- 18 Ağustos 2011
- 525
- 788
- 103
Şöyle anlatayım babam yaşlı çalışmıyor
Abim ist.da çalışıyor ama kendide öğrenci.
İki kardeşim var biri engelli
Biride evde yaşı küçük. 2 ablam evli uzakta benim gibi. Sosyal yatdımlaşmadan gelmişler annem anlattı bakıp gitmişler bir daha gören olmamış aramamışlar.
Etrafimizda durumu iyi olan insanlar var ama onlara yardım ediyorlar.
Yıllardır bu halde babam başvuruyor tamam diyorlargeri dönüş yok.
Etrafimizda durumu iyi olan insanlar var ama onlara yardım ediyorlar.
Tamam inşaallah yardım ederler.ihmal etmeyin sakın, ahbap kesinlikle duyarsız kalmıyor. Allah yardımcınız olsun
Alıyorlar ama onda bile ihmal var. Kardeşimin bir gözü görmüyor biride ondan etkilenmiş. Sürekli ilaç kullanmak zorunda sağlam gözü için.Engelli bakım ücreti alıyorlardır inşallah.
Umarım sosyal yardımdan bir geri dönüş olur.
Durumu iyi insanların yardım almaları gerçek ihtiyaç sahibi insanların hakkını gasp ediyorlar ne yazık ki
Neyle yapalım ki4 5 kardeşsiniz galiba elbet birşeyler yapmanız gerekiyor yağmur giren eve soğukta nasıl giriyordur :-( en azından çatıyj yaptırın bir şekilde
Yorum yapılabilecek bir konu değil malesef hayatın gerçek yüzü işte.. Sosyal yardımlaşma derneklerine veyahut belediyeye başvurun aileniz için bir nebzede olsa yardım ederler diye düşünüyorum.İyi akşamlar
Benim diğer konularımı bilenler bilir.
Oğlumu kaybettim ve moral olsun diye annemlere geldim. Hava yağışlı annemlerin ev çok çok eski kerpiçten ev. Yağan yağmur aşşağıya iniyor resmen.
evde olan leğenleri koyduk altlarına bir kaç yer boşta. Her yer ıslak
Elimden bir şey gelmiyor. Babamın emekli maaşı bile yok zamanında çalıştığı yerler yatırmamış
Geçen yıl sosyal yardımlaşmadan gelmişler ev ne halde görmüşler geri dönüş yapıcaz deyip gitmişler. Bir şeyde yapmamışlar. Bir yerde 25 binlik destek vericez ama evi yapacaksınız öyle vericez demişler. E zaten para olsa yaparlarlambaların üstü bile damlıyor patşadılar.elimden bir şey gelmiyor moralim bozuk. Üşütmemem gerekiyor lohusa olduğum için ama bu halde paylaşmak istedim
::inanmayana özelden fotoğraf bile atabilirim
Valla bilmiyorum herkes evlenmiş gitmiş o insanlar o yoklukta kalmış hiç mi calışmadınız ne bilim hiç mi catı yaptıracak para toplayamadınız insana çoluğu çocuğuda yardım etmiyecekse kim edecek bana biri dese ilk soracağım şey yazık kimsesi yok mu olurduNeyle yapalım kiherkesin durumu belli çalışan bir kişi var oda ist.da kira ödeyerek çalışıyor. İstda oturanlar bilir kirayı verilen parayı.
Fikir verildi elimizde olsa bizde yapardık demi.Fikir verenler olmus yardim gelene kadar kardesler arasinda kosenizdeki parayi birlestirip bir seyler yapilir diye dusunuyorum.
Evlendik evet hiç birimiz çeyiz bile yapmadık. Eşlerimzin de durumu iyi değil.Valla bilmiyorum herkes evlenmiş gitmiş o insanlar o yoklukta kalmış hiç mi calışmadınız ne bilim hiç mi catı yaptıracak para toplayamadınız insana çoluğu çocuğuda yardım etmiyecekse kim edecek bana biri dese ilk soracağım şey yazık kimsesi yok mu olurdu
Krediyi çwksek geri neyle ödeyecez ki. Böyle kızıyor gibi oluyorum ama gerçek bu. Benim eşimde sigortasız ve çok zor bir işte çalışıyor. Hamileliğim boyunca yanımda olamadı çalışmak için. Elimizden bir şey gelse keşkeAnne babanız çok mu yaşlı? Ya da siz ve diğer kardeşler bir iş baksanız. Kredi çekersiniz. Yani ev o kadar kötü durumdayken yardım gelene kadar ne yapacaksınız?
Fikir verildi elimizde olsa bizde yapardık demi.yapabilecek durumumuz olsa zaten yapardık millete muhtaç etmezdik
eşin niye sigortasız calısıyo annenin babanın halini görüyosun onlar gibi mi olmak istiyosun yada bak bekar olsaydn bari calısır ailenle yasardın mis gibi neden evlendin ki esin sigortası calısıyo paran yok cocuk yapmıssın nasıl bi harekettir bu peki anne gibi mi olmak istiyosunKrediyi çwksek geri neyle ödeyecez ki. Böyle kızıyor gibi oluyorum ama gerçek bu. Benim eşimde sigortasız ve çok zor bir işte çalışıyor. Hamileliğim boyunca yanımda olamadı çalışmak için. Elimizden bir şey gelse keşke
Çalışarak? 25000 kredi 1100 lirayla ödenir aşağı yukarı. Asgari ücret alsanız elinize para bile kalır, sigortanız da yapılır. Bir mesleğiniz yoksa marketler ve temizlik şirketleri ilk aklıma gelenler. Düşünsek daha neler çıkar. Diğer 2 kardeşiniz de işe girse 1 yılda halledersiniz. Umutsuzluğa düşmeyin diye söylüyorum.Krediyi çwksek geri neyle ödeyecez ki. Böyle kızıyor gibi oluyorum ama gerçek bu. Benim eşimde sigortasız ve çok zor bir işte çalışıyor. Hamileliğim boyunca yanımda olamadı çalışmak için. Elimizden bir şey gelse keşke
Liseyi bitirmedi. Okulun sürekli istekleri oluyordu. Para istiyorlardı okulu bıraktıOgrenci olan kardesiniz liseyi bitirdiyse universiteye gitmeden bir iki sene calissa evi onarmaya yetebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?