- 22 Nisan 2019
- 792
- 1.110
- 28
- 35
intihar değil de; bir dönem ciddi ciddi, ulan iş yok aşk yok para yok o yok bu yok ne var ben niye yaşıyorum ki moduna girdiğim oldu.. öleyim ben dedim.başkalarına bakıp sonra da kendime bakıp Allah'a isyan da ettiğim oldu..
Bir insanın bir işi de düzgün gitmez mi vs.. vs..
oldu da oldu yani..
sonra ben mesela maneviyata yöneldim.maneviyattan kastım öyle kuran okuyup namaz kılmak vs. dini ritüeller değil..sırlar dünyası tadında da değil..
kendi içime yöneldim, kalbimi temiz tutmaya odaklandım mesela..dua da ettiğim oldu aklıma geldikçe.çocuk sevindirdim, yaşlı sevindirdim, ne bileyim birisinin dedikodusunun döndüğü ortamdan kalktım gittim mesela kalbimi kirletmemek için..önceden birisini fütursuzca eleştirmek, alaya almakla eğlenirdim herkesin samimi arkadaş ortamında yaptığı gibi..hala bile buna çok dikkat ederim, biriyle ilgili bir eleştiri getirmeden önce birkaç kez düşünürüm.karma mekanizmasını harekete geçirmemek için çabalıyorum.karmaya da inanırım mesela ben.. ne alakası var diyeceksiniz belki ama galiba böyle böyle etrafımızdaki kötü enerjilerden arınıyoruz ..tecrübe ettim ben. negatif enerji alanı kalkınca da dünyanıza ufak ufak güzel şeyler girmeye başlıyor.
2 senedir çok şükür kariyerim düzene girdi, para kazandıkça borçlar da kapandı haliyle..öncesinde ben de saçma sapan yerlerde çalışmak zorunda kalmıştım,çok kötü bir şekilde terkedilmiştim falan filan...yaşım da 30 bu arada.
diyeceğim o ki, kalbini temiz tut sözü boşu boşuna söylenmiş bir söz değil.ben sihrine inanıyorum.
Bir şeylerin düzeleceğini bilsem yarın başlayacağım. Ama çabuk sinirleniyorum. Sadece kendimle ilgili değil, tüm bu adaletsizlik iyicene bunalttı beni. Birileri zenginlik içinde yüzerken çöp karıştırıyor gencecik çocuklar. Dünyaya lanet okuyorum böyle zamanlarda. Sadece kendimle ilgili bir mesele olmaktan çıkıyor her şey. Sonra haliyle kendine kızıyor insan. Bir işe giremedik ki birilerinin elinden de biz tutsak. Sonra da isyan ediyorum haliyle. Tüm yaşam böyle sürerken çiçeğe böceğe bakıp gülemiyor insan. Yazarken bile bunaldım.
En büyük dezavantajim bu.
Cevap için teşekkürler.