• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoruldum. Evlilik kaynana koca.

yenigelinolmus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2017
127
43
48
34
Artık yeni gelin sayılmam. 1 yıl oldu. İlk günler konu açmalarım daha dün gibi aklımda. Çünkü hiç birşey değişmedi. Kaynanam hala aynı. Hala sana karısıcam biz birbirimizi uyaralım anne kız olalım benim dediğimi dinle biz büyüğüz. Asla bitirmiyor. Açık açık söylüyor. Evime alacağım şeylere bile karışıyor ben öyle beğenmem sevmem.. eşim sadece susuyor hep susuyor. Kendine dokunan bişey olmadığı müddetçe konuşmuyordu. Düne kadar. Biz annesi ile bişey konuşurken araya girdi. İkisi bir olup beni tek bıraktılar. Yapamazsın edemezsin şuraya gidemezsin şunu giyemezsin ikisi de bişeyler söylüyor. Bende çocuk gibi muamele görüyorum. Ama ne oluyo diyemiyorum çünkü kitlendim kaldım ellerim titredi yemeği döktüm bu sefer eşim daha çok kızıp ne derdin var vs sert çıktı. Tamam yok bişey dedim konuyu kapattım çünkü kendimi anlatamıyorum. O kadar sinsi ki iyi bişeymiş gbi söylüyor karışmayı bana müdahale etmeyi. Yoruldum taktikler uygulamaktan. Neler denedim ama yorucu.
Bu arada çalışıyorum çok iyi ve saygın bir işim var eşimden daha fazla maaş alıyorum. Annem arkamda. Ama kaynanam beni ezebileceğini yöneteceğini eski kafa gelin kaynana ilişkisi yaşayacağımızı düşünüyor. Kendisini görseniz o da çok modern görünür. Ama kafası böyle.
Ayrıca oğluyla sürekli problemleri var oğlunu hep eleştirir bugüne kadar yönetmiş hala yöneteceğini düşünür. Saçını kestir tırnağını kes beceremezsin yapamazsın hep ezer oğlu da sinir olur ama gıkını çıkaramaz. Ben hep eşimi desteklerim becerirsin derim Annesinin yanında bana erkeklik yaptı aklınca. Normalde hiç bi işi bwceeemeyip hala annesi babasını yatırmaya çalıştı evlenince. 1 yıldır kendimiz yaparız biz aile olduk diye hep onun kendine güveninin gelmesine uğraştım ama sadece bana söz geçiriyor ailesi ağzına sıçar susar 40 yılın başı çok bunalır o zaman sinirlenir konusur sonda da nerdeyse özür dileyecek şekilde gönlünü almaya çalışır. Bu Arada cümle düşükleri için özür dilerim hala sinirden elim titriyor kafamı toplayamıyorum

Son düzenleme:
birlikte mi yaşıyorsunuz ki gideceginiz alacagınız herşeyi biliyor?
çogu kadın bunu yaşıyor ama kimi sadece hııı hıı diyip gidecegi alacağı gidecegi şeylerden asla vazgeçmiyor yani emri vaki yapıyor konuşsun dursun hehe diyor
kimi de onlar büyügüm kocam be derse dogrudur bildigi vardır mantıgı ile hayatı başkalarını mutlu etmekle geçiyor
sizin seçtiginiz çizdiginiz çizgi sizi aynı mücadeleyi yaşamakla geçiyor geçecekte.
siz degişmelisiniz onlar degil

birlikte mi yaşıyorsunuz ki gideceginiz alacagınız herşeyi biliyor?
çogu kadın bunu yaşıyor ama kimi sadece hııı hıı diyip gidecegi alacağı gidecegi şeylerden asla vazgeçmiyor yani emri vaki yapıyor konuşsun dursun hehe diyor
kimi de onlar büyügüm kocam be derse dogrudur bildigi vardır mantıgı ile hayatı başkalarını mutlu etmekle geçiyor
sizin seçtiginiz çizdiginiz çizgi sizi aynı mücadeleyi yaşamakla geçiyor geçecekte.
siz degişmelisiniz onlar degil
Hayır birlikte yaşamıyoruz. Zaten ben söylemiyorum ama eşim güceneceklee diye herşeyi söylüyor engel olmaya çalışıyorum ben kötü aile bilmez oluyorum. Aslında hıhı deyip geçiyordum ama dün eşim de yanımda olmadı. Gidemezsin yapamazsın annesinin yanında erkeklik yapınca sinirlerime hakim olamadım. Bi yandan o bi yandan eşim konusunca ben neyin içine düştüm dedim. Yoksa eşim başka şehre arkadaşımın yanına gitmeme bile laf etmez ama annesinin yanında gidemezsin diyor. O öyle konuştukça kaynana ekmeğine yağ sürdü o da konuşmaya başladı. Benim hakkımda karar veriyorlar

Eski gelin kayınvalide ilişkisinden çok oğlundan fazla maas aldığın için seni ezmeye çalışıyor olabilirler mi ? Kompleks haline gelmiştir belki

Meslek olarak oğlundan üstünüm ama kendilerini çok iyi gördükleri için bunu düşündüklerini sanmıyorum. Gerçi aaa iyi bulmuşsun gibi çevreden diyen oluyormuş . 1-2 kere söylediler. Ama maaşımı tam bilmiyorlar. Oğlu da çok çok fazla aldığımın farkında değil hissettirmemeye çalışıyorum onlara. Zaten 500 lira fazla. Çok değil. Ama işim şükür gerçekten iyi. Devletteyim garanti iş çalışma saatim iyi felan

İlerde sinir hastası olursun bu gidişle onlar değişmez cocuk falan yoksa boşan.

Nikah cuzdanınız elinizin altinda bulunsun bir daha mudahale ettiginde çıkarip ön sayfayı açın ve isminin gecmedigini,protokolu esinizle imzaladiginizi soyleyin...Boyle devam ederse de protokolu fesih edeceginizi beyan edin...Sonrada gorebilecegi bir yere cerceveletip asın....
şahane fikir :rapci:

Valla ikisine birden Bi carlarım ki kocam da anası da Bi daha ses edemez. Sen kimsin ya ben babamdan izin almam kocaman insanım çocuk muyum . Bu Yaşıma kadar senin Aklınlamk yaşadım da şimdi yaşaycam. Psikolojide aşağılık kompleksine karşı üstünlük kurma çabasıdır bunun adı. Senin işin devlet o özelse toplumsal olarak bile öyle algı var sonuçta devlette olunca daha iyi die (her ne kadar yanlış olsa da). Her neyse konuya dönecek olursak bir daha böyle Bi durum olursa aç ağzını yum gözünü sen onların kölesi değilsin Bi bireysin kendi kararlarını verebilecek kadar da aklın var.

Isın gücün var neden kendini böyle ezdiriyorsun?

Birdaha üzerine geldiklerinde ikisine de ağzına geleni say , eşyalarını topla carp kapıyı cik . Eşinin biraz aklı başına gelene kadar da dönme.

Son düzenleme:
İlerde sinir hastası olursun bu gidişle onlar değişmez cocuk falan yoksa boşan.
Öncelikle açık sözlülugunuz için sizi tebrik ediyorum. Ben birine asla bosan diyemem vebalı büyük. Ama ne yalan söyleyeyim şu ilişki gerçekten çok yıpratıcı. Yani konu sahibi sana tek sözüm asla ama asla degismeyecekler. Kocamı çok seviyorum dersen kaldırabiliriz bu durumu dersen amenna. Ama bil yani asla degismeyecekler. Ona göre iyi düşün. Lütfen kafanda bazı şeyleri oturtana kadar da çocuk yapma. Ben senin hikayeni bizzat yaşadım hemde aynısını.

Öncelikle açık sözlülugunuz için sizi tebrik ediyorum. Ben birine asla bosan diyemem vebalı büyük. Ama ne yalan söyleyeyim şu ilişki gerçekten çok yıpratıcı. Yani konu sahibi sana tek sözüm asla ama asla degismeyecekler. Kocamı çok seviyorum dersen kaldırabiliriz bu durumu dersen amenna. Ama bil yani asla degismeyecekler. Ona göre iyi düşün. Lütfen kafanda bazı şeyleri oturtana kadar da çocuk yapma. Ben senin hikayeni bizzat yaşadım hemde aynısını.
Ah be canm ben yasamadım mı sanıyorsun aynı durumları hala yasıyorum ki benim kaynanam en kötününde kötüsü bu dünyaya bir kez geliyoruz bize yazık değil mi ben bir kez daha aynı seyleri yasarsam bosayacağım.

Back
X