you tube den çok araştırdım ama bulamadım hiçbir şey ki konuyu açınca fark ettim ki aslında birçok kişi bundan muzdarip.Ya bu tamamen yapısal bişey yani beyninizin yapısıyla ilgili, tabi ki yine egzersiz bulursanız yapın ama kendinize dayak atmayı da kesin rica edicem. Kimimizin görsel hafızası iyi, kimimizin isim hafızası iyi, bunlar hep doğuştan getirdiğimiz şeyler. Bana biraz eşinizin de olumsuz eleştirileri etkin olmuş gibi geldi...
Youtube'dan egzersiz bakabilirsiniz, ben çok faydalanıyorum oradan.
Bütün internet elimizin altında, illa ki vardır bir şeyler.
Ama delirmeyin yani bu kadar yüklenmeyin kendinize.
birçok kişi bu teknikleri kullanıyormuş burdan öğrendiğim kadarıyla. dikkate alıcam teşekkür ederimGerçekten can sıkıcı.
Anlık gördüğüm bir resmi/fotoğrafı hatırlarım mesela.
Ama oturup saatlerce sohbet ettiğim birinin yüzünü aradan zaman da geçmişse hatırlayamadığım çok olur.
Yön bulma konusunda yine de daha iyiyim.
Yön olarak kendime göre belli mihenk noktalarım var.
Şuradaki mavi bina, buradaki park vs gibi.
Yönümü ona göre belirlerim.
İlk defa gittiğim ve dönmem gereken bir yerse fotoğrafını çekerim.
Tekrar gördüğümde ayırt etmek daha kolay oluyor böylece.
onlar birgün çözerlerse beni bulunEsim ve kizkardesim de boyle.
Hele kiz kardesim tam siz. Nasil cozulur bilmiyorum. Belki Allah vergisiben gittigim yeri Asla unutmam.
ben de dikkatle okuyorum her yazılanı belki birinin bi yöntemi işe yarar. yaşamayan bilemez cidden çok yıpratıcıYaaa Deniz beni anlattın resmen. Ama eksikleriyle tabi. Ben daha beter durumdayım.
İnan ev taşıdım hem de eski evime uzak olmayan bir semte. 10 gün navigasyonla gittim işe.
Hala araçla şehir dışına çıkamıyorum çünkü İzmire niyet edip Hakkariden çıkabilirim o derece.
Böyle olunca da araçla ilk defa gideceksem aşırı gergin ve panik oluyorum. Dolayısıyla navigasyon kullanırken de şaşırabiliyorum.
Bu durum bence sonradan kazanılabilecek bir durum değil. Ama çabalayarak belki daha iyi olabiliriz.
Konuyu takipte olucam.
navigasyonla da kör topal gidiyorum işte. valla yıprandım. akvaryumdaki balık gibi az önce geçtiğim yeri bi dahaki sefere hatırlamıyorumBen yürürken kaybolduğum gibi navigasyonla da kayboluyorum. İdrak edemiyorum orası neresi.
Benim co-pilot olduğum tüm sürüşlerde kulaklarda su ses yankılanıyor;
Rota yeniden hesaplanıyor
Yaşadığınız şeyin adı özel öğrenme güçlüğü, insanlar sadece disleksiyi bilir ama motor becerilerle ilgili bir öğrenme güçlüğünüz var. Ağır düzey olmamakla beraber aynı dertten muzdaribim. Salaklık falan değil bu, sadece olmuyor. Beyinde bir nokta bilgiyi doğru işleyip bağlantı kuramıyor. Sağımı solumu da halâ karıştırırım düşünmeden bulamam. Kodlama yapmak biraz işe yarıyor. Bariz bir ağaç, bir mağaza, trafik ışığı sayma gibi şeylerle halletmeye çalışıyorum ben. Siz de böyle durumlar için alternatif kodlar üretmeyi deneyin. Tedavisi olan bir durum değil maalesef. Bu konuda uzman birine de gitseniz benim söylediklerim üzerinden çalıştıracak sizi. Destek eğitimde ileri düzey bir çocukla çalışırken araştırmıştım. Tek yapabileceğiniz zihninizde işaretler oluşturmak ve soğuk kanlı olmak. Öğrencim okulun içinde sınıfını bulamıyordu. Öyle ağır seviyede olan insanlar mevcut.Merhaba Canım Kadınlar
Benim derdim büyük bu konuda çünkü beynimi sarsıp yerine sokmak istiyorum resetlensin diye. yemin ederim bıktım artık.
ya benin yön hafızam yok evet yok.
zayıf falan değil dümdüz yok. ne yaya olarak ne sürücü olarak. yön hafızam sıfır.
Düşünün Ankara’da doğdum büyüdüm Ankara’da kayboluyorum hala.
şu an küçük bir şehirde yaşıyorum burda da yolları ezberleyemiyorum. ya avuç içi kadar yer.
Vallahi artık gerizekalı olduğumu düşünmeye başlıcam
bazen özellikle arabada artık oturup ağlayasım geliyor
mesela bugün yol çalışması vardı. navigasyon da düzgün göstermedi rotayı. ya yüz milyon kez gidip geldiğim yerde navigasyon gümleyip, yolda da çalışma olunca mal gibi kaldım ortada. Allahtan arabaları takip ettim en azından sağa gideceğimi akıl edip
ama aşırı sinirim bozuldu. dokunsalar ağlarım o derece
eşim de sürekli bu konuda eleştiriyor beni. haklı da
ama napıcamı gerçekten bilmiyorum
ne yapmalıyım
nasıl gelişir yön hafızam
bana egzersizdir ne bileyim yöntemdir önerebilecek olanların önerilerine talibim
Lütfen bir el atın cidden artık çıldırıcam
beynimden şüphe ediyorum artık
şimdiden çok teşekkür ederim zahmet edip yazacaklara
25 yıldır aynı evde yaşayan arkadaşımın evini halâ bulamıyorum, her seferinde konum atıyorBu ben. Daha kötüsü isim hafızam da asla yok. 2 sayfalık metni 3 okuyusta ezberlerim ama her hafta gittiğim kuzenimin evine navigasyon olmadan gidemem. Doğma büyüme aynı şehirde yaşıyorum ve çok küçük bir şehir buna rağmen her zaman gittiğim yoldan değil farklı bir yoldan girince evimi zor bulurum. Bir yeri tarif ederken şu camii şu sokak derler ya bomboş bakarım suratlarınamavi camii mi pastacinin sokağı mi şeklinde sorarım çünkü asla isimleri aklımda kalmaz. Bir yerden almış diğer yere vermiş Rabbim
Cok beklerizonlar birgün çözerlerse beni bulun
öncelikle bunu kabullenip üstünde çalışmakta fayda var anladığım kadarıyla. ben aşmak istiyorum cidden. teşekkür ederimYaşadığınız şeyin adı özel öğrenme güçlüğü, insanlar sadece disleksiyi bilir ama motor becerilerle ilgili bir öğrenme güçlüğünüz var. Ağır düzey olmamakla beraber aynı dertten muzdaribim. Salaklık falan değil bu, sadece olmuyor. Beyinde bir nokta bilgiyi doğru işleyip bağlantı kuramıyor. Sağımı solumu da halâ karıştırırım düşünmeden bulamam. Kodlama yapmak biraz işe yarıyor. Bariz bir ağaç, bir mağaza, trafik ışığı sayma gibi şeylerle halletmeye çalışıyorum ben. Siz de böyle durumlar için alternatif kodlar üretmeyi deneyin. Tedavisi olan bir durum değil maalesef. Bu konuda uzman birine de gitseniz benim söylediklerim üzerinden çalıştıracak sizi. Destek eğitimde ileri düzey bir çocukla çalışırken araştırmıştım. Tek yapabileceğiniz zihninizde işaretler oluşturmak ve soğuk kanlı olmak. Öğrencim okulun içinde sınıfını bulamıyordu. Öyle ağır seviyede olan insanlar mevcut.
oyy bizler25 yıldır aynı evde yaşayan arkadaşımın evini halâ bulamıyorum, her seferinde konum atıyor
bi de ilerledi mi öğrenciniz naptınız yöntem olarakYaşadığınız şeyin adı özel öğrenme güçlüğü, insanlar sadece disleksiyi bilir ama motor becerilerle ilgili bir öğrenme güçlüğünüz var. Ağır düzey olmamakla beraber aynı dertten muzdaribim. Salaklık falan değil bu, sadece olmuyor. Beyinde bir nokta bilgiyi doğru işleyip bağlantı kuramıyor. Sağımı solumu da halâ karıştırırım düşünmeden bulamam. Kodlama yapmak biraz işe yarıyor. Bariz bir ağaç, bir mağaza, trafik ışığı sayma gibi şeylerle halletmeye çalışıyorum ben. Siz de böyle durumlar için alternatif kodlar üretmeyi deneyin. Tedavisi olan bir durum değil maalesef. Bu konuda uzman birine de gitseniz benim söylediklerim üzerinden çalıştıracak sizi. Destek eğitimde ileri düzey bir çocukla çalışırken araştırmıştım. Tek yapabileceğiniz zihninizde işaretler oluşturmak ve soğuk kanlı olmak. Öğrencim okulun içinde sınıfını bulamıyordu. Öyle ağır seviyede olan insanlar mevcut.
Etrafında işaretleyebileceğim hiçbir şey yok, bakkalı bile olmayan üst üste sokakların dizildiği bir mahalle, okula kadar çıkıyorum sonrası kara delikoyy bizler
Bir tık kötüsü de navigasyondan anlamayan ben hahahaBu ben. Daha kötüsü isim hafızam da asla yok. 2 sayfalık metni 3 okuyusta ezberlerim ama her hafta gittiğim kuzenimin evine navigasyon olmadan gidemem. Doğma büyüme aynı şehirde yaşıyorum ve çok küçük bir şehir buna rağmen her zaman gittiğim yoldan değil farklı bir yoldan girince evimi zor bulurum. Bir yeri tarif ederken şu camii şu sokak derler ya bomboş bakarım suratlarınamavi camii mi pastacinin sokağı mi şeklinde sorarım çünkü asla isimleri aklımda kalmaz. Bir yerden almış diğer yere vermiş Rabbim
Bina içinde kodlama yaptık. Merdivene kadar yürü, merdivenlerden yukarı çık müdür odasını görünce 1 kat daha çık, koridorun uzun tarafına dön, sonuna kadar yürü (destek eğitim odası), hizmetli odasının kapısının karşısındaki koridora yürü, otomatik kapının yanında dur (sınıfı)....bi de ilerledi mi öğrenciniz naptınız yöntem olarak
Geçenlerde navigasyonun 'ortala' sistemi çalışmadı. Kaldık olduğumuz yerde, bulduramadım yoluBir tık kötüsü de navigasyondan anlamayan ben hahaha
Amaaaaa yaşanılan herhangi bir olayı konuşulan birşeyi en ince ayrıntısına kadar hatırlarım boş şeylerle dolu beynim
Neyse ki normalmişim herkes benim gibi hahahaGeçenlerde navigasyonun 'ortala' sistemi çalışmadı. Kaldık olduğumuz yerde, bulduramadım yolu
Herkes demeyelim de bizden çok var diyelimNeyse ki normalmişim herkes benim gibi hahaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?