Yön Hafızası Nasıl Geliştirilir Bir El Atın Sevabınıza Nolur🙏

Tam "Deniz neredeyse orası güneydir." diyecektim ki konumun Ankara olduğunu okudum.
yaaa
İzmir'de bu yüzden tümden iptal oluyorum ben

mesela denizin önüne geliyoruz bir noktada ben denizi karşıma alıp izmirli arkdaşlara
şimdi buradan devam edince sahil boyu, aydına mı varıyoruz balıkesire mi diye soruyorum

harita bilgim çok iyidir bu arada ilçe ilçe köy köy bilirim türkiyenin büyük kısmını

ama onun da yön duygusuyla alakası yok, haritada göstermek başka maps açıp yol bulmak başka şey.

ben de solağım
ama evet sağ elimi de kulanıyorum yemeği sağ da yerim sol da -çünkü zamanında yobaz kuzen sağolsun sağa alıştırmıştı.

ben sayısalcıyım
ama sözelde ilk 20 içindeydim sayısalda ilk 100.
hafızam dilim sözel iletişimim iyidir. aslında sözelim sayısalımdan iyidir
fakat sözelcileri de çok mıymıymıy bulurum sözel bir bölüm okusam bunalımdan ölürdüm herhalde. bir de hani, sayısalcılar sözeli zaten yapar. sözelciler sayısalı yapamaz. en azından ülkedeki sayısal-sözel ayrımına göre durum bu (yoksa coğrafya filan çoğu ülkede sayısal kabul ediliyor aslında)

analitik zekam da iyidir
fakat işte bende 3 boyutlu algılama yok
yön duygusu yok
mesela sayısalda en okuyamayacağım bölüm mimarlık filan olurdu bitiremezdim herhalde. sizin zihinsel fotograf dediğiniz şey yok bende de. benim ailemde de herkes müthiştir bu konuda bir ben varım ayrıkotu.

sağ sol sorunum yok yalnız bedene göre konum algımda değil kuzey güney olarak yön algımda sıkıntı var.

ah siz sınanıyorsunuz biz hep bir gerginlikle yaşıyoruzinanın çok zor
ne kadar acı
çoklu zeka doğruymuş
Tam "Deniz neredeyse orası güneydir." diyecektim ki konumun Ankara olduğunu okudum.
bak bunu da bilmiyordum
ne kadar çokmuşuz konuyu açınca fark ettim. yakınlarımız bize sinir olurken aslında ne kadar gerildiğimizi bilmemeleri güzel öneriler geldi. ben de dikkate alıcam
ben de sözeli çok iyi bir sayısalcıyım. kalemim de iyidir hitabetim de. başka bir mesajda daha yazdım konuyu açtıktan sonra fark ettim ki yön duygusunun zayıf olmasından şikayetçi insanların çoğu belli alanlarda çok iyiler. cidden merak ediyorum bunun sebebini

Bir tık kötüsü de navigasyondan anlamayan ben hahaha

Amaaaaa yaşanılan herhangi bir olayı konuşulan birşeyi en ince ayrıntısına kadar hatırlarım boş şeylerle dolu beynim
Navigasyonu asla anlamıyorum
Ama dediğiniz gibi boş bilgiler deyince beynim inanılmaz çalışır. Geçenlerde bir tarih hatırlamaya çalışırken 10 sene önce kayınvalidemi hastanede ziyarete giderken giydiğim kıyafetten, o kıyafeti aldığım mağazadan ve o mağazanın bulunduğu şehre gittiğim yıl diyerek aranılan zamana ulaşmıştım herkes şok olmuştu İnsan 10 sene önce ne giydiğini hatırlar mı, ama hatırlıyorum bazen değişik kodlar oluşuyor beynimde. Arka sokaktaki markete giden yol kapalıysa yolu bulamıyorum ama

Bizim mahallede binbir çeşit cinsi bir market var, ben de her gidişte bulamıyorum en iyi ihtimalle arka sokağını bulup oradan önüne dolaşıyorum. Ara sokakta, dikkat çekici hiçbir şey yok etrafında

Bizim mahallede binbir çeşit cinsi bir market var, ben de her gidişte bulamıyorum en iyi ihtimalle arka sokağını bulup oradan önüne dolaşıyorum. Ara sokakta, dikkat çekici hiçbir şey yok etrafında
Geçenlerde oğlumla marketi bahane edip dışarı çıktık, biraz da yürümüş olalım diye düşünüp arka sokaktan gittik , güya ufak bir u çekip markete varmış olacağız. Nasıl becerdiysem bilmediğim bir sokağa girdim ama hala bizim mahalledeyiz fazla uzaklaşamayıxz öyle bir yürüdük ki yarım saat falan sürdü, markete gidemediğimiz yetmezmiş gibi kendimizi birden evin önünde bulduk çocuk yoruldu artık onu eve bırakıp ben markete bildiğim yoldan tekrar yürüdüm

Ahahahaha ben 1 ay sonra gitsem yine kaybolurum birde aynı yoldan bence bu yetenek ve şanslisiniz herkeste işlemiyor işte bu yöntemler kesinlikle kişiye göre degisiyor

Ben bir yeri öğrenmek istiyorsam bile isteye kaybolurum şu sokak güzelmiş bi yürüyeyim derim ordan oraya atlaya atlaya kaybolurum bu sayede de öğrenirim neyin nerde olduğunu. Bende işe yarayan yöntem bu.

bazı insan yarasa gibi oluyor, ilk defa gideceği yeri bile şu tarafa doğru olmalı bu sokak şunu kesmeli filan diye buluyor. ama bence bu kişisel bir özellik, sonradan edinmek mümkün değil. ama tekrar tekrar gittiğiniz yerleri bulamamak yön duygusuna değil hafızaya ve dikkate bağlı, özellikle de şehir içinde. başka bir arkadaş da yazmış; geçtiğiniz yollarda bim, garip isimli market, tuhaf bir heykel, güzel bir ev görüp bunları zihninize yerleştirin. bim'i geçince sola dönüyorum, çirkin apartmandan sağa, bilmem ne tabelasını görünce karşıya filan gibi...

eklemek istedim; benim de yön duygum yoktur ilkokulda kuzeyi güneyi filan asla bulamadım mesela. ama çevreye ve tabelalara sokak isimlerine karşı çok dikkatli olduğum için yurtdışında bile yolumu bulur hatta eşime rehberlik ederim. haritada da sokak cadde isimlerinden yolumu bulurum ama haritanın neresi kuzey de o bende yok

bu öneri çok gelmiş. dikkate alıcam teşekkür ederim

İlk defa karşılaşıyorum böyle bir durumla ,bu çok farklı bir durum inşallah çözüm bulunur . Yok mu bu duruma çare

benim eşim hala kabullenmedi
her uyarıcı etkiyi hatırlıyor muyum bilemedim
Bence bi dahiliyeye gidip vitaminlerinize baktırın öncelikle daha sonra hafızanızı kuvvetlendirecek şeyler yiyin mesela . Bol bol bulmaca çözün
tabi ki baktırdım değerlerime dipçik gibiyim et oburum
bulmaca epeydir çözmüyorum ama çözdüğüm dönemde de farklı değildim
evet bu da çok ileri düzey
ben de milli eğitim müdürünün odasında ondan bir şey rica ettim beni bi yere yönlendirdi sonra odadan çıkmış koridorda adama bana söylediği odanın yerini sordum. a önce ben yönlendirdim ya hocam sizi oraya dedi adam hakkımda ne düşündü tahmin etmek zor değil
ah yaşamayana cidden anlamak zor geliyor. kafam duruyor sanki o anlarda
benim de böyle anılarım çok. inşallah çocuklarım bu konuda bana benzemez
Üniversite döneminde biriyle tanıştım. Çocuk bu 3.tanışmamız dedi Ben açıklama yapmaya hazırlanırken biliyorum geçen defa anlatmıştın deyince hatırladım kim olduğunu.
ben 10 gün aynı eğitimde olduğum kişiyi sonra başka şehirde karşılaşınca tanımadım. tanıyamadığımı da söyleyemedim. eğitimde gece gündüz birlikte oluyoruz çünkü
İlk defa karşılaşıyorum böyle bir durumla ,bu çok farklı bir durum inşallah çözüm bulunur . Yok mu bu duruma çare
olsa ilk sıraya girerdim valla çare için

Ya ben bununla ilgili bir yazı okumuştum.
Benim eşimde böyle yüz kere gittiği yere farklı bir sokaktan girerse bulamıyor. O yazıyı bulursam atayım. Açıklaması vardı diye hatırlıyorum

Ya ben bununla ilgili bir yazı okumuştum.
Benim eşimde böyle yüz kere gittiği yere farklı bir sokaktan girerse bulamıyor. O yazıyı bulursam atayım. Açıklaması vardı diye hatırlıyorum
ay süper olur. teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…