Yönetici asistanı...

kızlar merhaba, benim konularımı bilenler vardır. Şuan boşanma aşamasında oldugum bir evliliğim var. Şehir değiştirdim ve harıl harıl iş arıyordum.
Başvurularımdan bi tanesi az önce geri döndü. Ama bu iş yeri şuan bulunduğum şehirde değil istanbulda.
Türkiyenin en büyük saat firmalarından biri. Konum olarak ise yönetici asistanlığı.
Aslında istanbulda yaşamayı hic düşünmezdim ama bu iş ilanında aranan özellikler bana cuk oturuyodu bide ek olarak gözlerimi aynı şöyle yapan:confused: bi ifade vardı ' TATMİNKAR ÜCRETLE yöneticinin sağ kolu olabilecek bayan asistan'. Öyle işte.. Az önce arandım. Direkte firma sahibi aradı şaşırdım. Pazartesi günü uygunsanız uçak biletlerinizi aldırayım gelin, havaalanındanda alınacaksınız gelmekte tereddüt etmeyin şartlarımızın sizi memnun edeceğine eminim dedi. Bide nereli olduğumu ve babamın işini sordu :/ onu anlamadım. Belkide aile yaşantısına önem veriyordur ama ben boşanıyorum.oralara gidipte bu yüzden olmaz derlerse bide bana... Kendimi bi garip hissettim. Yada işe alındım diyelim Şimdi taa istanbula gidipte bu işi devam ettiremezsem ortada kalırmıyım diyede korktum.
Benim pek iş deneyimimde yok bi iki ay biyerde çalışmıştım sadece. Çünkü daha gecen yıl mezun oldum.
Bide dizilerde olurya hani patron asistanına asılır falan yada firmadaki herkes onların dedikodusunu falan yapar.
Öyle şeyler oluyormu gercekten? Siz ne düşünüyosunuz bu yönetici asistanlığı konusunda? Böyle bir iş yapanız var mı? Bide bu firma türkiyenin en büyüklerinden yani sahibi olan adamda bi Koçlar Sabancılar kadar tanınır sayılır. Zaten direk o arayıncada şoka girdim.
Tavsiyeleriniz varsa bekliyorum kızlar şimdiden teşekkür ederim herkese. Gideyim mi gitmeyeyim mi?
Kusura bakma kardeş ama çok fena sinirlerim bozuldu ve yazını okurken beni çok fena bir gülme aldı :D :D :D
İnan çok temiz kalpli çok saf birisin belliki.
Yönetici Asistanlığı diye bir meslek var elbette ama senin bulduğun gibi değil canım.
Yönetici asiatanları işe alınırken önce insan kaynakları iletişim kurar sonra da yönetici ile mülakat yapılır ve işe alınırsın.
Maaşlar da tecrübeyle sabittir ve yönetici Asistanlığı eski adı Sekreterlik olan meslekte tecrübe ve Referanslar çok önemlidir.
Senin bulduğun demeyeyim seni bulan kişinin istediği resmen eskortluk canım.
Ben Grafikerim bir kız arkadaşım eşinden yeni boşandığı zamanlar da bir iş başvurusu yapmış beni aradı dedi ki "X bir başvuru yaptım işveren benimle görüşmek istiyor ama çok lüks bir cafede bana randevu verdi görüşmeye tek gidemem sende benimle gel" dedi gittim tabi.
Adam bildiğin bir zampara çok bakımlı yakışıklı ve zengin.Kız arkadaşım benim için rahatlıkla konuşun yakın arkadaşımsır deyince adam başladı saymaya.
Göreviniz bana asistanlık yapmak iş gereği şehir dışına gittiğim de benimle geleceksin 3 gün 5 gün neyse vs.
Giyimine özen göstereceksiniz akşam iş yemekleri olunca benimle gelecek not tutacaksın dolgun ücret ssk yemek artı araba tahsis edilecek ama şehir Dışı gezilerinde otelde birlikte kalacağız dediği sırada ben ayağa kalktım kız arkadaşım Taş olmuş kalmış öyle :D
Adam demesin mi ben bunca parayı neden vereyim benim sekreterim zaten var bana giyimiyle duruşuyla yanımda eşlik edecek bir arkadaş.
Şehir Dışı gezilerinde extra prim de verecekmiş bugünün parasıyla aylık 4 bin lira teklif. Etmişti o da minimum.
:D :D :D
Bence uzak due derim. Kimse kimseye hu zamanda uçak bileti falan yollamaz canım.

kızlar merhaba, benim konularımı bilenler vardır. Şuan boşanma aşamasında oldugum bir evliliğim var. Şehir değiştirdim ve harıl harıl iş arıyordum.
Başvurularımdan bi tanesi az önce geri döndü. Ama bu iş yeri şuan bulunduğum şehirde değil istanbulda.
Türkiyenin en büyük saat firmalarından biri. Konum olarak ise yönetici asistanlığı.
Aslında istanbulda yaşamayı hic düşünmezdim ama bu iş ilanında aranan özellikler bana cuk oturuyodu bide ek olarak gözlerimi aynı şöyle yapan:confused: bi ifade vardı ' TATMİNKAR ÜCRETLE yöneticinin sağ kolu olabilecek bayan asistan'. Öyle işte.. Az önce arandım. Direkte firma sahibi aradı şaşırdım. Pazartesi günü uygunsanız uçak biletlerinizi aldırayım gelin, havaalanındanda alınacaksınız gelmekte tereddüt etmeyin şartlarımızın sizi memnun edeceğine eminim dedi. Bide nereli olduğumu ve babamın işini sordu :/ onu anlamadım. Belkide aile yaşantısına önem veriyordur ama ben boşanıyorum.oralara gidipte bu yüzden olmaz derlerse bide bana... Kendimi bi garip hissettim. Yada işe alındım diyelim Şimdi taa istanbula gidipte bu işi devam ettiremezsem ortada kalırmıyım diyede korktum.
Benim pek iş deneyimimde yok bi iki ay biyerde çalışmıştım sadece. Çünkü daha gecen yıl mezun oldum.
Bide dizilerde olurya hani patron asistanına asılır falan yada firmadaki herkes onların dedikodusunu falan yapar.
Öyle şeyler oluyormu gercekten? Siz ne düşünüyosunuz bu yönetici asistanlığı konusunda? Böyle bir iş yapanız var mı? Bide bu firma türkiyenin en büyüklerinden yani sahibi olan adamda bi Koçlar Sabancılar kadar tanınır sayılır. Zaten direk o arayıncada şoka girdim.
Tavsiyeleriniz varsa bekliyorum kızlar şimdiden teşekkür ederim herkese. Gideyim mi gitmeyeyim mi?
bu iste bir is var sakin gitme kendine uygun evine yakin bir is bakmalisin.hic bir yerin sahibi aramaz is icin insan kaynaklari filan arar yinede sen bilirsin gidersende tek gitme

Kesinlikle gidin bence. Kaybedecek bir seyiniz yok. Tum yol masraflariniz karsilaniyor. Hem size de mulakat tecrubesi olur.

Bizim sektorde is basvurularinda ucak bileti falan yollandigi olur. Bu sekilde yurt disina bile mulakata giden arkadaslarim var. Her sektor oyle mi bilemiyorum ama.

Kesinlikle gidin bence. Kaybedecek bir seyiniz yok. Tum yol masraflariniz karsilaniyor. Hem size de mulakat tecrubesi olur.

İş pek öyle değil canım, farklı durumlar var. Bir iki önce sayfada konuşuldu. Firmayı biliyorum maalesef pek sağlam pabuç değil. Çok da net yazmak istemiyorum ama...

Kusura bakma kardeş ama çok fena sinirlerim bozuldu ve yazını okurken beni çok fena bir gülme aldı :KK70: :KK70: :KK70:
İnan çok temiz kalpli çok saf birisin belliki.
Yönetici Asistanlığı diye bir meslek var elbette ama senin bulduğun gibi değil canım.
Yönetici asiatanları işe alınırken önce insan kaynakları iletişim kurar sonra da yönetici ile mülakat yapılır ve işe alınırsın.
Maaşlar da tecrübeyle sabittir ve yönetici Asistanlığı eski adı Sekreterlik olan meslekte tecrübe ve Referanslar çok önemlidir.
Senin bulduğun demeyeyim seni bulan kişinin istediği resmen eskortluk canım.
Ben Grafikerim bir kız arkadaşım eşinden yeni boşandığı zamanlar da bir iş başvurusu yapmış beni aradı dedi ki "X bir başvuru yaptım işveren benimle görüşmek istiyor ama çok lüks bir cafede bana randevu verdi görüşmeye tek gidemem sende benimle gel" dedi gittim tabi.
Adam bildiğin bir zampara çok bakımlı yakışıklı ve zengin.Kız arkadaşım benim için rahatlıkla konuşun yakın arkadaşımsır deyince adam başladı saymaya.
Göreviniz bana asistanlık yapmak iş gereği şehir dışına gittiğim de benimle geleceksin 3 gün 5 gün neyse vs.
Giyimine özen göstereceksiniz akşam iş yemekleri olunca benimle gelecek not tutacaksın dolgun ücret ssk yemek artı araba tahsis edilecek ama şehir Dışı gezilerinde otelde birlikte kalacağız dediği sırada ben ayağa kalktım kız arkadaşım Taş olmuş kalmış öyle :KK70:
Adam demesin mi ben bunca parayı neden vereyim benim sekreterim zaten var bana giyimiyle duruşuyla yanımda eşlik edecek bir arkadaş.
Şehir Dışı gezilerinde extra prim de verecekmiş bugünün parasıyla aylık 4 bin lira teklif. Etmişti o da minimum.
:KK70: :KK70: :KK70:
Bence uzak due derim. Kimse kimseye hu zamanda uçak bileti falan yollamaz canım.
Aynen biraz var bende saftarozluk :-)
Doğrudur ya, diğer yorumlarımdada dediğim gibi baya çok iş başvurusu yaptım bende bikaçınada görüşmeye gittim hatta ama değil patronla telefonda konuşmak mülakatlarda yüzünü dahi görmemiştim. Kimdir nedir. Dediğiniz gibi normal İK ilgileniyor hep.
Ama bu KK olmasa benim konuşmadan sonra ilk kafama takılan şey ya adam babamın işini sordu demekki aile yapısına önem veriyor ben boşanıyorum ama onu hiç sormadı cv de de yazmıyodu bişe onu söyleyince beni işe almaz heralde falan diye düşündüm ilk biliyomusun psikolojik heralde:olamaz:yorumlardan sonra evet ya adam niye aradıki diye kuşkulandım sonra :olamaz:

Ay anlattığınız arkadaşınızla olan hikayeyede:oha: diyorum.
Bende zaten görüşmeye gitmicem vazgectim.

yıllar önce bi ilana basvuru yapmıştım yeni mezundum mühendis arıyordu tatminkar ücret yönetimde söz hakkı falan bayagi iyi seyler yazıyordu. aynen patron aradı sonrası sapığın teki çıktı laf altında başka istekleri vardı seninki birde şehir dışında gitme sakın heleki yalnız hiç gitme

yıllar önce bi ilana basvuru yapmıştım yeni mezundum mühendis arıyordu tatminkar ücret yönetimde söz hakkı falan bayagi iyi seyler yazıyordu. aynen patron aradı sonrası sapığın teki çıktı laf altında başka istekleri vardı seninki birde şehir dışında gitme sakın heleki yalnız hiç gitme
Oy oy oyy:skandal:
Yok canım bende vazgectim zaten gitmicem

Aynen biraz var bende saftarozluk :-)
Doğrudur ya, diğer yorumlarımdada dediğim gibi baya çok iş başvurusu yaptım bende bikaçınada görüşmeye gittim hatta ama değil patronla telefonda konuşmak mülakatlarda yüzünü dahi görmemiştim. Kimdir nedir. Dediğiniz gibi normal İK ilgileniyor hep.
Ama bu KK olmasa benim konuşmadan sonra ilk kafama takılan şey ya adam babamın işini sordu demekki aile yapısına önem veriyor ben boşanıyorum ama onu hiç sormadı cv de de yazmıyodu bişe onu söyleyince beni işe almaz heralde falan diye düşündüm ilk biliyomusun psikolojik heralde:olamaz:yorumlardan sonra evet ya adam niye aradıki diye kuşkulandım sonra :olamaz:

Ay anlattığınız arkadaşınızla olan hikayeyede:oha: diyorum.
Bende zaten görüşmeye gitmicem vazgectim.
Sen bence yaşadığın şehri yaz belki buradan aynı şehirde yada ilçede birileri vardır yada tanıdığımız vs sana iş falan buluruz canım?
Bu arada babanın işini neden soruyor biliyormusun?
Baban varmı diye soramıyor da ondan :KK66:
Varsa da dolgun ücreti gören fakir baba kızına bişey demez sanıyordur herhalde :KK70:
Çakallık parayla değil herkesin harcı da değil bu sebepten aile yapısına değil uçkur yapısına öneö verdiği ortada dangalağın :KK70:

oo boşanmış kadın bir de tam onun işine göre dikkat et bu devirde böyle kolaylık rahatlık boşa değildir

Niye asilsinlar size yahu, amma abartiyorsunuz... Bu sadece bir is basvurusu, hemen hikaye yazmayin.
Buyuk firmalarin sehir disindan gelebilecek adaylarina bilet, konaklama vs destek saglamasi gorunen bir sey. Rahat olun, size asilan yok yani. Ama bu sekilde bir paranoyaniz varsa hic baslamayin bence. Her seyden killanip insanlarin gunahini alacakmissiniz gibi geldi bana. Bu kadar huylaniyorsaniz, genelinin kadin personeli oldugu alanlara, islere bakin. Daha simdiden profesyonel olarak bakmadiginiz belli oldu bu ise. Ben girseniz bile uzun omurlu bir is olacagini sanmiyorum. Adam sag kolu olabilecek bir yardimci ariyorsa ayaklari yere saglam basan, bu isi iyi kivirabilecek birini ariyordur. Yaninda yurutunce kendisine asildi mi sanacak bir kadini anlar ve istemez bile, soyleyeyim. Bu cok sig bir bakis acisi.
Sevde burası Türkiye sığ bakış açısı değil ama çok derin bir iş ahlaksızlığı söz konusu.
Şahsen yaşamamış olsam sana hak verirdim.İş başvurusu yapan konu sahibi arkadaşın iş deneyimi hiç yok.Ve Türkiye de iş tecrüben yoksa kadınlık tecrübene bakarlar. İnsan Kaynakları bile olmayan iş başvurusu yapan kişiyle direk muhattap olan first class bir işyeri varmıdır sence?
Düşün ne kadar samimi bir işveren değilmi?
40 yaşındayım Grafikerim mesleğim gereği yurtiçi dışı bir çok yerde binlerce insanla çalıştım inan sığ değil çok derin düşünüp çok dikkatli adım atmak gerektiğini öğrenmiştim ;)

Sevde burası Türkiye sığ bakış açısı değil ama çok derin bir iş ahlaksızlığı söz konusu.
Şahsen yaşamamış olsam sana hak verirdim.İş başvurusu yapan konu sahibi arkadaşın iş deneyimi hiç yok.Ve Türkiye de iş tecrüben yoksa kadınlık tecrübene bakarlar. İnsan Kaynakları bile olmayan iş başvurusu yapan kişiyle direk muhattap olan first class bir işyeri varmıdır sence?
Düşün ne kadar samimi bir işveren değilmi?
40 yaşındayım Grafikerim mesleğim gereği yurtiçi dışı bir çok yerde binlerce insanla çalıştım inan sığ değil çok derin düşünüp çok dikkatli adım atmak gerektiğini öğrenmiştim :KK66:
İş tecrüben yoksa kadınlık tecrübene bakarlar diyerek bütün iş verenleri zan altında bırakmışsın. O kadar da değil. Evet, sapığı, asılanı var mı? Var. Ama hepsi değil. Bu konuda da konu sahibinin anlattıkları bu işvereni suçlamak için yeterli değil bence. Türkiye'de yaşamıyorsak birhaber de değiliz.

Bir bit yenigi oldugu cok belli. Esim orta halli bir firmada calisiyor ve yonetici asistani aldilar kadin 6 dil biliyor. Ben de basvurdum, tecrubesiz oldugumdan reddettiler, yani diyecegim o ki, disardan gorundugu gibi degil, cok onemseniyor yonetici asistanligi... Ayrica ise alim mulakat zaten insan kaynaklari vasitasiyla yapilir. Esim ise girerken 3 kere mulakata girdi, once sadece ik, sonra kendi muduru ile ve en son buyuk patronla gorusturduler. Bu isler boyle olmaz, dizide yasamiyoruz, dikkat edin. Havaalanindan aldiririm falan... Oldu.
17 18 milyonluk istanbulda hic mi kimse kalmamis.
Dikkat edin diye yazdim, yanlis anlasilmasin...

İş tecrüben yoksa kadınlık tecrübene bakarlar diyerek bütün iş verenleri zan altında bırakmışsın. O kadar da değil. Evet, sapığı, asılanı var mı? Var. Ama hepsi değil. Bu konuda da konu sahibinin anlattıkları bu işvereni suçlamak için yeterli değil bence. Türkiye'de yaşamıyorsak birhaber de değiliz.
Konuyu takip etmemişsin belliki.
Konu sahibi iş ilanını yayınladı ve firmayı tanıyan bir kaç kişi çıktı ve ilan çok şahşalı göz boyayıcı akıl çelici şekilde yazılmış.
Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş ;)
Size bişey bilmediğinizi ima etmedim ama yaşamadan bizleri anlamanız mümkün değil.
Kim zan altında kalırsa kalsın bir çok konuda kendini aşamamış AÇ insanlardan bahsediyoruz.
Şahsen hedef aldığım bir işyeri yok sadece olanı yazıyoruz.
Yaşamayan anlayamaz ama empati kurabilir tabi isterse.

Ya Allah aşkına bu iyimserliğinize hayran kalmamak elde değil. İşverenin ~neredeyse~ işe gir bak ölümü gör tarzında eleman aldığı nerede görülmüş ? Direkt patronun elemanı aradığı nerede görülmüş ? Toptancı Mehmet Efendi Limited mi burası ? Ünlü bir saat markası diyor. Benim çalıştığım bir şirket Türkiye Sanayiciler Birliği sıralamasında 20. ci şirketti mesela ve özellikle Beşiktaş camiasının iyi tamıdığı patronum mu arayacak sekreterini ? E o zaman 10 kişilik İK ne yapıyor ? Bir kere adamın zamanı olmaz ki buna.

Elbette tüm işverenler zan altında kalmamalı ama şu ilana bakan kadın erkek herkes aynı şeyi düşümür. Kusura bakmazsanız ben sizin sırf muhalefet olmak için her konuda böyle yaptığınızı düşünmeye başladım artık.

İş görüşmesi için o kadar da değil yani, rahatsız edici, kıllandırıcı bencede..

Cv ne ğöremi çağrıldın torpile göremi ya da görselliıe dayanarakmı ... valla dikkatlı ol oyle kolay olunuyormuymuş yon. Asistanlığı

Yeni mezun, Tecrübe yok, büyük şirket, tatminkâr Ücret? Sekreterlik için bile Tecrübe aranır bi tuhaflık olduğu aşikâr. Şirketi arayın insan kaynaklarına bağlanın ve şu pozisyon için eleman arandığı doğru mu mülakata çağırıldım adres vs derken bilgi almaya çalışın

bu saat şirketinin yıllardır bu pozisyonda iş ilanı var...benim kızımda boşandığı dönemde gidip görüşmüştü...gerçi bende yanındaydım ama içerde birebir konuştular... adamın derdi asistan falan değil...konuşturmayın beni şimdi...

Back
X