Yok! İş yok!

Bi kaç ay sonra aranıza katilicam. Son sinifim mühendislik öğrencisiyim. Aklım çıkıyor aylarca bulamicam diye. Bi kaç aya razıyım

Ben staj bile ayarlayamadim bi dönem tecrübe istediler. Stajda tecrübe? Ne kadar mantıklı değil mi ?

Malesef biraz da heryere üniversite açılmasının sonucu bunlar sabır inşallah bulabilirz güzel bir is

Bende endüstri mühendisiyim ve malesef iş bulamadım henüz mesleğim dışı bir isteyim ögrencilik zamanındada çalıstigim bir yerde.
Okadar zor ki is bulamamak,icim acıyor resmen kac yere basvuruyorum olmuyor olmuyor kpss bende dusunmustum ama atama az deyip gozumu korkuttular
Allah hepimiz için hayirli guzel kapilari tez zamanda acsin insallah

Ben gıda mühendisiyim ama mezun oldum 2 ay sonra iş bulabildim
Her yere başvurdum her şehire sırf tecrübe kazanıyım diye
Ailemin de durumu iyi falan değildi
aileme 20 saat uzaklıkta (otobüsle) bi yerden çağrıldım kabul edilmeyebildirdim yine de dedim bi onlar çağırdı gitmem gerek yani iyi ki de öyle yapmışım
Tamam dediler 1000 tl maaşla başladım ilk başta işe
Ve gittim yurt baktım 500 lira da yurt ama bunu çektim bi kaç ay aileme de durumum iyi siz sıkıntı etmeyin deyip onlardan da bişey istemedim
Sonra artmaya başladı şükür gerçekten
5 yıldır falan aynı sektördeyim
Şu anda iş bulmak çok daha zor hak veriyorum sana
Ama ne verirlerse tamam demek gerekiyo sonrada çok iyi çalışmak

Valla insan bazen boşuna mı okudum bu kadar sene diyor. Sanki insanlar anasından karnından tecrübeyle doğuyor. Size tecrübesizsin diyen insanlara tecrübesiz oldukları dönemde o imkan tanınmamış olsaydı bakalım o koltuklarda ahkam kesiyor olurlarmıydı. Elbet biryerden karşınıza bir iş imkanı çıkar canınızı sıkmayın. Herkes maalesef bu süreçlerden geçiyor. İŞKUR'a kayıt yaptırın, işbaşı eğitim programları var. Baya iyi firmalar İŞKUR ile işbirliği içinde bu şekilde eleman çalıştırıyor. En azından tecrübe edinirsiniz.

Bakanlıkların müfettişlik sınavları var. Mühendislerde KPSSyi çok yüksek istemiyorlar. 75 falan yetiyor. Maaşı da 4- 5bin arası.

Eşim mühendis. Üniversite döneminde nasıl özveride bulunduğuna bizzat tanığım. Mezuniyet ve askerlik sonrası gayet donanımlı olmasına rağmen inanın çok komik bir rakamla işe hayatına girdi. Hala çok kayda değer değil maaşı. Genel olarak bu var ama.

Onca eğitimin üstüne bir de 2 kelimeyi bir araya getiremeyen , mühendislik ve yöneticilik vasfından uzak insanlarla muhatap
oluyorsun.
Gerçekten milyon tane bölüm açılıp sıfır düzeyinde istihdam sağlanıyor.

Devlete girmek ütopik geliyor bana artık. Kolaylıklar diliyorum.

Hiçbiriniz almazsanız o tecrübe nasıl olacak da diyemiyor insan değil mi? Bilmeyen eş dost iş beğenmiyorum zannediyor, en çok ona sinir oluyorum.

Ben dedim Yasli bir meslektasimin ilanina gitmistim, adamla sohbet ettik, ise almayi cok istedim sen ilk gelseydin tecrubeyi onemsemezdim ama senden once tecrubeli birkac kisi ile gorustum onlar daha iyi olacak dedi. Eeh dedim siz tecrubeli ariyorsun, digerleri tecrubeli ariyor, peki biz yeni mezunlar nerede tecrube edinecegiz bos yere mi okuduk o fakulteleri dedim. Adam yasliydi azcik sinirlendi azcik guldu, haklisin dedi hakliyim da haklilik karin doyurmuyor Vallahi ulke kapasitesinin cok cok uzerinde universite sahibi. Atiyorum 10 end.muhendisine ihtiyaci varsa piyasada var 100 end.muhendisi. (bunu genel yazdim, muhendis degilim piyasanizi bilmiyorum ama farkli bir piyasasi olacagini sanmiyorum) Bir de hala universite aciliyor. Koy bir bina koy birkac akademisyen, hop universite. Bir de özeller ekleniyor. (Kenan evrene selam olsun!) Sonra gelsin issizlikler. Cok sinirleniyorum. Yaziktir ya verdigimiz emeklere.

Benim sizin durumunuzda olan öğretmen arkadaşlarım var ve sizin adınıza çok üzülüyorum. Bence öğretmenlik en çok motivasyona ihtiyaç duyan mesleklerden biri, çünkü bir insanın geleceğini, belki hayata bakış açısını değiştiriyorsunuz ama değil motive edilmek daha çok meslekten soğutulma var. Ben şu an ailemle yaşıyorum ve maddi bir sıkıntım çok şükür yok ama aileme yük olmak istemiyorum. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Yorumunuz için teşekkür ederim!

Gerçekten kapasite planlaması diye bir şey yok. Misyon yok, vizyon yok. Bunları sağlayacak endüstri mühendisleri de işsiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…