yorgunken gergin olmak

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Kızlar merhaba, bu benim yaşadığım bir sorun. Çok yorgunken gergin oluyorum ister istemez ve bunu dışarıya yansıtıyorum. Özellikle haftasonu dinlenemediğimde haftaiçi de işte yoruluyorum ve tahammül sınırım düşüyor.

Siz bu durumu yaşıyor musunuz? Yaşayanlar varsa paylaşım yaparlarsa çok sevinirim.

Yorgunken herkes gergin olur diye düşünüyorum..tahammül sınırım azalıyor o yüzden öyle anlarda kimseyle muhattap olmamaya çalışıyorum..
Maalesef gün içinde sürekli insanlarla muhatabım ve dışarı yansıtınca sorun oluyor müşteri açısından.Bu kadar yorgunluk üstüne anlayışsız ve saygısız insanlarla muhatap olunca kendimi zor tutuyorum. Gün içinde dinlenme başımı dinleme mola verme imkanım yok, insanlar sürekli Güleryüz aşırı ilgi robot gibi insan bekliyorlar, kimseyi memnun edemiyorsunuz.

Sorunu kendi icinizde yasiyorsaniz mesele degil ama etrafa ve alakasiz kisilere sariyorsaniz hatalisiniz. Yani dusunun simdi ben evde cocuk bakiyorum temizlik yemek yapiyorum ve yorulmusum. Esim disarida calisiyor,eve gelmis yorgun. O bana catsa ben ona catsam ortada ne evlilik kalir ne erkek ne kadin ;)

Kızlar merhaba, bu benim yaşadığım bir sorun. Çok yorgunken gergin oluyorum ister istemez ve bunu dışarıya yansıtıyorum. Özellikle haftasonu dinlenemediğimde haftaiçi de işte yoruluyorum ve tahammül sınırım düşüyor.

Siz bu durumu yaşıyor musunuz? Yaşayanlar varsa paylaşım yaparlarsa çok sevinirim.

Aşamıyorum ki :) ben yorgun yorgun gene iş başı yapıyorum.
Aşanlar varsa merak ettim ,takipteyim.

Aynı şekilde, hafta sonu dinlenmezsem o hafta içi bitmez. Akşam geç yatarsam, sabah huysuz olurum. O yüzden, hafta içi en geç 21,30 da evimde olurum. Pazar günü de evden çıkmamayı tercih ederim. Herkes de bilir. Sabahçı olduğum için, çok erken kalkıyorum.

Sorunu kendi icinizde yasiyorsaniz mesele degil ama etrafa ve alakasiz kisilere sariyorsaniz hatalisiniz. Yani dusunun simdi ben evde cocuk bakiyorum temizlik yemek yapiyorum ve yorulmusum. Esim disarida calisiyor,eve gelmis yorgun. O bana catsa ben ona catsam ortada ne evlilik kalir ne erkek ne kadin :KK66:
Hayır etraftaki insanlardan sinirimi almaya çalışmıyorum ama tahammül seviyem azalıyor, şöyle ki tüm gün saygısız ve terbiyesiz insanlarla muhatabım, bir yerden sonra onlara karşı sakin kalamıyorum, mimiklerimle konuşmamla bir şekilde belli ediyorum.

Psikolojik olarak yıpranıyorum yani.

Hayır etraftaki insanlardan sinirimi almaya çalışmıyorum ama tahammül seviyem azalıyor, şöyle ki tüm gün saygısız ve terbiyesiz insanlarla muhatabım, bir yerden sonra onlara karşı sakin kalamıyorum, mimiklerimle konuşmamla bir şekilde belli ediyorum.

Psikolojik olarak yıpranıyorum yani.
Baskalarina yansitiyorsunuz yani yine de. O da bir zarar bence. Ki zaten kendinize dert etmissiniz bu durumu ki konu acmissiniz. Kendinize bir terapi uygulamaniz mumkun yine de. Telkin yontemiyle

Telkin yöntemi ile terapi nedir?
Kendi kendinizi iyilestirmeye calisacaksiniz yani. Evet yoruldum ama su isi bitirdim
Evet yoruldum ama bunlsr bunlar yarina kalmadi
Evet yoruldum ama eve gidince esimi/annemi/cocugumu gorecegim
Evet yoruldum ama saglikliyim mutluyum

Bunlari cogaltabilirsiniz

Benim eşim de böyle çok yorgunken gergin oluyo suratı asık oluyo bende deli gibi yorgunsam bile gülümsemeye sakin olmaya çalışırım yorgunluk gelip geçici ama kalp kırmak öyle değil eşimin suratı asık olunca sinir oluyorum kaç kere demişimdir eve girerken kapının dışında bırakcan bu suratı karına güzel davrancan diye :halay:

Bu sorunu aşmak için uykuma dikkat ediyorum, uykusuz olduğumda çekilmez, negatif biri oluyorum, kendimi tanıyorum 6-7 saat gece uykumu uyuyacağım arkadaş başka bir yolu yok. Bir de iki elim kanda olsa da yarım saat bile olsa kitap okuyacağım ki kafam boşalsın, insanları terslemiyorum, kötü söz söylemiyorum ama çözüm odaklı olma davranışımı kaybediyorum yorgun olduğumda, performans düşüyor o yüzden dikkat ediyorum

Ben de yorgun ve aç olunca stres katsayım artar. Bazen çabuk sinirlenirim bazen yorgunluktan sinirlenmeye bile üşenirim.

Benim düzenli uyku uyuyayım dinleneyim imkanım yok çünkü uyku ayarı belli olmayan küçük çocuğum var. Bazen aralıksız uyuyor bazen sürekli kalkmalı.
Hele haftasonlarım nasıl gelip geçiyor anlamıyorum sürekli koşturmaca.
Yani tavsiye verecek durumda değilim :)

Yine de galiba sizden kötü durumda olanları düşünmek işe yarar. Elinizdeki imkanları düşünün.
Mesela biraz önce bir devlet dairesine gittim bir iş için. Günde kaç bin kişi ile muhattap oluyorlar insanda kafa mı kalır dedim içimden.

He özlük hakları benimkinden iyi mi iyi ama çekilecek dert değil be dedim işime kısmen şükrettim :)

Benim eşim de böyle çok yorgunken gergin oluyo suratı asık oluyo bende deli gibi yorgunsam bile gülümsemeye sakin olmaya çalışırım yorgunluk gelip geçici ama kalp kırmak öyle değil eşimin suratı asık olunca sinir oluyorum kaç kere demişimdir eve girerken kapının dışında bırakcan bu suratı karına güzel davrancan diye :halay:

Ben eşime ve aileme yansıtmamaya çalışıyorum ama bazen ister istemez yansıyor. En azından böyle zamanlarda sakin kalıp kafa dinlemek istiyorum, eşimin bu konuda anlayışlı olmasını istiyorum sadece.

Ben de yorgun ve aç olunca stres katsayım artar. Bazen çabuk sinirlenirim bazen yorgunluktan sinirlenmeye bile üşenirim.

Benim düzenli uyku uyuyayım dinleneyim imkanım yok çünkü uyku ayarı belli olmayan küçük çocuğum var. Bazen aralıksız uyuyor bazen sürekli kalkmalı.
Hele haftasonlarım nasıl gelip geçiyor anlamıyorum sürekli koşturmaca.
Yani tavsiye verecek durumda değilim :)

Yine de galiba sizden kötü durumda olanları düşünmek işe yarar. Elinizdeki imkanları düşünün.
Mesela biraz önce bir devlet dairesine gittim bir iş için. Günde kaç bin kişi ile muhattap oluyorlar insanda kafa mı kalır dedim içimden.

He özlük hakları benimkinden iyi mi iyi ama çekilecek dert değil be dedim işime kısmen şükrettim :)
İşte günde milyon kişi ile muhatap olanlardan biri de benim :) O yüzden iş açısından çok da şükredemiyorum.

Bende yorgunken kendimi gülmeye veririm :)
hani sarhoşum da ayılmaya çalışıyormuş gibi hissederim..
mümkün olduğunca bitki çayları tüketmeye çalışın, sakinleştirici vs. iyi gelecektir.

Ben eşime ve aileme yansıtmamaya çalışıyorum ama bazen ister istemez yansıyor. En azından böyle zamanlarda sakin kalıp kafa dinlemek istiyorum, eşimin bu konuda anlayışlı olmasını istiyorum sadece.
Ama işte bir yere kadar İnan’ın ki benim eşimde çok yoruluyo ama yorgunluktan surat asınca sıkıveresim geliyo boğazını insan eşiyle bir ömrü geçiriyo ondan Güler yüz bekliyo lay lay gülün demiyorum sadece gülümsemeyi eksik etmeyin bu bile çok önemli

Yorgunkeb herkes gergin olur bide ustune uykusuzluk varsa oyoyoy:) aksam yatagima yattigimi hayal ederim.. bazen aglamisligim bile var

Hayat şartları şehir kargaşası nedeniyle genel olarak gerginlik herkesde sözkonusu belki sizi rahatlatacak bi müzik fayda sağlayabilir.

Back
X