Evet abla, mevzu 4 bin liralık krem almak değil, bir kreme 4 bin lirayı 100 liraymış gibi canı sıkılmadan verebilecek yaşam standardına sahip olabilmek ve bu kanaatle falan olacak iş değil, 4 bin lirayı bir kreme verme kararını ilk o eve giren para belirler.Yetişkin birinin küf soluması da sağlıksızdır ama küçücük çocukla adamı bir tutamazsınız, küçük çocuğun küf soluması adamın küf solumasından çok daha kötü çünkü, ayrıca siz en azından 4 bin lira bile olsa bir harçlık alıyorsunuz ama bu kadına 50 lira bile harçlık verilmiyor, mevzu 4 bin liralık krem alamamak değil, kadının çocuğu var, çocuklu olunca anlayacaksınız gün içinde acil bir durum olsa kadın hastaneye bile gidemez çünkü cebinde para yok, çocuğuna çikolata almak istese cebinde para yok, yani kadının cebinde para olması için illa krem duş jeli kaş bıyık aldırması gerekmiyor, ki onları da alsın yapsın kimseyi ilgilendirmez.
Bir kadının cebinde her zaman para olmalı, acil bir durum olur ani bir ihtiyaç olur, siz henüz 4 yıllık evlisiniz yanlış okumadıysam, çocuk da yok rahat konuşuyorsunuz, çocuğunuz olunca cebinizde hiç para olmasa çocuğu parka çıkarayım dediğinizde önünden geçtiğiniz marketten çocuğunuz bir muz bir sakız istediğinde alamamak öyle bie ciğerinize oturur ki o eşinizi kendiniz bizzat bir kaşık suda boğmak istersiniz.
Üftade abi.Zamanının bi üyesi vardı, beyim bana ev işleri için maaş bağladı, patronlara köle olacağıma kocama olurum diyen, lafının sonunu da trafikte emniyet kemeri, tekerin sibobu benzetmeleriyle bağlayan, kadın kılığına girmiş bi herifçağız, kimdi o? Çok anımsadım ya konuda, nicki dilimin ucunda. Sonra erkek olduğu hakkında şüpheler büyüyünce "Ssiiiğzz Kristof kolomboculuk oynayan gadınlaağğrr" diye erkek olduğunu itiraf ettiği bi konu açıp banlanmıştı. Ula ne günlerdi, neler görmüşüz be
Size göre evlenmek ne demek peki? Gerçekten soruyorum? Evlilik ne demek sizce?Evlilik karşılıklı beklenti içinde olmak demek değildir. Sonuçta severek evleniliyor sosyal statüsü parası için değil ve bu beklenti içinde olunmamalı…
Bence "muhtaçlık" meselesi fazla manipüle ediliyor. Sürekli "güçlü, bağımsız, kimseye ihtiyacı olmayan, en ufak yanlışında adamı kapı önüne koyacak" bir kadın imajı var anlıyorum fakat kadının erkeğe erkeğin de kadına ihtiyacı olması günden güne küçümsenen bir şey oldu.
Evleniyoruz, evlendiğimiz kişiye hayat arkadaşım, ailem diyoruz. Benim ona maddi manevi fark etmez zaman zaman ihtiyaç duymamdan daha doğal ne olabilir? Günün birinde maddi bir sıkıntım olur koşmak zorunda, hasta olsam ilaçlarımı getirmesini, ilgilenmesini bir çorba yapmasını beklerim eşimden. Hiç de kendimi "zayıf" olarak görmem.
Kimse kimseyi kariyer ya da maddiyat kapısı olarak görmesin. Bu çok ayrı nokta. Fakat neredeyse artık eşinden para almak linç sebebi oldu. Neden ihtiyaç duyuyorsun deniliyor? 7 kat el mi ki eş ihtiyaç duyduğumda maddi-manevi ona koşmayacağım?
Burada konular oluyor, adamlar eşiyle hesabı bölüşüyor, çoğu ekonomik yönden ev arkadaşlığına dönmüş. Neredeyse eve alınan yemeklerin üzerine isimler yazılıp kaldırılacak. Hala "güçlü kadın". Açıkçası çok komik buluyorum.
Ben eğitimi, mesleği, geliri, aile desteği olan bir kadınım ona rağmen eşim benden kısıyorsa, "bana ihtiyacın yok kendin başının çaresine bak" diyorsa benimle işi olmaz.
Her kadın "kendi için" eğitim almalı, meslek sahibi olmalı hele de anne olacaksa, tamamen bağımsız bir b planı olmalı. Ama bu demek değil ki ben eşime "ihtiyaç duymayacağım" bu beni ezik ve zayıf yapar.
Artık erkekler çalışan kadın istiyor kısmı da tam bir safsata benim için. O erkeklerin yüzde 90'ı kendi ailesiyle gelinin maaşı üzerine planlar kuruyorlar, burada 3 örneğin 2sinde var.
Maddi durumu yerinde, kendine güveni tam bir adamlar eş seçerken karısının maaşıyla ilgili küçük planlar kurmuyor. Erkekler kadınlar gibi değiller, erkek kadının kafa yapısına bakar, sevgisine, şefkatine, anlaşıp anlaşmadığına, güzelliğine, cinsel uyuma.
Maaş bakan erkek red flagtir. Güçlü kadınlar bunlarla evlenmeye devam edebilirler. Kayınvalideye, kayınbiradere ev araba almaya devam.
Üftade abi.
Kadınların değil salak kadınların yükü ağırlaştı. Aklı çalışan normal bir kadın bu dediklerinizi zaten yapmaz.+100000000
Maaşa bakan erkek red flagtır. Ortalık böyle adamlarla dolu.
Kadınlar muhakkak çalışmalı. Bu tartışmaya açık bile olmamalı bence.
Ama çalışan evli kadınlar maaşlarını diledikleri gibi harcayamadıklarına da şahit oldum. Bu gözler maaş kartı kocasının elinde olan fizik öğretmenini gördü.
Amcamın kızı da boşanma eşiğinde. Elektronik mühendisi kendisi. Kuaföre gittiğinde veya çanta aldığında kocası ile daima didişiyor.
Öyle müsrif bir kadın da değil.
Bir erkeğe temiz ütülü kıyafet ver, çocuk ver, temiz ev ver, yemek ver, anasına bacısına hizmet ver, bedenini ver, maaşını ver..
Erkek ne verecek ki ? Erkeğin tek görevi çalışmak. Onu da yapmıyorlar artık.
Erkekler maaşlarını kendi kök ailesine harcıyor.
Kuzenimin kocası, kuzenime danışmadan ablasının oğluna telefon almış hediye.
Erkekler kadınsılaştı, kadınlar erkeksileşti.
Güçlü kadın imajı çok yanlış anlaşıldı bence.
İşten eve geliyor kadın ve erkek aynı anda.
İkisi de aynı maaşı alsın denklik olsun.
Adam kanepeye oturuyor. Elinde tv kumandası veya telefon.
Kadının evdeki mesaisi başlıyor ve en erken 23.00 dan önce mutfaktan çıkamıyor.
Ben işten eve geldiğinde yemek yapan erkek görmedim. Max.evi süpürürler o da öylesine üstünkörü. Toz bezinin yerini soran erkek yoktur.
Kadının yükü çok ağırlaştı.
Yanlış düşünüyorsunuz, evliliklerde karşılıklı beklentiler olur, eşiniz çalışmasa ne yapacaksınız ya da sizi sevdiğini hissetmeseniz? Eşinize beni sevdiğini söyle dediğinizde benden yana beklentiye girme ben diyemem, evlendik ya eve para da getiriyorum demesi sevgisini hissetmenize yetiyor mu?Evlilik karşılıklı beklenti içinde olmak demek değildir. Sonuçta severek evleniliyor sosyal statüsü parası için değil ve bu beklenti içinde olunmamalı…
Aynen siz çok biliyorsunuz benim eşim çalışmamı istemiyor evde durmamı bizim maaşımızın ikimizede yeteceğini söylüyor çocuğunu alıp babasının evine gitsin o zaman orda KPSS daha iyi çalışır
Ya zaten kadın çalışsın çalışmasın kredi/ banka kartı olmalı bir kere. Koca adamlar eşlerini kendilerinden para isteyecek duruma sokmamali. Hesabına parasını atsın kadın gereken harcamaları yapsın. Gelmişiz kaç yılına hâlâ ele harçlık sayıp ihtiyacım var, kartını ver demek olmaz. Acil durumu var, bir sürü şeyi var ya. Hadi kadın kanaat ediyor da kocalar da az eşşek değil ama nerdee...Hayır bir de kendi kredi kartı yada ek kartı da yok garibin, bir şey alacak olsa “kıcıcım kırtını virirmisin” diye el pençe kart dileniyor.
Haftalık bin tl pazar parasını büyük bir şey sanmış. Gelmiş burada boşanmalar arttı da çalışan kadın köle diyor.
O bin lira haftalık zaten evde yoğurt bitti alayım desen biten para. En son ne zaman acaba kendine bir giysi, kendine bir kitap aldın, çıktın arkadaşlarınla gezdin bir kahve pasta ısmarladın kendine. Bunları yapamıyorsan zaten adamın hizmetçisi gibi yaşıyorsun kalkıp çalışan kafına boşanan kadına laf etme
Tahmin etmiştim Bursa macırı olduğunuFarkındaysanız devamında kartını alıyorum dedim hiç vermeyene bilirdi sonuçta Bursa macırı
Bu aslında denetim işte. Kadın çalışmasa da kredi kartı olur. Ek kartı olur. Sormadan harcayabilir.Ya zaten kadın çalışsın çalışmasın kredi/ banka kartı olmalı bir kere. Koca adamlar eşlerini kendilerinden para isteyecek duruma sokmamali. Hesabına parasını atsın kadın gereken harcamaları yapsın. Gelmişiz kaç yılına hâlâ ele harçlık sayıp ihtiyacım var, kartını ver demek olmaz. Acil durumu var, bir sürü şeyi var ya. Hadi kadın kanaat ediyor da kocalar da az eşşek değil ama nerdee...
Allah kocanızdan razı olsun,tuttuğunu altın etsin. Aylık 4 bin lira vermeseydi haliniz ne olurdu? Gerçekten çok yüce gönüllü bir adammışBursa macırı ne demek onu hiç anlamadım
hatırlatma olsun sizin gibi kadınlaraAynen siz çok biliyorsunuz benim eşim çalışmamı istemiyor evde durmamı bizim maaşımızın ikimizede yeteceğini söylüyor çocuğunu alıp babasının evine gitsin o zaman orda KPSS daha iyi çalışır
yok diyorum ki çalışsın çalıştığı yere köle olsun sonuçta herkes para için yaşıyor ya bu hayatta hatta çocuğunu alıp annesinin evine gitsin KPSS ye orda daha rahat çalışabilir hiç zorlamanın bir manası yok bence
Mesela acil hastaneye gitti mesela kadın, tahlili muayenesi kredi kartına ihtiyaç duyabilir. Bu durumları bile hesaba katamıyorlar. Akşam akşam sinirim zıpladı yaYa zaten kadın çalışsın çalışmasın kredi/ banka kartı olmalı bir kere. Koca adamlar eşlerini kendilerinden para isteyecek duruma sokmamali. Hesabına parasını atsın kadın gereken harcamaları yapsın. Gelmişiz kaç yılına hâlâ ele harçlık sayıp ihtiyacım var, kartını ver demek olmaz. Acil durumu var, bir sürü şeyi var ya. Hadi kadın kanaat ediyor da kocalar da az eşşek değil ama nerdee...
Tabii ki. Hep kadından korkma aslında çok anlıyorlarmıs gibi. Markete gönder bir kilo sağlam patates alamaz sözüm ona bütçe yönetecekBu aslında denetim işte. Kadın çalışmasa da kredi kartı olur. Ek kartı olur. Sormadan harcayabilir.
Bu yoksa şu demek oluyor, bizim evde ben reisim. Ben senden üstünüm. Sen paradan bütçeden anlamazsın, bana sormadan danışmadan harxayamazsın.
Kadının zekasına hakaret. Sormadan harcama limiti dört bin tl. Üstü için beyfendiden icazet alacak.
Yok ya.
Çalışsam da çalışmasam da harçlık beklemem, kredi kartımdan harcarım
Benim de direkt aklıma o geldi biliyor musun? Acil bir şey oldu diyelim Allah korusun ne yapacak?Mesela acil hastaneye gitti mesela kadın, tahlili muayenesi kredi kartına ihtiyaç duyabilir. Bu durumları bile hesaba katamıyorlar. Akşam akşam sinirim zıpladı ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?