- 24 Şubat 2016
- 5
- 14
- 3
- Konu Sahibi Teksirkagidi
-
arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem babam da öğretmenler..2015 ağustos ayında evlendim..düğün masraflarını hemen hemen iki aile eşit paylaştık..yatak odası ve mutfak(buzdolabı hariç) ve süpürge vs gibi ufak şeyler bize ait salon ve oturma odası çamaşır makinasi ve buzdolabı eşimin ailesine ait..perdeler ve halılar ortak alındı..eşimle bana hiç borç bırakmadan Allah razı olsun ailelerimiz düğünümüzü yaptı..şimdi erkek kardeşim üniversite son sınıfa geçti..görüştüğü bi kız var..okul bitince evlenmek istiyorlar..fakat kızın annesi bizim düğün yapacak durumumuz yok okulun bitince biraz çalış para biriktir demiş..kız da eğer ben okumasaydım nasıl evlendirecektiniz beni diye sorunca,kadın seni okutmaya harcıyacağımız para ile evlendirirdik demiş..arkada kardeşlerin var demiş..babası tek maaş 2500 tl civarı..kira yok..3 kardeşler..kardeşim daha fazla beklemek istemiyor..çok şükür ailem kendi üzerine düşeni yapabilecek durumda ama bütün düğünün yükünü de kaldıramazlar..kızın ailesinin maddi yetersizlik durumunu anlıyorum ama..biz size diplomalı kız verdik her ay maaş getirecek zaten veya seni okuttuk zaten çalış düğününü kendin yap mantığını kabul edemiyorum..kadının en azından kızım biz de gücümüz yettiğince yaparız ama evlilik kolay değil bi kaç ay da sen çalışıp biriktir falan demesi gerekmiyor muydu..bugün bu sebepten kardeşimle hayatımda ilk defa ciddi olarak tartıştımBeni anlayışsızlıkla suçladı..çok üzgünüm ve kızgınım..
İyi de kendi işini yapabilsin, ayağının üzerinde durabilsin diye okuttular zaten. Ne yani kardeşiniz beklemek istemiyo diye yapmak zorundalar mı? Ne kadar bencilce.Kardeşimle tartşmamızın nedeni beklemek istememesi,böyle bir durumda iki seçenek olduğunu düşünüyorum..ya oğlan evi düğünü üstelenir yapar ya da çoğunluğun dediği gibi gençler çalışır kendileri yapar..çalışıp para biriktirecek kadar beklemek istemediği için benimle dertleşti..ilk mesajımda lafı uzatmamak adına kardeşimle konuştuklarımızı yazmadım..tam olarak ailemin bakış açısını da..bazı yörelerde çocuklar okutulduktan sonra maddi olarak aileye destek olması bekleniyor veya kendi yağında kavrulması..bizde anne babalar düğünde her türlü desteği sağlar..biz de eşyalarımızı kendimiz alalım dedik aileler izin vermedi..kardeşime de herşeyiniz tam olmak zorunda değil..en iyisi olmak zorunda değil..herkes gücünün yettiğini yapar..evlenince eksiklerinizi alırsınız tek tek dedim..illaki bi taraf hangi kalitede alırsa öbürü de aynı olcak diye de bişey yok...insanların gücü yetmeyebilir ama biz seni okuttuk gerisini kendin yap demek çok garip geliyor bana..kız çalışınca ailesine kardeşlerine yardım da etsin..gerekirse düğünde takılan takılardan ailesi borçları için alsın..kızları okuyan ailelerin biz zaten seni okuttuk diye kenara çekilmesini garipsiyorum..dediğim gibi daha önce hiç böyle bi yaklaşım duymadım..aile olmanın gereği anne baba gücünün yettiğince destek olmalı diye düşünüyorum
Helal olsun güzel kardeşim. Deemek ki uç düşünmüyormuşum varmış böyle somut örnekler. Allah karşına iyi insanlar çıkarsın.Ailesi istese de yapamıyo baksanıza. Çalışmadan evlenilirse böyle olur malesef. Bende okudum çalıştım tüm çeyizimi kendim yaptım arkamda borç bırakmamak için çok yıprandım. Babam tek maaşla hem üni deki kardeşimi okutuyor hem ev geçindiriyo. Bide ben yük olmak istemedim. geçtiğimiz kışı 2 pantolonla bitirdim zar zor borç bırakmıyım diye. Sonrada evlenemedim o ayrı tabi. Sizdeki gelin adayı da hep bana hep bana diğer kardeşleri, anne, babayı düşünme yok. Sizde kızıyorsunuz üstelik ilginç...
kizin annesi çok hakli boyle evlattan allah korusun bir de sizin gibi gorumcedenarkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem babam da öğretmenler..2015 ağustos ayında evlendim..düğün masraflarını hemen hemen iki aile eşit paylaştık..yatak odası ve mutfak(buzdolabı hariç) ve süpürge vs gibi ufak şeyler bize ait salon ve oturma odası çamaşır makinasi ve buzdolabı eşimin ailesine ait..perdeler ve halılar ortak alındı..eşimle bana hiç borç bırakmadan Allah razı olsun ailelerimiz düğünümüzü yaptı..şimdi erkek kardeşim üniversite son sınıfa geçti..görüştüğü bi kız var..okul bitince evlenmek istiyorlar..fakat kızın annesi bizim düğün yapacak durumumuz yok okulun bitince biraz çalış para biriktir demiş..kız da eğer ben okumasaydım nasıl evlendirecektiniz beni diye sorunca,kadın seni okutmaya harcıyacağımız para ile evlendirirdik demiş..arkada kardeşlerin var demiş..babası tek maaş 2500 tl civarı..kira yok..3 kardeşler..kardeşim daha fazla beklemek istemiyor..çok şükür ailem kendi üzerine düşeni yapabilecek durumda ama bütün düğünün yükünü de kaldıramazlar..kızın ailesinin maddi yetersizlik durumunu anlıyorum ama..biz size diplomalı kız verdik her ay maaş getirecek zaten veya seni okuttuk zaten çalış düğününü kendin yap mantığını kabul edemiyorum..kadının en azından kızım biz de gücümüz yettiğince yaparız ama evlilik kolay değil bi kaç ay da sen çalışıp biriktir falan demesi gerekmiyor muydu..bugün bu sebepten kardeşimle hayatımda ilk defa ciddi olarak tartıştımBeni anlayışsızlıkla suçladı..çok üzgünüm ve kızgınım..
Amiiin. Çok teşekkür ederimHelal olsun güzel kardeşim. Deemek ki uç düşünmüyormuşum varmış böyle somut örnekler. Allah karşına iyi insanlar çıkarsın.
bu demo hele bir evlensinler daha nelere karisirSizin durumunuz varmis, onlarin yok bu kadar basit. Bir gorumce adayi olarak size dusmez bazi seyler. Ayrica babasinin maasina kadar bilip hesap yapmaniz cok sevimsizce.
Kardeşimle tartşmamızın nedeni beklemek istememesi,böyle bir durumda iki seçenek olduğunu düşünüyorum..ya oğlan evi düğünü üstelenir yapar ya da çoğunluğun dediği gibi gençler çalışır kendileri yapar..çalışıp para biriktirecek kadar beklemek istemediği için benimle dertleşti..ilk mesajımda lafı uzatmamak adına kardeşimle konuştuklarımızı yazmadım..tam olarak ailemin bakış açısını da..bazı yörelerde çocuklar okutulduktan sonra maddi olarak aileye destek olması bekleniyor veya kendi yağında kavrulması..bizde anne babalar düğünde her türlü desteği sağlar..biz de eşyalarımızı kendimiz alalım dedik aileler izin vermedi..kardeşime de herşeyiniz tam olmak zorunda değil..en iyisi olmak zorunda değil..herkes gücünün yettiğini yapar..evlenince eksiklerinizi alırsınız tek tek dedim..illaki bi taraf hangi kalitede alırsa öbürü de aynı olcak diye de bişey yok...insanların gücü yetmeyebilir ama biz seni okuttuk gerisini kendin yap demek çok garip geliyor bana..kız çalışınca ailesine kardeşlerine yardım da etsin..gerekirse düğünde takılan takılardan ailesi borçları için alsın..kızları okuyan ailelerin biz zaten seni okuttuk diye kenara çekilmesini garipsiyorum..dediğim gibi daha önce hiç böyle bi yaklaşım duymadım..aile olmanın gereği anne baba gücünün yettiğince destek olmalı diye düşünüyorum
Bizim gelin ve ailesi de böyleydiarkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem babam da öğretmenler..2015 ağustos ayında evlendim..düğün masraflarını hemen hemen iki aile eşit paylaştık..yatak odası ve mutfak(buzdolabı hariç) ve süpürge vs gibi ufak şeyler bize ait salon ve oturma odası çamaşır makinasi ve buzdolabı eşimin ailesine ait..perdeler ve halılar ortak alındı..eşimle bana hiç borç bırakmadan Allah razı olsun ailelerimiz düğünümüzü yaptı..şimdi erkek kardeşim üniversite son sınıfa geçti..görüştüğü bi kız var..okul bitince evlenmek istiyorlar..fakat kızın annesi bizim düğün yapacak durumumuz yok okulun bitince biraz çalış para biriktir demiş..kız da eğer ben okumasaydım nasıl evlendirecektiniz beni diye sorunca,kadın seni okutmaya harcıyacağımız para ile evlendirirdik demiş..arkada kardeşlerin var demiş..babası tek maaş 2500 tl civarı..kira yok..3 kardeşler..kardeşim daha fazla beklemek istemiyor..çok şükür ailem kendi üzerine düşeni yapabilecek durumda ama bütün düğünün yükünü de kaldıramazlar..kızın ailesinin maddi yetersizlik durumunu anlıyorum ama..biz size diplomalı kız verdik her ay maaş getirecek zaten veya seni okuttuk zaten çalış düğününü kendin yap mantığını kabul edemiyorum..kadının en azından kızım biz de gücümüz yettiğince yaparız ama evlilik kolay değil bi kaç ay da sen çalışıp biriktir falan demesi gerekmiyor muydu..bugün bu sebepten kardeşimle hayatımda ilk defa ciddi olarak tartıştımBeni anlayışsızlıkla suçladı..çok üzgünüm ve kızgınım..
Òncelikli olarak kardeşinizle bu konuda tartışmaniz yersiz ve saçma bir durum olmuş. Sizin kendi yaptıklarınızın hepsini kardeşinizin de mi yapmalì öyle bir zorunluluk mu var? Ablalardaki bu ilişkiye karışmak, dayatmak ve üstünlük kurma çabasını anlayamıyorum anlayamicamda sanırım. Herkes düğün masraflarını bölüşmek zorunda mı? Kaldı ki düğünü erkek tarafı yapar siz farklı birşey yapmışsınız ama onlarda iki yetişkin olarak kendileri karar verirler neyin nasıl alınacağına yapılacağına. Sizde kardeşinize her kararında destek olmalısınız. Yani herşeyin doğrusunu siz bilmiyorsunuz en doğrusunda siz yapmadınız sakin olun ve bırakın milletin kararını kendi evliligeniz e bakın bence..arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem babam da öğretmenler..2015 ağustos ayında evlendim..düğün masraflarını hemen hemen iki aile eşit paylaştık..yatak odası ve mutfak(buzdolabı hariç) ve süpürge vs gibi ufak şeyler bize ait salon ve oturma odası çamaşır makinasi ve buzdolabı eşimin ailesine ait..perdeler ve halılar ortak alındı..eşimle bana hiç borç bırakmadan Allah razı olsun ailelerimiz düğünümüzü yaptı..şimdi erkek kardeşim üniversite son sınıfa geçti..görüştüğü bi kız var..okul bitince evlenmek istiyorlar..fakat kızın annesi bizim düğün yapacak durumumuz yok okulun bitince biraz çalış para biriktir demiş..kız da eğer ben okumasaydım nasıl evlendirecektiniz beni diye sorunca,kadın seni okutmaya harcıyacağımız para ile evlendirirdik demiş..arkada kardeşlerin var demiş..babası tek maaş 2500 tl civarı..kira yok..3 kardeşler..kardeşim daha fazla beklemek istemiyor..çok şükür ailem kendi üzerine düşeni yapabilecek durumda ama bütün düğünün yükünü de kaldıramazlar..kızın ailesinin maddi yetersizlik durumunu anlıyorum ama..biz size diplomalı kız verdik her ay maaş getirecek zaten veya seni okuttuk zaten çalış düğününü kendin yap mantığını kabul edemiyorum..kadının en azından kızım biz de gücümüz yettiğince yaparız ama evlilik kolay değil bi kaç ay da sen çalışıp biriktir falan demesi gerekmiyor muydu..bugün bu sebepten kardeşimle hayatımda ilk defa ciddi olarak tartıştımBeni anlayışsızlıkla suçladı..çok üzgünüm ve kızgınım..
Hirsiniza bakinca sandim ki kizin ailesi sizden para filan talep etti, ceyizi duzup dugunu yapmanizi istedi.. Aileniz siz evlenirken her seyi yapti diye laf ettiler diye dusundum bi de.. Bunlarin hic biri yok, ee o zaman size ne? Sizin aileniz parasal destek vermeyi tercih etmis, o kizin ailesi de bunu.. Lafini etme hakkina sahip degilsiniz.. Elbet destek olsalar iyi ama ailenin icinde nasil konusuldu; bilmiyorsunuz.. Kotu dusunup simdiden sogukluk sokmayin araya..arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem babam da öğretmenler..2015 ağustos ayında evlendim..düğün masraflarını hemen hemen iki aile eşit paylaştık..yatak odası ve mutfak(buzdolabı hariç) ve süpürge vs gibi ufak şeyler bize ait salon ve oturma odası çamaşır makinasi ve buzdolabı eşimin ailesine ait..perdeler ve halılar ortak alındı..eşimle bana hiç borç bırakmadan Allah razı olsun ailelerimiz düğünümüzü yaptı..şimdi erkek kardeşim üniversite son sınıfa geçti..görüştüğü bi kız var..okul bitince evlenmek istiyorlar..fakat kızın annesi bizim düğün yapacak durumumuz yok okulun bitince biraz çalış para biriktir demiş..kız da eğer ben okumasaydım nasıl evlendirecektiniz beni diye sorunca,kadın seni okutmaya harcıyacağımız para ile evlendirirdik demiş..arkada kardeşlerin var demiş..babası tek maaş 2500 tl civarı..kira yok..3 kardeşler..kardeşim daha fazla beklemek istemiyor..çok şükür ailem kendi üzerine düşeni yapabilecek durumda ama bütün düğünün yükünü de kaldıramazlar..kızın ailesinin maddi yetersizlik durumunu anlıyorum ama..biz size diplomalı kız verdik her ay maaş getirecek zaten veya seni okuttuk zaten çalış düğününü kendin yap mantığını kabul edemiyorum..kadının en azından kızım biz de gücümüz yettiğince yaparız ama evlilik kolay değil bi kaç ay da sen çalışıp biriktir falan demesi gerekmiyor muydu..bugün bu sebepten kardeşimle hayatımda ilk defa ciddi olarak tartıştımBeni anlayışsızlıkla suçladı..çok üzgünüm ve kızgınım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?