• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yorulmuyorum yorulamıyorum uyuyamıyorum

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
767
694
303
Diğer
Merhabalar ben gün içinde ne kadar hareket edip kendimi yormaya .çalışsam da tüm gün aktif olsam da akşam yarım saat otursam dinlenmiş oluyorum ve uyku saati geldiğinde uykuya çok isteksiz gidiyorum ve uyumakta güçlük çekiyorum. Uykuya erken dalsam bu sefer sabah çok erken uyanıyorum bazen gece aniden uyanıp kendimi içgüdüsel olarak ayaklarımı sallarken buluyorum. Bünyem bir türlü uykuyu sevmiyor. Babamda hep böyle erkenden kalkar genelde 6 - 6.5 saat uyur genetik galiba. Zorladığımda 6 saat uyuyorum 24 yaşında aktif bir genç için yetersiz bir süre deniliyor ama eksikliğini hissetmiyorum 7'ye tamamlamak için uyku takviyesi vs kullanmalı mıyım sizce yoksa uyku kişisel midir 6 saatlik uykuyla fiziksel ve zihinsel herhangi bir sorun yaşamadığım takdirde bu kadarıyla yetinmeli miyim?

Merhabalar ben gün içinde ne kadar hareket edip kendimi yormaya .çalışsam da tüm gün aktif olsam da akşam yarım saat otursam dinlenmiş oluyorum ve uyku saati geldiğinde uykuya çok isteksiz gidiyorum ve uyumakta güçlük çekiyorum. Uykuya erken dalsam bu sefer sabah çok erken uyanıyorum bazen gece aniden uyanıp kendimi içgüdüsel olarak ayaklarımı sallarken buluyorum. Bünyem bir türlü uykuyu sevmiyor. Babamda hep böyle erkenden kalkar genelde 6 - 6.5 saat uyur genetik galiba. Zorladığımda 6 saat uyuyorum 24 yaşında aktif bir genç için yetersiz bir süre deniliyor ama eksikliğini hissetmiyorum 7'ye tamamlamak için uyku takviyesi vs kullanmalı mıyım sizce yoksa uyku kişisel midir 6 saatlik uykuyla fiziksel ve zihinsel herhangi bir sorun yaşamadığım takdirde bu kadarıyla yetinmeli miyim?
Hiperaktivite tanısı aldınız mı hiç? 😊

Zihinsel veya fiziksel yorgunluk yoksa hic uzerine dusunmeyin bile.

Ben ortalama 3 saat uyuyorum. Ama sonra sersemlik 🤦‍♀️

6 saatlik yeterli bence 🤔 öğrencilik hayatımda günde 4 saat falan uyurdum. Şimdi 26 yaşındayım, 6 saat gayet yeterli geliyor, üstelik gebeyim

Her vucudun uyku ihtiyacı farklıdır.
Biz ailecek hiç uyumayız. Ona rağmen bir çok kişiden daha sağlıklı ve dinç olduğumuzu düşünüyorum.
Eşimin hiç 5 ten sonra uyuduğunu bilmem. Ben sabah 4 yatıp 8 de kalkarım. Kızımı hiç bir doktor ilaçla bile uyutmayı başaramadı.

Demek ki vucudumuzun ihtiyacı yok diye düşünüyorum ben. Hatta az uyuyan, az yiyenlerin beyni daha hızlı çalışıyor, daha çabuk öğreniyorlar bir çok şeyi.

Bence şanslısınız. Keyfini sürün.

Süper bişey değil mi bu ya
Her zaman değil. Sabahları kalktığımda herk

6 saatlik yeterli bence 🤔 öğrencilik hayatımda günde 4 saat falan uyurdum. Şimdi 26 yaşındayım, 6 saat gayet yeterli geliyor, üstelik gebeyim

es mışıl mışıl uyurken uyku gibi fizyolojik bir ihtiyaçtan yoksun olduğum için üzüntü duyuyorum bazen ve o saatte yapılacaklarda sınırlı. Yatılı misafir olarak bir yere gittiğimde de aşırı zorlanıyorum.
Bence bu çok güzel bir şey.
Vücudunuza yetiyor demek ki.
Umarım :) bazen gözlerimin yandığı başımın döndüğü oluyor ama geçici süre için
dünyaya gelirken kod mu yazdınız naptınız :KK70:
yazdırmaz olaydım :D
Bence mükemmel bir şey 😅 çalışıyor musunuz?
Evet çalışıyorum :)
Hiperaktivite tanısı aldınız mı hiç? 😊
Bilirkişiden tanı almadım ama çocukluğumdan beri çevrem aşırı hiperaktif olduğumdan yakınıyor.

Belirli bir sebebi var mı peki 3 saat azmış gerçekten
Çok sevindim bunu öğrendiğime :) benim çevrem hep uykucu herhalde :D
Keşke bende sizin gibi olsam. Hep yorgun hissediyorum kendimi. Ne kadar uyursam uyuyum hep yorgun kalkıyorum yataktan. :KK43:
Ah herkesin farklı bir derdi inanın öylesi de zor böylesi de
ben de uykuya doyamıyorum öyle bir sorunum var işten eve geliyorum 1-2 saat uyuyorum mesela nasıl hoşuma gidiyor :KK70:
Uykunun hormonlar içinde önemi büyük böylesindense öylesini tercih ederdim :)
Gelde kıskanma..
Ben de uyuyanları çok kıskanıyorum biliyor musunuz :) çevremde geç kalkan kim varsa dırdırımı çekiyor annem sen uyuyamıyorsun diye bizi niye kıskanıyorsun der durur :D
Her vucudun uyku ihtiyacı farklıdır.
Biz ailecek hiç uyumayız. Ona rağmen bir çok kişiden daha sağlıklı ve dinç olduğumuzu düşünüyorum.
Eşimin hiç 5 ten sonra uyuduğunu bilmem. Ben sabah 4 yatıp 8 de kalkarım. Kızımı hiç bir doktor ilaçla bile uyutmayı başaramadı.

Demek ki vucudumuzun ihtiyacı yok diye düşünüyorum ben. Hatta az uyuyan, az yiyenlerin beyni daha hızlı çalışıyor, daha çabuk öğreniyorlar bir çok şeyi.

Bence şanslısınız. Keyfini sürün.
Gerçekten mi? Okuduğum her makale, kitap en az 7 - 8 saat uyku diye bas bas bağırınca insan tereddüt etmiyor değil. Keşke çevremde de sizin gibi insanlar olsa benim çevre hep uykucu

a15be9fe-064a-4c79-8f0f-51b79a48baef.webp

Bu şey değil mi yaa? 6 Yaşındaki kızım...
Büyüyünce geçer diyorlardı hani...o_O

20 li yaşlarda okul hayatı ve sonrasındaki çok yoğun iş hayatına rağmen ben de çok az uyurdum. 30 lu yaşlardan sonra uykuyu daha çok istemeye başladım. Bu defa da çocuklar uyutmuyor 😄

Sabah 7 uyanip ders calisiyorum sonra yemek ev işi derken gece 11 de zor atiyorum kendimi yataga.bence siz yorulmuyorsunuz gercek anlamda yorulsaniz o saatte kalkmaya haliniz olmaz.ben olsam mutlu olurdum her ne kadar uyumayi sevsemde uyku zaman kaybidir

Ben 2. Cocuga kadar uykuyu sevmezdim. 2.den sonra bir başladı uykuya düşkünlük,su an 3 çocukluyum bulduğum yere devriliyorum. Uyuyabilmek için zaman kolluyorum 😴

Harika...Bende uyuyamıyorum ama yorgunum uykusuz değilim ama huzursuzum😵

Back
X