Bir de bakışlar çok önemli.Beden dili. Ben eskiden flörtüm olmadan önce bakışların ne kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Her bakışın bir anlamı varmış. Konuşurken bir insanın niyetini bakışlarından anlayabiliyorsun. Adam çok da kankamsın diyebilir ama sana çapkın çapkın yada aşkla bakıyorsa demek mala yatıyordur.Yada kankam diyip seni ölçüyordur. Şimdi sen de zamanla ne dediğimi daha iyi anlacaksın. Mesela dizileri izlerken aşık sevgilisiyle konuşan bir erkegin ve bir de çapkın ilginen bir erkegin vücüt diline dikkat et. Senin için ipucu olsun.Çünki sen hoşlandığın için bazı şeyleri yanlış algılayıp kuruntuya kapılmışta olabilirsin ve de ya da yanlış sinyal de vermiş olabilirsin karşı tarafa.
Bu durum da senin de bakışların önemli. Sen birinden hoşlanıyorsan sende bakışlarınla bunu belli etmelisin. Karşı taraf senden sinyali alabilsin diye.
Bir keresinde farkettimki bir çocukla bakışmamız çok fazla sürüyor. Çocuğun gözü sürekli üzerimde. Ben de artık gerçekten durum başka yere kaymasın diye bakmadım. Sonra aniden kafamı çevirince çocuk bana garip bir şekilde kafa sallayarak gülümsedi. İşte sabah çok mutlu bir halde yanıma geldi, benimle konuşmak istiyordu belliydi,açılmak mı istiyordu ne bilmiyorum hatta o an elimi tuttu. Ben resmen şok gecirdim. Elini ittim sadece merhaba diyerek yanından uzaklaştım. Çocuk dondu kaldı.
Aslında ben onu gördüğüm ilk anda ondan hoşlanmıştım ama öylesine bir hoşlantı. Ama hiç aklımda böyle bir durum yoktu. Sonra tabii çocuğu öyle görünce bende üzüldüm. Belki şans versem dedim. Bir hafta sonra onu görünce pişmanlık bakışı attım. Kısa bir süre sonra yine benimle ilgilendi. Fakat kendim karşılık vermek konusunda çok kararsızdım. O yüzden hep bir garip davranıyordum. O bana bakınca kah bakıyordum kah bakmıyordum gözlerimi kaçırıyordum eee o gün yine hevesi kırıldı. Hatta bana bir süre kızgındı.
Neyse demek istedigim şuki mutlaka kesin sinyaller ver. Gözlerini fazla kaçırıpta telefonla filan oynama. Adam ilgilenmiyorsun, dalga geçiyorsun yada işte telefonda takıldığın biri var sanar. Adamın hevesini kırma. Gerekirse cesaretlendir. O senin elinden tuttuysa sende karşılık ver yada bakıyorsun aranızda bir hoşlanma var eline şans geçmiş gerekirse sen adım at, sen elinden tut. Kesinlikle gidipde ben sana aşığım filan da deme. Yaptığın hareketi göz ardı edip hiç birşey olmamış gibi davranabilirsin fakat söz denilince rezillik söz konusu olabilir. Bu işler bir az cesaret işidir yaaa. Benim bu yüzden çok kaçırmışlığım var. Bir keresinde yıllar önce bir ablaya dedimki "Utangacım o yüzden de sürekli garip davranıyorum" demiştim. Oda "Eee sen utangacım diye diye bir bakarsın kimse kalmamış. Başkası gelip almış. O yüzden gerekirse risk alacaksın, cesaretli olacaksın. Sen yapmazsan başkası yapar"demişti. Gerçekten de öyle. Şimdiki kızlar bizim gibi fazla naif değiller.