- Konu Sahibi labellevie
-
Aslan kadınlarıyla boğa erkekleri evlenmesin di mi laylayAteşimizi söndürüyo toprak burcu adamlar
içinizde bana kızacaklar olacaktır elbet ama ben evlenmeden önce de
sonra da bu düşünceyi çok doğru buluyorum
çalışıyorum kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum ama kadınlığımı biliyorum
erkek de erkekliğini bilmeli diye düşünüyorum.
erkek doğası ve yaradılışı gereği birini koruma iç güdüsü vardır.
bu yaradılışı biz değiştiremeyeceğimize göre eşimizin koruması gereken kişi biz olacağız
çünkü erkek bu arayışa her zaman girer,sizin korumaya ihtiyacınız olmadığınızı düşünürse
ya annesini kız kardeşini kanatları altına alır ya da kanatları altına alacak başka bir kadın bulur
her erkek için geçerli mi bilmiyorum bu önerme ama Türk erkeklerinin çoğu için geçerli sanırım
bahsettiğin yazıyı bilmiyorum ama şöyle bir cümle var mesela benim aklımda
kadın kavanoz kapağını açmaktan aciz değildir ama o kavanoz kapağını kocalarına açtırarak
sen olmazsan ben ne yapardım mesajı verir.
Olivia, çok doğru demişsin kadın erkek olsun bir insanın karakteri güçlü olacak yoksa mızmız, hiçbir şeyi beceremeyen kadınları da erkekler beğenmiyor küçük görüyor. Farkındaysan erkekler son zamanlarda hem ekonomik şartlar gereği hem de eşinin daha güçlü olmasını istediklerinden dolayı genellikle okumuş çalışan bayanlarla evlenmeyi tercih ediyorlar. Bir tanıdığım vardı çok düşünüp taşınıp çevresinin de fikrini sorarak önünde muzbut, ev işi yapan, temiz, hamarat bir kız mı yoksa kendi eğitimime denk çalışan bir kız seçeneklerinden ikincisini tercih edip evlendi. Bir erkek eğitimini tamamlıyor, çalışmaya başlıyor, kariyer yapıyor eşinin de aynı şekilde olması onun için bir artı oluyor.
Ama benim dediğim itaat, boyun eğme farklı bir şey, tabi ki erkeğin arkasında kalmıcaz, evde oturup eşimizin her dediğini yapalım demiyorum. Aslında ben tam anlatamıyorum söylediğim yazarın yazılarını okursanız daha anlamlı olur. Senin belki çevrende hep bu tür kadınlar olduğu için öyle düşünüyorsun ama erkekler daha güçlüdür bu doğanın bir kanunu, biz bu kuralı yıkmaya çalışıyoruz bu sefer de erkekler güçsüzleşiyor ve evlilik kurumu yıkılmaya yüz tutuyor. İstatistiklere bakılırsa güçlü çalışan kadınlar daha çok eziliyor, hem fıtratlarının dışına çıkarak çalışıyor (Kadının çalışma hayatına başlaması 100 en fazla 120 yıl öncesine dayanır Avrupada bile) yoruluyor hem de güçlü olduğu düşünülerek eziliyor. Bilmiyorum ben yaşadıklarımı düşünerek daha farklı hissediyorum. Mesela şunu farkettim erkekler eşleri çalışmadığı zaman daha koruyucu oluyor ve o kadınlar nedense bize göre daha mutlu (ben anlamadım)
Çalışmayalım demiyorum ama biz de bazen çalışmamızı eşlerimize karşı silah olarak kullanıyoruz, kendimizi onlarla eşit görüp başımıza buyruk hareket ediyoruz. Aslında eşit değiliz ne dersen de, çünkü öyle yaratılmamışız. Geçen gün eşim saçımla oynuyordu yapma dedim, elimi kolumu tuttu bir güzel dağıttı saçımı, ben de aaa sen istesen beni dövebilirsin de dedim, o da ne sandın dedi. Yani kendimize nasıl güveniyorsak ihtimal vermiyoruz, fiziksel olarak ta duygusal olarak ta daha zayıfız. Bir erkeğin durduk yere ağladığını gördün mü, aslında biz de duygularımızı saklayarak, güçlü görünmeye çalışarak erkekleşiyoruz.
Erkekler aslında güçlü olan ama itaat eden kendine saygı gösteren kadınları çekici buluyor, çünkü onların da doğalarında bu var takdir edilmek, itaat edilmek.
Haklısın canım eşim de bana yaşadığım sıkıntıları ona anlatıp beni avutacak bir cümle söylemesini beklerken senin de gözün hep gitmekte demiştir. Sanki ben hayatımı mahvetmek için evlendim onunla. Halbuki güzel güzel yaşasak ne olur. İşte benim de anlatmak istediğim bu, güçlü göründüğümüz için kimse bize acımıyor. İnsanlar teselli verirken bile senin için daha kolay olduğunu düşünüyor halbuki kim yuvasının yıkılmasını ister. Valla ben zamanla oturacağını sanmıyorum. Çalışan kadın artık her toplumda var yaygınlaştı, şimdi çalışmayan kadınlar azınlıkta ama nedense kimse bizi anlamıyor.canım toplumun düşüncesi de bu zaten, ben boşandım bana söylenen ne güzel çalışıyorsun kimseye muhtaç değilsin üzülme bak oluyor. erkekler de çalışan bayanları istese gider olarak görüyor ve denemek için bir sürü saçma sapan şey yapıyorlar gitmediğini görünce de vay be neymişim ben diyerek daha da abartıyorlar veya para kazandığın için bana bunları yapıyorsun diye sama sapan şeylerden alınıyorlar.(hepsi için değil tabi ki ama kişilikte bir zayıflık varsa özellikle kendi anneleri çok ezilmişse genelde durum bu).
zaman geçtikçe bazı şeyler oturacak toplumda, ama o zamana kadar bu böyle devam eder...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?