• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yok mu hiç ??

Ahh facebook orasıda ayrı bir psikoloji bozuyor :)))) çok güzel anlatmışsınız. Emek olmadan elde edilen şeyler kıymetsizdir bu her konuda böyle. O yüzden herşeye varım mutsuzluğa da mutluluğa da. Ki hepsini dibine kadar yaşamışımdırda.
Boş tartışmalarla hangimiz yıpranmadık ki. Hala da yapıyorum biliyorum :KK43: ama bilezikmiş altınmış paraymış muhabbetleri bana da çok terstir. Maddiyat halloluyor. Sevgi karın doyurmaz diyorlarda boşversinler ruhumuz doysun o yeter:21:

Ben kapattım tüm hesapları kafa dinliyorum şu sıralar . Dönüşüm muhteşem olacak ama :KK66: zaten bolca yemek tarifinden başka birşey yok ki şu sıralar :mad:

büyük beklentilere girip büyük hayaller kurup evliliği milat gibi düşünürseniz hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz yükselir. Yaşarken yaşamınıza yoldaş olan, yaşam sevincinizi ve kalitenizi düşürmeyen, sizin saygı duyabileceğiniz- size saygı duyabilecek birileri illa ki var. Ama alen delon olsun, sekiz dairesinin üçünü üstüne yatında yapsın, 30 Trabzon burmasını bıyıklarını burarken 5'er taşımla tek taşımın üzerine kondursun, ortamların aranan adamı olsun fakat kimseye yüz vermesin, ağzı inanılmaz laf yapsın kahkahalar içinde güleyim de dışarıya karşı yakışıklıca surat yapsın, annesi olsun takı taksın ama evime gelmesin, kızlar ona o bana hasta olsun, evleninceye dek el sürmesin evlendikten sonra koyvermesin, orucunu namazını yakalasın ama inanılmaz danslar etsin vs vs derken sonuç geçen gün yaygınlaşan pastayı yedirmeyen hanzo oluyor :D Kendinize arkadaş olabildiğiniz + güldüğünüzde gözlerinizi güldüren eşler seçin :) gerisi huzur...

büyük beklentilere girip büyük hayaller kurup evliliği milat gibi düşünürseniz hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz yükselir. Yaşarken yaşamınıza yoldaş olan, yaşam sevincinizi ve kalitenizi düşürmeyen, sizin saygı duyabileceğiniz- size saygı duyabilecek birileri illa ki var. Ama alen delon olsun, sekiz dairesinin üçünü üstüne yatında yapsın, 30 Trabzon burmasını bıyıklarını burarken 5'er taşımla tek taşımın üzerine kondursun, ortamların aranan adamı olsun fakat kimseye yüz vermesin, ağzı inanılmaz laf yapsın kahkahalar içinde güleyim de dışarıya karşı yakışıklıca surat yapsın, annesi olsun takı taksın ama evime gelmesin, kızlar ona o bana hasta olsun, evleninceye dek el sürmesin evlendikten sonra koyvermesin, orucunu namazını yakalasın ama inanılmaz danslar etsin vs vs derken sonuç geçen gün yaygınlaşan pastayı yedirmeyen hanzo oluyor :KK70: Kendinize arkadaş olabildiğiniz + güldüğünüzde gözlerinizi güldüren eşler seçin :) gerisi huzur...
Sonuna çok güldüm. Öylelerine hiçbir türlü boyun eğilmez o nedir yahu Allah düşürmesin :KK48:

Para , zenginlik önemli değilde ahlak yapısı güvenilir insan önemli ben öyle düşünüyorum.

bence parasız pulsuz da olmaz, ama sıfırdan başlamaktan korkmamalı insanlar.
bi ev diziyorlar evlenmeden önce. evde yok yok maşallah.
bi de her şeyi aileler yapsın istiyorlar
iyi de aileler mi evleniyor? evlenecek olan kişilerin kendinin başardığı bir şey yok ki. hazıra gidiyolar ondan sonra aileler de söz sahibi olmak istiyor çift üzerinde. (ne de olsa her şeyi onlar ödedi di mi) ben o yüzden çok fazla aile yardımı olmaması gerektiğini düşünüyorum. yardım edilsin ama çocukların yetişemediği yerde edilsin. insanlar biraz kendileri çabaladığında değer bilir oluyorlar.
evlendiğin kişinin huyu suyu çok önemli. ama ondan önemlisi de değişime açık olma kapasitesi. yeniliğe, duruma uyum sağlayabilmesi önemli. çok önyargılı, kibirli, inatçı, kaba insanlardan uzak durmak lazım. bazı konularda kendini değiştirebilmesi lazım. mesela çok kıskanç ise bu sorunun kendinden kaynaklandığını fark edip sivri köşelerini törpüleyebilmesi lazım.

evlendikten sonra birden bire değişti lafına da hiç inanmıyorum.
demek ki evlenmeden önce "oynamış" senin de işine geldiğinden iyi tahlil edememişsin ya da etmemişsin, göz yummuşsun.

Mesela cimri olduğunu hiç mi anlamadın, hiç mi ana kuzusu olduğunu belli etmedi, hiç mi kıskançlık göstermedi de evlenince birden çıkıyor bunlar?

Bir de bence evliliğe giden nişanlılık sürecinde ailelerin de etkisiyle bir çok sorun yaşanıyor ve evlilikler yıpranmayla başlıyor. Bunların önüne geçmek için de evlenecek kadın ve erkeğin özerkliğini kazanmış bireyler olması gerekiyor.
Yani hala ailesi olmadan bir şey yapamayan, bir karar alamayan durumda olanlar evlenmeye kalkınca o evlilik ona buna bağımlı geçiyor. Sonra gelsin sorunlar... Eltime 10 gr taktılar da bana neden 9,5 gr takıldı :D
Valla çok sinir oluyorum ya bazen.

büyük beklentilere girip büyük hayaller kurup evliliği milat gibi düşünürseniz hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz yükselir. Yaşarken yaşamınıza yoldaş olan, yaşam sevincinizi ve kalitenizi düşürmeyen, sizin saygı duyabileceğiniz- size saygı duyabilecek birileri illa ki var. Ama alen delon olsun, sekiz dairesinin üçünü üstüne yatında yapsın, 30 Trabzon burmasını bıyıklarını burarken 5'er taşımla tek taşımın üzerine kondursun, ortamların aranan adamı olsun fakat kimseye yüz vermesin, ağzı inanılmaz laf yapsın kahkahalar içinde güleyim de dışarıya karşı yakışıklıca surat yapsın, annesi olsun takı taksın ama evime gelmesin, kızlar ona o bana hasta olsun, evleninceye dek el sürmesin evlendikten sonra koyvermesin, orucunu namazını yakalasın ama inanılmaz danslar etsin vs vs derken sonuç geçen gün yaygınlaşan pastayı yedirmeyen hanzo oluyor :KK70: Kendinize arkadaş olabildiğiniz + güldüğünüzde gözlerinizi güldüren eşler seçin :) gerisi huzur...

öldüm gülmekten :)

Şükür halimize çok dua etmişimdir Allahım böyle bir eş nasip ettiği için.Ufak tefek sıkıntılar tabi ki oluyor.2 buçuk yıllık evli olmamıza rağmen herşey daha çok artarak gidiyor.Allahım herkese böyle eş nasip etsin.Tabi ilerleyen zamanlarda ne değişir bilmem daha çoluk çocuk yok.Ne zaman ne olacağı belli olmaz :)

"Ben" allaha şükürler olsun, köyluler arasinda topladigimizda hanimlar eşim ve kaynim hakinda "anneleri kadir gecesinde dogurmus" derler :KK48:.. Dusuncelerimiz, şakalarimiz, fikirlerimiz veya hoşlandiklarimiz cogu ayni oluyor.. Giyim ,film ve gezme olsun.. :nazar::nazar: massallah bize :KK48:.. Iki de kiz cocugumuz var..

bence parasız pulsuz da olmaz, ama sıfırdan başlamaktan korkmamalı insanlar.
bi ev diziyorlar evlenmeden önce. evde yok yok maşallah.
bi de her şeyi aileler yapsın istiyorlar
iyi de aileler mi evleniyor? evlenecek olan kişilerin kendinin başardığı bir şey yok ki. hazıra gidiyolar ondan sonra aileler de söz sahibi olmak istiyor çift üzerinde. (ne de olsa her şeyi onlar ödedi di mi) ben o yüzden çok fazla aile yardımı olmaması gerektiğini düşünüyorum. yardım edilsin ama çocukların yetişemediği yerde edilsin. insanlar biraz kendileri çabaladığında değer bilir oluyorlar.
evlendiğin kişinin huyu suyu çok önemli. ama ondan önemlisi de değişime açık olma kapasitesi. yeniliğe, duruma uyum sağlayabilmesi önemli. çok önyargılı, kibirli, inatçı, kaba insanlardan uzak durmak lazım. bazı konularda kendini değiştirebilmesi lazım. mesela çok kıskanç ise bu sorunun kendinden kaynaklandığını fark edip sivri köşelerini törpüleyebilmesi lazım.

evlendikten sonra birden bire değişti lafına da hiç inanmıyorum.
demek ki evlenmeden önce "oynamış" senin de işine geldiğinden iyi tahlil edememişsin ya da etmemişsin, göz yummuşsun.

Mesela cimri olduğunu hiç mi anlamadın, hiç mi ana kuzusu olduğunu belli etmedi, hiç mi kıskançlık göstermedi de evlenince birden çıkıyor bunlar?

Bir de bence evliliğe giden nişanlılık sürecinde ailelerin de etkisiyle bir çok sorun yaşanıyor ve evlilikler yıpranmayla başlıyor. Bunların önüne geçmek için de evlenecek kadın ve erkeğin özerkliğini kazanmış bireyler olması gerekiyor.
Yani hala ailesi olmadan bir şey yapamayan, bir karar alamayan durumda olanlar evlenmeye kalkınca o evlilik ona buna bağımlı geçiyor. Sonra gelsin sorunlar... Eltime 10 gr taktılar da bana neden 9,5 gr takıldı :KK70:
Valla çok sinir oluyorum ya bazen.

Benim için aile onayı önemlidir ama , eğer benim onayladığım birşeye ailem onay vermiyorsa o zaman benim ki geçerlidir .:KK70:Bir de onlar onaylayıp ben onaylamıyorsam yine ben :olamaz:

Öyle tabiki ama hep aynı şeyler. Evladını, işini dert edip konu açan mı daha çok yoksa evliliklerdeki sıkıntılar, aldatmalar, üçüncü kişilerle ilgili konular mı daha çok ? Başlık bir derdim vardan çok ikili ilişkilerin sorunlarını içeriyor ve ister istemez insan ürküyor :KK43:

İnsanız, sosyal varlıklarız. Sonuç olarak hayatımızdaki en büyük dertler sosyallikle, ikili ilişkilerle alakalı oluyor. Buraya herkes derdini yazıyor zaten amaç bu, sadece buraya bakarak çıkarım yapmak yanlış olur. Tıpkı sadece sosyal medyaya bakarak muhteşem mutlu çiftleri görüp herkesin çok mutlu, süpersonik bir ilişkisi olduğu çıkarımını yapmanın yanlış olduğu gibi.

Var tabii olmaz mı.
Burası bdv burda mutluluklarımızı ballandırmak anlamsız olur.
Yoksa mutlu insanlar da var yani.

Şükür biz 6yılı devirmek üzereyiz.
İyiki evlenmişim derim her zaman.
Eşimin kendi ailesi ile sorunları vardı, zamanla biraz daha düzeldiler. O biraz etkiledi beni başlarda. Ama geçti.
Maddi manevi tamamen ikimizin kurduğu bir yuva, 2 çocuk ve gerçekten mutluyuz.
Daha iyisi olamazdı benim için ;)

İnancınızı yitirmeyin, doğru insanı bulduktan, saygıyı sevgiyi sadakati yitirmedikten sonra hayat gerçekten güzel!!

"Ben" allaha şükürler olsun, köyluler arasinda topladigimizda hanimlar eşim ve kaynim hakinda "anneleri kadir gecesinde dogurmus" derler :KK48:.. Dusuncelerimiz, şakalarimiz, fikirlerimiz veya hoşlandiklarimiz cogu ayni oluyor.. Giyim ,film ve gezme olsun.. :nazar::nazar: massallah bize :KK48:.. Iki de kiz cocugumuz var..
Allah bağışlasın, Allah bozmasınnn:nazar:

Biz iyiyiz Allaha şükür... standart bir evliliğimiz var. hani sıcak yuva denilen tabir varya ben onu evimde hissedebiliyorum :KK51:

Back
X