Yönetici asistanı...

Bana da garip geldi ben de yapıyorum yönetici asistanlığı ve çok büyük bi kurumda.
Bizim ne genel müdür ne yönetim kurulu üyeleri asla aramaz.
Yüz kişi önce görüşür en son üst düzey yöneticiyle tanıştırılır.

Fakat çok ekstra bi özelliğiniz var mı?mesela çince falan mı biliyosunuz?
Yani aradıysa da çok ekstra bi özelliğiniz olmalı.

Tatminkar ücret yazıyor o halde ücret fazla olacak diye mi düşündünüz cidden? Asgari ücretin bir tık yukarısını bu şekilde tanımlıyor çoğu denyo firma.

Ayrıca "patronun sağ kolu olabilecek" diye özellikle belirtilmesi, bizzat patronun araması... Biz paranoyaklık yapmıyoruz adamın metres arıyorum diye pankart açmadığı kalmış. Yönetici asistanları "tatmin edici" ücreti ancak çok büyük ve kurumsal firmalarda çalıştıklarında alırlar, öyle firmalar da patronun sağ kolu olabilecek gibi tanımlamalar kullanmaz, ayrıca mutlaka deneyimli eleman isterler. Patronlarının iş başvuru yapan birini bizzat aramasını söylemiyorum bile.

Bir arkadaşım uzun seneler önce yeni mezunken ( kendisi de yönetici sekreterliği mezunu) bu şirkette çalışmıştı kısa bir süre. Büyük saat firması deyince aklıma o firma geldi ve evet o firmaymış, konu sahibine de çekincelerimi anlattım çünkü arkadaşım pek memun kalmamıştı patronunun davranışlarından.

Bunu konu sahibine anlattım yani sır veya gizli bir şey değil aslında siz de merak etmişssiniz buraya da yazayım.

Ayrıca nacizane on beş senelik kurumsal iş hayatım var buna dayanarak tekrar ediyorum. Hiçbir patron kendisi aramaz işe alacağı adayı. Kurumsal diyoruz bakın İK neden var ? Evet yol ve konaklama masrafları da karşılanır ama ilk etapta, daha adayı görmeden niteliklerini test etmeden bu tarz bir ısrar ve yaklaşım bana hiç profesyonelce gelmedi.

Ekleme : Tatminkar ücret de resmen olta. Yine kurumsal firmalar diyeceğim ama evet hiçbir firma ilana ücreti yazmaz, ücret yüz yüze konuşulur.

Ayrıca baba mesleğini sormak da ne demek ? Adam işini sağlama alıyor baba polis falansa diye heralde. Neyse ben konu sahibine uyarımı yaptım sonuçta kendi hayatı karışmak bize düşmez. Bir yere kadar uyarabiliriz.

Kaç senelik kurumsal tecrübeye dayanarak yazdımız bunu çok merak ettim. Gerçekten.

Az daha aciklama yapmasaydin cvmi yollucaktim o sirkete olayi cozebilmek icin. Kendimi KK icin kurban edicektim

Ay sakın gitmeyin ne mümasebet ya neden sixin uçak biletinizi alıyor ayrıca patrona mı düşmüş aramak????????
Ahlaksız tekliflere karşı hazırlıklı olun kurumsal bir şirket olsaydı zaten patron asla arayıpta size öyle şeylrr söylemezdi aman diyeyim çok dikkatli olun!!

Hiç profesyonelce gelmedi bana da.
Babanın mesleğinden adama ne?
Nikahına mı alacak?
Direk arayan kişinin o olduğunu nereden biliyorsunuz?
Belki adamın adını kullanıp başkası aradı.
Ben olsam ben de kıllanırdım.
Bu arada bir dönem yönetici asistanlığı yaptım.
Patronum da çok yakışıklı ve çok zengindi.
Değil asılmak bir gram yanlış hareketi olmadı.

Çok dikkatli ol
Böyle bir kurumda yönetici aramaz
İnsan kaynakları arar ve tecrübesiz birinin uçak masraflarını da vermezler
Kesinlikle katılıyorum...
Benim başıma geldi nemalesefki burada şirket adını vermeden hemen kısaca anlatayım 1 yıllık evliydim ve yönetici asistanı olarak iş başvurularında bulundum x şirket insanlaynaklarından arandım görüştüm sizi yöneticimiz aynı zamanda patronumuzla görüştürücez dediler buraya kadar herşey tamam.Neyse iş konusunda konuştuk falan lafı şuraya getirdi direk size bir soru sorucam bana düşünmeden cevap verin lütfen.Hobaaa dedim ne gelicek acaba iş seyehatindeyiz rezervasyon yapıldı ancak yanlışlık olmuş ve tek oda var ayırtılan başka da otel yok civarda neyaparsınız???

Hahaha ne cevap verdiniz cok merak ettm

Fergul123 eger gorusmeye gitmeye karar verirsen bizi bilgilendirirmisin burdan?
Isigin geyigi bi yana... bende onumuzdeki aylarda Turkiyede is basvurulari yapmaya baslicam. Magazacilik istiyorum ama Büro Yönetimi ve Yönetici Asistani mezunuyum belki o alanda basvuru yapmak zorunda kalirim. Ve ben Türkiyedeki is görüsmelerinden korkuyorum

Hahaha ne cevap verdiniz cok merak ettm
Ben evliyim ve bir eşim var beni evde bekleyen gider lobide uyurum dedim..hiç düşünmeden size bu cevabı verebilirim dedim kibarca(içimden:vay şerefsiz pislik bana asılıyor Allah belanı versin senin hayvan!! Öküz domuz ayı sayıyorum tabi...)
Neyse adamın cevap:Hibele hanım ama çalışmak istediğiniz pozisyon profesyonellik gerektiren bir pozisyon sizin böyle düşünmeniz beni üzdü!
Ben şok ben iptal

Tiksiniyorum bu tip insanlardan yaaa

Vazgectim gibi:)

Tiksiniyorum bu tip insanlardan yaaa
Eşi ve çocuklarının olduğu çerçeveye takıldı gözüm eşi ve çocukları vardı fotoğrafta onların adına çok üzüldüm..Eşine baktım internetten hemşeriymişiz arayıp eşiniz iğrenç birisi bir dost deyip kapatmak istedim

Beni de gecen bulent eczacibasi aradi
Once bir sasirdim,
Sen niye aradin la dedim ahahahaa :))

Cok dikkatli ol
Anlattigin gibiyse hic inanma.
Bizim patron sabancilarin yaninda adeta
Mahalle arasi bakkal
Yani bakkal bile degil birak is ilanina donmeyi
Biz aradigimiz da dahi acmaz telini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…