Yön Hafızası Nasıl Geliştirilir Bir El Atın Sevabınıza Nolur🙏

you tube den çok araştırdım ama bulamadım hiçbir şey ki konuyu açınca fark ettim ki aslında birçok kişi bundan muzdarip.
eşimin eleştirisi etkili evet ama ben de çok bunaldım bu durumdan. bi yoku varsa aşmak istiyorum

birçok kişi bu teknikleri kullanıyormuş burdan öğrendiğim kadarıyla. dikkate alıcam teşekkür ederim

Yaaa Deniz beni anlattın resmen. Ama eksikleriyle tabi. Ben daha beter durumdayım.
İnan ev taşıdım hem de eski evime uzak olmayan bir semte. 10 gün navigasyonla gittim işe.
Hala araçla şehir dışına çıkamıyorum çünkü İzmire niyet edip Hakkariden çıkabilirim o derece.
Böyle olunca da araçla ilk defa gideceksem aşırı gergin ve panik oluyorum. Dolayısıyla navigasyon kullanırken de şaşırabiliyorum.
Bu durum bence sonradan kazanılabilecek bir durum değil. Ama çabalayarak belki daha iyi olabiliriz.
Konuyu takipte olucam.

ben de dikkatle okuyorum her yazılanı belki birinin bi yöntemi işe yarar. yaşamayan bilemez cidden çok yıpratıcı

Ben yürürken kaybolduğum gibi navigasyonla da kayboluyorum. İdrak edemiyorum orası neresi.
Benim co-pilot olduğum tüm sürüşlerde kulaklarda su ses yankılanıyor;
Rota yeniden hesaplanıyor
navigasyonla da kör topal gidiyorum işte. valla yıprandım. akvaryumdaki balık gibi az önce geçtiğim yeri bi dahaki sefere hatırlamıyorum

ben araba kullanmaya başladıktan sonra şunu fark ettim ki bu yaşa kadar mal gibi gidip gelmişim yollarda afedersiniz. yani çevrede ne var, nerden çevre yoluna çıkılıyor nerden sahile iniliyor vs temel şeyleri insan bilir değil mi....rotaları öğrenene kadar canım çıktı ama öğrendim şükür....istanbuldayım, çevreyoluna çıkıp ilçe değiştirdiğim anda hala elim ayağıma dolaşır, navigasyonsuz yapamam. bu bir beceri kesinlikle ama üstüne düştükçe geliştirdiğimi hissediyorum. yazan bir arkadaş olmuş, kodlama ve belli nesnelerle, tabelalarla özdeşleştirme çok işe yarıyor.

Yaşadığınız şeyin adı özel öğrenme güçlüğü, insanlar sadece disleksiyi bilir ama motor becerilerle ilgili bir öğrenme güçlüğünüz var. Ağır düzey olmamakla beraber aynı dertten muzdaribim. Salaklık falan değil bu, sadece olmuyor. Beyinde bir nokta bilgiyi doğru işleyip bağlantı kuramıyor. Sağımı solumu da halâ karıştırırım düşünmeden bulamam. Kodlama yapmak biraz işe yarıyor. Bariz bir ağaç, bir mağaza, trafik ışığı sayma gibi şeylerle halletmeye çalışıyorum ben. Siz de böyle durumlar için alternatif kodlar üretmeyi deneyin. Tedavisi olan bir durum değil maalesef. Bu konuda uzman birine de gitseniz benim söylediklerim üzerinden çalıştıracak sizi. Destek eğitimde ileri düzey bir çocukla çalışırken araştırmıştım. Tek yapabileceğiniz zihninizde işaretler oluşturmak ve soğuk kanlı olmak. Öğrencim okulun içinde sınıfını bulamıyordu. Öyle ağır seviyede olan insanlar mevcut.

25 yıldır aynı evde yaşayan arkadaşımın evini halâ bulamıyorum, her seferinde konum atıyor

öncelikle bunu kabullenip üstünde çalışmakta fayda var anladığım kadarıyla. ben aşmak istiyorum cidden. teşekkür ederim

bi de ilerledi mi öğrenciniz naptınız yöntem olarak

Eşim 3 yıldır bir markete gidiyoruz hala navigasyon kullanıyor çıldırıyorum bende unutmam asla 1 kere girmem yeterli bende navigasyon kullanamıyorum karisiyor

Bir tık kötüsü de navigasyondan anlamayan ben hahaha

Amaaaaa yaşanılan herhangi bir olayı konuşulan birşeyi en ince ayrıntısına kadar hatırlarım boş şeylerle dolu beynim

bi de ilerledi mi öğrenciniz naptınız yöntem olarak
Bina içinde kodlama yaptık. Merdivene kadar yürü, merdivenlerden yukarı çık müdür odasını görünce 1 kat daha çık, koridorun uzun tarafına dön, sonuna kadar yürü (destek eğitim odası), hizmetli odasının kapısının karşısındaki koridora yürü, otomatik kapının yanında dur (sınıfı)....

Sağ sol kavramını kol saatiyle verdik, saat sol kolda (kalem tuttuğun sağ demiyorsun, tek kavram ezberletiliyor.) Okul yolunu kendi kodlamıştı zaten, bisikletle geliyordu.

Bütün hayatı böyşe geçecek önemli olan nasıl kodlayacağını öğrenmesi, elimizden geleni yaptık

Bir tık kötüsü de navigasyondan anlamayan ben hahaha

Amaaaaa yaşanılan herhangi bir olayı konuşulan birşeyi en ince ayrıntısına kadar hatırlarım boş şeylerle dolu beynim
Geçenlerde navigasyonun 'ortala' sistemi çalışmadı. Kaldık olduğumuz yerde, bulduramadım yolu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…