Yok olmak istiyorum

Oyle birsey yok nereye gidiyorum annemi alip boyle bir dunyada allah askiniza. Kaldi ki babam nasil buri anlattim fare deligine girsen bulur . Arti akrabalari herseyi birakip nereye gdiyoruz yani yok oyle bir ihtimal.

Peki sekerim, sizin alternatifiniz nedir , hayatiniz boyunca bu sekilde yasamak mi? Akrabalarinizi birakmamak icin mi bu rezil duzene katlanacaksiniz? Kendi adima, alkolik bir adamdan siddet gorseydim herhalde oturup akrabalarimi, oteyi beriyi degil kendi iyiligimi dusunurdum.Bir de son cumlenizde her sey dediginiz nedir bunu cozemedim, ne huzurunuz var, ne mutlusunuz hayatta hicbir seyiniz yok bence. Yani birakip da yeni bir hayata baslamaktan pismanlik duyacak bir seyiniz yok bence, amca, teyze, kuzen goreyim diye boyle yasamaya devam edecekseniz edin. Babaniz bulsa bile ne olacak, ev sizin, kapisini kitlediginiz anda kimse icine zorla giremez, girerse de haneye tecavuz olur. Kaldi ki bu adamin ne sizi ne de annenizi pesine dusecek kadar dert ettigini sanmiyorum, merak etmeyin. En kotu durumda bence kendinizi kurtarmali, yeni bir hayata baslamalisiniz. Annneniz gelmese bile kendiniz gidin.

Son düzenleme:

Yerimde olmak isteyen mi kim.ister bu hayati birakin allah askiniza.

Uni 3 ogrencisiyim zaten. ise girmek herseyi cozecek mi sizce ? Farzedin biriyle evlenecgm boyle bir baba birsuru sorun.cikaracak.basima evlenmeme de mani olur kndini super saniyor ya milleti begenmez. Evlenip gidince ellerrinde ne bir ev var ne bir isi ve emeklusi olacak hicbirsey bn yinede kiyamiyorum onlara babam.neyse de anneme yazik.

ekmeğinizi elinize alın hele. baktınız ev yaşanacak gibi değil, ayrı eve çıkarsınız, şehir dışından iş bulursunuz. sakın önünüze gelenle de evlenmeyin, evlenince de başka bir aileye karışacak, o ailenin sorunlarını yükleneceksiniz yine. birey olun, ayaklarınızın üstünde durmayı bilin. gerisi gelir. ileride ailenize yardım da edersiniz nasılsa. çok karamsar düşünmeyin. herkesin ailesiyle sorunu var, yalnız değilsiniz emin olun.

Okulun bitince işini ele alıp kendi hayatını kuracağını düşün bir de. Hatta ilerde bir gün seni çok seven, sana dokunmaya kıyamacak biri ile evlenip mutlu br aile olacağınızı? Bende ailem yüzünden sık sık senin gibi düşünüyorum ama bu umutlu hayallerle ayakta duruyorum. Hatta senin üni. bitmesine az kalmış benim daha fazla. Bir de ben biraz geç anladım ama hayat üzülmeye değmiyor. Küçük şeylerle mutlu olmaya çalış. Ben mesela beni sinirlendiren üzen bişey olduğunda kendimi kapatıyorum iyi şeyler düşün diye tekrarlıyorum içimden unutturmaya çalışıyorum. Çünkü iyi düşününce mevcut durum kötü olsa bile mutlu hissedebiliyorsun. Umarım sende mutlu olabilirsin çünkü öyle ya da böyle Allah.ın takdiri kadar yaşamaya mecburuz. Neden üzülerek geçirelim mutlu olmak etrafa gülücekler saçmak varken. Hayatının merkezine kendini koymasını bil temeline pozitif olmayı yerleştir, bir de klasik ama zaman herşeyin ilacıdır gerçekten. 5 sene sonra bu derdine baktığında şimdi olsam bu kadar bırakmazdım kendimi dersin bence.

Sen kimsin?
Ne istiyorsun?
Ne olursa mutlu olursun?
Cevaplarından herhangi biri bile başkalarının hayat akışını değiştirmek ile ilgili ise, vakit kaybediyorsun..
Zira sen, filanın kızı isen, sen, sen değilsin... Bu etiketten çıkmalısın.. Birey olmalısın... onların sizi yetiştirirken yaptığı hatalardan bir sıyrıl ilk önce, yargılama aşamasına olgunluk döneminde geçersin, şu an vakit kaybetme... Sen kimsin? Nasıl bir karaktersin, bağımlı hayatın, aile beklentilerin dışında.. Seni neler mutlu ediyor?
Ne istiyorsun sorusunun cevabı da, işte annem şöyle olsa, babam da böyle olsa, cevabı yanlış... Daha geniş imkanlar mı istiyorsun mesela? onların içinde bulunmadığı bir cevap olmalı...
Tüm bu sorulara başkalırını suçlamadan bir yanıt vermelisin... Kimsin sen?
Neyi başarabilirsin... ? Bugüne kadar çektiğin sıkıntılar sana neyi öğretti?

Yap planını, güçlü çıkmaya bak kozandan... Hayat bağımlı süreçte iken koza içindedir...
Nasıl bir kelebek olarak kurtulmak istediğini planla şimdiden...
Ve inan bana, bunun Allah'ın verdikleri ile ilgisi yok, akıl dışında...
Bardağın dolu tarafından bak..
Planlar yap kısa vadeli, uzun vadeli...
Zaten yüzüp kuyruğuna gelmişsin..
Bence başarabilirsin..

Ömrün o büyük sırrını gör, bir bak da,
Bir tek kökü kalmış ağacın toprakta,
Dünya gerçekten tatlı ki binlerce kişi,
Kolsuz bacaksız yaşayıp durmak ta...

Severim bu şiiri, umutsuzken haksız olduğumu düşünürüm.
Evet canım, senin yerinde bile olmak isteyecek milyonlarca insan var hayatta.
Arkadaşların verdiği tavsiyelere katılıyorum, siz meslek sahibi olduğunuzda babanız bile size saygı duyacak, annenizle bile arası düzelecek bence.
Dünyayı bile değiştirebilecek yaştasın, kendine acımayı bırakmalı önce kendi hayatını değiştirmelisin.

Yerimde olmak isteyen mi kim.ister bu hayati birakin allah askiniza.
Babaları tarafından hiç okula gönderilmeyen, çocuk yaşta para karşılığı evlendirilen kızların varlığından habersiz olduğunu söylemeyeceksin değil mi canım.
Daha küçük yaşlardayken çaresiz hissetmiş, hiç bir zaman koşulları değiştiremeyeceğine inanmış olabilirsin ama geldiğin noktada koşulları değiştirebilecek pek çok seçeneğin olduğunu görüyorsun.
Tüm olumsuzluklarına rağmen bu ruhsatı baban sunmuş sana. Şimdi sıçrama ve şansını zorlama zamanı.
Seçim senin... Ya geşmişin küflü taşlarıyla yoluna set çekeceksin. Ya da geleceğini gönlünce inşa edebilmek için gereken çabayı ve azmi göstereceksin.

benim babamda aynı şekilde anneme çok kötü davrandı hep baskıladı kırdı döktü bizi de aynı şekilde baskıladı hep kendi haklıdır bencildir hiç birşey de denmez maddi olarak ta çok bişey görmedim manevi zaten görmedim içimde hep ukde kalmıştır. hep anneme üzüldüm gençliği gitti kadının ne de olsa. arkadaşların arkadaş gibi olan babalarına hep özenmişimdir. şuan evliyim ve çok mutluyum ben çok dua ettim babamdan pek bişey görmedim ama eşim sağolsun melek gibidir inşallah ilerde de böyle devam ederiz. Allah bana yardım etti ki eşim iyi biri çıktı çünkü babamdan çektik yani. o yüzden ilerde mutlu olamam gibi şeyler düşünme belki ilerde evlendiğinde eşin çok iyi biri çıkar ve onunla çok mutlu olursun inşallah (inanç konusuna bişey diyemem onu kendi içinde arayıp kendin yönelirsin nasıl düşünüyorsan,kendini nasıl mutlu hissedeceksen o konu sana kalmış) bana geriye kalanlarsa evt eşimle mutluyum ama babamın davranışları tavırları siniri her ne yaşattıysa çocukluğumda kalanlar şuan ortaya çıkıyor ve benim psikolojim altüst oluyor arada ağlarım kalabalık ortama çıkmak istemiyorum sosyal olamıyorum kendime güvenim gitti anneme üzülürüm bu tarz şeyler vs vs..devam ediyor tabii içimde derin bir yara oluşturmuş geçmiyor bir türlü. çocuklukta yaşanılan şeyler unutulmuyor malesef;((

Buna da sinirleniyorum izleri kalacak annemize uzulecegiz v.s. senin adina sevindim umarim bende mutlu olacagim biriyle evlenebilirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…