Yorulmuyor musunuz?

intihar değil de; bir dönem ciddi ciddi, ulan iş yok aşk yok para yok o yok bu yok ne var ben niye yaşıyorum ki moduna girdiğim oldu.. öleyim ben dedim.başkalarına bakıp sonra da kendime bakıp Allah'a isyan da ettiğim oldu..
Bir insanın bir işi de düzgün gitmez mi vs.. vs..
oldu da oldu yani..
sonra ben mesela maneviyata yöneldim.maneviyattan kastım öyle kuran okuyup namaz kılmak vs. dini ritüeller değil..sırlar dünyası tadında da değil..
kendi içime yöneldim, kalbimi temiz tutmaya odaklandım mesela..dua da ettiğim oldu aklıma geldikçe.çocuk sevindirdim, yaşlı sevindirdim, ne bileyim birisinin dedikodusunun döndüğü ortamdan kalktım gittim mesela kalbimi kirletmemek için..önceden birisini fütursuzca eleştirmek, alaya almakla eğlenirdim herkesin samimi arkadaş ortamında yaptığı gibi..hala bile buna çok dikkat ederim, biriyle ilgili bir eleştiri getirmeden önce birkaç kez düşünürüm.karma mekanizmasını harekete geçirmemek için çabalıyorum.karmaya da inanırım mesela ben.. ne alakası var diyeceksiniz belki ama galiba böyle böyle etrafımızdaki kötü enerjilerden arınıyoruz ..tecrübe ettim ben. negatif enerji alanı kalkınca da dünyanıza ufak ufak güzel şeyler girmeye başlıyor.
2 senedir çok şükür kariyerim düzene girdi, para kazandıkça borçlar da kapandı haliyle..öncesinde ben de saçma sapan yerlerde çalışmak zorunda kalmıştım,çok kötü bir şekilde terkedilmiştim falan filan...yaşım da 30 bu arada.
diyeceğim o ki, kalbini temiz tut sözü boşu boşuna söylenmiş bir söz değil.ben sihrine inanıyorum.

Bir şeylerin düzeleceğini bilsem yarın başlayacağım. Ama çabuk sinirleniyorum. Sadece kendimle ilgili değil, tüm bu adaletsizlik iyicene bunalttı beni. Birileri zenginlik içinde yüzerken çöp karıştırıyor gencecik çocuklar. Dünyaya lanet okuyorum böyle zamanlarda. Sadece kendimle ilgili bir mesele olmaktan çıkıyor her şey. Sonra haliyle kendine kızıyor insan. Bir işe giremedik ki birilerinin elinden de biz tutsak. Sonra da isyan ediyorum haliyle. Tüm yaşam böyle sürerken çiçeğe böceğe bakıp gülemiyor insan. Yazarken bile bunaldım.
En büyük dezavantajim bu.

Cevap için teşekkürler.

Bir şeylerin düzeleceğini bilsem yarın başlayacağım. Ama çabuk sinirleniyorum. Sadece kendimle ilgili değil, tüm bu adaletsizlik iyicene bunalttı beni. Birileri zenginlik içinde yüzerken çöp karıştırıyor gencecik çocuklar. Dünyaya lanet okuyorum böyle zamanlarda. Sadece kendimle ilgili bir mesele olmaktan çıkıyor her şey. Sonra haliyle kendine kızıyor insan. Bir işe giremedik ki birilerinin elinden de biz tutsak. Sonra da isyan ediyorum haliyle. Tüm yaşam böyle sürerken çiçeğe böceğe bakıp gülemiyor insan. Yazarken bile bunaldım.
En büyük dezavantajim bu.

Cevap için teşekkürler.

geleceği görme yetisi hiçkimsede yok yalnız, ilk giriş cümlen zaten içine düştüğün kısır döngüyü anlatmaya yetti.."düzeleceğini bilsem" bu şu demek, "bir şeylerin düzelmeyeceğini biliyorum, düzelmesini istemiyorum, düzelmeyeceğini kabullendim" demek.
bence bu yazdıklarımı kaydet, şimdi iletişime kapalısın. birgün tam olarak anlarsın belki

Şu an için zor bir hayat yaşadığınız ortada. Dediğiniz gibi, bu halde çiçeğe böceğe bakıp mutlu olmak da pek olası değil. Hayat şartlarınız burdan birinin bir önerisiyle birden değişecek de değil. Öyleyse neden yardım almıyorsunuz? Antidepresanların işe yaramadığını söylemişsiniz bununla ilgili bilimsel bir araştırmaya rastlamadım doğrusu. Bence yardım almanız gerekiyor başka verilecek bir tavsiye göremiyorum. Bu arada kan değerlerinize falan da bir baktırsanız belki bir şeyiniz eksiktir halsizlik falan yapıyordur

5 yaslarında aileden yakın birinin defalarca tacizine ugradım gercek iliski dısında herseyi o yasta yasattı bana pislik
Hic baba sevgisi ilgisi gormedim hissettirmedi
Erken yasta evlendim evden kacıstı belki
Ama onu sevdim
O da beni anne yaptı bıraktı gitti
İslere girdim cıktım guzel olmak akıllı olmak başa bela islerde de ya patron tacizleri ya kadınların fesatlıkları çıkmak zorunda kaldım
Zaten issizlik gırla iş de arayınca bulamıyorum
Gelecege dair umudum yok dogal olarak
Her gun kalkıyorsam sebep yavrularım
Ölmüyorsam sebep yavrularım
Hatta Allahım canımı erken alma ki yavrularım bu pis dunyada yalnız kalmasın anneleri başında olsun bari diye dua ediyorum işte annelik bu kendinden cok onları düşünmek
Ve intihar edenlerin cehennemlik olması korkusu
Hic huzur bulamıyorum
Ustune yetmez gibi
Bir eve tasındım tepemdeki deli cıktı her gece tak tuk ses yapıyo uyutmuyo ama her gece
Bi yandan yol calısması cıktı aylar surcek gunduzde onun sesi
Derdim çilem bitmiyo
Delirmemek işten değil
Ama direniyorum
Hergun kuran dinliyorum okutuyorum evde dua edip Allaha sığınıyorum

5 yaslarında aileden yakın birinin defalarca tacizine ugradım gercek iliski dısında herseyi o yasta yasattı bana pislik
Hic baba sevgisi ilgisi gormedim hissettirmedi
Erken yasta evlendim evden kacıstı belki
Ama onu sevdim
O da beni anne yaptı bıraktı gitti
İslere girdim cıktım guzel olmak akıllı olmak başa bela islerde de ya patron tacizleri ya kadınların fesatlıkları çıkmak zorunda kaldım
Zaten issizlik gırla iş de arayınca bulamıyorum
Gelecege dair umudum yok dogal olarak
Her gun kalkıyorsam sebep yavrularım
Ölmüyorsam sebep yavrularım
Hatta Allahım canımı erken alma ki yavrularım bu pis dunyada yalnız kalmasın anneleri başında olsun bari diye dua ediyorum işte annelik bu kendinden cok onları düşünmek
Ve intihar edenlerin cehennemlik olması korkusu
Hic huzur bulamıyorum
Ustune yetmez gibi
Bir eve tasındım tepemdeki deli cıktı her gece tak tuk ses yapıyo uyutmuyo ama her gece
Bi yandan yol calısması cıktı aylar surcek gunduzde onun sesi
Derdim çilem bitmiyo
Delirmemek işten değil
Ama direniyorum
Hergun kuran dinliyorum okutuyorum evde dua edip Allaha sığınıyorum

sarıştım size kocaman içimden geldi 🤗🤗

Nefes alıyorsak hala umut var demektir. Bi de hayata cok anlam yuklememek lazım bence. Hepimiz bi sekilde yaşayıp sonunda da ölüp gidecez iste. Hayatın amacı illa mutluluk olmamalı. Bi dizide duyduğum bi söz var mutluluk fazla abartılıyor diyor. Herseyin önemi sizin ona yüklediğiniz kadardır. Herseyi ve herkesi bu kadar ciddiye almayı bırakmanız ve ic huzurunuzu bulabilmeniz dileğiyle

Ben hayat hakkında ne düşünürsen onu yaşayacağına inanıyorum.
Her şeye olumsuz bakan biri sanmıyorum ki güzel şeyler yaşasın ve mutlu olsun.

Hiç mi silkelenip dışarıda kafanı kaldırıp kuşların cıvıltısını, çocukların çığlıklarını dinleyip hayat herşeye rağmen güzel demiyorsun?

Bunun için mükemmel bir hayatının olmasına gerek yok ki. Biz de çalışıyoruz ama rahat değiliz.
Ben de bazen "nereye kadar böyle gidecek?" diye düşünüyorum. Ama bu girdaptan çıkmam şart olduğu için aklımdan uzaklaştırıyorum. Açıyorum bir müzik kafamı dağıtıyorum.

O sağlık bir defa gidince, depresyon kronik bir fiziksel hastalığa dönüşürse anlarsın kıymetini..

Tek başına çözemiyorsan tıbbi yardım alman şart. Ki ben de çok ağır hasta olmadıkça yaşam kalitesini etkilemedikçe antidepresan alınmasına karşıyım..
Şimdi belediyelerin de psikolojik danışmanlık hizmeti var. Araştır..
Aynen benim depresyonum,kronik fiziksel bir hastaliga dönüştü..neler neler cekiyorum 10 sene olacak. Bazı insanlar aşırı hassas yapılı. Antidepresan alinmasina karşıyım ben de 8 sene kullandim. Kapılardan geçemiyordum. Antidepresanlar ilk etapta ileriye götürüyormuş gibi yapıyor,sonra bir bakmışsın bir arpa boyu yol alamamışsın.
Hayat gerçekten güzel. Dun gece evi birbirine kattim haliyle esim de üzüldü. Şuanda bende kus cıvıltısı duyuyorum. Az sonra kahve yapcam insan birazda kendinin doktoru olmali bence :( :(

Ne intihar dusuncesi, olecegim diye korkuyorum asil.
Hayatim cok mu yolunda? Hic degil.
Ama ben 80 lerimi gormek istiyorum. Umudum var yani duzelecek :)
Sen de umudunu yitirme.

Buraya ne yazayım
8 senedir düzgün bir iş bulamadığımı mı?
Kpss kaç defa girmeme rağmen atanamadığı mı? ( Soran olacaktır atama 90 üzerinde puanla yapılıyor, her yıl hayal kırıklığı yaşamaktan bıktım)
30 gelmeme rağmen evlenemediğimi mi yazayım? Bu süreçte uğradığım hakaretleri yazmıyorum bile.
Başvurduğum en basit işlerden bile geri dönüş alamıyorum.
Ciddi anlamda maddi sıkıntım var tahmin edersiniz ki...
İş bulamadığım ve halen aileme yaşadığım için her gün "bir işe yaramadın, okudun da ne oldu, evlenemedin" tarzında laf çarpıtmalarına maruz kaldığımı söylemiyorum bile.
Kız çocuklarının utanç kaynağı olduğunu düşünen bir babayla büyüdüğümü mü de yazayım elim değmişken.
Sıralamaya devam edebilirim okuyacaksanız.

Okumayı severim :)
Sıralayabilirsiniz, yeter ki rahatlayın.

Bir arkadaşım sizden daha fazla süredir Kpss'ye girdi.
Belki 9-belki 10 sene..
Ben olsam çoktan vazgeçmiştim dedim.
Ben bir gün atancam biliyorum diyerek sarıldı o lanet sınava..
Geçen yıl son Kpss..
Tam sınav günü, sınavdan sonra buluşacağız.
Sınav saati beni arıyor.
Şuan sınavda olması lazım Allah Allah diyerek açtım.
Höyküre höyküre bir ağlama..
Öğle arası salak gibi eve gittim, sınava 15 dk kuralı yüzünden geç kaldım.
Almadılar. Kaçırdım sınavı diye tüm gün ağladı.
Bütün emeklerim çöp oldu dedi durdu.
Senelerdir ücretli öğretmenlik, tatillerde garsonluk, tezgahtarlık ne yapmadı ki..

Ağlama dedim, atanmak varsa kaderinde geçen senenin puanı ile atanacaksın.
Atanmak yoksa kaderinde çok süper geçti desen de, o sınava gecikmemiş olsan da atanamayacaksın..
Kendini bu kadar helak etmen boşa..
Ne dediysem boş tabi. Çok ağladı.
Çaresizliğine çok üzülmüştüm.

O kpss girdiği son sınav oldu.
6 ay kadar sonra bize ağlaya ağlaya verdi müjdeyi.
İnanamıyorum atandım ben diyordu.
Aynen dediğim gibi bir önceki senenin puanıyla..

Bu arkadaşım 32 yaşında, yani bu sene atandı.

Hala bekar.
Bütün aşk ilişkilerinde aldatıldı.
Mütemadiyen o.. çocuklarını çeker hayatına.. :)

Yine de nasıl neşeli görmenizi isterdim..
Bu sene atanmasa bile öyle güzel gülerdi o biliyorum.
Ailesindeki sıkıntılara girmeye gerek bile duymadım.
Çünkü onlar onun için en önemsiziydi..

Dilerim sizin hayatınıza da güneş doğar.
Umut hikayesi olsun size.

Pes etmeyin lütfen..

Gerçekten anlamadığım için soracağım. Kuşlar, böcekler, çocuklar, gün doğumu vs. nasıl oluyor da hayatınızı iyleştiriyor anlamıyorum sayın @esergry . Bunları ben de görüyorum elbet, çocukları da çok severim. Ama bunların dünya da varlığı benim içinde bulunduğum durumu düzeltmemle hiç alakalı değil ya da sizin dediğiniz gibi kafamı dağıtmıyorlar.

Teşekkür ederim bu arada yanıtınız için.
Siz neden konu açtınız ne olsun istiyorsunuz anlamadım iş para olunca da mutlu olamazsınız siz zaten ;)

Siz neden konu açtınız ne olsun istiyorsunuz anlamadım iş para olunca da mutlu olamazsınız siz zaten :KK66:
çiçeği böceklere bakıp mutlu olamadığım için kusura bakmayın. Hayatıma dair ne istediğim beni ilgilendirir ve bunlar iş olmadan olmuyor. Anladığım kadarıyla konuya niye açtığımı sormaya getirmişsiniz? Benzer durumları yaşayan insanların nasıl hayatla baş ettiğini öğrenmek için.

Okumayı severim :)
Sıralayabilirsiniz, yeter ki rahatlayın.

Bir arkadaşım sizden daha fazla süredir Kpss'ye girdi.
Belki 9-belki 10 sene..
Ben olsam çoktan vazgeçmiştim dedim.
Ben bir gün atancam biliyorum diyerek sarıldı o lanet sınava..
Geçen yıl son Kpss..
Tam sınav günü, sınavdan sonra buluşacağız.
Sınav saati beni arıyor.
Şuan sınavda olması lazım Allah Allah diyerek açtım.
Höyküre höyküre bir ağlama..
Öğle arası salak gibi eve gittim, sınava 15 dk kuralı yüzünden geç kaldım.
Almadılar. Kaçırdım sınavı diye tüm gün ağladı.
Bütün emeklerim çöp oldu dedi durdu.
Senelerdir ücretli öğretmenlik, tatillerde garsonluk, tezgahtarlık ne yapmadı ki..

Ağlama dedim, atanmak varsa kaderinde geçen senenin puanı ile atanacaksın.
Atanmak yoksa kaderinde çok süper geçti desen de, o sınava gecikmemiş olsan da atanamayacaksın..
Kendini bu kadar helak etmen boşa..
Ne dediysem boş tabi. Çok ağladı.
Çaresizliğine çok üzülmüştüm.

O kpss girdiği son sınav oldu.
6 ay kadar sonra bize ağlaya ağlaya verdi müjdeyi.
İnanamıyorum atandım ben diyordu.
Aynen dediğim gibi bir önceki senenin puanıyla..

Bu arkadaşım 32 yaşında, yani bu sene atandı.

Hala bekar.
Bütün aşk ilişkilerinde aldatıldı.
Mütemadiyen o.. çocuklarını çeker hayatına.. :)

Yine de nasıl neşeli görmenizi isterdim..
Bu sene atanmasa bile öyle güzel gülerdi o biliyorum.
Ailesindeki sıkıntılara girmeye gerek bile duymadım.
Çünkü onlar onun için en önemsiziydi..

Dilerim sizin hayatınıza da güneş doğar.
Umut hikayesi olsun size.

Pes etmeyin lütfen..
Teşekkür ederim. Arkadaşınız adına da çok sevindim.

Ne intihar dusuncesi, olecegim diye korkuyorum asil.
Hayatim cok mu yolunda? Hic degil.
Ama ben 80 lerimi gormek istiyorum. Umudum var yani duzelecek :)
Sen de umudunu yitirme.
80' görmek haa! Yaşama sevginize hayran kaldım. İnşallah daha uzun seneler sağlıkla yaşarsınız.

Oğlum yüzüme oturuyor mecburen kalkıyorum yataktan. Bakmakla sorumlu olduğunuz bir canlı olursa depresyon lüks oluyor. Kuş, köpek, kedi sahiplenin. Bir canlıya bakmak zorunda hissedin. O yataktan kalkılır o vakit.

80' görmek haa! Yaşama sevginize hayran kaldım. İnşallah daha uzun seneler sağlıkla yaşarsınız.
Tesekkurler

Bakin uc yil onceki konum

Tesekkurler

Bakin uc yil onceki konum

Tüm bunlara ne güzel başa çıkmışsınız....

çiçeği böceklere bakıp mutlu olamadığım için kusura bakmayın. Hayatıma dair ne istediğim beni ilgilendirir ve bunlar iş olmadan olmuyor. Anladığım kadarıyla konuya niye açtığımı sormaya getirmişsiniz? Benzer durumları yaşayan insanların nasıl hayatla baş ettiğini öğrenmek için.
Mesela sen ben neler yaşadım veya yaşıyorum biliyor musun ki çiçek böcek hikayesi yapıyorsun senin gibiler hep mutsuz zaten ne dertler var Allah düşürmesin sağlıklısın elin ayağın tutuyor herkes iş güç para istiyor ben neler istiyorum ama kendimide hayata kapatmıyorum

Mesela sen ben neler yaşadım veya yaşıyorum biliyor musun ki çiçek böcek hikayesi yapıyorsun senin gibiler hep mutsuz zaten ne dertler var Allah düşürmesin sağlıklısın elin ayağın tutuyor herkes iş güç para istiyor ben neler istiyorum ama kendimide hayata kapatmıyorum
Tanımadığınız insanlar hakkında ahkam kesip durmayın.

Şu an iş bulamamanız, ekonomik problem yaşamanız sizin suçunuz değil. ekonomimiz kötü durumda ve işi var olanlar da işten çıkarılma endişesi yaşıyor. Kendinize bir plan yapın gelişim için. Ne yapabilirim piyasanın ihtiyacı nedir diye. Ben çalışıyorum öylesine mesela hobi olsun diye örgü yapıyorum ki çok acemice hemen talipleri çıktı. İşte kendi yeteneklerinizi keşfedip eğitim alıp veya bir çok şeyin netten videolu anlatımları var oradan kendinize beceriler katabilirsiniz. Bunlar tabii ki yeterli değil ama başlangıçtır.

Şu an iş bulamamanız, ekonomik problem yaşamanız sizin suçunuz değil. ekonomimiz kötü durumda ve işi var olanlar da işten çıkarılma endişesi yaşıyor. Kendinize bir plan yapın gelişim için. Ne yapabilirim piyasanın ihtiyacı nedir diye. Ben çalışıyorum öylesine mesela hobi olsun diye örgü yapıyorum ki çok acemice hemen talipleri çıktı. İşte kendi yeteneklerinizi keşfedip eğitim alıp veya bir çok şeyin netten videolu anlatımları var oradan kendinize beceriler katabilirsiniz. Bunlar tabii ki yeterli değil ama başlangıçtır.
Tavsiye için teşekkürler, bunu ben de düşünmüştüm. Grafik tasarımı falan çalışıyorum ara ara. Farklı bir yerden bir iş çıkar diye.

Back
X