Yön Hafızası Nasıl Geliştirilir Bir El Atın Sevabınıza Nolur🙏

Deenniizz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2023
2.528
7.865
73
Merhaba Canım Kadınlar
Benim derdim büyük bu konuda çünkü beynimi sarsıp yerine sokmak istiyorum resetlensin diye. yemin ederim bıktım artık.
ya benin yön hafızam yok evet yok.
zayıf falan değil dümdüz yok. ne yaya olarak ne sürücü olarak. yön hafızam sıfır.
Düşünün Ankara’da doğdum büyüdüm Ankara’da kayboluyorum hala.
şu an küçük bir şehirde yaşıyorum burda da yolları ezberleyemiyorum. ya avuç içi kadar yer.
Vallahi artık gerizekalı olduğumu düşünmeye başlıcam
bazen özellikle arabada artık oturup ağlayasım geliyor
mesela bugün yol çalışması vardı. navigasyon da düzgün göstermedi rotayı. ya yüz milyon kez gidip geldiğim yerde navigasyon gümleyip, yolda da çalışma olunca mal gibi kaldım ortada. Allahtan arabaları takip ettim en azından sağa gideceğimi akıl edip
ama aşırı sinirim bozuldu. dokunsalar ağlarım o derece
eşim de sürekli bu konuda eleştiriyor beni. haklı da
ama napıcamı gerçekten bilmiyorum
ne yapmalıyım
nasıl gelişir yön hafızam
bana egzersizdir ne bileyim yöntemdir önerebilecek olanların önerilerine talibim
Lütfen bir el atın cidden artık çıldırıcam
beynimden şüphe ediyorum artık
şimdiden çok teşekkür ederim zahmet edip yazacaklara

Bu ben. Daha kötüsü isim hafızam da asla yok. 2 sayfalık metni 3 okuyusta ezberlerim ama her hafta gittiğim kuzenimin evine navigasyon olmadan gidemem. Doğma büyüme aynı şehirde yaşıyorum ve çok küçük bir şehir buna rağmen her zaman gittiğim yoldan değil farklı bir yoldan girince evimi zor bulurum. Bir yeri tarif ederken şu camii şu sokak derler ya bomboş bakarım suratlarına mavi camii mi pastacinin sokağı mi şeklinde sorarım çünkü asla isimleri aklımda kalmaz. Bir yerden almış diğer yere vermiş Rabbim

isim hafızam da çok zayıf doğru. ben de başka şeyleri kolay öğreniyorum ama bu durum artık beni çok geriyor.
off bunun bir yolu yok mu ya

Ben de aynıyım. Arkamı döndür eve gelemem.

Yaptıgın seyleri sesli söyle. Bimin yanındaki sokaktan saga girdim. 2 sokak sonra sola döndüm.kuru temizlemeye park ettim.
hımm ne var ne yok dikkat etmek için olabilir

Soran olursa geziyor dersiniz... bu yüzden mi. En normal bir yere gitmeniz bile gezme oluyorsa

Etrafa dikkat edeceksiniz. Bir arkadaşım var yaşadığımız semti bilmez çünkü ne zaman arabaya binse odağı telefonda. Etrafta ne var ne yok görmüyor ki bilsin. Araba sürmeye başladı her yere navigasyon ile gidiyor. Defalarca şu navigasyonu kullanmaya alışma bu kadar en azından kendi bildiğin yolları kendin git dedim aman daha kolay ne uğraşıcam navigasyon var nasılsa derdi. Geçen gün yol çalışması varmış navigasyonda görünmeyen elli kere gittiği yolu gidemedi yoldaki insanlara sorarak bulmuş. Teknoloji güzel ama insanları tembelliğe alıştırıyor.

Denediniz mi bilmiyorum da lisede mat. öğretmenimiz derdi, mutlaka tabelaları okuyun Cafe ismi, avukat noter dişçi adı vs. Hep etrafa bakınarak gezinin diye tembihlerdi hep. Ki ben bunu küçüklüğümden beri kendi kendime yapardım, bunun mu faydası oluyordu bilemedim. O yüzden dikkatim de yön hafızam da iyidir. 10 yıl önce gittiğim yere şu an gidebilirim mesela

bugün aynısını yaşadımama ben akan trafikteydim.soramadım da tabi. hem gerildim hem kendime sinir oldum. aslında geliştirmek istiyorum bu yönümü ama bi yol bulamıyorum bir türlü

Ben gittiğim yerlerde dükkan veya tabelayı işaret alırım.
Şurada atıyorum market vardı, şurada mobilyacı vs diye diye gidiş dönüşü o işaretlerle yapıyorum.
Deneyebilirsiniz.

bunu denicem teşekkür ederim

Ben gittiğim yerlerde dükkan veya tabelayı işaret alırım.
Şurada atıyorum market vardı, şurada mobilyacı vs diye diye gidiş dönüşü o işaretlerle yapıyorum.
Deneyebilirsiniz.
denicem teşekkür ederim

Kısa süreli hafızanıza atıyorsunuzdur orda da kayboluyordur. Uzun süreliye atmaya çalışın; onun için de ezber yapmaktan ziyade aklınızda kalacak metotlar kullanmaya çalışın. Burdan sağa burdan sola diye hafızaya atmaya çalışmak yerine "marangoz dükkanının olduğu sokak gibi nesnelerle birlikte hatırlamaya çalışın. Bir de muhtemelen araba kullanırken hafızanız deaktif ediyordur kendisini. Bu bana da çok oluyor, bir yerin yolunu aklımda tutucam, bu sefer yola dikkat edicem dediğim zamanlarda bir bakiyorum aklım başka yerlere gitmiş, hiç bir şeye dikkat etmeden yolu bitirmişim. Normalde bnm hafızam iyidir ama yol ezberleme konusuna gelince tembelleşiyorum neden oluyor ben de bilmiyorum.

ben de sizin gibi sayılırım. bazı kritik yerleri işaretliyorum kafamda ben de yolu bulabilmek için. kaçıncı sokaktan döndüm, hangi binanın yanından geçtim gibi bir kaç şeye dikkat ediyorum.

Sağ/sol kavramım bu yaşta hala yoktur karıştırırım. Ancak gideceğim yeri çok net bir şekilde bulurum. Etrafı iyi gözlemlerim. Levhaları, alt/üst geçitleri, mağazaları, apartmanları bir şekilde bilirim. Bir de gittiğim yeri kuş bakışı şekilde zihnimde düşünürüm. Krokilendirince de bulması rahat oluyor kendi açımdan.

evet bunu önerenler olmuş denicem teşekkür ederim

Bence bu Allah vergisi bir şey. Babam rahmetli ormanda gezerdi,hangi iki ağacın arasından geçmiş,onu bile unutmazdı. Eşim de aynı, şehirde neyin yanında ne var sor söyler. Şurada noter var,üstündeki katta mali müşavir var,hah orayı sağına al dümdüz git ilk sola dön orada manav var der mesela ,şaşar kalırsınız

Aynı ben benimde çok kötü. İsim hafızamda yön hafızamda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…