Yoruldum. Evlilik kaynana koca.

Artık yeni gelin sayılmam. 1 yıl oldu. İlk günler konu açmalarım daha dün gibi aklımda. Çünkü hiç birşey değişmedi. Kaynanam hala aynı. Hala sana karısıcam biz birbirimizi uyaralım anne kız olalım benim dediğimi dinle biz büyüğüz. Asla bitirmiyor. Açık açık söylüyor. Evime alacağım şeylere bile karışıyor ben öyle beğenmem sevmem.. eşim sadece susuyor hep susuyor. Kendine dokunan bişey olmadığı müddetçe konuşmuyordu. Düne kadar. Biz annesi ile bişey konuşurken araya girdi. İkisi bir olup beni tek bıraktılar. Yapamazsın edemezsin şuraya gidemezsin şunu giyemezsin ikisi de bişeyler söylüyor. Bende çocuk gibi muamele görüyorum. Ama ne oluyo diyemiyorum çünkü kitlendim kaldım ellerim titredi yemeği döktüm bu sefer eşim daha çok kızıp ne derdin var vs sert çıktı. Tamam yok bişey dedim konuyu kapattım çünkü kendimi anlatamıyorum. O kadar sinsi ki iyi bişeymiş gbi söylüyor karışmayı bana müdahale etmeyi. Yoruldum taktikler uygulamaktan. Neler denedim ama yorucu.
Bu arada çalışıyorum çok iyi ve saygın bir işim var eşimden daha fazla maaş alıyorum. Annem arkamda. Ama kaynanam beni ezebileceğini yöneteceğini eski kafa gelin kaynana ilişkisi yaşayacağımızı düşünüyor. Kendisini görseniz o da çok modern görünür. Ama kafası böyle.
Ayrıca oğluyla sürekli problemleri var oğlunu hep eleştirir bugüne kadar yönetmiş hala yöneteceğini düşünür. Saçını kestir tırnağını kes beceremezsin yapamazsın hep ezer oğlu da sinir olur ama gıkını çıkaramaz. Ben hep eşimi desteklerim becerirsin derim Annesinin yanında bana erkeklik yaptı aklınca. Normalde hiç bi işi bwceeemeyip hala annesi babasını yatırmaya çalıştı evlenince. 1 yıldır kendimiz yaparız biz aile olduk diye hep onun kendine güveninin gelmesine uğraştım ama sadece bana söz geçiriyor ailesi ağzına sıçar susar 40 yılın başı çok bunalır o zaman sinirlenir konusur sonda da nerdeyse özür dileyecek şekilde gönlünü almaya çalışır. Bu Arada cümle düşükleri için özür dilerim hala sinirden elim titriyor kafamı toplayamıyorum
Geçen yıldan bu yana açtığınız konularda arkadaşlar pekçok tavsiye vermiş ama umursamamışsınız.

Kocanıza ve ailesine sığıntı olmayı tercih etmişsiniz.

Ezik davrananı ezerler, bu kadar net.

Saygıyla ezikliği bu kadar karıştırmak Türk kadınlarına has sanırım.

Siz kocanızla bir ailesiniz, onun ve sizin ebeveynleriniz akraba sadece.
Kp kv yi ara dediğinde, hatırlattığınız için teşekkürler ancak benim hayatım ve kendim karar verebilecek yeterliliğe sahibim. Lütfen bir daha olmasın demeliydiniz.

Kv oraya gitme, bunu giyme dediğinde "ben sizin 5 yaşındaki kızınız değilim. Reşit bir insanım. Ne yapıp yapmayacağım sadece beni ve eşimi ilgiledirir. Lütfen daha dikkatli davranın" diyebilmeliydiniz.

Siz böyle alttan aldıkça tepenize binen çok olur. Ve size hiçbiri saygı duymaz. Zaten size saygı duymadıkları da gayet açık. Sizi kukla gibi oynatıyorlar.

Değişmezseniz benliğinizi yitirirsiniz.

“Kendine gel sen Bihter ziyagilsin” repliği geldi bir an aklıma eşin ezik ve bunu bastırmaya çalışıyor öyle sizi sindirmeye çalışıyor karşınıza alıp düzgünce konuşun

Artık yeni gelin sayılmam. 1 yıl oldu. İlk günler konu açmalarım daha dün gibi aklımda. Çünkü hiç birşey değişmedi. Kaynanam hala aynı. Hala sana karısıcam biz birbirimizi uyaralım anne kız olalım benim dediğimi dinle biz büyüğüz. Asla bitirmiyor. Açık açık söylüyor. Evime alacağım şeylere bile karışıyor ben öyle beğenmem sevmem.. eşim sadece susuyor hep susuyor. Kendine dokunan bişey olmadığı müddetçe konuşmuyordu. Düne kadar. Biz annesi ile bişey konuşurken araya girdi. İkisi bir olup beni tek bıraktılar. Yapamazsın edemezsin şuraya gidemezsin şunu giyemezsin ikisi de bişeyler söylüyor. Bende çocuk gibi muamele görüyorum. Ama ne oluyo diyemiyorum çünkü kitlendim kaldım ellerim titredi yemeği döktüm bu sefer eşim daha çok kızıp ne derdin var vs sert çıktı. Tamam yok bişey dedim konuyu kapattım çünkü kendimi anlatamıyorum. O kadar sinsi ki iyi bişeymiş gbi söylüyor karışmayı bana müdahale etmeyi. Yoruldum taktikler uygulamaktan. Neler denedim ama yorucu.
Bu arada çalışıyorum çok iyi ve saygın bir işim var eşimden daha fazla maaş alıyorum. Annem arkamda. Ama kaynanam beni ezebileceğini yöneteceğini eski kafa gelin kaynana ilişkisi yaşayacağımızı düşünüyor. Kendisini görseniz o da çok modern görünür. Ama kafası böyle.
Ayrıca oğluyla sürekli problemleri var oğlunu hep eleştirir bugüne kadar yönetmiş hala yöneteceğini düşünür. Saçını kestir tırnağını kes beceremezsin yapamazsın hep ezer oğlu da sinir olur ama gıkını çıkaramaz. Ben hep eşimi desteklerim becerirsin derim Annesinin yanında bana erkeklik yaptı aklınca. Normalde hiç bi işi bwceeemeyip hala annesi babasını yatırmaya çalıştı evlenince. 1 yıldır kendimiz yaparız biz aile olduk diye hep onun kendine güveninin gelmesine uğraştım ama sadece bana söz geçiriyor ailesi ağzına sıçar susar 40 yılın başı çok bunalır o zaman sinirlenir konusur sonda da nerdeyse özür dileyecek şekilde gönlünü almaya çalışır. Bu Arada cümle düşükleri için özür dilerim hala sinirden elim titriyor kafamı toplayamıyorum
Kayın validen al karşına konuş. Açık açık. Bak ben senin kızın gibi olamam sende benim annem gibi olamazsın de. Ben eşim bana değer verdiği derecede size değer veririm de. Ancak bu hareketleriniz bizi eşimle ikimizinde yıpratır ki ben aramızdaki saygının kaybolmasını hiç istemem de. Baktın hala laf anlamıyor ozaman defolsun gitsin görüşmezsin olur biter

ay bu ne ya. niye katlanıyorsun ki? çekti resti dön ailenin evine. hatasını anlarsa ne alaka, anlamazsa bas tekmeyi. saygın işim var diyorsunuz ama kendinize saygınız yok. yazık.

Sonuç ne oldu sizde

Insanlar degismez, oncelikle bunu iyi benimse. Biz cok ugrastk. Araya Mesafe koydum, Surat astim, konusmadim. Beni cok yipratti. Hala da elimi Versem kolumu kapar. Mesafe koydum. Gelip gitmeyi cok azalttim. Esim De Benden yanaydi. Cok zor ama biliyorum. Hala da ugrasiyoruz ama alistik

Niye katlaniyorsunuz bu insanlara?

Anneniz yanınızda işiniz de var çok mu gerekliler hayatinizda?

Alayina resti çekin.

Ben insanım kendi beynim var çok zorda kalirsam ben size sorarim.

Oğlunuz böyle yetişmiş O' na normal gelebilir ama ben böyle yetismedim deyin.

Eşinizi bunca şeye ragmen niye destekliyorsunuz ezin geçsin O' na layık.
Bana hakaret eden adama ben övgü duzecek kadar pamuk kalpli değilim.

Siz böyle yumuşak olursaniz olan size olur.

Ne diyorlarsa tersini gozlerinin içine sokarak yapın.

Siz Onlar ile ugrasmayin birakin Onlar sizin için ugrassin.

Kendinize gelin evlilik bu değil. .

Back
X