var. Benim kızım neredeyse 34 aylık olacak ben bile zorlanıyorum davet etmeye kimse alınmasın milletin gönlü olsun diye huzurumu bozamam.

Zaten eşimin kafasına bişey fırlatıcam en sonunda :)

demekki ben kendimkini anlatsam oturup aglarsiniz.benimkiler elini biseye surmez sadece hizmet bekler.bende aynisini onlara yapiyorum.evlerine gittigimde elimi hic birseye surmuyorum.

Ben çağırmadım ki eşim çağırmış.bana kalsa aynı havayı solumamak için şehir değiştiririm bu insandan uzak durmak için.
Seni cok iyi anliyorum,esin neden bu kadar dusuncesiz? 2 aylik bebegi olan adam anasina iftar sofrasi hazirlattirmaz karisina bence. Yani her sey dort dortluk de olsa yaptirmaz sana bu angaryayi. Ben ona sasirdim su an.

Bende de var bı adet böyle en zor zmaaninda yardım ediyormuş numarası yapan boylelerini boylelerini Allah ıslah ediyor

Benim 10 seneyi aldı ipleri elime almam dilerim

İns eşin de en yakın zamanda onun yaptıklarının farkına varır

Benim ipleri elime almakla alakalı sıkıntım yok. Ben sadece eşime üzüldüğüm için annesine katlanıyorum. Onu kırmak istemediğim için yani.

Seni cok iyi anliyorum,esin neden bu kadar dusuncesiz? 2 aylik bebegi olan adam anasina iftar sofrasi hazirlattirmaz karisina bence. Yani her sey dort dortluk de olsa yaptirmaz sana bu angaryayi. Ben ona sasirdim su an.
Zaten o konuda bi anlaşamadık bir türlü. Hayır ben her türlü yemeğimi yapıyorum bi kişilik daha yemek yapmak zoruma gitmez. Hergün yemeğim hazırdır doğumdan 1 hafta sonra annem gittiği için ben kendim herşeyi yapıyorum. Mecbur çünkü dışarıdan yemek yemeyi sevmiyorum.
Mesele bi kişilik yemek değil kadının tavır ve hareketleri. Ben her defasında sabırla şans veriyorum ama zorluyorum şansımı galiba. Bilmiyorum artık tahammülüm kalmadı bu kadına karşı.

Benim ipleri elime almakla alakalı sıkıntım yok. Ben sadece eşime üzüldüğüm için annesine katlanıyorum. Onu kırmak istemediğim için yani.
Benim lafimda dinlenmezdi

Hiç unutmuyorum aynı senin durumundaydim bebek gazdan ağlıyor bende lohusa sendromu kaynvali evde eşimle atistik kaynv bana laf söyledi eşin daha da şiddetlendi

Sen bı değiştin falan gibilerinden

Hüngür gündür ağlayıp birde onun komşularını ağırladım o ağlamaktan sonra
Hatta gelen misafirler çocuk durmyinca kalkıp gittiler

Elin insanı anladı beni kaynana anlamadı :/

Back
X