Yoruldum kizlar

Zamanının bi üyesi vardı, beyim bana ev işleri için maaş bağladı, patronlara köle olacağıma kocama olurum diyen, lafının sonunu da trafikte emniyet kemeri, tekerin sibobu benzetmeleriyle bağlayan, kadın kılığına girmiş bi herifçağız, kimdi o? Çok anımsadım ya konuda, nicki dilimin ucunda. Sonra erkek olduğu hakkında şüpheler büyüyünce "Ssiiiğzz Kristof kolomboculuk oynayan gadınlaağğrr" diye erkek olduğunu itiraf ettiği bi konu açıp banlanmıştı. Ula ne günlerdi, neler görmüşüz be

Evet abla, mevzu 4 bin liralık krem almak değil, bir kreme 4 bin lirayı 100 liraymış gibi canı sıkılmadan verebilecek yaşam standardına sahip olabilmek ve bu kanaatle falan olacak iş değil, 4 bin lirayı bir kreme verme kararını ilk o eve giren para belirler.

Üftade abi.

Evlilik karşılıklı beklenti içinde olmak demek değildir. Sonuçta severek evleniliyor sosyal statüsü parası için değil ve bu beklenti içinde olunmamalı…
Size göre evlenmek ne demek peki? Gerçekten soruyorum? Evlilik ne demek sizce?
Erkeğin hayatını kolaylaştırmak, erkeğin işlerini yapmak, erkeğin layık gördüğü kadar parayı harcamak mı?
Ev bütçesine karışmamak ama eline verilen üç kuruşu para sanmak mı?
Dört bin tl nedir ayrıca? Para mı? Bir markete girip üç tane şey alsanız bin tl gidiyor. Haftalık bin tl veriyor diyorsunuz yani özetle. Bu parayla da yine eve alıyorsunuz pazar paranız eminim. Çünlü eşiniz gidip de arkadaşlarınızla bir kahve içmenize gezmenize eminim hoş bakmıyordur. Kendinize harcadığınız ne var acaba?
Kendi kartınız da yok kocadan istiyorsunuz bunu güzel bir şey da sanıyorsunuz. Çalışsın çalışmasın her evde artık kişinin kendi kartı var. Kadın ayrı kart çıkmıyorsa da ek kart veriliyor. Kadın eşine şunu alacağım bana kart ver demeden alıyor harcıyor.
Siz baya para için muhtaçlık çekerken para için kimseye rica minnet duymayan insanlara “köle” diyorsunuz.
Ayrıca boşanmalar arttıysa da pek de güzel oldu. Erkekler öyle üç kuruş parayı esirgiyorsa, höt zöt yapıyorsa da oh boşuyorlar. Kimsenin de kahrını çekmiyorlar. Ben evladım kız da olsa erkek de olsa kahır çeksin istemezdim. Oh boşasın ne güzel derim

+100000000

Maaşa bakan erkek red flagtır. Ortalık böyle adamlarla dolu.

Kadınlar muhakkak çalışmalı. Bu tartışmaya açık bile olmamalı bence.

Ama çalışan evli kadınlar maaşlarını diledikleri gibi harcayamadıklarına da şahit oldum. Bu gözler maaş kartı kocasının elinde olan fizik öğretmenini gördü.

Amcamın kızı da boşanma eşiğinde. Elektronik mühendisi kendisi. Kuaföre gittiğinde veya çanta aldığında kocası ile daima didişiyor.

Öyle müsrif bir kadın da değil.

Bir erkeğe temiz ütülü kıyafet ver, çocuk ver, temiz ev ver, yemek ver, anasına bacısına hizmet ver, bedenini ver, maaşını ver..

Erkek ne verecek ki ? Erkeğin tek görevi çalışmak. Onu da yapmıyorlar artık.

Erkekler maaşlarını kendi kök ailesine harcıyor.

Kuzenimin kocası, kuzenime danışmadan ablasının oğluna telefon almış hediye.

Erkekler kadınsılaştı, kadınlar erkeksileşti.

Güçlü kadın imajı çok yanlış anlaşıldı bence.

İşten eve geliyor kadın ve erkek aynı anda.
İkisi de aynı maaşı alsın denklik olsun.

Adam kanepeye oturuyor. Elinde tv kumandası veya telefon.

Kadının evdeki mesaisi başlıyor ve en erken 23.00 dan önce mutfaktan çıkamıyor.

Ben işten eve geldiğinde yemek yapan erkek görmedim. Max.evi süpürürler o da öylesine üstünkörü. Toz bezinin yerini soran erkek yoktur.

Kadının yükü çok ağırlaştı.

Kadınların değil salak kadınların yükü ağırlaştı. Aklı çalışan normal bir kadın bu dediklerinizi zaten yapmaz.

Evlilik karşılıklı beklenti içinde olmak demek değildir. Sonuçta severek evleniliyor sosyal statüsü parası için değil ve bu beklenti içinde olunmamalı…
Yanlış düşünüyorsunuz, evliliklerde karşılıklı beklentiler olur, eşiniz çalışmasa ne yapacaksınız ya da sizi sevdiğini hissetmeseniz? Eşinize beni sevdiğini söyle dediğinizde benden yana beklentiye girme ben diyemem, evlendik ya eve para da getiriyorum demesi sevgisini hissetmenize yetiyor mu?

Eşiniz akşam sizden yemek beklemiyor mu? Çamaşırları yıkansın ütülensin de istiyor değil mi? Bunlar da beklenti.

Sevgi de saygı da karşılıklı olursa o evlilik yürür, evlilik beklentiler üzerine kuruludur, ben seviyorum bu bana yeter, eşimin sevgisinden yana bir beklentim yok, eve saatinde gelip gitsin benimle sofraya oturup dolma yesin muhabbet de etmesin ziyanı yok diyebilir miyiz?

Hayır bir de kendi kredi kartı yada ek kartı da yok garibin, bir şey alacak olsa “kıcıcım kırtını virirmisin” diye el pençe kart dileniyor.
Haftalık bin tl pazar parasını büyük bir şey sanmış. Gelmiş burada boşanmalar arttı da çalışan kadın köle diyor.
O bin lira haftalık zaten evde yoğurt bitti alayım desen biten para. En son ne zaman acaba kendine bir giysi, kendine bir kitap aldın, çıktın arkadaşlarınla gezdin bir kahve pasta ısmarladın kendine. Bunları yapamıyorsan zaten adamın hizmetçisi gibi yaşıyorsun kalkıp çalışan kafına boşanan kadına laf etme

Emeklilik ? Eşiniz vefat ederse ne olacak ?

Eşinizin gönlü sizden daha genç ve güzel bir kadına kayarsa ne olacak ??

Kocanız sizin sahibiniz mi ? Niçin çalışmak için erkekten izin alınmalıdır ?

Kpss sınavı geçtiği gibi işe girin bence, kazanırsanız işten ayrılırsınız kazanamazsanız da devam. Böyle bir adamın inisiyatifinde asla evde oturulmaz.

Ya zaten kadın çalışsın çalışmasın kredi/ banka kartı olmalı bir kere. Koca adamlar eşlerini kendilerinden para isteyecek duruma sokmamali. Hesabına parasını atsın kadın gereken harcamaları yapsın. Gelmişiz kaç yılına hâlâ ele harçlık sayıp ihtiyacım var, kartını ver demek olmaz. Acil durumu var, bir sürü şeyi var ya. Hadi kadın kanaat ediyor da kocalar da az eşşek değil ama nerdee...

Farkındaysanız devamında kartını alıyorum dedim hiç vermeyene bilirdi sonuçta Bursa macırı
Tahmin etmiştim Bursa macırı olduğunu
Allah kurtarsın bacım
yağ şişesine işaret koyarlar
uludağdan kozalak toplayıp yakarlar

Bu aslında denetim işte. Kadın çalışmasa da kredi kartı olur. Ek kartı olur. Sormadan harcayabilir.
Bu yoksa şu demek oluyor, bizim evde ben reisim. Ben senden üstünüm. Sen paradan bütçeden anlamazsın, bana sormadan danışmadan harxayamazsın.
Kadının zekasına hakaret. Sormadan harcama limiti dört bin tl. Üstü için beyfendiden icazet alacak.
Yok ya.
Çalışsam da çalışmasam da harçlık beklemem, kredi kartımdan harcarım

Allah kocanızdan razı olsun,tuttuğunu altın etsin. Aylık 4 bin lira vermeseydi haliniz ne olurdu? Gerçekten çok yüce gönüllü bir adammış Bursa macırı ne demek onu hiç anlamadım

Bursa'da çok fazla Bulgar göçmeni var. İnanılmaz pintiler. Kocası macır olduğu için 4 bin lira veriyor.

Ama benim anlamadığım konu macır erkekleri asla çalışmayan kızla evlenmez hatta evlenirken mal mülk sorarlar

2 kez red ettim bu yüzden

hatırlatma olsun sizin gibi kadınlara

Mesela acil hastaneye gitti mesela kadın, tahlili muayenesi kredi kartına ihtiyaç duyabilir. Bu durumları bile hesaba katamıyorlar. Akşam akşam sinirim zıpladı ya

Tabii ki. Hep kadından korkma aslında çok anlıyorlarmıs gibi. Markete gönder bir kilo sağlam patates alamaz sözüm ona bütçe yönetecek

Mesela acil hastaneye gitti mesela kadın, tahlili muayenesi kredi kartına ihtiyaç duyabilir. Bu durumları bile hesaba katamıyorlar. Akşam akşam sinirim zıpladı ya
Benim de direkt aklıma o geldi biliyor musun? Acil bir şey oldu diyelim Allah korusun ne yapacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…