• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yola cikilir mi bu sekilde?

Elbette eleştirilir yönleri vardır oranın da ama bizim ülkede gebelerin durumu da bence çok iyi değil. Benim arkadaşlarım (özel hastanede) bebeyi görmek istedikce ultrasona giriyorlar. Sırf annesi şehir dışından geldi, görsün diye kontrole gidip ultrasona giren kadın tanıyorum :KK31: Her ay arkadaslarimin yeni ultrason fotoları geliyor whatsappa. Her ay başka başka kontroller,tahliller,hastaneye gitmek icin binbir çeşit sebep... Daha gebeliğin başında sezaryan tarihi konuşuluyor doktorla....
E,iyi güzel. Anne adayı da merak ediyor zaten mutlu oluyor. Ben de anne olsam ben de zırt pırt kontrole gitmek isterdim, 'napiyor benim sipa' diye. Ama gebelik kadar doğal bir olayı bu kadar komplike hale getirmek, tıbbi hastalıkmis gibi hastaneden çıkmamak, ameliyat konuşmak, TV izler gibi ultrason makinasına girmek gerçekten sağlikli şeyler mi?
Artık modern dünyada pek çok kadın ebe ile doula ile (doğum koçu) tamamen doğal ortamlarda egilerek-çömelerek yapıyor doğumunu,mumlar eşliğinde.
Ama (yakın çevremdeki hamileler için) ideal doğum: doğuma profesör girsin, binbeşyüz kişi doğuma girelim, bebeğim o karanlık dünyasından florasan lambalı-soğuk ve gurultulu dogum odasında doğsun. Bebeğimi yanıma versinler,iki damla gözyaşı dökerken fotoğrafım çekilsin. O arada da beni diksinler,prensesler gibi dogurayim Veeee mutlu son :confused:
Etrafımda hamile sayısı çoğaldıkça doğadan kopuşu görüp şok oluyorum...

Konuya gelirsek: konu sahibi; bütün arkadaşların dediği gibi. Sizin ihtiyacınız olan şey dinlenmek,kendinizi yormamak. Zaten igneler de yapılsa, haplar da verilse bu aylarda vücut eğer çocuğu sağlıksız buluyorsa ondan bir şekilde ayrılıyor. Aynı şekilde vücut çocuğu tutmak istiyorsa anne ne kadar sağlıksız şeyler yapmis olsa- antibiyotik de içse uyuşturucu da kumanda çocuğu tutuyor.
O yüzden boşuna panik olup kendinizi yormayin. Zaten kadınlar kulübünde hep okuyoruz böyle minik lekelenmeleri. Siz de bir sürü konu okumuşsunuzdur bu şekilde lekelenmesi olup sağlıkla doğan çocukları..
Ben yerinizde olsaydim şehrimde kalır ve 'bekle' diyen doktorlarıma güvenirdim.
Zaten havalar buz gibi. Gelseniz belki hava değişiminden üşüteceksiniz. Belki de onca yorgunluk, koştur koştur panik içinde hastanelere gitmek size daha çok zarar verecek...
Bence gitmeyin ama eğer 'kendimi taniyorum,bir olumsuz durum olursa elimden geleni yapmadim diye kendimi asla affetmem' diyen bir kadinsiniz alın bileti :) hem ailenizi gorursunuz
:KK9::KK9::KK9:

Biz türkler yabancı ülke deyince hepsi çok iyiymis gibi hayat standartlarinin hep daha iyi olacağını düşünüyoruz. Ama adamlarda 12. Haftadan önce ultrason yok. Bizde 12. Haftada bebegin cinsiyetini ogrenenler var orası neresi yahu?
Bana anlattıklarınız yerleşme kanaması gibi geldi tabi doktorlar daha iyi bilir.
Birde normalde ultrason karından yapılıyor ama riskli gebeliklerde yani düşük durumunda filan alttan muane oluyor mu bilmiyorum

Yaptiginiz kiyaslama dogru degil.Gebeligin ilk üc ayinda düsüklerin olmasi cok sik görüldügü icin cok sik doktora gitmek bir sey ifade etmez aslinda.Bizim ülkemizde hamile olmanin boyutlari cok farkli.Bir cok sey asiri abartiliyor.Evet benim yasadigim ülkede de alttan bakiliyordu tam emin degilim unuttum ama sanirim 3 aydan sonra karindan bakiliyordu.Biz de kadinlar daha regli gecikmeden hastaneye kan tahlili yapmaya kosuyorlar.Cocuk sahibi olmanin bu kadar yüceltildigi ama dogduktan sonra da cocuklarin o kadar yanlis yetistirildigi ülkelerden biri türkiye.yeter ki cocuk olsun.Sonrasinda ne olacagini kimse düsünmüyor.

Ayrica bebeklere ve kücük cocuklara her tütlü durumda antibiotik dayayan da bizim muhtesem saglik sistemimiz.Antibotik kullanimi o kadar cigirindan cikmis ki.Cocuklarimizi kendi ellerimizle zehirliyoruz.

konu sahibi bence de siz gitmekten vazgecip dinlenin.Bebeginiz tutunmayacaksa yapacaginiz bir sey yok.Kendinizi doktora gidebilmek icin riske atmayin.

Bizim ülkemizde doktorlar cok baska kosullarda calisiyorlar.Cok özverili calisan doktorlarimiz var.Burdaki baska insanlardan da duydum kendi doktorlarimizin cok daha iyi oldugunu.Bunda gerceklik payi oldugunu düsünüyorum.Her gün yüzlerce farkli hastayla karsilasmaktan uzman olmuslardir.bir de belki de bizim doktorlarimiz hastayi daha fazla önemsiyordur bilemiyorum.Ben türkiye de hic doktora gitmedigim icin kiyaslama yapamiyorum.

Ben Kanada da yaşıyorum ve burdada 12. Haftaya kadar bakmıyorlar bile. Ben çok israr ettim daha önce kaybim var diye 8. Haftada baktilar. Ve ilk randevum 9 gün sonra. Şimdiye kadar aile hekimi ilgilendi benimle ama onun da bilgi sınırı var hamilelikle ilgili. Ve cinsiyeti de 20. Haftada zorlarsan söylerler gerçekten Türkiye şartları daha iyi hamileler için. Ve karından bakildi kilolu olmama rağmen sorun edilmedi hersey netti.

Onlardan biride bendim. İlk ogluma hamile kaldıgımda düsük rıskım vardı doktor yatıcaksın dedi ama ben yatamadım tabi kanamam olurdu hemen hastaneye serum progestan verirlerdi. 32+3 de erken dogumla dogdu oglum. 2 cı oglumda da 4. Kata kısın sırtımda nese odunu cıkarıyodu cuvalla hem de dort bes ay cıkardım ama simdi saglıklı dogdu uc aylık

Ülkedeki sağlık sistemiyle ilgili eksik bildiğiniz bir şeyler var.
Ben adet dönemiyle ilgili bir sıkıntı yaşadığımda (ağrılı adet mesela) jinekologa gidemiyor muyum o ülkede?
Arkadas nerde yaşıyor bilmiyorum ama bildiğimi anlatayım size. Malum 3. Aya kadar dusukler sık olduğu için jinekologlar bakmiyor 11. Yada 12. Haftaya kadar. İlk randevuler genelde 12. Haftalarda olur. Eğer hamileligin saglikliysa ebeyle görüşürsün. Sağlıksız genelde jinekologa gider ama yine de 12. Haftaya kadar bakmazlar. Acil durumlarda hastaneye gidersin normal giriş yada acil girişi. Ama ebe ve jinekolog seçimi tamamen sana kalmış. Burda herkesin aile hekimi var ve o aile hekimi sizi başka bir doktora yönlendirmezse ( bütün doktorlar için geçerli)o doktorla gorusemezsiniz asla sizi kabul etmezler. Ha acil durumlarda hastaneler var aciller var. Ama açık konusmak gerekirse burdaki insanlar bilinçli her küçük şeyde hastaneye yada acile gitmezler.

Hemen endişelenme derim ..
İlk gebelikse endişe yaşanıyor ama ..
Benim 40 gün boyunca ..
Adet görür gibi kanamam oldu .
Kahverengi kırmızı ama bebeğim sağsalim doğdu ..
Bebeğinizin yerleşme kanaması olduğunu düşünüyorum ..

sigortam da var ülkede jinekolog da var, ağır vaka olmadığınız müddetçe bakmıyor. ağır vaka olmak için de gerçekten ağır vaka olmanız lazım.

Merak ettim, hangi ülkede yaşiyorsunuz? En basit smear testi, gögüşte kanser olma ihtimaline, vajende mantar gibi milyon tane şeyler yaparlar jinekologlar. Sadece ağir vakalara bakarlarsa adamlar işsiz kalir.

Yurtdişinda kalan biri olarak cidden ülkeni merak ettim.

Elbette eleştirilir yönleri vardır oranın da ama bizim ülkede gebelerin durumu da bence çok iyi değil. Benim arkadaşlarım (özel hastanede) bebeyi görmek istedikce ultrasona giriyorlar. Sırf annesi şehir dışından geldi, görsün diye kontrole gidip ultrasona giren kadın tanıyorum :KK31: Her ay arkadaslarimin yeni ultrason fotoları geliyor whatsappa. Her ay başka başka kontroller,tahliller,hastaneye gitmek icin binbir çeşit sebep... Daha gebeliğin başında sezaryan tarihi konuşuluyor doktorla....
E,iyi güzel. Anne adayı da merak ediyor zaten mutlu oluyor. Ben de anne olsam ben de zırt pırt kontrole gitmek isterdim, 'napiyor benim sipa' diye. Ama gebelik kadar doğal bir olayı bu kadar komplike hale getirmek, tıbbi hastalıkmis gibi hastaneden çıkmamak, ameliyat konuşmak, TV izler gibi ultrason makinasına girmek gerçekten sağlikli şeyler mi?
Artık modern dünyada pek çok kadın ebe ile doula ile (doğum koçu) tamamen doğal ortamlarda egilerek-çömelerek yapıyor doğumunu,mumlar eşliğinde.
Ama (yakın çevremdeki hamileler için) ideal doğum: doğuma profesör girsin, binbeşyüz kişi doğuma girelim, bebeğim o karanlık dünyasından florasan lambalı-soğuk ve gurultulu dogum odasında doğsun. Bebeğimi yanıma versinler,iki damla gözyaşı dökerken fotoğrafım çekilsin. O arada da beni diksinler,prensesler gibi dogurayim Veeee mutlu son :confused:
Etrafımda hamile sayısı çoğaldıkça doğadan kopuşu görüp şok oluyorum...

Konuya gelirsek: konu sahibi; bütün arkadaşların dediği gibi. Sizin ihtiyacınız olan şey dinlenmek,kendinizi yormamak. Zaten igneler de yapılsa, haplar da verilse bu aylarda vücut eğer çocuğu sağlıksız buluyorsa ondan bir şekilde ayrılıyor. Aynı şekilde vücut çocuğu tutmak istiyorsa anne ne kadar sağlıksız şeyler yapmis olsa- antibiyotik de içse uyuşturucu da kumanda çocuğu tutuyor.
O yüzden boşuna panik olup kendinizi yormayin. Zaten kadınlar kulübünde hep okuyoruz böyle minik lekelenmeleri. Siz de bir sürü konu okumuşsunuzdur bu şekilde lekelenmesi olup sağlıkla doğan çocukları..
Ben yerinizde olsaydim şehrimde kalır ve 'bekle' diyen doktorlarıma güvenirdim.
Zaten havalar buz gibi. Gelseniz belki hava değişiminden üşüteceksiniz. Belki de onca yorgunluk, koştur koştur panik içinde hastanelere gitmek size daha çok zarar verecek...
Bence gitmeyin ama eğer 'kendimi taniyorum,bir olumsuz durum olursa elimden geleni yapmadim diye kendimi asla affetmem' diyen bir kadinsiniz alın bileti :) hem ailenizi gorursunuz

bir de ben ekleyeyim

tüp bebek merkezinde herkes üst üste sıra bekliyor doktor yoğun

randevu almışlar bebeği görmeye başka şehirden gelmişler

bebeğin amcasını da getirmişler

neyse doktor bir şok olup adamı çıkardı en son ultrasonda azıcık baktırmış

çıkışta da para alın demiş zaten özel hastane

doktora ama kontrol süresi 15 gün bugün 15. gün bizden neden para alıyorsunuz dediler

adam da kızdı o benim kontrole tekrar çağırdıklarım için diye

bu arada başkalarına 15 gün de 20 gün de geçse almazdı eğer kendi çağırdıysa ve durumu olmadığını anladıysa

sonra bize sıra geldi girdik doktor çokkkk dert yanmıştı bu tip hastalardan

Bende de 12. haftaya kadar siyah kahverengi ve pembe akıntı oldu.

Dr. Progesteron yazmısti bana

Benim ilk gebelikte progestanlar iğneler bile kurtaramadı. Akıntılarım damla değil baya günlük ped dolduracak cinsteydi. 2.de doktor progestan veriyoruz ama kesin değil sonuçları dedi. 12 hafta sırt üstü yattım. Ayakta minimum duracaksın dedi. Yemek yapmak falan yasak. Duş oturarak. Sürekli sırt üstü. Sırtın ağrırsa soluna dön dedi. Birde bol su içeceksin dedi. Aynen öyle yaptım, çok şükür sapasağlam doğdu kızım. Yani progestan mutlaka çözüm değil. Yatın.

Benim arkadaşım yurtdışında bebeğin cinsiyetini 6.ayında öğrendi çünkü 2 ayda bir kontrol ediyorlardı :)

Iki ayda bir kontrol ediyorlarsa 4.ayda öğrenebilirdi :KK14:

Büyük ihtimal ile bebek bacaklarini açmadi ve ultrasonda hali ile görülmedi. Tüm hamilelik boyunca cinsiyeti öğrenemeyenler var.

kahve ve pembe tehlıkelı oluyor malesef şimdilik dınlen.uzun yolculuk dahada tehlıkelı olur..aynısı başıma geldı belkı rahatlarsın...kan uyuşmazlığı vardı.dr kanama olursa gel dedı.tehlıkelı bır gebelıktı.herşey yasaktı.bende hareketlı bırıyım.hafta sonu temızlık yaptım kocaman ev.neyse sonra dışarı çıktık.ben ıkı dakıkada bır oturmak ıstıyorum.başım donuyor aşırı bır bıtkınlık var.konuşasım dahı yoktu.zar zor eve geldık.bı baktım kahverengı akıntı.hanı kanama dıyolar ya ben kan beklıyorum önmesemedım.yıne lekenlenmeler devam edıyor.2 gun oylece bekledım.dr soyledım kızdı bana.acıl gelmen gerektı dıye. olsaydı o halımle olurdu.o halle işe bıle gttım.hiç birşey yapmadı.sadece uyuşmazlık iğnesi oldum on gun rapaor verdi.hastane yatışı verdı ama ıstemedım, evde hiç bir iş yapma dedı okadar.yolculuk yorabılır senı.dınlen ve stres yapma.

Ülkedeki sağlık sistemiyle ilgili eksik bildiğiniz bir şeyler var.
Ben adet dönemiyle ilgili bir sıkıntı yaşadığımda (ağrılı adet mesela) jinekologa gidemiyor muyum o ülkede?
Biraz eksik biliyor muhtemelen ama dr görünmek okadar kolay değil herhalde.Benim bulunduğum ülkede mesela 8. haftadan önce bakmıyorlar.3. Aydan önce ise hiçbir tahlil test vs yapılmadı.İlk üç ay riskli dönem olduğu için sadece beklemek kalıyor.Ultrason ayda bir kez var.Son ay sadece ebe kontrolü ve nst oldum ultrasona hiç bakılmadı.Randevu için aradığınız dr da etken ama ortalama bekleme süresi 5-7 gün.Acil durumlarda direk acile gidilir ekstrem durum varsa jinekolog gelip bakar.Konu sahibi telefonla acili aramak yerine direkt gidebilirsiniz acile veya aile hekiminizi arayın o yardımcı olur mutlaka.

Arkadas nerde yaşıyor bilmiyorum ama bildiğimi anlatayım size. Malum 3. Aya kadar dusukler sık olduğu için jinekologlar bakmiyor 11. Yada 12. Haftaya kadar. İlk randevuler genelde 12. Haftalarda olur. Eğer hamileligin saglikliysa ebeyle görüşürsün. Sağlıksız genelde jinekologa gider ama yine de 12. Haftaya kadar bakmazlar. Acil durumlarda hastaneye gidersin normal giriş yada acil girişi. Ama ebe ve jinekolog seçimi tamamen sana kalmış. Burda herkesin aile hekimi var ve o aile hekimi sizi başka bir doktora yönlendirmezse ( bütün doktorlar için geçerli)o doktorla gorusemezsiniz asla sizi kabul etmezler. Ha acil durumlarda hastaneler var aciller var. Ama açık konusmak gerekirse burdaki insanlar bilinçli her küçük şeyde hastaneye yada acile gitmezler.

Dis gebelik olusmussa hatta mol gebelik olusmussa ve kanama yapmayip tupte/ karin boslugunda vs buyumeye devam ediyorsa?
Bu durum kadini oldurebilir.
Bende yurtdisindayim,Avrupada.
Kan testi yapilmiyor fakat idrar testi pozitif ciktiktan 2 hafta sonra anne kontrole cagriliyor ki bu 6. Haftaya tekabul eder.
Bebek nasil yerlesmis kalp atimi var mi kontrol edilir.
Gercekten 12. Haftaya kadar ultrasona girmemek hayatimda duydugum en sacma sey.
Ilk kontrolden 1 ay sonra yine cagrilir anne.
Amerika mi orasi diye merak icindeyim acikcasi cunku ben AB ulkelerinde boyle bi uygulama senelerdir duymadim.

merhabalar arkadaslar,
herkese tek tek cevap yazmak isterdim ama hic halim yok. gitmedim turkiyeye dunyanin parasini verip 3 gun sonraya erteleyebildim bileti guc bela. Allaha emanet bakalim...
ulkedeku saglik sistemine gelecek olursak, ister inanin ister inanmayin boyle. almanyada yasayan uye anlatmis benzer sistem var. aile hekiminiz sevk etmeden uzman doktora gidemezsiniz. aile hekimi beni ebeye sevk etti. ebe de 8. haftaya randevu verdi, 8. hafta gidince sozlu bilgilendirme oluyormus ve 12. hafta icin junekologa randevu veriyormus. ilk ultrason o zaman. yasadigim ulke ve dogum diye yazinca bir suru youtube videosu ve blog yazisi bulmaniz mumkun burada vok turk var, millet sikayetlene sikayetlene bitirememis. ulkedeki saglik sistemi zaten ulusal bir problem, kitlesel gostereriler yapiliyor surekli, gocmen karsitlari da en cok saglik sistemi uzerinden irkcilik yapiyorlar mesela. cunku ulkenin kanayan yarasi. acile gitmedim cunku acillik degilim cok sukur, bu durumda tersleyip kiziyorlqrmis.

hamilelikten supheneliyorum diye aile hekimine gittim, ev tipi gebelik testi verdi, bunu evde yap dedi. dedim yaptim ben zaten de bi idrar bi kan size daha profesyonel bir sekilde bakmiyor musunuz? hayir bu ulkede beyan esastir, hamileysen hamilesindir, degilsen de regl olursun zaten, gerek yok teste dedi. ya hamileysem ve kanama olursa ve ben onu regl sanirsam dedim, daha iyi evde kendi ortaminda gecirirsin o sureci zaten 1 saat icinde regl olmadigini anlar ve bize basvurursun dedi.

Back
X