Yok böyle bir insan!!!

Ne olursa olsun haram olsun Allah belasını versin ne demek gerçekten hiç yakışmıyor kimseye beddua 7 cihan dolaşır seni bulur der büyüklerimiz ayrıca sen zaten kayinvalidene gorumcelerine takmisin beklentili insanlardan hoşlanmıyorum kendilerini ve çevresindekileri mutsuz ediyorlar

Bence yapılmayan işlerden çok yapmamak için gösterdiği çaba kızdırmış sizi. Yapıyor gibi görünmek de üstüne tuzu biberi. Büyüğü küçüğü olmaz bedduanın. Gönül acısıyla söyler söyleyen. Yaşa bakmaz Haklı olanın bedduası tutar derler haksızın değil. Yine de en güzel ah Allaha havale ediyorum deyip geçmek. Muhtemelen saman alevi misali parlayıp sönen bi yapınız var. Cevap veremediğiniz ve öfkeniz içinizde kaldığı için bu şekilde deşarj oluyorsunuz. Bir süre sonra yine kv ile görüştüğünüzde bu kadar öfkeli, kindar olmayacağınızı düşünüyorum. Belki kv de sizden bir şeyin öfkesini çılarmak istemiş. Başarılı da olmuş. Bence bir ara böyle yapman beni çok kırdı şeklinde kendinizi mutlaka ifade edin. İçinizi şişirmeyin kendi kendinize. Söyleyin ve cevabını duymak isteyin sakince.

Ayrica esim yardim ediyordu bebege bakiyordu diyorsunuz sonra baska yorumda "kostur kostur bebege baktigimi goruyordu kv" diyorsunuz. Illa siz yemek yerken ayni anda sofra kalkmak zorunda degil. Esiniz cocukla yaniniza oturup yemeginizi yemenizi bekleyip daha sonra cocugu size verip kendisi en son sofra toplayabilirdi. Bu kadar ortalik karistircak bir durum yok.
Kv yokken nasil yemek yeniyor sofra kalkiyor o evde? Kalabalik olsa anlayacagim. Sadece +1 kisinin tabagi canagi bu derece dert olmazdi esiniz gercekten el atmis olsaydi.

Siz kabul etmek istemesenizde esiniz yardimci olmamis. Annesini de agirlamak istemediniz ama esinize laf soyleyemediniz. Adam tabiki annesini agirlamak isteyebilir ama su durumda sizi cok dusunuyor olsa 4 cesit yemek yaptirmazdi siparis edelim ugrasma derdi. Butun sinirinizi kvye atiyorsunuz. Yedirip icirip arkadan haram edilmez.

Ben olsam eşimden yardım isterdim.yardim etmese de eşime kızardim. Kayınvalidem beklentim yok çünkü.
Yemek yerken bebeğe bakar, yemekten sonra bulasiga yardım eder.
Kaynananizin yardım etmesi lazım hatta eve gelen herkesin. Ama bazı insanlar böyle oluyor. İşte burda eş devreye giriyor. Yani küçük bebeğin var çok stres yapma sütüne geçer, işler için acele etme. Hep eşinden yardım iste:dondurma::KK39:

Fazla buyutmussunuz, alt tarafı sofra toplanacak. Tamam yardım etse iyiydi ama kadın yaşlı aklına gelmemiş olabilir başka bı şey olabilir. Bu kadar bedduaya falan ne gerek var. Çok berbat bir insansa bile eşinizi doğurup büyütmüş biri. Hayır yani o kadar berbat biri olsaydı eşiniz de öyle olurdu sonuçta eşiniz de o kadının yetiştirdiği biri. Aşırı kinli geldiniz bana. Bu kadar kin gutmeuin kendi bunyenize zarar ve karsidakinin her hareketi size batar bu sekilde

Bir beklentim olduğundan değil ama içeri gidip oturmuş ortalık batmış bir vaziyette. Ben daha yemek yiyemedim ve kahvaltı ile duruyordum o saate kadar kızım durmadığı için fırsat bulup birşey yiyemedim.
O kadar yemekle uğraşıp bi salata bile yapmayıp gelip sadece sofraya oturması canımı sıktı. Ve haksız da değilim. Eşim zaten bebeğe bakıyordu o sırada bana yeterince yardımı dokunuyor.
Ne diyeyim ,allah kolaylık versin .zor işler ..

Zaten eşim üzülmesin diye diye evliliğimi bitiricem en sonunda. Daha dün yemeğe çağırmış sözde,akşam oldu yemek hazır değil.
Yani iftara çağırıp yemek hazırlamamak nedir? Yemekten sonra dışarı çıkıp çay içelim dedi eşim,kv ikimiz mı diye soruyor. Benim gözüme durduk yere birşey batmaz ben kin de tutmam. Ama eğer böyle sabrımı zorlayan biri olursa karşımda kat kat sinirlenirim. Eğer kin tutucak olsam bu kadını benim evime kimse sokamazdı ben her defasında bi şans daha veriym diyerek kapımı açıyorum. Yada yanına gidiyorum. Ama her türlü arıza çıkarmaya bayılıyor.
Ben mutfağı bitirdikten sonra yanıma gelip bağıra bağıra “annem sen otur ben topliyim “ demesi de çok şaşırtıcı değil mı? Benim gözüme mı batıyor durduk yere gerçekten?
Nereden bilelim biz anlatmazsanız? Madem sinir oldunuz,o cümleyi kurdu "ne alaka anne ben hallettim işte görüyorsun,neyi toplayacaksın "diye bağırın sizde.
İçinize atıp atıp biriktirirseniz mutsuz olan siz olursunuz. Olan size olur.
Ya görüşmeyin yada huyu böyle diyip ona göre hareket edin.

Bu kaynanayı savunanlar yarın gelinine
Lohusalıkta yardım etmeyecekler
Hepsi katı yürekli ilan ediyorum
kimse katı yürekli olduğundan değil burdaki bir çok insan tanımadığı birine yardım edecek kadar da iyi niyetlidir eminim. Ama geçip de sofrayı toplamaya yardım etmedi diye beddua eden yediklerini haram eden birinde iyi niyet arayamam kusura bakmayın. Kızmak ayrı bı şey bu ayrı bı şey.

Zaten o konuda bi anlaşamadık bir türlü. Hayır ben her türlü yemeğimi yapıyorum bi kişilik daha yemek yapmak zoruma gitmez. Hergün yemeğim hazırdır doğumdan 1 hafta sonra annem gittiği için ben kendim herşeyi yapıyorum. Mecbur çünkü dışarıdan yemek yemeyi sevmiyorum.
Mesele bi kişilik yemek değil kadının tavır ve hareketleri. Ben her defasında sabırla şans veriyorum ama zorluyorum şansımı galiba. Bilmiyorum artık tahammülüm kalmadı bu kadına karşı.
Su icinde bulundugun donemde insanlarin bu derece sana rahatsizlik vermesi cok normal aslinda. Kendimden biliyorum,ben de gorumceme cok gicik olmustum, o da surekli gelen yiyip icip nasilsin diye dahi sormayan biriydi. Tamam sormak etmek zorunda degil ama ben de onu eylemek zorunda degilim diye dusunmustum. Gercekten anlamsiz bir araya gelisler lohusa insani cok rahatsiz eder. Bosvermeyi ogrenmen lazim jami. Bak benim oglan 2,5 yasi gecti daha babaannesiyle tanismiyor bile. Oyle birisi yok onun icin.

Bu konunuzu baz alarak söylüyorum, biraz abartı buldum. Benim arkadaşlarım geldiğinde bile hiçbir şeye dokundurmam, hatta sofra durur çay içeriz falan bunlar samimiyetten gelir. Kendim de izleyecek bir şeyim olsa sofrayı ertelerim ne var ki bunda. Ben de ilk kez birisinin evine gitmiştim, yeni tanışıyorum, eşimin arkadaşı, kız benim yanımda sürekli temizlik yaptı bana çok garip geldi, ben misafir varken mesela bulaşık mulasik uğraşmam zaten, misafirle ilgilenirim çay içeriz sohbet ederiz, sonra yavaş yavaş yaparım. Kadın da programı kaçırmıyor diye hemen kalkmış olabilir zaten o yaşlarda dizilere programlara çok takılanlar bağımlı gibi oluyor. Kırk yılda bir geliyormuş zaten, bu kadar kasmaya gerek yok ki. Dursun sonra toplayiver ya da eşinden yardım iste.

Daha önce kv konusu açmıştım,2 aylık bebeğimi ilk hafta gördü bidaha da gelmedi diye. Bende kızıyodum gelmiyor görmeye diye.. neyse eşim iftara davet etti,bana kalsa ona bi çorba yapmayı bırak bir bardak su bile vermek istemem de neyse.
4 çeşit yemek hazırladım. Bebeğim 2 aylık ve gazlı bir bebek,son zamanlarda azalsa da bugün baya bi huzursuzdu. Ben yemekleri eşim için hazırladım annesi için bişey yapmadım. Her neyse bitin gün bebeğim huzursuz olduğu için yarım saatte bir emmek istedi,ben kucağımda emzirirken yemek karıştırdım vs vs tahmin edebilirsiniz halimi.
Eşim bu arada annesiyle birlikte babasının mezarına gitti,ordan da bana hediye almaya gitmiş geç kaldı o gelene kadar yemekler hazırdı ama nasıl yaptım ben bile anlamadım.
İftar vakti geldi,ben oturamadım sofraya. Sofrayı kurdum,herşeyi hazırladım (annesi tabi sadece çatal koydu sofraya..
sonra yiyemeden kalktım tekrar emzirdim. Bu arada bi emzirme süresi 30 dk ya yakın sürüyor.
Bitince kalktım yemek yicem,eşim bebeği tutuyor bu sırada,hanımefendi kendi tabağını dahi kaldırmadan koştur koştur survivor izlemeye gitti :)
İçimden öyle beddua ettim ki! Ben bugüne kadar asla birşey yaptırmadım ama benim şuan küçücük bir bebeğim var ve bu bebek bitek benimle rahatlıyor sakinleşiyor.
Geldi yalandan peçete kaldırıyor sofradan tabak bardak ekmek vs dururken. İki etrafta dolandı tekrar çıktı. O gelene kadar ben elimde ki son tencereyi yıkıyordum,tuzluk kaldırıyor masadan. Ya böyle yapmacık böyle pis bir insan olamaz! Tiksiniyorum artık bu kadından ve umarım Allah onu bildiği gibi yapar! Eşimin hatrı olmasa suratına dahi tükürmem böyle insanın! İnsan bile değil de neyse!
Var ya, eski insanlar şurada dert olarak yazılanları okusalardı akıllarını oynatırlardı. Bu nane mollalık nedir cidden anlamıyorum. Biz ne kahırlar çekiyoruz buradan Paris’e yol olur. Daha bir tanesini bile dert olarak konu açmadım. Ben mi çilekeşim siz mi çok narinsiniz anlamıyorum. Şu erkeğin ailesine duyulan nefret de burama geldi yani. Siz bendeki dertleri görseniz kayınvalidenize sofra hazırlayacak eviniz var diye bin kez şükredersiniz.

Sofradan iki tabak kaldırmadi diye beddua etmek nedir anlayamadim doğrusu. İnanilmaz bir nefretiniz var. Bence bir insanin hele ki bu kayinvalide ise ,kötulugu yoksa sizin aranizi acacak bir tutumu yoksa cok fazla bir beklenti icinde olmayin. Ne olmus yani sofradan yemis kalkmissa. Insanlar yatalak kp kv bakiyor. Kaldiki bu insanlar zamaninda onlara ne çileler cektirmisler. Yine de insaniyet namina ses etmiyorlar. Sonucta esinizin annesi. Bakın sizde bir annesiniz ve evladinizdan bahsederken nasil vicdanli bahsediyorsunuz. Oda bir anne esinizi birbir emekle buyutmus . Afedersiniz ama bu kadari da buyuk saygisizlik. Buna hakkiniz yok bence.

Bu sırada kocan armut mu topluyordu?
Arkadaşlar neden bu kadar şeyi üstleniyorsunuz?
Masayı kurup önlerine yemek koyabilmişsin. Toplama işini de eşin yapmalı, evdeki misafir değil.
Ben anlamıyorum ya gerçekten. Kayınvalideye kızana kadar yiyip de toplamayan eşine mi kızsan acaba?

Kayinvalidene üzüldüm. Ne yaşamış olursan ol mübarek ayda iki lokma yedirmiş birsürü beddua etmişsin arkasından. Keşke hic cagirip yapmasaymışsın! Ayrıca bebek emzirme bebek aşağı bebek yukarı herkesin çocuğu bebek oldu hepimiz geçtik o yollardan çok abartmışsın. Eşinde zamanında o kadın için bebekti oda aynılarını yaptı eşine.. Biraz hoşgörü bari eşinin hatrına.

böyle bir durumda benim kvdem de elini birşeye sürmezdi

ancak eşim masayı o halde bırakmaz , bulaşığa kadar hallederdi.

burada eşin de hatalı

annesi yapmalı evet bebeklisin , biz gelinimize gidince birseyi elletmeyiz 7 aylık bebeği var ama mesela benim kendi kv dem de hiçbirseye el atmaz bu durumda eşim yardımcı olur.

Kayinvalidene üzüldüm. Ne yaşamış olursan ol mübarek ayda iki lokma yedirmiş birsürü beddua etmişsin arkasından. Keşke hic cagirip yapmasaymışsın! Ayrıca bebek emzirme bebek aşağı bebek yukarı herkesin çocuğu bebek oldu hepimiz geçtik o yollardan çok abartmışsın. Eşinde zamanında o kadın için bebekti oda aynılarını yaptı eşine.. Biraz hoşgörü bari eşinin hatrına.
kv deye beddua etmesi hoş değil ama iki aylık bebeği olan bir insanın masasından da yenip kalkılmaz
el olsa yardım eder . bu insanlık gereğidir.

konu sahibi beddua etmekte ne kadar haksız ise, bir o kadar da kv de haksız
ayrıca masayı o halde bırakan eş de haksız

Çok kırıcı bir insansınız. Bebeğiniz sıkıntılıysa açık bir şekilde ben bebekle ilgileneceğim sofrayı siz toplar mısınız deyip çekilebilirdiniz. Hem ziyarete gelmedi görmedi diye bir yığın kinlenmişsiniz hem de gelince arkasından beddualar etmişsiniz.

Herşeyi geçtim o evinize misafir olarak gelen biri. Madem misafir ağırlayacak durumda değilsiniz o zaman çağırmayacaksınız. Daha yemeği yaparken ortada hiç birşey yokken sinir basmış zaten sizi. yok ben ona yapmadım kocama yaptım diye diye pişirmişsiniz yemeği.

KV'niz akşam sofrayı toplasaydı da bu sefer başka birşey bulurdunuz. Siz kavvga çıkarma niyetindeymişsiniz de elinize uygun fırsat geçmemiş...

Çok üzüldüm..

Yalnız söylemeden geçemeyeceğim siz böyle gergin oldukça bebeğiniz gaz sancıları çekmeye devam edecektir. Sakin ve huzurlu olmanız gerekiyor. Herşeye kafa takarak asla düzelmez...

Bütün konularınız etrafınızdaki insanlara nefretinizle dolu.Kv, kız kardeşiniz, eşinizin kuzenleri arkadaşları vs.Siz sırf kv değil evinizde kimseyi ağırlamayı sevmiyosunuz ki niye çağırıyosunuz o zaman?

İnsanları evine çağırıp çağırıp arkalarından sövmek çok çirkin bi ikiyüzlülük.Kendi annen bile doğumdan sonra 1 hafta kalıp gitmiş ama kvnin yaptıklarını tuhaf buluyosun.Kim napıyo ki senin için bi tek kötü kv olmuş.Çok rahatsız edici gerçekten, hayatımda sizin gibi insanlar olmaz umarım bigün.

Back
X