Yoksaa ikinci kez mii ....kafayi yemek uzereyim...

Test yapsan çıkar 3 gün geçmiş.Belkide yok gereksiz stres yapıyorsun.Oğlun 17 aylık sen daha 2 yaş sendromunu görmedin.Büyüdükçe karakteri şekilleniyor daha çok zorlanıyorsun.Her ne olursa olsun kardeş iyidir.Ben tek çocuğum evlendim çocuğum oldu hala kardeş yokluğu hissediyorum.Hamileysen de üzülme bence ne güzel birlikte büyürler.Inşallah bir de kızın olur.

Benim kizlarimin arasi 26 ay. Eger hamileysen seninde hemen hemn boyle olacak. Birkac yil zorlugu oluyor.

O zaman kazayla olmasaydi bende dort bes yil beklerdim.
Iyikide olmus simdi arkadas oldular birbirlerine
Bicir bicirlar masallah

Simdi biri anaokuluna gidecek biri ikinci sinifa
Buyuttum ben cok sukur

Insallah seninde olur. Hic korkma stres yapma.
O dogana kadar digeride biraz daha buyur
Yeni doganda sakin olursa bes alti ayda o zaman rahat olur
Sonrasida su gibi akip gidiyor zaten

2 bebeğim arasında 11 ay var. zor deil merak etme
ew işleri aksıyo ama napim bebişlerden önemli deil.

Cocuk istemeyen birine inşallah hamilesindir demek bedduadir.
Surekli bilincli olsunlar diyorsunuz sonra da tup bağlatmak disinda hicbir yontem yuzde yuz korumaz diyorsunuz, bu da bilincli olsunlar tuplerini baglatsinlar anlamina geliyor farkindaysaniz.
Bakin ben 11 yillik evliyim 1 cocugum var o da planliydi, demek ki 11 yil boyunca dogru korunmusum, yine de kimseye bilincli olun kazara hamile kalmayin diyemiyorum cunku cevremde igneyle, hapla, prezervatifle, ertesi gun hapiyla hamile kalan cok sayida ornek var. Bazilari da aldirdi. Kim isterdi boyle bir sey yasamayi?
Asla basima gelmez ben cok bilincliyim demeyin, eger geri cekilme gibi bir yontemle korunmaya calistiklarini zannetmiyorlarsa sadece bilinc meselesi degil bu, biraz biyoloji biraz da sans meselesi.

Insallahhh dediginz gibi olur..allah size de kolaylik versin...zor olacak ama olacak bi sekilde..ben ogluma desem anlarmi ki kardes kavramini bilmiyoki...daha tam konusamiyo bile kuzum..
Kizim da konusamiyor kelimeleri anliyor ama iki bucuk yasinda simdi, ancak anladi. Ben de fotograf gösteriyorum, video bakiyoruz. Karnim büyüdükce icinde oldugunu biliyor. Biden olmuyor tabi ögrenmesi. 4 ay oldu geliyor öpüyor karnimi. Ki cocuk dogana kadar onlar büyüyecekler. Siz hicbir zaman oglunuzdan ilginizi esirgemeyin onu üzmezsiniz. Biz dogumdan sonra ilk kizim sevilecek diye kurallar koyduk bile eve simdiden. Besikteki anlamaz ama o anlar neler oldugunu. Ikinci evlat muamelesi görmemesi icin elimizden geleni de yapacagiz.
Ki kizim söyle zor bir cocuk, asla mantigina yatmayani yapmaz. Ben hazirlanirim disari derim cikmaz, yalvar yakar cikariz.
Kiyafetini kendi secer. Sicak evin ici yine de uzun kolluyla oturuyor. Saysam cok sey cikiyor. Siz mutlu olun. Ben sadece buna odaklandim. Stres yapmamak ve mutlu olmak.
Bu günler gecicidir.
Zordur ama illaki gececek. Daha tatil yüzü görmedik kocamla, su kaplumbagalari bir büyütelim de =)

kızınız kaç aylık?? ben yeni tuvalet eğitimine başaldım oğlum 33 aylık acayip zorlandım. hazır değildir diyen de var geç kaldı diyende. ama artık pişik oluyor poposu falan, bezin değidiği bel kısmı. bebk doğmadan eğere yapabilirseniz bu tuvalet eğitimini verin. düşünüyorum da bir de bebğim olsa ben bitermişim

usluba bakkk,nerenizle okuyorsunuz mus... asil sen nerenden korundun acaba?
Sen bi okudugunu anla canim.sonra gel burda cemkir..senin gibi cahillere cevap vermiyorum artik..ha bu arada okugunu anlayamiyorsan dil uslup nedir bilmiyorsan ogretebilirim..cunku bi egitimciyim universitede...lutfen birazcik saygili olun insanlara olmayacaksaniz da size kimse yorum yapin yorum yazin diye zorlamiyor..cok acaip kadinlar varmis burda gormus oldum..bu benim ucuncu konum sadece ama heralde acmam bi daha ortalik garip insanlarla dolmus..

Canım sen tamamen saptırmışsın.kimseye tüpünü bağlat demedim.kadının bir çocuğu var ne tüp bağlatması Allah aşkına iyi okuyun.sadece genel bilgi yazdım.aman napıosanız yapın ya sanki ben büyütcem :)

Ayyy cok guzel bayildim insallah kiziniz da kardesi dogunca benimser...tavsiyelerinizi yazdim bi koseye eger bize de bi misafir geliyorsa size geri donucem..birlikte cok sey paylasabiliriz..

Bir yasina girerken kendi cikmak istemisti ama ben izin vermemistim. Anlamamistim pek, güvenememistim. Simdi geciktim. cünkü ben de bir yasinda bezden cikmisim. simdi cok zor, daha dün mutfak halisina koyverdi =)
Ne yapalim, artik oldugu kadar. Ben biraz toparlanayim, bulantilarim ancak bitti enerjim hic yok, küvete oturtmayi deneyecegim. Klozete oturtamiyorum soguk geliyor galiba.
Tasindiktan sonra benimle yatmaya basladi. Dahasi 18 aylikken gündüz uykusunu birakti.
yine de hamileyim ve istedim. Deli cesareti bendeki =)

Yahu buraya yazıcagına test al yap. Bi doktora git olmadı.
Türlü türlü sonuc alınıcak yerler var. Burası en son yer.

Insallah hayirlisi olsun..uzulmem de sadece beklemedigimiz icin panik yapiyorum..

Ben de siz gibiyim biraz buyusun dedik hep esimle...esim de cok bunaldi cunku oglumuz bizi baya zorladi ama hamileysem de yapcak bisey yok bi 3 yil daha zor gunler bizi bekliyor napalim..

Siz buyutmeyecekseniz kimseye insallah hamilesindir demeyin. Sanki hamileyse gelip siz bakacaksiniz...
Neyse cok uzadi bu konu, ozetle demek istedigim duzgun bir yontemle korunan buna rağmen hamile kalan bir kadina bilincsiz demek cok buyuk haksizlik. Bir insana boyle bir haksizlik yapmadan iki kere dusunmek lazım.

hehe hayırlı olsun bebişin, sağlıkla kucağına al inş. bazı insanlar aşırı anaç oluyor senin gibi gayette güzel başa çıkıyor. ben kendime güvenemem benim oğlanda dün oturma odasını suladı. halbu ki 4 kere 15 er dakika tuvalette oturmuştuk yapmadı oda cazip geldi. bugün 1 hafta oldu azıcık yol katettik ama çok şükür. havalar sıcakken iyi oldu. cıbıl cıbıl geziyor zira

Ayyy cok guzel bayildim insallah kiziniz da kardesi dogunca benimser...tavsiyelerinizi yazdim bi koseye eger bize de bi misafir geliyorsa size geri donucem..birlikte cok sey paylasabiliriz..

Hakkinizda hayirlisi olsun. Bazen plansiz oluyor bu isler. Zor ama halledecegiz. Benim sezeryan olmam daha cok düsündürüyor beni ilk dogumum sezeryandi ve dedigim gibi yardim edenim yoktu esim iste elinden geldigi kadar yardim etti.
Simdi eskisine göre cok uykusuz kalacagim. Zorlanacagim ama güclü olalim. Baska caremiz yok. Tecrubelerim saolsun o kadar strese hic gerek yokmus. Gelen bebek daha mutlu olacak eminim. Ben ne kadar gerilirsem kizim da gerilmis en cok o üzer beni.
Hayirlisi olsun Mmzab, hayirlisiysa da saglikla gelsin =)

Zamanla oturur ya, hizli olmasina gerek yok. Cocuklar büyüsün zaten bütün halilar cöpe gidecek galiba bende Bu arada ilk bebegim süprizdi normalde cocuk sevebilen biri degildim. Hatta istemezdim.
Ama ylaniz büyüyen bir cocuk da benim icime sinmez. Madem anneyim en iyi sekilde olayim ama dimi. Gecmisimi bilmek istemezsin hic anac degildim

yani bi çok kişi çocuk sahibi olmak için yanıp tutuşurken böyle bişey olma ihtimaline bile off demen bence Allahın da zoruna gider tamam ilk bebeğin ile zor bi zaman geçirmiş olabilirsin ama onlar bize birer hediye, eğer varsa da sevin bence çünkü kötü günler çabuk unutuluyor hele ki sebebi çocuk olunca..

Bu kadar yorumdan sonra konu sahibi hamile değilse onu söylemeye korkacak
Canım benim oğlum 12 yaşında hep sadece spiral le korundum hiç hazır hissetmedim kendimi şimdi planlı olarak hamileyim ve inan senden daha çok korkuyorum bu kadar ara verdiğim için tabi.. Keşke oğlum daha çok küçük ken yapsaymisim diyorum en azından beraber büyürler di..
Kısmet artık varsa gebelik beraber büyürler Allah in izniyle sıkma kendini Hakkında hayırlısı neyse o olsun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…