Yok böyle bir insan!!!

"Ben yemekleri eşim için hazırladım annesi için bişey yapmadım."
bakın yukardaki yazı sizin ne güzel düşünmüşsünüz, sofrayı toplarken de eşinizden yardım isteyin, bekleyin.
kimseden beklentinizi yüksek tutmayın. şu mübarek günlerde de evinizde beddua etmeyin, döner dolaşır sizi bulur.

ah senı nasıl anladım :/
Benımde dun kayınvaldem davetliydi .
Daha kapıdam girerken sankı zorla getirmişiz gibi hareketler. Suratı 5 karış .
Neyse herseyı hazırladım . Çorba içiyoruz. Hmm bunlar tuzsuz olmuş dedi. Doğal dedim tuzllu olmasından iyidir . Tuz atılır halledilir dedim. Öyle bır tuz atıyo kı abartıyo yanı .
Sonra benım çocuklarımda çorbalarımı çok sever falan dıye yemeklerı kıyaslıyo . (sankı bılmıyruz yemeklerını. )
Sinir oldum ya .
Ramaza mübarek günde bari yapma.
Zaten mutfaga adım dahı atmadı .
İş beklemem de yıne ınsanın zoruna gidiyo.
Bir pazarım var sadeec butun hafta çalışıyorum . O gunde işte böyle moral bozukluguyla geçti.
Birde gece 1 de kalktılar. Yarın işe giden mi varrr umurlarında değil .

Off çok doldum .. :işsiz:

Ki inan ben onlar için yapmıştım yemeklerı çook çoook özenerek .

Birde jameyacım senı kedılerden ötürü çok severım :) Ama beddua sana yakışmadı.
Bak kayınvalıdem 6 yıldır bana etmedıgını bırakmadı . 1 gun dahı beddua etmedım . Etmem. Rabbım görüyo .

Son düzenleme:
kv deye beddua etmesi hoş değil ama iki aylık bebeği olan bir insanın masasından da yenip kalkılmaz
el olsa yardım eder . bu insanlık gereğidir.

konu sahibi beddua etmekte ne kadar haksız ise, bir o kadar da kv de haksız
ayrıca masayı o halde bırakan eş de haksız
Ama eşe toz kondurmamış. Ben ikiz 3aylik bebekle kaynanadan neler gördüm beddua etmedim günlerce evimde kaldı hatta. Bu kadın bir akşamlık misafirliğe gelmiş idare etseymiş keske beddua edene kadar eşinden yardım isteseymis ve birdaha cagirmasaymis. Ben sadece bedduaya takildim hic hoş birşey değil 2 lokma yemek için. Misafir sonuçta

Bu kadar Kv kinlenmek filan bana aşırı geldi,
O nasıl beddualar ne kadar çirkin,
O kv de ye biri iyi bir beddua etmiş ki sizin gibi gelini olmuş.
Burada genç kızlar var, hiç ama hiç iyi örnek değilsiniz...
Bence siz bol bol kendinize Rabbimden iyilik dileyin zira yüreğiniz boğulmuş

Ama eşe toz kondurmamış. Ben ikiz 3aylik bebekle kaynanadan neler gördüm beddua etmedim günlerce evimde kaldı hatta. Bu kadın bir akşamlık misafirliğe gelmiş idare etseymiş keske beddua edene kadar eşinden yardım isteseymis ve birdaha cagirmasaymis. Ben sadece bedduaya takildim hic hoş birşey değil 2 lokma yemek için. Misafir sonuçta
eşi yardım edebilirdi evet
kvde den çok eşine sinirlenmeli ama dediğim gibi yardım edilmeli idi ne olursa olsun.
beddua durumu hoş değil kesinlikle zaten

Annesi yapmiyorsa eşin toplayacak hem kvalidenin yanında eşine hayatim sofrayi toplamama yardim et sen ben bebegw bakarim desen belki üstüne alınır da daha fazla yardımcı olurdu

Bu ne dusmanlık yan cok kötusunuz ve kaynana sızın hızmetcınız olmadıgı gıbı kocanızı da doguran kışı .Yardım etmek zorunda degıl yaşlı kadından ıs beklıyorsun .

Bende topiği açınca ciddi bişey var zannettim:)) dert arıyorsanız diğer topiclere bir göz atın derim..Ve eşim annemle bana hediye almaya gitmiş cümlesini dünyada kaç kadın kurabiliyor bir düşünün derim..
Size hediye almaya giden o adam var ya O BEĞENMEDİĞİNİZ ve oğluyla size hediye almaya birlikte giden kadıncağızın oğlu.Vay tabağını kaldırmamış,ne büyük bir sorun yarabbi!!!

Kendi tabağı dahil kaldırmadan survıvor izlemeye gitti demişsiniz.Kendi tabağını kaldırsaydı bu kadar sinirlenmiycektin sanırım.Zaten sevmiyorsun, bırak elini sürmesin.İster kıymet bilsin ister bilmesin.

küçük bebek ve huzursuz sa iftara almanız şart değil
eşimin teyzeleri çok kalabalık ve heps iiftara alırlar benden beklemezler
çocuğum 3 yaşında olmasına rağmen.sadece kv leri alırım bir şekilde bişeyler
yaparım kim olursa ne olursa olsun bebeğin hatrına yardım ederdi çabucak bitirip
sonra otururdu laf sokmak adına derdim eşime bi yardım etsen görüyosun yapamıyorum
falan diye.... ama orda senin yerine kızı olaydı hiç öyle olmazdı eminim elinden gelenin
fazlasını bile yapardı..

Daha önce kv konusu açmıştım,2 aylık bebeğimi ilk hafta gördü bidaha da gelmedi diye. Bende kızıyodum gelmiyor görmeye diye.. neyse eşim iftara davet etti,bana kalsa ona bi çorba yapmayı bırak bir bardak su bile vermek istemem de neyse.
4 çeşit yemek hazırladım. Bebeğim 2 aylık ve gazlı bir bebek,son zamanlarda azalsa da bugün baya bi huzursuzdu. Ben yemekleri eşim için hazırladım annesi için bişey yapmadım. Her neyse bitin gün bebeğim huzursuz olduğu için yarım saatte bir emmek istedi,ben kucağımda emzirirken yemek karıştırdım vs vs tahmin edebilirsiniz halimi.
Eşim bu arada annesiyle birlikte babasının mezarına gitti,ordan da bana hediye almaya gitmiş geç kaldı o gelene kadar yemekler hazırdı ama nasıl yaptım ben bile anlamadım.
İftar vakti geldi,ben oturamadım sofraya. Sofrayı kurdum,herşeyi hazırladım (annesi tabi sadece çatal koydu sofraya..
sonra yiyemeden kalktım tekrar emzirdim. Bu arada bi emzirme süresi 30 dk ya yakın sürüyor.
Bitince kalktım yemek yicem,eşim bebeği tutuyor bu sırada,hanımefendi kendi tabağını dahi kaldırmadan koştur koştur survivor izlemeye gitti :)
İçimden öyle beddua ettim ki! Ben bugüne kadar asla birşey yaptırmadım ama benim şuan küçücük bir bebeğim var ve bu bebek bitek benimle rahatlıyor sakinleşiyor.
Geldi yalandan peçete kaldırıyor sofradan tabak bardak ekmek vs dururken. İki etrafta dolandı tekrar çıktı. O gelene kadar ben elimde ki son tencereyi yıkıyordum,tuzluk kaldırıyor masadan. Ya böyle yapmacık böyle pis bir insan olamaz! Tiksiniyorum artık bu kadından ve umarım Allah onu bildiği gibi yapar! Eşimin hatrı olmasa suratına dahi tükürmem böyle insanın! İnsan bile değil de neyse!

oda iyice yaşlannica umarım oğlundan yardim ister. senden bile istiycek evinde kalicak. beddua sakin etme.. havale et...
kaynanalar öle çoğu ...

Keşke buradaki ifadelerinizi kayınvalideye söyleyebilseniz...

Bu kadar kendinizi yiyip bitirmezdiniz.

bazı şeyleri içinizde yaşamayın.

neden söylüyorum bunları;

sevmiyorsunuz tamam onu anlarım da,
pişirdiğiniz yemeği haram edecek kadar kinliyseniz bir insana
o yemeği yedirmeyin.
eşiniz davet etmiş tamam ama eşinizin hatrına davet masası hazırlayıp haram etmek nedir anlayamadım. ya evinize gelen misafiri güzel ağırlayın, ya da hiç kabul etmeyin.
yedirip içirip haram etmek çok ayıp !

işte bu yüzden bazı şeyleri içinizde yaşamayın. içinizde yaşadığınız kavgayı gerçek muhattaplarıyla yapın. yaşanması gerekenleri yaşayın.

Ramazan vakti hep bu tarz konular açılıyor. Yok bebegim durmadi yok hamileyim cok yorgunum iftara esimin ailesi gelecek bu halimle kac çeşit yemek yaptım falan fişman. Çok zorlanıyorsanız iftara davet almayin o zaman, davet alıyorsanız da cok çeşit yapacam diye kasmayin Allah aşkına karşınızdaki esinizin ailesi, aileden biri ne gerek var bu kadar kasmaya, bir çorba bir salata bir çeşit yemek Allah ne verdiyse zaten hepimizin iftar icin hazırladığımız şeyler. Ben hic kasmam yemek davetlerinde zaten iftarda pek yenmiyor, kendi ailem k.validem de hic kasmaz yemek davetlerin de Allah ne verdiyse yeriz, amaç beraber olmak değil mi? Hem kendinizi çok geriyorsunuz sonra da sürekli şikayet ediyorsunuz. Yardım etmiyorsa "anne ben çocuğu emzirecem bana yardmcı olur musun" deseniz dilinize mi yapışır. Bazı insanlarda o incelik yoktur beklentiye girmeyin ama soyleseniz yaparlar bence. Yapmiyorsa da kendiniz yavas yavas yaparsınız birakin sofra bir kaç dakika toplanmadan beklese çürümez herhalde.

Daha önce kv konusu açmıştım,2 aylık bebeğimi ilk hafta gördü bidaha da gelmedi diye. Bende kızıyodum gelmiyor görmeye diye.. neyse eşim iftara davet etti,bana kalsa ona bi çorba yapmayı bırak bir bardak su bile vermek istemem de neyse.
4 çeşit yemek hazırladım. Bebeğim 2 aylık ve gazlı bir bebek,son zamanlarda azalsa da bugün baya bi huzursuzdu. Ben yemekleri eşim için hazırladım annesi için bişey yapmadım. Her neyse bitin gün bebeğim huzursuz olduğu için yarım saatte bir emmek istedi,ben kucağımda emzirirken yemek karıştırdım vs vs tahmin edebilirsiniz halimi.
Eşim bu arada annesiyle birlikte babasının mezarına gitti,ordan da bana hediye almaya gitmiş geç kaldı o gelene kadar yemekler hazırdı ama nasıl yaptım ben bile anlamadım.
İftar vakti geldi,ben oturamadım sofraya. Sofrayı kurdum,herşeyi hazırladım (annesi tabi sadece çatal koydu sofraya..
sonra yiyemeden kalktım tekrar emzirdim. Bu arada bi emzirme süresi 30 dk ya yakın sürüyor.
Bitince kalktım yemek yicem,eşim bebeği tutuyor bu sırada,hanımefendi kendi tabağını dahi kaldırmadan koştur koştur survivor izlemeye gitti :)
İçimden öyle beddua ettim ki! Ben bugüne kadar asla birşey yaptırmadım ama benim şuan küçücük bir bebeğim var ve bu bebek bitek benimle rahatlıyor sakinleşiyor.
Geldi yalandan peçete kaldırıyor sofradan tabak bardak ekmek vs dururken. İki etrafta dolandı tekrar çıktı. O gelene kadar ben elimde ki son tencereyi yıkıyordum,tuzluk kaldırıyor masadan. Ya böyle yapmacık böyle pis bir insan olamaz! Tiksiniyorum artık bu kadından ve umarım Allah onu bildiği gibi yapar! Eşimin hatrı olmasa suratına dahi tükürmem böyle insanın! İnsan bile değil de neyse!
Cnm benim suçu kv dende değil eşinde ara.
Görmüyor mu halini de iftara çağırıyor.
Çağıracağına anne x cocukla perisan oluyo, biz geliyoruz iftara deseydi....
Yardım eden kv çok az.

Kayinvalidene üzüldüm. Ne yaşamış olursan ol mübarek ayda iki lokma yedirmiş birsürü beddua etmişsin arkasından. Keşke hic cagirip yapmasaymışsın! Ayrıca bebek emzirme bebek aşağı bebek yukarı herkesin çocuğu bebek oldu hepimiz geçtik o yollardan çok abartmışsın. Eşinde zamanında o kadın için bebekti oda aynılarını yaptı eşine.. Biraz hoşgörü bari eşinin hatrına.
degilmi harbi cok uzucu

Back
X