Yoruldum kizlar

Nerden biliyorsun tatil yüzü görmediğimi müneccim misin sen sen ancak 4 bin tl ye ıvır zıvır al kocanın kartını al bakayım bir de onu görelim bayan bilmiş
Hepsi bende merak etme sen. Eve giren çıkan her kuruşu bilirim. Aldığı nefesten haberim var. 4 bin tl ile kıytırık karta kalmadım. Her yaz da kaynananın bet suratını çekmek zorunda kalmıyorum.

Şimdikiler istediği telefon alınmadı diye boşanma derdinde… bana laf söyleyemez küflü evde oturmak istemiyorum boşanıyorum diyenlerle dolu etraf mesleğim var sana ihtiyacım yok bi halı istedim almadın kendim gider alırım boşanıyoruz diyen mesleğini adama karşı güç gösterisi olarak kullanan sırf etraf okumuş memur olmuş diye yetiştirilen çocuklar var artık etrafımda sosyal medyaya kocasıyla yediği yemeği atmadı diye ayrılmak isteyen… Eskiler yine sabrederdi onların daha zor şartları olduğu halde peki ya şimdikiler bunlar gerçekten zor şartlar mı sizden soruyorum…
Valla kocasına telefon aldırıp sonra koca ailesinden saklayan sizsiniz.
Öyle bir çevreninde sizin etrafınızda olmasına şaşmamak lazım.
Şu yaşa geldim istediğim telefonu almadı diye boşanan kimse görmedim zira.
Şimdi bu sebeple boşanıyorlar bla bla bla diyip böyle alakasız örnek verip duyar kasanlardan gına geldi.

Hepsi bende merak etme sen. Eve giren çıkan her kuruşu bilirim. Aldığı nefesten haberim var. 4 bin tl ile kıytırık karta kalmadım. Her yaz da kaynananın bet suratını çekmek zorunda kalmıyorum.
Yazık adama sizin gibi bi karısı olduğu için telefonunuzun şifresini sağlam yapında bari adam görürse annesi hakkında söylediklerinizi duyup kavga etmesin

Ortaçağ dediğiniz dönemdeki boşanma oranlarına bakın bence şimdi daha iyi anlıyorum boşanmaların neden arttığını
Şuna bir açıklık getirelim, evlenmek kadar boşanmak da normal. Mutlu olmayan insanlar, medeni bir şekilde evlendiği gibi, medeni kanunla korunan haklarıyla da boşanabilir. Boşanmalar arttı; çünkü artık kadınlarımızın birçoğunun ekonomik özgürlüğü var, ne babaya ne eşe minnetleri var. Aslanlar gibi kendi kararlarını alıyorlar. Kimsenin çilesini el mecbur çekmiyorlar, mutsuz oldukları yerde durmuyorlar.

Son düzenleme:
Ortaçağ dediğiniz dönemdeki boşanma oranlarına bakın bence şimdi daha iyi anlıyorum boşanmaların neden arttığını
Anlamış halin buysa… Eskiden dayağa, aldatmaya, kabile gibi bir evde on kişi yaşamaya, sürüyle çocuğa, ev işi yüküne kadınların sesi çıkmıyordu, çıkamıyordu. Çünkü ne meslek var ne aile. Şimdi çok şükür para kazanıyor artık kadınlar, iş hayatında daha çok varız ve eskiye göre toplum içinde daha kalabalığız. Ailelerin bile bakış açısı değişti. Eskiden gelinlikle çıktın kefenle girersin diyen babalar yerini kızının saçının teline zarar gelse dünyayı yakacak adamlara bırakıyor yavaş yavaş. Daha gidecek çok yolumuz var tabii, eğitilecek çok insan var.

Diyorum ya, umarım bir kızın olmaz. Acırım o çocuğa. 😐

Valla kocasına telefon aldırıp sonra koca ailesinden saklayan sizsiniz.
Öyle bir çevreninde sizin etrafınızda olmasına şaşmamak lazım.
Şu yaşa geldim istediğim telefonu almadı diye boşanan kimse görmedim zira.
Şimdi bu sebeple boşanıyorlar bla bla bla diyip böyle alakasız örnek verip duyar kasanlardan gına geldi.
Abla sırf bu yüzden herifi günlük kafasında 100 defa boşuyor kafasında galiba ordan biliyor. Hiç istediğim bir şey alınmadı diye herifi boşamak aklıma gelmedi benim. Çünkü alınmadıysa mantıklı bir sebebi var, adamın cebinden haberdar olduğum için hani biliyorum.

Mısırlı koleler gunde bir somun ekmek ve bira karsiliginda calisiyordu, biliyor musunuz?
Calismayan kadinla bile isteye evlenip, o kadina para vermemek kölelikle ayni zihniyet. Karin tokluğuna hizmet beklemis oluyor
Evlilik karşılıklı beklenti içinde olmak demek değildir. Sonuçta severek evleniliyor sosyal statüsü parası için değil ve bu beklenti içinde olunmamalı…

Şimdikiler istediği telefon alınmadı diye boşanma derdinde… bana laf söyleyemez küflü evde oturmak istemiyorum boşanıyorum diyenlerle dolu etraf mesleğim var sana ihtiyacım yok bi halı istedim almadın kendim gider alırım boşanıyoruz diyen mesleğini adama karşı güç gösterisi olarak kullanan sırf etraf okumuş memur olmuş diye yetiştirilen çocuklar var artık etrafımda sosyal medyaya kocasıyla yediği yemeği atmadı diye ayrılmak isteyen… Eskiler yine sabrederdi onların daha zor şartları olduğu halde peki ya şimdikiler bunlar gerçekten zor şartlar mı sizden soruyorum…
O da onların bileceği bir konu, ki kimsenin evinin içinde yaşananları tam olarak bilemezsiniz, verdiğiniz tüm örnekler kadınların eşleriyle yaşadıkları bir sürü sorunun birikimi sonrası patlama noktası olmuştur, ayrıca düzgün bir evde oturmaya imkan varsa eğer hangi kadın küflü evde oturmak ister? Siz oturur musunuz? Kaldı ki konu sahibinin küçük çocuğu var, o küf sadece eşyaları mahvetmiyor, küçücük çocuğun ciğerlerini ve eklemlerini de hasta eder, siz bebeğiniz küf solusun ister misiniz?

Bakın çok basit bir örnek veriyorum eşiniz cebinize 5 kuruş para koymadı, bebeğiniz de var ve diyelim ki bebeğiniz sokakta gördüğü bir balon için ağlıyor ama alamıyorsunuz çünkü paranız yok ve belki eşinizde 2 dakika sonra patlayacak balonu gereksiz buluyor o da almıyor, bebeğiniz gözyaşları içinde balon için ağlarken sabret, kanaat et diyebilecek misiniz?

Eskilerin öldüresiye dayağa, çeşit çeşit kadınlarla aldatılmaya, kaynana evinde kayınpederden bile tokat yemeye rağmen sabretmesi doğru mu sizce? Hadi onlar aileleri gelinlikle çıktın kefenle geri dönersin dediği için yıllarca eşin kahrını çektiler, peki şimdi tüm kadınlar çekmek zorunda mı?

Size bir hikaye daha, bu bu sitedeki üyelerden birinin yaşadığı bir olay, eşinden şiddet görüyordu türlü türlü eziyetler gördü, adam pisliğin tekiydi kadıncağız kendisini ve 2 evladını kurtarmak istedi ama eşi tarafından öldürüldü, kadınlar her eziyeti çekip koca evinde öldürülsün mü?

Kullanıcı adınızın sonundaki sayı doğum yılınız sanırım, siz doğdunuzda ben 4 yıllık evli 3 yaşında kızı olan bir anneydim, eşimden 30 yıldır ne maddi ne manevi hiçbir eziyet görmediğim halde kızımı kimseye güvenme eşine bile, kendi ayaklarının üzerinde durmasını öğren diyerek büyüttüm, ki biz anne baba yetiş dese ölene kadar arkasında olacağımız halde.

Yazık adama sizin gibi bi karısı olduğu için telefonunuzun şifresini sağlam yapında bari adam görürse annesi hakkında söylediklerinizi duyup kavga etmesin
Biliyor ki zaten, anasının anormal olduğunu hep kabul etti, en çok o zarar görüyor çünkü kendi anası ya hani. Benim kocam anasının deliliklerini göre göre benim anam melek aramıza giren k*pek diye gezenlerden değil. Hakedene hakkını verir.

Evlilik karşılıklı beklenti içinde olmak demek değildir. Sonuçta severek evleniliyor sosyal statüsü parası için değil ve bu beklenti içinde olunmamalı…
Ha sevdik evlendik diye karnımızı doyuruyorsa teşekkür edelim yani. 😂
Yani her yazdığınız o kadar saçma ki ben okurken utanıyorum.
Evlilik iki kişi arasında bir ilişkidir.
Arkadaşlıklarda bile beklenti vardır karşılıklı.
iPhone bilmem kaç aldırıp sonra böyle yorumlar yapmak komik oluyor yapmayın lütfen. 😂

Kadına para verilmemesi boşanma sebebemidir?
Evet genelde şark kurnazı tipler kadının eline para vermez (zenginse altına araba çeker bir sürü şey alır ama yine nakit vermez) verse de fazla vermez gözü açılmasın - bir şekilde birikim yapıp gidemesin her halta gördüğü her muameleye katlansın diye , istediği her şeyi alır ki kadın sansın ki benden bir şey esirgemiyor ama nakit saymaz
kadına para vermemek bir tür ekonomik şiddet ve hakarettir bunun bile farkında değilsiniz
Gerçi çoğu şeyin farkında değilsiniz de fantezi dünyanız yıkılmasın diye bu msja kadar alıntı yapmadım

Kayınvalidenizde uzun süre kalmak istemediğiniz için çalışmaya mi karar verdiniz
Buna cevap alamadım, o yüzden önceki cevabinizdan anladığım şekliyle yazacağım. Ben de çalışmıyorum. Üni mezunuyum, 3 senelik evliyim ve kendi tercihimle çalışmıyorum. Ev hanımıyım, eşim ben istemediğim sürece uzun/ kısa süreli kayınvalideme götürmüyor. Gidecegimiz her yer ve uzunluğu için benim fikrimi alır. Planları beraber yapariz. Yani sorun çalışıp çalışmamaniz değil aslında sorun zihniyetiniz. Uslubunuza rağmen sizin için üzüldüm, Allah yardımcınız olsun

Bunlar yüzünden kim boşanır yahu, uydur uydur ipe diz. 🤣

Kocanı bir gün yemeksiz koyamazsın bir gün donunu yıkamamazlık edemezsin ama gelir evlilik karşılıklı beklenti değildir diye konuşursun. Doğru diyorsun sizin evlilikte bir tek kocanın beklentileri karşılanıyor.

O da onların bileceği bir konu, ki kimsenin evinin içinde yaşananları tam olarak bilemezsiniz, verdiğiniz tüm örnekler kadınların eşleriyle yaşadıkları bir sürü sorunun birikimi sonrası patlama noktası olmuştur, ayrıca düzgün bir evde oturmaya imkan varsa eğer hangi kadın küflü evde oturmak ister? Siz oturur musunuz? Kaldı ki konu sahibinin küçük çocuğu var, o küf sadece eşyaları mahvetmiyor, küçücük çocuğun ciğerlerini ve eklemlerini de hasta eder, siz bebeğiniz küf solusun ister misiniz?

Bakın çok basit bir örnek veriyorum eşiniz cebinize 5 kuruş para koymadı, bebeğiniz de var ve diyelim ki bebeğiniz sokakta gördüğü bir balon için ağlıyor ama alamıyorsunuz çünkü paranız yok ve belki eşinizde 2 dakika sonra patlayacak balonu gereksiz buluyor o da almıyor, bebeğiniz gözyaşları içinde balon için ağlarken sabret, kanaat et diyebilecek misiniz?

Eskilerin öldüresiye dayağa, çeşit çeşit kadınlarla aldatılmaya, kaynana evinde kayınpederden bile tokat yemeye rağmen sabretmesi doğru mu sizce? Hadi onlar aileleri gelinlikle çıktın kefenle geri dönersin dediği için yıllarca eşin kahrını çektiler, peki şimdi tüm kadınlar çekmek zorunda mı?

Size bir hikaye daha, bu bu sitedeki üyelerden birinin yaşadığı bir olay, eşinden şiddet görüyordu türlü türlü eziyetler gördü, adam pisliğin tekiydi kadıncağız kendisini ve 2 evladını kurtarmak istedi ama eşi tarafından öldürüldü, kadınlar her eziyeti çekip koca evinde öldürülsün mü?

Kullanıcı adınızın sonundaki sayı doğum yılınız sanırım, siz doğdunuzda ben 4 yıllık evli 3 yaşında kızı olan bir anneydim, eşimden 30 yıldır ne maddi ne manevi hiçbir eziyet görmediğim halde kızımı kimseye güvenme eşine bile, kendi ayaklarının üzerinde durmasını öğren diyerek büyüttüm, ki biz anne baba yetiş dese ölene kadar arkasında olacağımız halde.
Ben kadına hak veriyorum yaşadıkları kolay değil bende kabul etmem böyle bir durumu tabi evin içini bilemem adamın düzelme şansı olur diye söyledim sonuçta o adamda onlarla aynı küflü evde oturuyor ama düzelme şansı yoksa aileside arkasında değilse tabikide iş bulup çalışmalı ama önce o adamdan ayrılmalı

Çalıştığım yere eğitimci olarak bir hanım başladı eşini kaybetmiş 2 çocuğu var eşinden kalan dul yetim maaşı o evi geçindirecek bir miktar değil evi arabası olmasına rağmen çok zor durumda olduğundan bahsetti. Bu hanım üniversite mezunu ama zamanında çalışmayı gerekli görmemiş şu an nasıl kalıcı bir iş bulurum derdinde
Yani anlayacağınız o kocalar da başımıza baki değil sadece boşanmak değil olay Seyyarbiri Seyyarbiri

Iki gun yemek yapmasaniz "tum gun evdesin napiyosun, ben paralari agactan mi topluyorum " naralari başlar. Beklentisiz evlilik olmaz

Ben kadına hak veriyorum yaşadıkları kolay değil bende kabul etmem böyle bir durumu tabi evin içini bilemem adamın düzelme şansı olur diye söyledim sonuçta o adamda onlarla aynı küflü evde oturuyor ama düzelme şansı yoksa aileside arkasında değilse tabikide iş bulup çalışmalı ama önce o adamdan ayrılmalı
Yetişkin birinin küf soluması da sağlıksızdır ama küçücük çocukla adamı bir tutamazsınız, küçük çocuğun küf soluması adamın küf solumasından çok daha kötü çünkü, ayrıca siz en azından 4 bin lira bile olsa bir harçlık alıyorsunuz ama bu kadına 50 lira bile harçlık verilmiyor, mevzu 4 bin liralık krem alamamak değil, kadının çocuğu var, çocuklu olunca anlayacaksınız gün içinde acil bir durum olsa kadın hastaneye bile gidemez çünkü cebinde para yok, çocuğuna çikolata almak istese cebinde para yok, yani kadının cebinde para olması için illa krem duş jeli kaş bıyık aldırması gerekmiyor, ki onları da alsın yapsın kimseyi ilgilendirmez.

Bir kadının cebinde her zaman para olmalı, acil bir durum olur ani bir ihtiyaç olur, siz henüz 4 yıllık evlisiniz yanlış okumadıysam, çocuk da yok rahat konuşuyorsunuz, çocuğunuz olunca cebinizde hiç para olmasa çocuğu parka çıkarayım dediğinizde önünden geçtiğiniz marketten çocuğunuz bir muz bir sakız istediğinde alamamak öyle bir ciğerinize oturur ki o eşinizi kendiniz bizzat bir kaşık suda boğmak istersiniz.

Son düzenleme:
Back
X