- 3 Haziran 2023
- 1.291
- 5.119
- 88
- 26
Haklısınız kübra984bintlTabi size 4 bin lira az asgari ücret lazım boyun eymek için sizede hak veriyorum yıllarca parasını kendi kazanmış millete kölelik yaparak aldığınız paraylada sizede mutluluklar…
Kadının çocuğu var onun işe girmesi zor çalışmayı kötülemedim teenni ile okursanız yazıları mı mecbur kalırsam bende çalışırım dedim yazın işe girme konusundada eşimin ailesi gile gitmek istemediğim için çalışıyor bahanesi yoksa ayaklarımın üstünde durayım hastane baş müdürüne boyun eğeyim gibi bir çaba değil benim kiSiz öyle yapabilirsiniz benim çalışıp çalışmamayla bir derdim yok zaten.
Bu konuda karısının temel ihtiyaçlarında bile para vermeyen, rutubetli evde çocuğunu sağlığından edecek kadar ailesinden para sakınan bir koca var ve sizde kocana daha da muhtaç görün diye akıl veriyorsunuz. Bu kadının beğenmiyorsan git diyen kocanın peşinde dolanmaya değil kendi parasını kazanmaya ihtiyacı var.
Aa daha dün ise gireceğim, eşimin ailesiyle tüm yazı geçirmeyecegim diyordun. Girme o zaman ise. Yorumlarda çalışmayı iğrenç bir şey olarak göstermişsin resmen. Sanki kadın çalışınca aile olunmuyor, her aile de senin benim oluyor. Kendimi savunacağım diye garip garip şeyler yazıyorsun.
Çocuğu için çalışması lazım asıl. O adam çocuğu rutubetli evde mahkum etmiş yahu neyini anlamak zor geliyor?Kadının çocuğu var onun işe girmesi zor çalışmayı kötülemedim teenni ile okursanız yazıları mı mecbur kalırsam bende çalışırım dedim yazın işe girme konusundada eşimin ailesi gile gitmek istemediğim için çalışıyor bahanesi yoksa ayaklarımın üstünde durayım hastane baş müdürüne boyun eğeyim gibi bir çaba değil benim ki
Ablacım benim sadece yüzüme sürdüğüm güneş kremiyle fondöten 4 bin lira tutuyor ayol, neyime yetsin o paraTabi size 4 bin lira az asgari ücret lazım boyun eymek için sizede hak veriyorum yıllarca parasını kendi kazanmış millete kölelik yaparak aldığınız paraylada sizede mutluluklar…
Ciddi ciddi laf anlatmaya çalışmanıza çok güldümÇocuğu için çalışması lazım asıl. O adam çocuğu rutubetli evde mahkum etmiş yahu neyini anlamak zor geliyor?
Çalışmayı boyun eğmek olarak gören birine ney yazsam bos. Pes ettim.
Hoscakal Kübra.
Ne kadar gururluymuşsunuz kocanıza muhtaç olmayarak sizi ayakta alkışlıyorum işte sizin gibiler kocasından 1 tl bile alamıyor robot süpürge istiyor kocanın cevabı çalışıyorsun kendin al oluyor siz buna alışmışsın ben size neyi nasıl anlatayım kafa rahatlığını eve gelen faturayı kirayı birlikte ödemeye alışmışsınız arabanın mazotunu birlikte atıyorsunuz ah ah işte sonra niye boşanmalar arttı bir yerden sonra kadının aklı başına geliyor ama iş işten geçiyor…Kadının elinin para görmesi tek başına yetmiyor bazılarına dediğin gibi. Eli para gören kadınların hepsi de muhtaçlık hissinden kurtulamıyor. Ben uzun süre çalışmadım. Eşime de sana muhtacım tavrında olmadım hiç ne münasebet. Hiç harçlıkta almadım, ne kadar harcırsam kar saymadım. Kendi hayat standirdimiza göre yaşadım, harcadım. Eşimden yana bana muhtaç hissini alsam bir gün çalışmadan durmaz, evliliğini de sorgulardim. Burada kadına hiç para vermeyen bir koca, çocuğunu rutubetli evde yaşatan bir baba var. Gelmiş sakın sesini çıkarma, eşine iyice muhtaç gözük diye öğüt veriyorİnsan bir düşünür ben ne yazıyorum diye.
Babası bilmiyorum rütübetli evde çocuğunun ve karısının oturduğunu kadın masa istiyor diye annesine şikayet eden bir adamdan bahsediyoruzÇocuğu için çalışması lazım asıl. O adam çocuğu rutubetli evde mahkum etmiş yahu neyini anlamak zor geliyor?
Çalışmayı boyun eğmek olarak gören birine ney yazsam bos. Pes ettim.
Hoscakal Kübra.
Siz israf yapıyorsanız banane yarın bir gün ordan burdan borç istersinizAblacım benim sadece yüzüme sürdüğüm güneş kremiyle fondöten 4 bin lira tutuyor ayol, neyime yetsin o para
KPSS fetişi nedir böyle acaba yaKızlar olay şu eşimle para konusunda bir türlü anlaşamıyoruz bana asla harçlık vermiyor kendime bi şeyler almak istiyorum kavga ediyoruz kabul edip veriyor sonra elimde o paranın olduğunu bildiği için diğer gün bi şey uydurup alıyor. Eşim memur düşük bir maaş almıyor ama yetmiyor diyip beni oturduğum daireden müstakil bi eve taşınmaya ikna etti evin her yeri küflü (tasindiktan sonra kış gelince küflendi) ve eşyalarımda küf oldu bu yüzden çıkmak istiyorum bu evden ama o yükseklisans yapmak istiyorum diyor başka bi şehirde yüksekllisansi kazandı ayda 6 bin sadece oraya gidip geliyor cocugum 3 yaşında onu kreşe göndermek istiyorum ama para yok diyip evde kavga çıkarıyor evlenirken eşya almadık o yüzden eşyalarımı tamamlamak istiyorum ona da yok diyor kendine gelince sınava giriyor her türlü parayı yatırıyor okula gidiyor para harcıyor benim elime 5 kuruş para vermiyor sadece onun parası gibi davraniyor güzel bi eve kiraya çıkalım dedim onuda kabul etmiyor her şeyi kendine göre ayarlamış ve öyle yaşıyor ben en ufak bi masa istemiştim hemen annemi arayıp beni şikayet ediyor evde terör estiriyor benim param yok beğenmiyorsan sen bilirsin diyor artık dayanamıyorum. Kpssye çalışıyorum kendi paramı kazanmak istiyorum ama atanamadım hala
Niye borç isteyelim, çalışıyoruz kazanıyoruz kendimize bakıyoruzSiz israf yapıyorsanız banane yarın bir gün ordan burdan borç istersiniz
o hangi firmaymis oyle sok oldumKardeşimin eşi bir firmada yıllardır çalışıyor, lise mezunu. Maaşı benimki kadar. Aylık primleri var. Her ay motivasyon için iki-üç gün bazen ailece bazen tek farklı illere götürüyorlar, tatil gibi. Ticket var, yemek var, çay kahve vb. tamamen şirketten, yol parası veriyorlar ciddi bir rakam. Ayrıca servis de var. Ailece özel sağlık sigortaları var. Aylık koli yardımı var ama koli değil koliler şeklinde. Çalışma saatleri de 9-5 ama ayda en az 4-5 gün işe gitmeyip evden idare ediyor işlerini. İstediği zaman işten çıkıp çocuğu okuldan falan alıyor. Kendi sektörüyle ilgili gelen proje teklifleri oluyor, akşamları da oturup onları yaparak aylık bir maaş daha kazanıyor ortalamada. Ama herkesin gözü memur maaşında nereye baksan. Ne yol verirler ne ticket ne koli ne yemek ne lojman ne de extra herhangi bir şey. Çayımızın parasını bile biz ödüyoruz. Kuru maaş. Milletin gözü kaldığı için onun da herhangi bir bereketi olmuyor zaten.
Denedim en azından.Ciddi ciddi laf anlatmaya çalışmanıza çok güldüm
Aynen sabah kalkıp 7 de kocanın kahvaltısını hazırlayıp her sabah işe gitmek gibi değil mi özgürlük… hatta işte azar yiyip ağlaya sızlaya yarın bir daha gitmek ne için 20 bin tl için 4 bin tl ye krem alabilmek için. sonra ordan çıkıp eve gelip yemek ütü temizlik yapmak için belki bunları bile yapmıyorsunuz evdeki kavgaları anlaya biliyorum ama çalışarak özgürsünüz siz… sizi tebrik ediyorummmMeslekle özgür olunmadığın en büyük ispatı sizin gibiler zaten. Özgürlük kafada başlar,ruhla bütünleşir. Ruh özgür olmayınca aöf diploması çare olmuyor
Sizin kafa gitmiş, belli ki kocam da kocam tayfasındansın, açlıktan öl ama kocasız kalma aman haa !Aynen siz çok biliyorsunuz benim eşim çalışmamı istemiyor evde durmamı bizim maaşımızın ikimizede yeteceğini söylüyor çocuğunu alıp babasının evine gitsin o zaman orda KPSS daha iyi çalışır
yok diyorum ki çalışsın çalıştığı yere köle olsun sonuçta herkes para için yaşıyor ya bu hayatta hatta çocuğunu alıp annesinin evine gitsin KPSS ye orda daha rahat çalışabilir hiç zorlamanın bir manası yok bence
Büyük bir şirket tabii. Ama en nihayetinde kendisi düz lise mezunu. Böyle firmalar çok var İzmit, Sakarya, İstanbul gibi sanayileşmiş bölgelerde. Bu şartlarda çalışan çok insan tanıyorum.o hangi firmaymis oyle sok oldum
Aynen sabah kalkıp 7 de kocanın kahvaltısını hazırlayıp her sabah işe gitmek gibi değil mi özgürlük… hatta işte azar yiyip ağlaya sızlaya yarın bir daha gitmek ne için 20 bin tl için 4 bin tl ye krem alabilmek için. sonra ordan çıkıp eve gelip yemek ütü temizlik yapmak için belki bunları bile yapmıyorsunuz evdeki kavgaları anlaya biliyorum ama çalışarak özgürsünüz siz… sizi tebrik ediyorumMeslekle özgür olunmadığın en büyük ispatı sizin gibiler zaten. Özgürlük kafada başlar,ruhla bütünleşir. Ruh özgür olmayınca aöf diploması çare olmuyor
10 sene yaşama ya garantin var yani Allah uzun ömür versin ne diyimNiye borç isteyelim, çalışıyoruz kazanıyoruz kendimize bakıyoruzsen kalitesiz ürün kullanmaktan 10 sene sonra kırışıklıktan lekeden nineye dönerken ben pırıl pırıl kalacağım naber
Eşine daha fazla muhtaç görünmeye bak bence sen, neme lazım kapıya falan koyar yoksa , ayakları üzerinde durmak , kendi kendini kalkındırmak , elin adamına yalvarmamak bunlar pek bisey ifade etmiyor nasılsa...Aynen siz çok biliyorsunuz benim eşim çalışmamı istemiyor evde durmamı bizim maaşımızın ikimizede yeteceğini söylüyor çocuğunu alıp babasının evine gitsin o zaman orda KPSS daha iyi çalışır
Kübra'cım ben doğumdan sonra 8 yıla yakın çalışmadım. Kadın illa çalışmalı düşüncesinde de olmadım ama calismama güzellemesi de yapmadım.Ne kadar gururluymuşsunuz kocanıza muhtaç olmayarak sizi ayakta alkışlıyorum işte sizin gibiler kocasından 1 tl bile alamıyor robot süpürge istiyor kocanın cevabı çalışıyorsun kendin al oluyor siz buna alışmışsın ben size neyi nasıl anlatayım kafa rahatlığını eve gelen faturayı kirayı birlikte ödemeye alışmışsınız arabanın mazotunu birlikte atıyorsunuz ah ah işte sonra niye boşanmalar arttı bir yerden sonra kadının aklı başına geliyor ama iş işten geçiyor…
Sana yanlış bilgi verilmiş. Çalışan kadınlar her sabah 7’de kalkıp kocaya kahvaltı hazırlamıyor. Bir de tutturmuşsun azar da azar. Nasıl bir iş ortamı hayal ediyorsun bilmiyorum ama ben şimdiye kadar kimseden azar yemedim. Genelde azarlayan tarafım, öğrencileri.Aynen sabah kalkıp 7 de kocanın kahvaltısını hazırlayıp her sabah işe gitmek gibi değil mi özgürlük… hatta işte azar yiyip ağlaya sızlaya yarın bir daha gitmek ne için 20 bin tl için 4 bin tl ye krem alabilmek için. sonra ordan çıkıp eve gelip yemek ütü temizlik yapmak için belki bunları bile yapmıyorsunuz evdeki kavgaları anlaya biliyorum ama çalışarak özgürsünüz siz… sizi tebrik ediyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?