Yorulmuyor musunuz?

Kimse ve hiçbir şey senden, canından daha önemli değil, böyle düşünmelisin. Sen bu hayata sadece kendin için geldin ve başkalarının hayatını iyi veya kötü etkilemesine izin verme buna sen karar ver her zaman

Özelden neden yazıyorsun konuyu boşa mı açtın cevabını buraya yazsaydın özelden rahatsız etme beni ;)

Benim yaşadığımdan size neyse senin yaşadığından da banane çemkiren sensin ;)

Eklentiler

• Screenshot_20190518-155422_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20190518-155422_Samsung Internet.webp
    39,6 KB · Görüntüleme: 55
Mesela sen ben neler yaşadım veya yaşıyorum biliyor musun ki

@bibibela Önceki mesajinizda böyle diyen siz değil misiniz? Konu dağılmasın diye özelden yazdım. Hayata nasıl bakacağımı size soracak değilim. Kendi yazdığınız mesajlarınızı bir okuyup gelin isterseniz. sizin gibi düşünmüyorum diye gelip

Mesela sen ben neler yaşadım veya yaşıyorum biliyor musun ki çiçek böcek hikayesi yapıyorsun senin gibiler hep mutsuz zaten ne dertler var Allah düşürmesin sağlıklısın elin ayağın tutuyor herkes iş güç para istiyor ben neler istiyorum ama kendimide hayata kapatmıyorum
böyle şeylerle itham edemezsiniz beni. Mutlu olup olmayacağımı sana soracak değilim. Göz ardı et özelliği varmış, bilseydim hiç polemiğe girmezdim sizinle.

Son düzenleme:
Var olan durumu kabullenmek , hatalarinla yuzlesmek , o yasadigin durumla ilgili diger kisilerin sorumlulugunu ortaya cikarip affetmek demiyorum ama anlamaya calisarak ve mali maddi manevi sorumluluklarini dusunerek mecbursun kalkmaya hepimize kolay gelsin ben yapiyorum diyemem ama deniyorum boyle

İntihar bana göre yanlış bisey degil, bir seçim. Bir karar. Güçlü bir karar. Düşüneni de yapanı da saygiyla karsiliorum. Benim de gencligim mücadeleyle gecti. Simdi gecmise donup baktigimda bi ton travma görüyorum. Canimi siktigi da oluyo ama umut var icimde. Bence sende de var. Yoksa başkalarının hatrina yaşamaya devam edemez insan. Yasiyorsa kendi secimidir ve umudu vardir hala.

Ben insan sevmiyorum mesela. Futursuz laflari, toplu taşımada kokmalari, bos bos konusmalari cok sinirimi bozuyor. Mümkün mertebe uzak duruyorum. Yakinimdaki bir kac dostumla gorusuyorum sadece. Bir amac edinmelisin kendine. Sabah uyanmak icin bir neden. Her ne olursa olsun. Hergun yeni biseye başla uzunca bi sure tart baktin olmuyor gidersin bu dünyadan cok da ahım şahım bisey degil yasamak. Bana gore sadece seks, yeni yerler görmenin heyecanı, güzel yemekler ve kahkaha atilan anlardan ibaret. Geri kalan hersey çöp gozumde.

Emin ol calismaya baslamis olsan bu sefer de calis calis ne oluyo ne icin yasioruz her gunum ayni sabah kalk aksam git bu ne be dünün aynısı moduna girecektin bu sefer de. Ailenin sacma sapan laflarindan uzaklasmanin bir yolunu bulmayi amac edinebilirsin mesela.

Senin yerinde olsam iyice delilige vururdum ustume gelmemeleri icin. Ölmek istiyorum der sagimi solumu kanatır vicdan yaptırırdim onlara. Belki çeneleri kapanirsa rahat eder daha rahat is guc bakarsin. Ama dedigim gibi melankolik dogmus insanlar icin tum hayat izdirap. Sevdigin seyleri bul ve onlari gerceklestirmeye bak yasamak istiosan.

İntihar bana göre yanlış bisey degil, bir seçim. Bir karar. Güçlü bir karar. Düşüneni de yapanı da saygiyla karsiliorum. Benim de gencligim mücadeleyle gecti. Simdi gecmise donup baktigimda bi ton travma görüyorum. Canimi siktigi da oluyo ama umut var icimde. Bence sende de var. Yoksa başkalarının hatrina yaşamaya devam edemez insan. Yasiyorsa kendi secimidir ve umudu vardir hala.

Ben insan sevmiyorum mesela. Futursuz laflari, toplu taşımada kokmalari, bos bos konusmalari cok sinirimi bozuyor. Mümkün mertebe uzak duruyorum. Yakinimdaki bir kac dostumla gorusuyorum sadece. Bir amac edinmelisin kendine. Sabah uyanmak icin bir neden. Her ne olursa olsun. Hergun yeni biseye başla uzunca bi sure tart baktin olmuyor gidersin bu dünyadan cok da ahım şahım bisey degil yasamak. Bana gore sadece seks, yeni yerler görmenin heyecanı, güzel yemekler ve kahkaha atilan anlardan ibaret. Geri kalan hersey çöp gozumde.

Emin ol calismaya baslamis olsan bu sefer de calis calis ne oluyo ne icin yasioruz her gunum ayni sabah kalk aksam git bu ne be dünün aynısı moduna girecektin bu sefer de. Ailenin sacma sapan laflarindan uzaklasmanin bir yolunu bulmayi amac edinebilirsin mesela.

Senin yerinde olsam iyice delilige vururdum ustume gelmemeleri icin. Ölmek istiyorum der sagimi solumu kanatır vicdan yaptırırdim onlara. Belki çeneleri kapanirsa rahat eder daha rahat is guc bakarsin. Ama dedigim gibi melankolik dogmus insanlar icin tum hayat izdirap. Sevdigin seyleri bul ve onlari gerceklestirmeye bak yasamak istiosan.

Bahsettiğiniz birçok konuda sizinle aynı düşündüğümü söylemeden geçemeyeceğim. Tarzınızı beğendim. Cevap için teşekkürler.

Grafik tasarımı demişsin amazon sattığı tshirlere basmak üzerine tasarim alıyor dolarla ödeme yapıyor bi arastir. Bi arkadasim bu sekilde is yerinde bos vakitlerinde yaparak 600 dolar kazanıyor ayda.

Bi de antidepresanlar ise yaramio demissin ama sakinlestiriciler uyku ilaclari alkol uyusturucu gibi seyler ise yaramio sadece. Senden buyugum cogu seyi deneyimlemis biri olarak söyleyebilirim antidepresanlar düzgün düşünme yetisi verio insana. Sen uzun süre kotu dusunemeyince artik olumlu dusunmeye basliosun ve olumlu dusune dusune bu senin normalin haline geliyor. Sinirlenceksen mesela tepenin tasi gercek anlamda atamio. Ama bu salak gibi oldugundan falan degil. Onem sırası veriosun kafanda benim tatli canim mi yoksa bu lafa takilmak mi diye. Ve sonucta hep canini sikan seyleri umursamayarak siyriliosun o ikilemden. Ve zamanla bu senin karakterin oluyor. Ilaci biraksan bile artik boyle dusunen bi insan olmus oluosun. Beynin kimyasi degisio dolayısıyla algilarin ve düşüncelerin ve hislerin degisio.

Grafik tasarımı demişsin amazon sattığı tshirlere basmak üzerine tasarim alıyor dolarla ödeme yapıyor bi arastir. Bi arkadasim bu sekilde is yerinde bos vakitlerinde yaparak 600 dolar kazanıyor ayda.

Bi de antidepresanlar ise yaramio demissin ama sakinlestiriciler uyku ilaclari alkol uyusturucu gibi seyler ise yaramio sadece. Senden buyugum cogu seyi deneyimlemis biri olarak söyleyebilirim antidepresanlar düzgün düşünme yetisi verio insana. Sen uzun süre kotu dusunemeyince artik olumlu dusunmeye basliosun ve olumlu dusune dusune bu senin normalin haline geliyor. Sinirlenceksen mesela tepenin tasi gercek anlamda atamio. Ama bu salak gibi oldugundan falan degil. Onem sırası veriosun kafanda benim tatli canim mi yoksa bu lafa takilmak mi diye. Ve sonucta hep canini sikan seyleri umursamayarak siyriliosun o ikilemden. Ve zamanla bu senin karakterin oluyor. Ilaci biraksan bile artik boyle dusunen bi insan olmus oluosun. Beynin kimyasi degisio dolayısıyla algilarin ve düşüncelerin ve hislerin degisio.
Antideprasanların insanı tepkisizleştirmesi konusunda size katılıyorum. Bir dönem kullandım, boş boş bakmaktan farklı bir şey yapmıyorsun, ciddi bir perdeleme etkisi var. Sadece kullanmadım ünversite yıllarımda psikoloji bölümünün neredeyse tüm derslerine girmiştim. Çift anadal, sonra ünv. karşı çıkınca yarıda bıraktım orada öğrendim, çok güvendiğim ilaçlar değiller. Uzun süre kullanmadığında da etkisini görmüyorsun ya da kalıcı olmuyor. Daha da kötüye giderse durum düşüneceğim kullanmayı. teşekkürler.

İntihar umudun olmadığı yerde gerçekleşir ancak, her zaman hayata karşı bir umut taşıyın, ben şahsen yapmayı sevdiğim aktiviteleri yaparım o dönemlerde, bunun dışında günlük hayat hepimizin monoton, bir evcil hayvanım var ona sarılırım, evcil hayvan sahiplenebilirsiniz, ayağa kalkmalısınız, diz çökmemelisiniz bunları düşünün derim.

kendimi kotu hissettigim zamanlarda aglaya aglayada olsa yapacaklarimi yapiyorum..cunku cocuklarim var. onlara bakmak zorundayim. insan skntisiz olmaz, herkesin var bir derdi. amaan ne dertler var diyerek kendimi avutuyorum. inan bazen vucut yorgunlugundan bazen beyin yorgunlugundan aksam gozlerimi kapattigimda uyuyakaliyorum bazen aglayarak uykuya daliyorum. bu bile rahatlatiyor beni..gencligimizdeki gibi..ask acisi cekerken aglamaktan yastigin islanir ya..iste o zamanlardaki gibi..seviyorum yinede bu halimi

kendimi kotu hissettigim zamanlarda aglaya aglayada olsa yapacaklarimi yapiyorum..cunku cocuklarim var. onlara bakmak zorundayim. insan skntisiz olmaz, herkesin var bir derdi. amaan ne dertler var diyerek kendimi avutuyorum. inan bazen vucut yorgunlugundan bazen beyin yorgunlugundan aksam gozlerimi kapattigimda uyuyakaliyorum bazen aglayarak uykuya daliyorum. bu bile rahatlatiyor beni..gencligimizdeki gibi..ask acisi cekerken aglamaktan yastigin islanir ya..iste o zamanlardaki gibi..seviyorum yinede bu halimi

Ben de ağlaya ağlaya uyur.
Baş ağrısı ile uykuya dalarım.
Sabah şiş gözlerimi boyar işime gücüme sarılırım..

Tatil günlerimse eğer popomu kanepeden sadece boğazım ve tuvalet ihtiyacım için kaldırır,
koca bir günü hiç ederek rahatlarım..

Hayal kırıklıklarım, kızgınlıklarım, dertlerim dünyayı 3 tur döner :)
Bazen çok yorucu bir hayatım var neden diye isyana bağlasam da, ben niye ölecekmişim
kötü insanlar ölsün. Mikrop gibi insanların hepsi ölsün.
Hatta beklemeyip ben mi öldürsem diye çok düşünmüşümdür :)

Ben de ağlaya ağlaya uyur.
Baş ağrısı ile uykuya dalarım.
Sabah şiş gözlerimi boyar işime gücüme sarılırım..

Tatil günlerimse eğer popomu kanepeden sadece boğazım ve tuvalet ihtiyacım için kaldırır,
koca bir günü hiç ederek rahatlarım..

Hayal kırıklıklarım, kızgınlıklarım, dertlerim dünyayı 3 tur döner :)
Bazen çok yorucu bir hayatım var neden diye isyana bağlasam da, ben niye ölecekmişim
kötü insanlar ölsün. Mikrop gibi insanların hepsi ölsün.
Hatta beklemeyip ben mi öldürsem diye çok düşünmüşümdür :)
iyi fikir :))

bu dunya icin fazla naif oldugumu dusunuyorum cogu zaman. fazla dramatik gibi gelebilir ama..ugradigim haksizliklar insanlarin 2 yuzlu olusu vs. yasadigim bazi seyleri hak etmedim behh diyorum:))) sonra sukur herseye ragmen saglikliyim ALlahim cocuklarima saglikli huzurlu omur versin diyorum. bazen 10-15 yil ilerisini dusunup kac yasina gelecegimi dusunup neler yasamis olabilecegimi dusunuyorum. sunu diyebilirimki hayat bizim gibiler icin cok acimasiz.

Valla ben insan turunu anlamiyorum artik herseyin farkindayiz fakat hicbir sey yapmak istemiyoruz neden acaba bizi tutan ne dinen yasak diyosun bunun bilincindesin inancin var peki kabul ama ne icin yasaman gerektigini cozememissin obur dunyan icin bu dunyada biraz hazirlik yapsan nasil olur elinde avucunda obur tarafa goturecek neyin var yeterlimi yani biraz daha biseyler yapsan kotumu olur bu dunyan pek ic acici degil kabul e o zaman obur dunyani yani ebedi kalman gereken yeri guzellestir apar topar oraya gideceksinde ne olacak seni davul zurnayla karsilamayaklari belli hicbir sey yapamiyosan insanlara ve hayvan yardim et ne bileyim bul biseyler cok haklisin bu dunya cok bos ve yasamak zor ayni zamandada cok kisa geciyor omur gecip gidiyor hicbir sey yapmadan bitmesin gayret et biraz.

İğrenç kötü zamanlarım oldu.
Yeri geldi sabah uyandığımızda kapının önünde bulduk kendimizi.
Yeri geldi kuru ekmek,çay ile kahvaltılar yaptım.
Yeri geldi en sevdiklerimi kaybettim.
Yeri geldi sevdiğim,mecbur olduğum işten çıktım yada çıkarıldım.
Yeri geldi işe gitmeye 2 lira yol parası bulamadım.
Yeri geldi bugün yemek yemeyeyim de kardeşime akşam dondurma götüreyim diye açlıktan bayıldığım oldu.
Yeri geldi çöp kenarından aldığım montla 1 kışı geçirdim.

Asla pes etmedim.
Çok ağladım parçaladım kendimi ama sabah olunca var gücümle işime koştum.
Hayallerim ve umutlarım gece baş ucumda,gündüz omzumun üzerindeydi.
Biliyordum birgün hayal ettiğim o istediğim hayatı yaşarken bulacaktım kendimi.
Bunun için çalışırsam olacağını bildim.

İstediğim hayatın belki biraz daha fazla güzelini yaşıyorum.
Ama hiçbirşeyin garantisi yok bunun da bilincinde yaşıyorum.
Herşey insanlar içindir.
Nerede olmak istediğinizi biliyorsanız,
Er yada geç orada olacaksınız.
Sabır,azim...

Merhaba arkadaşlar.
Kısa tutup hemen konuya gireceğim. Hayata karşı kendimi çok yorgun hissediyorum. Okuyanlar hatırlar, birkaç ay önce hayatımın hiç yolunda gitmediğine dair bir konu açmıştım. Tabi değişen hiçbir şey olmadı hayatımda. İşsizlik, maddi sıkıntılar, işlerin yolunda gitmemesi aynı devam ediyor. Üst üste yaşadığım hayal kırıklıkları da cabası.

O kısmı geçersek eminim sizin de sorunlarınız oluyordur, nasıl toparlıyorsunuz? Nasıl yataktan kalkacak gücü buluyorsunuz kendinizde? Yeni bir işe başlayacak gücü nereden buluyorsunuz? Ya da pişmanlık duymadan nasıl yaşıyorsunuz?

Benim için anlaşılması zor bir konu, kimse yanlış anlamasın ciddiyim ve gerçekten anlamıyorum, çözüm de bulamıyorum, benim her günüm intihar düşüncesi ile geçiyor çünkü.
Şu an sizinle aynı durumdayım ama bir şekilde hayat devam ediyor ve ayak uydurmamız gerek. Psikolojik destek al gerçekten iyi geliyor

İğrenç kötü zamanlarım oldu.
Yeri geldi sabah uyandığımızda kapının önünde bulduk kendimizi.
Yeri geldi kuru ekmek,çay ile kahvaltılar yaptım.
Yeri geldi en sevdiklerimi kaybettim.
Yeri geldi sevdiğim,mecbur olduğum işten çıktım yada çıkarıldım.
Yeri geldi işe gitmeye 2 lira yol parası bulamadım.
Yeri geldi bugün yemek yemeyeyim de kardeşime akşam dondurma götüreyim diye açlıktan bayıldığım oldu.
Yeri geldi çöp kenarından aldığım montla 1 kışı geçirdim.

Asla pes etmedim.
Çok ağladım parçaladım kendimi ama sabah olunca var gücümle işime koştum.
Hayallerim ve umutlarım gece baş ucumda,gündüz omzumun üzerindeydi.
Biliyordum birgün hayal ettiğim o istediğim hayatı yaşarken bulacaktım kendimi.
Bunun için çalışırsam olacağını bildim.

İstediğim hayatın belki biraz daha fazla güzelini yaşıyorum.
Ama hiçbirşeyin garantisi yok bunun da bilincinde yaşıyorum.
Herşey insanlar içindir.
Nerede olmak istediğinizi biliyorsanız,
Er yada geç orada olacaksınız.
Sabır,azim...
Suan nasıl bi hayatın var merak ettim

Back
X