- 23 Ağustos 2012
- 51.433
- En iyi cevaplar
- 1
- 239.483
- 898
- Konu Sahibi karbeyaz00
-
Oyle birsey yok nereye gidiyorum annemi alip boyle bir dunyada allah askiniza. Kaldi ki babam nasil buri anlattim fare deligine girsen bulur . Arti akrabalari herseyi birakip nereye gdiyoruz yani yok oyle bir ihtimal.
Aynı koşullar içinde kızkardeşin kendine romantik bir dünya yaratabilmiş.
Hedef belirlemeli ve hedefimize ulaşabilmek için çaba göstermeli, gerekli bedelleri ödemeliyiz.
Hayatımızı yönlendiren olaylar değil, olaylara yüklediğimiz anlamlardır.
Şu an senin yerinde olmak isteyen çok sayıda insan var.
Şansın yolun açık olsun.
E ama güzelim, ona yok buna yok. Napacaksın o zaman?
Bölümün ne, bari müsait birşeyse memur olursun?
açık açık konuşayım mı? anne babanızdan bir halt olmaz bu saatten sonra. anneniz okuyup atom mühendisi olamaz, babanız da huyundan vazgeçmez kolay kolay. ama siz 22 yaşındasınız ya! 22 yaş ne demek biliyor musunuz? yok olmanın değil, hayata başlamanın yaşı. çalışın, çok iyi bir okul kazanın, kurtarın kendi paçanızı kaba tabirle. başka şansınız yok. kaderinize küfrede küfrede ölümü beklemek için çok gençsiniz. çalışacaksınız arkadaşım, kafanızı kitaba derse gömeceksiniz. iyi bir üniversiteye gideceksiniz, şehir dışına izin verirlerse şehir dışı, izin vermezlerse birkaç sene daha dişinizi sıkacaksınız. geleceğinizi kurtarmak sizin elinizde.
İyi de sanki evde kalsan baban düzelecek. Evde kalman sadece eziyet çeken insan sayısını artırır.Zaten sorunda bu ya ina yok buna yok bu derece cikmaza sokan bir babaya sahip olmak sorun zaten. Memurluga uygun bir bolum degil son 2 yilim kaldi uni tede.
İyi de sanki evde kalsan baban düzelecek. Evde kalman sadece eziyet çeken insan sayısını artırır.
Umarım tatlım...Umarim.iyi geliri olan bir ise girerim sans onda bari bana gulerse birseyler degisir belki umarim...
Babaları tarafından hiç okula gönderilmeyen, çocuk yaşta para karşılığı evlendirilen kızların varlığından habersiz olduğunu söylemeyeceksin değil mi canım.Yerimde olmak isteyen mi kim.ister bu hayati birakin allah askiniza.
Nefret ediyorum artik herseyden herkesten. İmtihansa imtihan dine de inanmiyorum pek artik. Cunku esit degiliz adalet yok Allah bazilarini zenginlikle iyi seylerle sinarken bizleri boylesine caresiz birakiyor. Dini konuda kinayacak olanlar oraya takilacak olanlar yazmasin gerek yok arastiriyorum.ben ne zamandir kafam karisk zaten.
Konuya gelim.. Kucuklugumden beri sorunlu bir ailede buyudum. 22 yasindayim. Simdiye kadar hep guclu oldum kimseye belli etmedim hele lise arkadaslarim hic bilmez durumumu. Lisedeyken umutlarim vardi okuyup aileme yardim edecegim durumumuz duzelecek diye ama artik yok cunku babamin bencilligini iyice gordum. Kendisi kotu bir cocukluk gecirmis psikolojisi normal degil cok sinirli bu yuzden anlasamaz kimseyle. Alkolik ayriyeten hergun iciyor birseyleri unutmak icin. Annem cok saf biri kendi ailesinde boyle vurdum kirdim icen sican bir adam.yok evlendikten sonra sok olmus ole bole bugunlere geldiler. Ama neler cektik bn bilirim her gece babamin anneme laf saymalari kavgalar dovusler esyalari kirmasi . Annem kendini hepten salmis biri dunyadan haberi yoktur cahil kalmayi tercih ediyor resmen buna cok bozuluyorum hicbirseyde hevesi yok. Kafasini el isine gomuyor namaz niyaz baska bise yok. Ben bunlara birsey demiyorum ama biraz olsun kafasini kaldirip kullansa. Gerci sonra dusunuyorum ona da kizamiyorum babam.oylesine sindirmis ki onu laf soleme hakki bile yok annemin. Babam ataerkil klasik dogu kafali biri. Benide hep korkuyla okuttu sevgln.olursa okuldan alirim diye. Hatta lisedeyken hic unutmam arkadasimin sevgilisi varmi die srmustu bazilarinin var dedim.tokat atti bana sanki bnm.var demisim.gibi :/ Boylesine psikopat bu yasa geldim hala.duzgun iliskim olmadi olmayacak o konuda da sansim yok olsa bile bu babayla bu evden nasil cikacagim bilmiyorum. Babam insanlarla anlasamadigi icin surekli isten de cikiyor banka borcu var ev kira cok az bir miktar onu bile zor oduyor kucuk ev zaten. Yine cikmis isten annemde surat yapiyor yine kavga gurultu. Gece gece annem aglayarak yanimiza geldi dun gece yine bizm yanimizda uyudu. Sinirden uyuyamadim suan.boynum agriyor sinirden kasmaktan hep. Bosanmalari soz konusu degil bosanmak kitabmzda yazmaz olunle biter diyen zihniyette bir babam.var arti oyle olmasa bile kendi ayagi uzerinde duramayacak bir annem. Okulum 2 yila bitiyor kizkardesm lise sona gcti vari yogu sevgilisi o kendini onunla.mutlu ediyor. Artik oyle daraliyorum ki etrafa gulmekten insanlara belli etmemekten evde cikis yolu bulamamaktan huzursuzluktan hersey uzerime geliyor. Yok olmak istiyorum
benim babamda aynı şekilde anneme çok kötü davrandı hep baskıladı kırdı döktü bizi de aynı şekilde baskıladı hep kendi haklıdır bencildir hiç birşey de denmez maddi olarak ta çok bişey görmedim manevi zaten görmedim içimde hep ukde kalmıştır. hep anneme üzüldüm gençliği gitti kadının ne de olsa. arkadaşların arkadaş gibi olan babalarına hep özenmişimdir. şuan evliyim ve çok mutluyum ben çok dua ettim babamdan pek bişey görmedim ama eşim sağolsun melek gibidir inşallah ilerde de böyle devam ederiz. Allah bana yardım etti ki eşim iyi biri çıktı çünkü babamdan çektik yani. o yüzden ilerde mutlu olamam gibi şeyler düşünme belki ilerde evlendiğinde eşin çok iyi biri çıkar ve onunla çok mutlu olursun inşallah (inanç konusuna bişey diyemem onu kendi içinde arayıp kendin yönelirsin nasıl düşünüyorsan,kendini nasıl mutlu hissedeceksen o konu sana kalmış) bana geriye kalanlarsa evt eşimle mutluyum ama babamın davranışları tavırları siniri her ne yaşattıysa çocukluğumda kalanlar şuan ortaya çıkıyor ve benim psikolojim altüst oluyor arada ağlarım kalabalık ortama çıkmak istemiyorum sosyal olamıyorum kendime güvenim gitti anneme üzülürüm bu tarz şeyler vs vs..devam ediyor tabii içimde derin bir yara oluşturmuş geçmiyor bir türlü. çocuklukta yaşanılan şeyler unutulmuyor malesef;((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?