Yoruldum kizlar

Aynen sabah kalkıp 7 de kocanın kahvaltısını hazırlayıp her sabah işe gitmek gibi değil mi özgürlük… hatta işte azar yiyip ağlaya sızlaya yarın bir daha gitmek ne için 20 bin tl için 4 bin tl ye krem alabilmek için. sonra ordan çıkıp eve gelip yemek ütü temizlik yapmak için belki bunları bile yapmıyorsunuz evdeki kavgaları anlaya biliyorum ama çalışarak özgürsünüz siz… sizi tebrik ediyorum

10 sene yaşama ya garantin var yani Allah uzun ömür versin ne diyim
4 bin liraya krem muhabbetini yapan ben değildim ki bana niye yine cevap verdiniz?

Konu sahibine son cevabım 😂🙏

Eklentiler

• Screenshot_20240219_175959_LinkedIn.webp
    Screenshot_20240219_175959_LinkedIn.webp
    27 KB · Görüntüleme: 67
Sana yanlış bilgi verilmiş. Çalışan kadınlar her sabah 7’de kalkıp kocaya kahvaltı hazırlamıyor. Bir de tutturmuşsun azar da azar. Nasıl bir iş ortamı hayal ediyorsun bilmiyorum ama ben şimdiye kadar kimseden azar yemedim. Genelde azarlayan tarafım, öğrencileri. 🤣🤣
Çok fazla yeşilçam filmi izlemiş😂🤷🏻‍♀️

Kübra'cım ben doğumdan sonra 8 yıla yakın çalışmadım. Kadın illa çalışmalı düşüncesinde de olmadım hiç ama calismama güzellemesi de yapmadım.
Benim kocam benim bir dediğimi iki etmeyen, bana para muhabbeti yaptırmayan bir adam. Çalışmadığım süreçte de ona muhtaç hissetmedim, eşime de öyle bir izlenim vermedim. Çünkü zaten kendisi maddi olarak evin sorumluluk bende düşüncesinde. Ben çalışsam da çalışmasamda durum aynı. Bak şimdi çalışıyorum ama kocamın kartı yine bende. Sen ben yok bizde yani. Kadin çalışınca ne oluyor sanıyorsun bilmiyorum. Sen bilmem şuralı diye cimri bildiğin bir adamla evlenirsen muhtaç rolü keşke zorunda hissedebilirsin kendini.
Kolaylıklar diliyorum.
Ben de kadın illa çalışmalı diye milletin tepesine çökenlerden değilimdir. Hatta en yakın arkadaşım sosyoloji mezunu, iş bulamıyordu. Market işi falan bulur belki. Ona hep derim o işte çalışacağına otur iki küçük çocuğuna bak diye. Mantıklı olan neyse o yapılır. Kübra çalışan kadınları hep “Kakılmış” sanıyor. 🤣

Aynen sabah kalkıp 7 de kocanın kahvaltısını hazırlayıp her sabah işe gitmek gibi değil mi özgürlük… hatta işte azar yiyip ağlaya sızlaya yarın bir daha gitmek ne için 20 bin tl için 4 bin tl ye krem alabilmek için. sonra ordan çıkıp eve gelip yemek ütü temizlik yapmak için belki bunları bile yapmıyorsunuz evdeki kavgaları anlaya biliyorum ama çalışarak özgürsünüz siz… sizi tebrik ediyorummm
Sizi kandırmışlar. Çalışan kadın neden azar işitip ağlasın ya 😂 😂 Gel gelelim siz evde mutluysaniz kendinizi ispatlamak zorunda değilsiniz. Kimisi kendi kazancını kazandığı için mutludur, kimisi de eşinden harçlık aldığı için.

Babası bilmiyorum rütübetli evde çocuğunun ve karısının oturduğunu kadın masa istiyor diye annesine şikayet eden bir adamdan bahsediyoruz
Iste sen de bu adama iyice muhtaç görün diye tavsiye veriyordun. Kadın ne kadar muhtaç gözükebilir daha küçük bir mutfak masası isteme hakkı yok.

Aynen sabah kalkıp 7 de kocanın kahvaltısını hazırlayıp her sabah işe gitmek gibi değil mi özgürlük… hatta işte azar yiyip ağlaya sızlaya yarın bir daha gitmek ne için 20 bin tl için 4 bin tl ye krem alabilmek için. sonra ordan çıkıp eve gelip yemek ütü temizlik yapmak için belki bunları bile yapmıyorsunuz evdeki kavgaları anlaya biliyorum ama çalışarak özgürsünüz siz… sizi tebrik ediyorummm
Allqh aşkına ne diyorsun sen ya, kocama kahvaltı hazırlamam o kendine hazırlar hatta bana da hazırlar, ben bir eğitimciyim aldığım para emeğimi asla karşılamaz ama 20 bin de almıyoruz çok şükür, bir kreme asla 4 bin vermem, eşimle her konuda işleri paylaşırız, siz nasıl bir ortamda yaşıyorsunuz ki bu denli karşısınız bir kadının çalışıp kimseye muhtaç olmamasına, Kızınız yarın öbür gün kocasına çok muhtaç görünsün ki bişeyler koparabilsin, bu mu evladınıza öneriniz, ya da oğlunuza aman oğlum kadın milletini çalıştırma muhtaç olsun sana diyerek mi büyüteceksiniz, gerçekten yazık...

Sana yanlış bilgi verilmiş. Çalışan kadınlar her sabah 7’de kalkıp kocaya kahvaltı hazırlamıyor. Bir de tutturmuşsun azar da azar. Nasıl bir iş ortamı hayal ediyorsun bilmiyorum ama ben şimdiye kadar kimseden azar yemedim. Genelde azarlayan tarafım, öğrencileri. 🤣🤣
Çalışmayanlar sanıyor ki işe gidip kapının önünde ellerimizi göğsümüzde kavuşturup kafa eğik gözler yerde sessizce ayakta duruyoruz ve “Köle, gel ayakkabımı bağla, gel sümüğümü sil vb.” diyor amirler. Sonra da ayakkabı bağlamak için eğildiğimizde sırf zevkine elimizin üstüne basıp ezerek Nuri Alço kahkahalarıyla gülüyorlar.
Sakin ol şampiyon! Çalışmak böyle bir şey değil. Anan baban, tatlış kocan, şeyhin hocan sen ekonomik olarak özgürleşip yaşadığın köle hayatına itiraz ederek basıp gitme diye korkutuyor seni. Hatta çalışmana asla izin vermiyorlar. Çalışmak istesen dayak bile yiyebilirsin, başına geleceklerden korkuyorsun. Çalışıp maddi özgürlüğe sahip olmayı herkesten çok istiyorsun ama bunun mümkün olmadığını biliyorsun o nedenle kendine çeşitli savunma mekanizmaları geliştirmişsin ve bunlara da inanmışsın. Yazık, üzüldüm durumuna. Hapis hayatı gibi bir şey!

Siz bu tespitleri neye dayanarak yapıyosunuz ki? 😄 sanırım küçük dünyanızdan çalışan herkesin evi böyle sanıyosunuz. Bizde karı-koca devlet memuruyuz. İş yerinde azar yemek şöyle dursun birim sorumlusuyum, bir devlet memuruna azar atmak kolay mı sanıyosun? Her şeyi geç en kötü memuru bile ordan oraya sürseler atamıyolar sen azar yiyip işe gitmekten bahsediyosun komiksin. Sizin kafa yapınızdakiler kadın evde otursun der sonra işi düşünce kadın sağlıkçı yok mu diye ağlar. Sizin belli ki beceriniz yok ben yetenekliyken becerilerimi neden kullanmayayım ? Şu evde oturan kadınların ki -buna da saygım var- çalışan kadınların evde yemek temizlik kocaya kölelik yaptığını zannetmesini geçse artık baydı çünkü. Herkesin kocası hanzo değil. Ayrıca ayda 4bin arabamın mazotuna sanmıyorum yeteceğini 😂😂

Yüksek lisansı bu kadar gerekli miymiş bilemedim.
Durumum var ama ben bile tam adım atamıyorum. Kendinizi ezdirmeyin lütfen, ekonomik şiddet görüyorsunuz.

Evet bizim alt komşuda 3 çocuğuyla karı koca öğretmen ve her gün evde kavga var kadın ben 8 saat derse giriyorum 3 çocuğa bakıyorum yemeğinide dışardan söyle diye bağırtılar her gün var… sizinde gelecek buna benziyor babanızın yardımıylada koca evine yemek söylersiniz😂
O zavallı öğretmen hanım bir ayıyla evli olduğu için öyledir, biz eşimle öyle değiliz mesela 😅

Çalışmayanlar sanıyor ki işe gidip kapının önünde ellerimizi göğsümüzde kavuşturup kafa eğik gözler yerde sessizce ayakta duruyoruz ve “Köle, gel ayakkabımı bağla, gel sümüğümü sil vb.” diyor amirler. Sonra da ayakkabı bağlamak için eğildiğimizde sırf zevkine elimizin üstüne basıp ezerek Nuri Alço kahkahalarıyla gülüyorlar.
Sakin ol şampiyon! Çalışmak böyle bir şey değil. Anan baban, tatlış kocan, şeyhin hocan sen ekonomik olarak özgürleşip yaşadığın köle hayatına itiraz ederek basıp gitme diye korkutuyor seni. Hatta çalışmana asla izin vermiyorlar. Çalışmak istesen dayak bile yiyebilirsin, başına geleceklerden korkuyorsun. Çalışıp maddi özgürlüğe sahip olmayı herkesten çok istiyorsun ama bunun mümkün olmadığını biliyorsun o nedenle kendine çeşitli savunma mekanizmaları geliştirmişsin ve bunlara da inanmışsın. Yazık, üzüldüm durumuna. Hapis hayatı gibi bir şey!
Feminist ablamız konuştu

Siz öyle yapabilirsiniz benim çalışıp çalışmamayla bir derdim yok zaten.
Bu konuda karısının temel ihtiyaçlarında bile para vermeyen, rutubetli evde çocuğunu sağlığından edecek kadar ailesinden para sakınan bir koca var ve sizde kocana daha da muhtaç görün diye akıl veriyorsunuz. Bu kadının beğenmiyorsan git diyen kocanın peşinde dolanmaya değil kendi parasını kazanmaya ihtiyacı var.

Aa daha dün ise gireceğim, eşimin ailesiyle tüm yazı geçirmeyecegim diyordun. Girme o zaman ise. Yorumlarda çalışmayı iğrenç bir şey olarak göstermişsin resmen. Sanki kadın çalışınca aile olunmuyor, her aile de senin benim oluyor. Kendimi savunacağım diye garip garip şeyler yazıyorsun.
Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş onu anladım ben, baksana çalışacağım kocamın ailesine gitmeyeceğim diyen kendisi 😅

Ben de kadın illa çalışmalı diye milletin tepesine çökenlerden değilimdir. Hatta en yakın arkadaşım sosyoloji mezunu, iş bulamıyordu. Market işi falan bulur belki. Ona hep derim o işte çalışacağına otur iki küçük çocuğuna bak diye. Mantıklı olan neyse o yapılır. Kübra çalışan kadınları hep “Kakılmış” sanıyor. 🤣

Ben bu çalışıp çalışmama konusunda iki taraflı gözü kapali kötüleme kısmının altında baska seyler yattığını düşünüyorum zaten. Kendine göre bir doğrun olabilir ama aksini yapana da bu kadar tahammülsüz olmanın sebebi aslında başka.

Çalışmayı bu kadar kötüleyip kocası yazın ailesinin yanına zorla götürmesin diye ise girecek olması peki. 🫠 kocasına ben gitmek istemiyorum diyemiyor, dese sözü geçmiyor ama çalışan kadınlar köle gözünde.

Feminist ablamız konuştu
Evet, feministim. Bununla da gurur duyuyorum. Her kadın da feminist olmalı bana göre. Siz maskülenistsiniz sanırım, konuşmalarınızdan ve feminizmi aşağılayışınızdan anlaşılıyor. Sizin yerinizde olsam utanç içinde olur, kafamı hiç kaldıramaz, ağzımı açıp konuşamazdım. Bir kadın olarak kendimle gurur duyuyorum eşitliği savunduğum için.

Ben bu çalışıp çalışmama konusunda iki taraflı gözü kapali kötüleme kısmının altında baska seyler yattığını düşünüyorum zaten. Kendine göre bir doğrun olabilir ama aksini yapana da bu kadar tahammülsüz olmanın sebebi aslında başka.

Çalışmayı bu kadar kötüleyip kocası yazın ailesinin yanına zorla götürmesin diye ise girecek olması peki. 🫠 kocasına ben gitmek istemiyorum diyemiyor, dese sözü geçmiyor ama çalışan kadınlar köle gözünde.
Siz bana taktınız galiba açtığım konuyu sürekli sakız gibi burda uzatıyorsunuz sizinle evlenen kocaya Allah yardım etsin insanları her yönden vurmaya çalışıyorsunuz zamanında çok ezilmenin verdiği davranış kendizi haklı çıkartmaya çalışıyorsunuz ben buradaki bayana şahsi fikirlerimi söyledim herkesin görüşüne saygı duymak zorundasınız gerçek adınızı bile kullanamayıp korkudan tahin helva adını veren bayan

Siz bana taktınız galiba açtığım konuyu sürekli sakız gibi burda uzatıyorsunuz sizinle evlenen kocaya Allah yardım etsin insanları her yönden vurmaya çalışıyorsunuz zamanında çok ezilmenin verdiği davranış kendizi haklı çıkartmaya çalışıyorsunuz ben buradaki bayana şahsi fikirlerimi söyledim herkesin görüşüne saygı duymak zorundasınız gerçek adınızı bile kullanamayıp korkudan tahin helva adını veren bayan
Bayan değil kadın, cinsiyetimizin adını doğru söylerseniz sevinirim.

Back
X