Yoksa bütün hata bizde mi?

çoğu kişinin sorununa değinmişsiniz çok doğru şeyler...
bende iki yıllık evliyim nişanlılık dönemi tanışma dahil 6 yıldır tanıyoruz birbirimizi ,beni tanıdığı günden beri
hep her şeyini kendi halletmeye çalışan,güçlü hatta bazen de düzen ,ince fikir manyağı olarak hissettim kendimi,
o mu hep rahat ,kaygısız olur biter ...yaparız tarzında bir adam ee boğa burcu ne de olsa...
o bir şeyi yapıncaya kadar benim canım çıkıyor resmen,misal hafta sonu çamaşır makinemizin lastiğine bir şey sıkışmış
su sızdırdı felan teknik servis şart garantisi de var pazartesiden beri gittin mi? sorusunu sormaktan yoruldum...
işleri çokmuş uğrayamamış bilerek bu işe burnumu sokmuyorum eski laylaylom olsa şimdiye
halletmişti ama onun yapmasını düşünmesini istiyorum artık bazı şeyleri yapmıyorum onun halletmesini bekliyorum ,
söyleye söyleye düzelir mi onu da bilmiyorum sanmam adam gayet rahat...
hayat müşterek tamam da evde ev işleriyle mutlu mesut olan biri olmak daha mı iyi ?
sadece beyim bilir demek...daha mutluluk verir acaba? cidden düşünülmesi gereken sorular
güçlü kadın erkeklerin bazen hoşuna gidiyor işine gelmediklerinde de hoşlarına gitmiyor ben çözemedim ...B]

canım çok haklısın,erkğin bu zaafını çok erken anladım çok şükür,evlendgmzde ıkımzde 22 yaşımızdaydık;(eşim bide evın en küçügü ıkı abısı,babsı bıde taş gibi bi annesı war,pek sorumlulk almamış)kendım halledebılecğm durumlarda bile fatura takıbi ,ödeme takıbı gıbı seylerı ona emanet ettm,ilğilnmedm,arasıra yalandan ''askım çok saol ya görewlrını ıhmal etmıosun ,ilğili bi reissn felan dıe werdm gazı:))))böyleee bi erkekleşti zamanla ; ee buyukdukte bıraz(31) olduk,şimdide ara sıra mutfakta yuksekten bişi almam gerekıyo,taburemz war çıkıp alabılırım,ama çağryrum canım ya ben alamıyorum şunu indirmsn:)))) alırkende way be sırık kocişim hop die aldı felan dıe şımartıom onu,daha bunun giib şeyler...walla o razı ben razı

Sanırım konu tam olarak anlaşılmamış, eşlerimize sadece birkaç ufak iş verip yaptırmak değil konumuz aynı zamanda evin idaresinini de eşimize vermek (para gibi), eşimize itaat etmek de var. Yani tam teslimiyet annelerimizi gibi hatta onlar da feministti, annenelerimizi gibi diyim. Ki bizim memlekette kadınların sözü geçer genellikle, kadının dediği olur, erkek gibidir kadınlar. Bazı kadınlar vardır eşlerinin sözünden çıkmaz, gönlünü hoş eder, eşi kızdığı zaman karşılık vermez, hizmetini eder işte yazıda bahsedilen kadınlık bu. Tabi ki kadın evin geçimine katkıda bulunuyorsa erkek te ev işlerinde yardımcı olucak ama kadın çalışıyorum ya da param malım mülküm var diye eşine efelenmicek, baş kaldırmıcak, itaat edicek. Asıl meselemiz bu, benim nefsim kabul etmiyor bunu ama eşimle ve ailesiyle yaşadığım sorunlarda erkekleşmenin etkisi olduğunu düşünüyorum, biraz çelişkili ama ben erkek gibi davranmasaydım bu kadar sıkıntıyı çekmicektim belki de. Şimdi ne diyorsunuz hanımlar, katılıyor musunuz bana?

Labellevie, seni cok iyi anliyorum, fakat her kadin bir degilki.
Bazi kadinlar vardir dogustan güclüdür, zekidir, ceviktir, cesaretlidir, caliskandir, pozitifdir hayata karsi, simdi gel bu kadina esine itaat etmesini söyle, sana poposuyla güler.
Ama bazi kadinlar vardir mizmizdir, hastaliklidir, depresifdir, karamsardir, eside olmazsa bu dünyada bir sey beceremeyen, korkak, ne meslek ne is, tabiki bu karekterdeki kadinlarda eslerine sonsuz itaat etmek mecburiyetinde, yoksa bu dünyada yapacak baska seyi yoktur. Baska caresi varmidir bu kadinin???
Simdi bu iki kadin modelini ayni kefeye nasil koyabiliriz???
Ben hep güclü ve cesaretli kadinlari sevmisimdir, bu gibi kadinlarada güclü ve cesaretli erkekler yakisir, hatta itaat eden kadinlari asagilayan bir erkek toplumu var, bundan haberin varmi??
Itaat etmek, ne kadar insanin gururunu yikan bir kelime degilmi?
Ben sahsen bu dünyada esime itaat edeceksem evlenmiyeyim daha iyi, bu dünyaya bir erkege itaat etmeye gelmedim, ayni seviyedeyiz cünkü. Gelismis reffah icinde yasayan ülkelerde, kadin erkek esitligi vardir.
itaat etmekle mutlu olunmuyor bunu bilir bunu söylerim.
Bir erkek bana saygi duymali, yaptigim isimle, benimle gurur duymali basarimdan dolayi...Iste o zaman evlilikler cok güzel gidiyor, karsilikli saygi, emek, caba...
Ha birde kendine güvenen, meslegi olan bir kadin eslerin gözünde öyle seksi görünüyorki, cünkü esine güzel görünmeyide cok iyi biliyor.
Yani hem evini, hem esini, hemde kocasini cok güzel yasayan nice calisan hanimlar var, simdi neden bile bile kendimi arka plana atayim sorusu gelir insanin aklina?
Ama herkes ayni beceride olmayabilir, onlara diyecegim yok....
Bu konu aslinda bir insanin ne kadar icten güclü olmasina bagli, yani uzun lafin kisasi karekteri güclü olan bir kadin senin bu konunu anlamayabilir, cünkü onun dünyasinda pes etmek, mizmizlanmak, sucu baskasina atmak, mutsuz olmak yok...

Ha bir ekleme daha, bir kadinin güclü olmasi, erkeklesmek degilki...Neden böyle görülüyor bu toplumda???
Birde dikkat edin, bir kadinin zekasiyla bir erkegin zekasi birmi Allahaskina????
Biz kadinlar sivri zekali, herseyi ayrintisiyla düsünen, detayci, konusma kabiliyetli, üstün zekali insanlariz, erkekler zavallim öyle degilki.
Zaten dikkat edin, böyle olmadiklari icinde sadece siddetle susturmayi düsünenler ve yapanlar var.
Bir erkekle bir kadin birmi Allahaskina?
Tabiki kadinlar yönetecek, hazirlayacak, ama yeri geldiginde kocasinida yönetecek , cocugunuda yönetecek, yoksa erkeklerden fazla bir sey beklemeyin acikta kalirsiniz bu hayatta....

Olivia, çok doğru demişsin kadın erkek olsun bir insanın karakteri güçlü olacak yoksa mızmız, hiçbir şeyi beceremeyen kadınları da erkekler beğenmiyor küçük görüyor. Farkındaysan erkekler son zamanlarda hem ekonomik şartlar gereği hem de eşinin daha güçlü olmasını istediklerinden dolayı genellikle okumuş çalışan bayanlarla evlenmeyi tercih ediyorlar. Bir tanıdığım vardı çok düşünüp taşınıp çevresinin de fikrini sorarak önünde muzbut, ev işi yapan, temiz, hamarat bir kız mı yoksa kendi eğitimime denk çalışan bir kız seçeneklerinden ikincisini tercih edip evlendi. Bir erkek eğitimini tamamlıyor, çalışmaya başlıyor, kariyer yapıyor eşinin de aynı şekilde olması onun için bir artı oluyor.
Ama benim dediğim itaat, boyun eğme farklı bir şey, tabi ki erkeğin arkasında kalmıcaz, evde oturup eşimizin her dediğini yapalım demiyorum. Aslında ben tam anlatamıyorum söylediğim yazarın yazılarını okursanız daha anlamlı olur. Senin belki çevrende hep bu tür kadınlar olduğu için öyle düşünüyorsun ama erkekler daha güçlüdür bu doğanın bir kanunu, biz bu kuralı yıkmaya çalışıyoruz bu sefer de erkekler güçsüzleşiyor ve evlilik kurumu yıkılmaya yüz tutuyor. İstatistiklere bakılırsa güçlü çalışan kadınlar daha çok eziliyor, hem fıtratlarının dışına çıkarak çalışıyor (Kadının çalışma hayatına başlaması 100 en fazla 120 yıl öncesine dayanır Avrupada bile) yoruluyor hem de güçlü olduğu düşünülerek eziliyor. Bilmiyorum ben yaşadıklarımı düşünerek daha farklı hissediyorum. Mesela şunu farkettim erkekler eşleri çalışmadığı zaman daha koruyucu oluyor ve o kadınlar nedense bize göre daha mutlu (ben anlamadım)
Çalışmayalım demiyorum ama biz de bazen çalışmamızı eşlerimize karşı silah olarak kullanıyoruz, kendimizi onlarla eşit görüp başımıza buyruk hareket ediyoruz. Aslında eşit değiliz ne dersen de, çünkü öyle yaratılmamışız. Geçen gün eşim saçımla oynuyordu yapma dedim, elimi kolumu tuttu bir güzel dağıttı saçımı, ben de aaa sen istesen beni dövebilirsin de dedim, o da ne sandın dedi. Yani kendimize nasıl güveniyorsak ihtimal vermiyoruz, fiziksel olarak ta duygusal olarak ta daha zayıfız. Bir erkeğin durduk yere ağladığını gördün mü, aslında biz de duygularımızı saklayarak, güçlü görünmeye çalışarak erkekleşiyoruz.
Erkekler aslında güçlü olan ama itaat eden kendine saygı gösteren kadınları çekici buluyor, çünkü onların da doğalarında bu var takdir edilmek, itaat edilmek.

Son düzenleme:

canım toplumun düşüncesi de bu zaten, ben boşandım bana söylenen ne güzel çalışıyorsun kimseye muhtaç değilsin üzülme bak oluyor. erkekler de çalışan bayanları istese gider olarak görüyor ve denemek için bir sürü saçma sapan şey yapıyorlar gitmediğini görünce de vay be neymişim ben diyerek daha da abartıyorlar veya para kazandığın için bana bunları yapıyorsun diye sama sapan şeylerden alınıyorlar.(hepsi için değil tabi ki ama kişilikte bir zayıflık varsa özellikle kendi anneleri çok ezilmişse genelde durum bu).
zaman geçtikçe bazı şeyler oturacak toplumda, ama o zamana kadar bu böyle devam eder...

Haklısın canım eşim de bana yaşadığım sıkıntıları ona anlatıp beni avutacak bir cümle söylemesini beklerken senin de gözün hep gitmekte demiştir. Sanki ben hayatımı mahvetmek için evlendim onunla. Halbuki güzel güzel yaşasak ne olur. İşte benim de anlatmak istediğim bu, güçlü göründüğümüz için kimse bize acımıyor. İnsanlar teselli verirken bile senin için daha kolay olduğunu düşünüyor halbuki kim yuvasının yıkılmasını ister. Valla ben zamanla oturacağını sanmıyorum. Çalışan kadın artık her toplumda var yaygınlaştı, şimdi çalışmayan kadınlar azınlıkta ama nedense kimse bizi anlamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…