Bende aynı durumdayım tek ben böyleyim sanıyordum bazen kendime çok kızdığım oluyor. Çevrem alıştı artık gülüp geçiyoruz ama hoşuma da gitmiyor içten içeMerhaba Canım Kadınlar
Benim derdim büyük bu konuda çünkü beynimi sarsıp yerine sokmak istiyorum resetlensin diye. yemin ederim bıktım artık.
ya benin yön hafızam yok evet yok.
zayıf falan değil dümdüz yok. ne yaya olarak ne sürücü olarak. yön hafızam sıfır.
Düşünün Ankara’da doğdum büyüdüm Ankara’da kayboluyorum hala.
şu an küçük bir şehirde yaşıyorum burda da yolları ezberleyemiyorum. ya avuç içi kadar yer.
Vallahi artık gerizekalı olduğumu düşünmeye başlıcam
bazen özellikle arabada artık oturup ağlayasım geliyor
mesela bugün yol çalışması vardı. navigasyon da düzgün göstermedi rotayı. ya yüz milyon kez gidip geldiğim yerde navigasyon gümleyip, yolda da çalışma olunca mal gibi kaldım ortada. Allahtan arabaları takip ettim en azından sağa gideceğimi akıl edip
ama aşırı sinirim bozuldu. dokunsalar ağlarım o derece
eşim de sürekli bu konuda eleştiriyor beni. haklı da
ama napıcamı gerçekten bilmiyorum
ne yapmalıyım
nasıl gelişir yön hafızam
bana egzersizdir ne bileyim yöntemdir önerebilecek olanların önerilerine talibim
Lütfen bir el atın cidden artık çıldırıcam
beynimden şüphe ediyorum artık
şimdiden çok teşekkür ederim zahmet edip yazacaklara
ben de sizin gibi sayılırım. bazı kritik yerleri işaretliyorum kafamda ben de yolu bulabilmek için. kaçıncı sokaktan döndüm, hangi binanın yanından geçtim gibi bir kaç şeye dikkat ediyorum.
işaretleme ve tabela okumayı birkaç kişi söylemiş işlevsel demek ki. dikkat edicem. teşekkür ederimSağ/sol kavramım bu yaşta hala yoktur karıştırırım. Ancak gideceğim yeri çok net bir şekilde bulurum. Etrafı iyi gözlemlerim. Levhaları, alt/üst geçitleri, mağazaları, apartmanları bir şekilde bilirim. Bir de gittiğim yeri kuş bakışı şekilde zihnimde düşünürüm. Krokilendirince de bulması rahat oluyor kendi açımdan.
Çevredeki belli başlı yerleri kendinize nokta olarak belirleyin bence yani şu köşede şu var burdan dönmem lazım diye sesli olarak söyleyin zamanla otomatikleşir diye düşünüyorumMerhaba Canım Kadınlar
Benim derdim büyük bu konuda çünkü beynimi sarsıp yerine sokmak istiyorum resetlensin diye. yemin ederim bıktım artık.
zayıf falan değil dümdüz yok. ne yaya olarak ne sürücü olarak. yön hafızam sıfır.
şu an küçük bir şehirde yaşıyorum burda da yolları ezberleyemiyorum. ya avuç içi kadar yer.
mesela bugün yol çalışması vardı. navigasyon da düzgün göstermedi rotayı. ya yüz milyon kez gidip geldiğim yerde navigasyon gümleyip, yolda da çalışma olunca mal gibi kaldım ortada. Allahtan arabaları takip ettim en azından sağa gideceğimi akıl edip
ne yapmalıyım
bana egzersizdir ne bileyim yöntemdir önerebilecek olanların önerilerine talibim
işte ben bu döngüyü kırmak istiyorum çünkü yoruldum artık 100 defa aynı yerden geçip hatırlayamamaktanBen de böyleyim, navigasyonsuz dönemde yaşasaydım araba kullanamazdım. Bi yolu ezberlemem için aynı yoldan en az 3-4 defa gitmem gerekiyor. Ezberlemek için 3.den sonra navigasyonsuz gidiyorum. Ama aynı yolun bi alt paraleline girsem asla yolu bulamam yok yani beynim o matematiği kuramıyor.
bunu kırmak istiyorum çünkü cidden artık kafaya çok takıyorumBende aynı durumdayım tek ben böyleyim sanıyordum bazen kendime çok kızdığım oluyor. Çevrem alıştı artık gülüp geçiyoruz ama hoşuma da gitmiyor içten içe
ah keşke bende de olsafotografik hafızam var ama isim hafızam yok. geçtiğim yeri gördüğüm şeyi unutmam aslında buda acı verici bi yerde fil hafızalı olmak
ay inşallahÇevredeki belli başlı yerleri kendinize nokta olarak belirleyin bence yani şu köşede şu var burdan dönmem lazım diye sesli olarak söyleyin zamanla otomatikleşir diye düşünüyorum
muhtemelen hepimiz böyleyiz dikkat kesilmeyi öğrenmeye çalışcam artıkBende de var yer yön problemi. Bazıları bir kez gidince o yolu öğrenir ama ben tekrara ihtiyaç duyuyorum. Bunun nedeni için bi teorim var çevreyi izleyip dikkat etmiyorum pek, dikkatimi vermediğim için öğrenemiyorum galiba.
bilemiyorum ki kız kardeşim ve erkek kardeşim de böylelerBence bu Allah vergisi bir şey. Babam rahmetli ormanda gezerdi,hangi iki ağacın arasından geçmiş,onu bile unutmazdı. Eşim de aynı, şehirde neyin yanında ne var sor söyler. Şurada noter var,üstündeki katta mali müşavir var,hah orayı sağına al dümdüz git ilk sola dön orada manav var der mesela ,şaşar kalırsınız
isim hafızam da çok zayıf doğru. ben de başka şeyleri kolay öğreniyorum ama bu durum artık beni çok geriyor.
off bunun bir yolu yok mu ya
bi metodu var mı bilmiyorumbuna bir de yüz hafızasını eklemek lazım.
ne isimler ne yüzler aklımda kalıyor.
üstelik ikisinin de önemli olduğu bir işim var.
dikkat etmediğimden de değil, bazen unutmamak için yeni tanıştığım birinin adını defalarca tekrarlarım içimden, amanafile. yine unuturum yine unuturum.
gerçekten çok yorucu bir şey.
yön konusunda daha iyiyim ama yine de herkesinki gibi değil kendime göre bir yön algım var.
küçük bir şehirde oturmamam rağmen şehrin konumunun kafamda oturması yıllarımı aldı ama yine de bir yeri tarif ettiklerinde boş boş bakarken yakalıyorum kendimi.
gerçekten çok can sıkıcı bir durum.
Erkeklerin içgüdüsel olarak yön bulma duygularının kadınlara göre daha gelişmiş olduğunu okumuştum.Bence bu Allah vergisi bir şey. Babam rahmetli ormanda gezerdi,hangi iki ağacın arasından geçmiş,onu bile unutmazdı. Eşim de aynı, şehirde neyin yanında ne var sor söyler. Şurada noter var,üstündeki katta mali müşavir var,hah orayı sağına al dümdüz git ilk sola dön orada manav var der mesela ,şaşar kalırsınız
Ya bu tamamen yapısal bişey yani beyninizin yapısıyla ilgili, tabi ki yine egzersiz bulursanız yapın ama kendinize dayak atmayı da kesin rica edicem. Kimimizin görsel hafızası iyi, kimimizin isim hafızası iyi, bunlar hep doğuştan getirdiğimiz şeyler. Bana biraz eşinizin de olumsuz eleştirileri etkin olmuş gibi geldi...Merhaba Canım Kadınlar
ne yapmalıyım
bi metodu var mı bilmiyorum
yıllar önceki saçma sapan ayrıntıları hatırlayıp yolumu bulamamak çok can sıkıcı cidden
38 yaşındayım hep böyleydi ve cidden artık bu durumdan bıktım. burda yazılanları uygulamaya çalışıcam teşekkür ederimAraç için konuşuyorum sürekli sürüş deneyimi ve bazı yerleri kafanızda kodlayarak öğrenirsiniz. Mesela ben yörüngemde giderken kodlamışım şu tabelayı görünce sola sinyal ver geç, ilerde u dönüşü yapacağım, sonra kavşak var şöyle döneceğim, şu marketi gördüm mü tamam diyerek, kolay olsun diyerekten komutlar veriyorum. Dikkatliyim, hem yolu hem çevreyi koordine incelerim. Yaşadığım yakın çevreyi kendim de araçsız gezer, nerede ne var iyi bilirim, araçla nereye girip çıkacağımı bilmemi kolaylaştırıyor. Tabelalardan da yardım alabilirsiniz. Araçlar ne yapıyor izleyebilirsiniz. Zamanla gelişir, kimi iki seferde kimi üç seferde kimi on seferde de olsa kapar endişe etmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?