yok sayılmak

buradaki çoğu gelinin hayalini yaşıyosun :KK70: sen de onları yok say. alakan kalmasın
O konuda haklısın, ne güzel aranmıyorum sorulmuyorum. Kendi yazdıklarımı okuyunca ki yeni bir durum değil, kafaya takılacak bir durum değil gibi görünüyor ama bana hissettirdikleri o duygu beni içten içe tüketiyor.

Bir iş yerinde çalışıyorsunuz gibi düşünün. evliliğinizde bir iş sözleşmesi. bu işyerinde sürekli pasivize edildiğinizi düşünün. ne kadar başarılı olabilirsiniz?

O konuda haklısın, ne güzel aranmıyorum sorulmuyorum. Kendi yazdıklarımı okuyunca ki yeni bir durum değil, kafaya takılacak bir durum değil gibi görünüyor ama bana hissettirdikleri o duygu beni içten içe tüketiyor.
yapman gereken eşin sana ailem plan yapmış bu hafta şurdayız ya da herhangi bi planda her seferinde o planlara uymayacaksın. bana sorulmadı artık ben sizin etkinlerinizde yokum de. alakan cidden kalmasın

Beni kendi ailem,başta annem yok sayıyor,eşin ailesini tahmin bile edemiyorum!
Size böyle hissetmenizi sağlayacak ne tür hareketleri oluyor mesela?
Ben kendimden örnek vereyim annem benim çok sevdiğim bir yemeği yaptı(günlerdir ya kahvaltı etmiyorum ya öğlen yemeği yemiyorum ya da ikiside olmuyor).bizim balkonda katlanabilir duvara monteli masa var ve sadece iki kişi karşılıklı olarak oturabiliyor.
Annem babama "Gel hadi balkonda yiyelim" dedi...kahvaltı etmedim bu sabah...ayrıca kendime kahvaltı hazırlayıp yemek yapmaya kalkışmam zaten kıyameti kopartıyor.
Yemekten bana kalmadı ve sabaha karşı otobüsüm var.

Teker teker cevap vereyim:
Kimse bana birşey anlatmıyor
Kimse bir yere davet etmiyor
Bana birşey alınmaz
Benim adıma kimse karar vermiyor
Benim tavrımı değiştirecek bir hareket yok
Tüm iletişim eşimle kurulur
fazla kafayı takmışsınız. bana da kimse bişey sormaz ama ben umursamam. kendi kararlarımı kendim veririm. bana bir şey almalarını zaten istemem ben kendime alıyorum zaten. siz kendinizle savaştasınız. önce kendinizi tanıyın. fazla çocukça düşünceler. kimse kimseye bir şey yapmak zorunda değil. herkes kendi başına hayatı idame ettirir. bence bu kişilik problemi.

Ben kendimden örnek vereyim annem benim çok sevdiğim bir yemeği yaptı(günlerdir ya kahvaltı etmiyorum ya öğlen yemeği yemiyorum ya da ikiside olmuyor).bizim balkonda katlanabilir duvara monteli masa var ve sadece iki kişi karşılıklı olarak oturabiliyor.
Annem babama "Gel hadi balkonda yiyelim" dedi...kahvaltı etmedim bu sabah...ayrıca kendime kahvaltı hazırlayıp yemek yapmaya kalkışmam zaten kıyameti kopartıyor.
bir sandalye kapıp otursaydınız. rahat ve gamsız olmak lazım. herkes ruh hastası hayatta. bu yüzden kimseyi ciddiye almayacan.

fazla kafayı takmışsınız. bana da kimse bişey sormaz ama ben umursamam. kendi kararlarımı kendim veririm. bana bir şey almalarını zaten istemem ben kendime alıyorum zaten. siz kendinizle savaştasınız. önce kendinizi tanıyın. fazla çocukça düşünceler. kimse kimseye bir şey yapmak zorunda değil. herkes kendi başına hayatı idame ettirir. bence bu kişilik problemi.
Sizin değerlendirdiniz kısım (bana kimse bir şey sormaz, kimse bir şey almaz) bir arkadaşımıza verdiğim cevaptı. Tabii ki kimse kimse için birşey yapmak zorunda değil. Ama sosyal bir varlıksak bu tür ihtiyaçlarımız oluyor maalesef. Hangi ihtiyaçlar dersen, örnek: dedem yoğunbakımda bir laf arası geçmiş olsun yok. Kişilik problemi dışında başka bir şey bu.

Bu daha farklı bir şey :( insanların yaptıklarını anlamlandırmak çok zor...

Merhaba arkadaşlar,
Sorunun tam adını koyamıyorum, eşimin ailesinin evlendiğim ilk günden beri beni yok saymalarını kaldıramıyorum son günlerde. En kötüsü ise eşime karşı buz gibiyim, içten içe kızıyorum. ne yapacığımı bilemez durumdayım, herkese ve herşeye pozitif yaklaşan, hayatı seven biriyim ama bu konu beni yavaş yavaş bitiriyor.
Eşinden niye soguyorsun onu anlamadım. Ailesiyle mi evlisin onunla mj

Back
X