Yorgunluk

yenieleman

iyi insan. iyi ki geldin..
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
1.185
362
323
Biraz Dertlesmek niyetim.
Zorlu bi hamileligimin ardinda 2017 oglum oldu. Vuruyor, sac cekiyor , isiriyor cimcikliyor ve benim icin en onemlisi ve tasma noktam asiri derecede gece gunduz agliyor ve gece gunduz uyumuyordu. Simdi 3 yasinda. Bi sekilde duzene girdik ama hala icinde kocaman bi hirs var. Bazen sevincten bile cimcikliyor. Ocakta kiz kardesi oldu. Oglumun aglamalari arasira olmakla beraber yuksek sesle oluyor ve kizimda onun gibi aglamaya basladi. Ben 3 yilin verdigi uykusuzluk ve yorgunlukla ve en onemlisi yuksek sesle aglamalari beni bunaltti tukendim.hissediyorum bunaldim ve beynim uyusuk gibi. Oglum 2 yas sendromu dedigimiz seyden hic cikamadi. Bize dikleniyor. Gecen haftalarda kulagima bi tokat atti uzun zaman kulak agrisi cektim. Esimi ikna ettim pedagog a goturucez . Oglum Zaten aksiydi simdi bide kardesini hem cok seviyor hemde cok kiskaniyor. Misafirlikte hic oturmuyorum cunku surekli oglumu sikayet ediyorlar. Oglum arkadaslari olmasini istiyor vede arkadaslari var ama burunlarindan getiriyor. Ben asiri bunaldim o kadar sinirliyim ki herseye bagiriyorum kiziyorum tepki veriyorum farkindayim. Ve boyle olmak istemiyorum ama hergun hergun bagiris cigiris aglamalar kavgalar hic uyumamak dinlenememek kendine vakit ayiramamak sunu yazarken bile oglum kirk kere basima geldi karisik yazmis olabilirim o yuzden toparlayamadim kafamda. Oglum sakin olsa kizim sakin bi bebekti ama oda artik abisi bagira cagira aglarken gulmeyi ogrendi. Bunu kendime yediremiyorum ama Bazen kendimi camdan atsam bitse diyorum. Sonra diyorum kendine gel.
Beynim uyusuk gibi sagliklari yerinde yanimdalar bin sukur rabbim nasip etti diye kendimi susturuyorum ikisini de cok seviyorum ama bende tukendim bunun farkindayim. Lutfen bana bu gecici surec icin dua edin. Uzun olduysada kusura bakmayin

İki küçük çocukla yorulmanız normal, erkek çocukları zaten hareketli sizinki baya hareketli anladığım kadarıyla. Allah yardımcınız olsun. Size vurmaması gerektiğini net bir şekilde öğrenmeli, pedagog çok yardımcı olabilir nasıl bir yol izleyeceğiniz konusunda. Kendinize vakit ayırmak istemeniz çok doğal ve hakkınız. Bir şekilde bu zamanı yaratın mesela bir saat boyunca ilgilenmeyin ne yaparsa yapsınlar. Eğer siz mutlu olmazsanız çevreniz de mutlu olamaz. Dinlenmiş bir zihin lazım. Arada bırakabileceğiniz ve kendinize zaman ayırabileceğiniz birileri var mı?

Esime birakiyorum sadece. Oglum cok hareketli olunca annem kaynanam yorulur diye gozum arkada kaliyor birakamiyorum kizim zaten benden baskasinda asla durmuyor

Bu yönde eğitim almış oyun ablaları vs. oluyor belki onlardan düşünebilirsiniz.Allah yardımcınız olsun...

Esime birakiyorum sadece. Oglum cok hareketli olunca annem kaynanam yorulur diye gozum arkada kaliyor birakamiyorum kizim zaten benden baskasinda asla durmuyor
En büyük şanssızlığınız bu olmuş, ben de sadece kendim baktım, kimselere bırakamadım, çok zorlandım. Hele sizin iki tane. Keşke içiniz rahat bırakabileceğiniz birileri olsa. Nolur kendinizi ihmal etmeyin.

Sizin oglunuzla benim küçük oğlumun hamuru aynı galiba. Eski konularınızı da okudum. Benim oģlum da bir yaşına kadar sürekli ağladı
Gece ve gündüz hiç susmadı. Yaşamayan bilemez çok çok yıpratıcı bir süreç. Şimdi 2 yaşında sevmeyi bilmiyor. Sevcem diye gelip beni ve abisini sürekli ısırır. Abisinin kafasına birşeylerle vurur. İnanılmaz bir inadı var hayırdan anlamaz. Ama ben artık bir şeye hayır deyince sözümden dönmüyorum. Etrafında ağlayıp aģlayıp baktı tepki vermiyorum geri gidiyor. Sizde ağladığında tepki vermezseniz belki ağlamayı ve bağırmayı silah olarak kullanmaktan vazgeçer. Sabredin kötü şeyler düşünmeyin nasılsa düzelecek böyle kalacak deģiller ya.

Size içten bir dua ettim..yani şimdi oğlunuz evet huysuz bir bebek ama onu tetikleyen sebeplere yönelmek lazım..sizin farketmeniz lazım.atiyorum TV izlermi? Telefonla oynuyormu? Abur cubur yiyormu? Konuşabiliyor mu kendisini ifade edecek kadar?Birde kendisini yere atıp agladiginda sizin tutumunuz nedir? Kararlılık gösteriyormusunuz? Sorular sorular sorular:) bunların cevaplarını kendi icinizde ölçün tartın.gercekten ihtiyaçlarina cevap verin ama sizin kendi canınızdan vazgeçecek raddeye gelmeniz kabul edilir değil.gerekirse annenizi çağırın yada ne bileyim çocuğun enerjisini atacak oyuncaklar edinin trambolin veya kaydırak gibi.kendinize ufakta olsa dinlenme alanı oluşturun beş dakika on dakika sevdiğiniz şeyleri yapın atıyorum kahve içmek gibi.

Hamurlari Ayni galiba dediginiz gibi yazdiklarinizin hepsi bizde de var. Bende hep boyle kalmayacaklarina inaniyorum haklisiniz sadece zaman cok yipratici oluyor illaki. Tuketiyor yavas yavas. Allah sizede sabir versin cocuklarimiza sakinlik versin

Duaniz icin allah razi olsun. Oglum oyun kurmayi henuz bilemiyor yardimci oldugumda hep benden istiyor pandemiden dolayi arkadaslariyla bulusturamiyorum. Kaydirak var zaten erjisini atsin diye parka da goturuyorum ama bitmiyor. Yetmiyor hicbisey ona yeterli gelmiyor. Tv cok izlemez. Telefon vermem bazen esim verir. Konusuuyor ifade eder az cok anlarim. Ben kararliyimdir ama esim degil zaten bu yuzden de catisiyoruz biraz. Esim kiyamiyor buda beni zorluyor bende kiyamiyorum ama kararli olmak zorunda kaliyorum. Dediginiz gibi cok sorular ve cevaplar var aslinda. Ama benim emin oldugum tek sey ogluma hicbiseyin yeterli gelmemesi.

Keske beni anliyorsunuz gercekten cok zor. Annem kaynanam hep der biz 3 cocuk buyuttuk kimselere birakmadik yalniz buyuttuk diye ama onlarin zamaniyla bizimki bir degil. Bizim neslimiz daha sakindi sanki. Simdi ki melekler hayata gozleri acik doguyor sanki. Insallah kendime biseyler yapmaya calisicam zaman arayisi icerisindeyim

her sabah uyandığınızda kendinizi iyi hissetmek istediğinizde bilinçaltında temiz duygular oluşturun.
3 defa derin nefes ve bu günler geçecek...

Allah yardımcınız olsun , bugünlerde geçicek oğlunuz bir delikanlı kızınızda genç kız olunca sizde onlara tatlı tatlı çektirin emi uykusuz kaldım ne zorluklarla büyüttüm hiç durmazdınız diyin sağlıkları sıhatleri yerinde olsun iyi günlerini görün inşallah , ama benim merak ettiğim bişey var çocuklar bu tarz sevmeyi nasıl öğreniyor ısırarak vurarak vs. ailede gördüğü örnek aldığı birileri var mı bu bir çocuk da olabilir yetişkin de ,yani müdahale etmiyor musunuz bu tarz sevmesine oğlum ısırılmaz severken bak böyle sev gibi, ağladığı zaman napıyorsunuz mesela benim en yakın çocuk büyütürken gördüğüm kuzenim vardı çocuğu çoğu zaman bilerek ağlardı ortamı bozmak için dikkatini kendi üzerine çekmek için ağlardı istediği olmayınca vs. kuzenim o zaman şöyle derdi 'biz burda oturuyoruz ağlıcaksan diğer tarafa geç ağlaman bitince gel konuşalım' çocuk bazen uygular bazende işe yaramazdı bu davranış o zaman da seni ağlarken dinleyemiyorum lütfen ağlaman bitince konuşalım böyle sana istediğini veremem derdi çocuk kafasına çıkardı çay bardağını alır dökmeye kalkardı sırf dikkat çekmek için kuzenim bardağı alır yine aynı sözleri söyler konuşurken göz teması kurup o ağlarken hiç bakmazdı ne bileyim işe yarar mı gerçi eğrisini doğrusunu pedagog söyler ama bu tarz yaklaşımı üniversitede anaokulu stajımda bende uygulardım işe yarardı tabi ev ile okul ortamı anne yakınlığı gibi değil o yüzden haddim olmayarak yorum yaptıysam kusura bakmayın sadece hayatınızı kolaylaştırmak adına yardımcı olabilir mi diye düşündüm

Oğlunuz size vurduğunda siz de aynı şekilde ona vurun, bak acıyor sen yapınca bizim de canımız acıyor kimseye vurmamalısın deyin ve vurmayı bırakana kadar bunu tekrarlayın. Bağırma ve ağlama konusunda da direnç gösterin. Ağlayarak ve bağırarak istediği şeyleri kesinlikle yapmayın, gerekirse bir odaya koyun ve susmadan çıkmamasını çıkarsa geri koyup kapıyı da kapatacağınızı söyleyin. Susmaya karar verdiğinde çıkmasını o zaman konuşabileceğinizi söyleyin. Dirençli olun, güçlü ve büyük olan sizsiniz sizi dinlemek zorunda olduğunu öğrenmeli. Ben öğretmenim gerektiğinde çocuklarıma yaptım bunları, hiç de vicdan azabı falan çekmeyin. Bu gün kontrol altına alamazsanız gelecekte baş belası bir azmanınız olacak. Süper dadı izleyin işinize yarayacak taktikler bulabilirsiniz

Bunlari hep yaptim hatta oda olayini hala yapiyorum cunku cok siddetli agliyor. cevremdekiler bana gaddar muamelesi yaptilar ama mecburen odaya koyup sakinlesmesini bekliyorum .simdiye kadar aglayarak hicbisey yaptiramadi bana ve halada direniyor sasiriyorum oda kararli bende. Savasiyor gibiyiz artik dediginiz gibi illaki bi yolu olacak

Oglum dogdugundan beridir boyle. Kimse onu bu sekilde sevmedi bebekti minikti. Bitek aklima gelen arkadas ortamimizda oglum kizlarin saclarini cekerdi vururdu ama diyorum ya daha bebekti ve kizlar onu iterler tepkiler verirlerdi bende zaten oglumu o ortamdan uzaklastirdim zarari oluyordu ona . Bu anlattiklarinizi hepsini yaptim mudahale derseniz hic yanindan ayrilmadim hep mudahale ettim ve bi baktim benim muhalaemle herkes mudahale etmeye basladi ve oglum iyice hircinlasti o yuzden oglumu mudahale eden tum ortamlardan cikarinda rahatladi . Aslina bakarsaniz oglum icin o kadar cok video pedagog vs izledim uyguladim ki o kadar cok arastirdim ki artik cozumsuz kalmak bunaltti beni. Bazen bakiyorum bitmek bilmeyen bi ofke var sanki oglumda. Hamileligim cok ofkelerle sorunlarla gecti benim. Cevremdeki herkes oglumun bundan cok etkilendigini soyluyor ve haklilar. Yardiminiz icin yinede cok tesekkur ederim

Kesinlikle pes etme, devam et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…