Yorum bekliyorum lütfen!!

Kendi yaptıklarını anlatınca , bir de sıra kardeşime geldi diye yazınca , sandım ki şimdi de ben destek olacağım diye yazacaksınız.
Sonuna doğru bir baktım ki meğer karşılaştırmak için yazılmış kendi yaptıkları.

Kardesinizin mutluluğuna dem vurmayın. Evlenmissiniz. Artık o evin içinde bile değilsiniz. Anne babamızdan önce sizin bu kadar konuşmanız çok yanlış.

Siz köstek değil destek olmalısınız onlara. Görümce değil kardeş olun.

Öğrenciyken ailelerinin desteğiyle evlenip daha sonra hayat kuran gençler var. Doğru mu hayır yanlış ancak böyle karar veriliyordu destek olunmalı.

evet anlayissiniz.
okumus etmis insanlara ailesi dugun yapmaz. ellerindeki imkana gore, kendi zevklerince yaparlar evlilik seremonilerini.

okumuş meslek edinmiş madem çalışsın da bir para kazanıp ceyizini alsin bir zahmet gelin adayı.anne doğru söylüyor okutmus daha ne yapsin okutmak kolay mi hepsi para.bende çalışarak bütün ceyizini aldım nisan elbisem pastam hepsini kendi istediğim herseyi çalıştım aldım.aileme niye yuk oluyim ki cokmu zenginiz hayır.gelin adayida önce bir çalışsın bu ne acele.kardeşiniz niye bekleniyor 30 mu oldu yasi evlenirler elbet ne varsa bu evlilikte acele etmeye ne gerek var.
siz niye karisoyosuniz ben onu anlamadım sizi ilgilendiren bir durum yok.kendinizle kiyas yapmanız çok yersiz bence karışmayın ve kardesinixle aranizi açmayın.herkes istediğini yapsin.zaten evlenip ayrilmissiniz aileden kendi haystiniza bakın.benimde erkek kardesim evli birgün sen bir gine yaptıkları şeylere karışmam niye karisayim ki yorum bile yapmam.kiz tarafı hakli durumları yoksa napsin hırsızlık mi yapsin alsin eşyaları.yazık evlat kolay büyümüyor birazda evlat çalışıp para getir sin dimi ama hiç karışmayın zararlı siz çıkarsınız...

Anlatmak istediğimi anlatamıyorum sanırım herkes aynı tepkileri veriyor..karışma, görüncelik yapma,kendinle kıyaslama vs..birincisi kardeşim beni aradı ben bişey sormadım bugüne kadar tek birşeyine karışmadım..karışmam da..ki aramız çok çok iyidir..uzun zamandır görüşüyorlar ve ikisi de hemen evlenmek istiyor okul bitince..25 yaşında mezun olacaklar..elbette kızın ailesinin durumu yoksa kız çalışıp yardım etsin..hatta istiyorlarsa borçlansınlar sonra beraber ödesinler..istiyorlarsa ailesi düğün takılarından alsın..kız, kardeşleri evlenirken yardım da etsin..ama hem hemen evlenelim hem de ailesi hiç bişey yapacak durumda değil diyor kardeşim ve babamla anneme karşı benden aracılık bekliyor..bizimkiler de koca düğünü tek yapamaz..hala bizim borç tam bitmedi..ve ben bi ailenin biz seni okuttuk gerisini kendin hallet demesini aile kavramına yakıştıramıyorum..kimse kimseden gücünden fazla bişey beklemiyor zaten..mesele yaklaşım..uslup..ve kızın gelip bunu kardeşine söylemesi de hiç hoş değil..eğer ailemin durumu yok ben biraz çalışacağım 5 6 sonra evlenelim dese inanın hiç bişey demem..benim kuzenim evlendi yakın zamanda,öğretmen kpssye haxırlanıyor..teyzem çocuk bakıyor kızının çeyizlerinden alabildiklerini ödüyorlar..durumları olmadığı için düğünde sadece oturma odasının koltuk takımını aldılar..başka bişey alamadılar eşya olarak..ama biz seni okuttuk kpss yi kazan evlen demediler..eminim kuzenim de parasını kazanınca ailesine yardım eder..yani sanki pazarlık yapar gibi okutmasaydık o paraya evlendirirdik denilmesi çok garip geliyor bana..anneler babalar borç harç içinde yüzsün çocuklar keyif çatsın demiyorum ama anne ve babaların içlerinden gelerek fedakar davranmaları gerektiğini düşünüyorum..vicdanı olan çocuk zaten sonrasında yardımını eder ailesine

anne ve babaların içlerinden gelerek fedakar davranmaları gerektiğini düşünüyorum

Fedakarlik yapmak onlar icin maddi olarak zor durumda kalma anlamina geliyorsa birileri istedi diye yapilmaz zaten. (Ayrica birini okutmak yeterince fedakarlik icerir) Burada tek suclu kardesiniz. Bebeler gibi "bana ne evlenicem yardim etmiyolar yeaa" diyecegine bir iki sene beklesin ne olmus? Bu hayatta insanin her istedigi aninda olmuyor ki. Surekli kendinizden ondan bundan ornek veriyorsunuz da her ailenin icindeki dinamikler farklidir. Babasinin maasini biliyor olmaniz maddi giderlerinin tamamini biliyor oldugunuz anlamina gelmez.

Ne kadar cok takılmıssınız kelımelere
Sankı kotu bısey dedı
E dogru demısler kı zaten

Kiz annesi hakli
Artik genclerin koskoca adamlar olup da ailelerine sirtlarini yaslaya yaslaya evlenmelerini de ben kabul edemiyorum. Kimse belli bir yastan sonra borc harc yuku altina girip de rezillik cekmek zorunda degil. Kendimi dusunuyorum da valla kimse kusura bakmasin oglum sevisecek diye ben 60 yasimda borc odeyemem. Bir 60 sene daha yasamayacam,artik yakamdan dus oglum bu yastan sonra ben de gezmek tozmak yemek icmek giyinip kusanmak keyfime bakmak istiyorum derim. Calissin kazansin evlensin bana ne. Benim de gonlumden gecerse hediyemi yaparim, ama once oglumun veya kizimin yaptiklarini gormem lazim bu da sart benim icin. Ona sorumluluk verebildiysem zaten benden beklemez

Örnek istiyorsan ben 7 sene evlenmek için bekledim 32 yaşında evlendim durumumuz anca uygun oldu.
1 sene kardeşin neden bekleyemiyor kaçıyor sanki kız hala diyorki ailesi elinden geleni yapmalı yoksa nasıl yapıcak yokdan anlamıyorsunuz belli ki ah ah

Aileleri bilemicem de madem kız okumuş beklesinler para biriktirip evlensinler. Hemde kimseye muhtaç olmamış olurlar.

2.500 lira maaşla 3 çocuk okutmuş/okutan bir baba gayette haklı bence.
Kardeşinizde çalışsın bu süreçte,ikisi birlikte alsınlar ne alınacaksa.
Size "biz yapamayız,herşeyi siz karşılarsanız evlensinler"dememişler ki. Makul olanı söylemişler.

Bir sey merak ettim. Siz doktorsunuz sanirim ve aileniz hala sizin dugun borclarini oduyor. Siz onlara bu borclar icin yardim ediyor musunuz?

Ben de kendi adina okul bitince evlenmeyi biliyordum elbet, herkes biliyor bunu ama insanin dusunceli olmasi lazim biraz. Memur anne babayla sahibim ve tek evlatlariyim, durumumuz iyi ve ben yapabileceklerinden emin oldugum halde kendi birikimimi yapmak icin calisacagim dedim ilk olarak. Beni okuturken ailemin bircok fedakarlik yaptiginiz bildigim icin onlara daha cok yuk olmak istemedim onlar beni yuk olarak gormedikleri halde. Bu benim hassas olmam ve aslinda olmasi gereken. Hep dedim ki okul bitsin birikim yapayim. Sabir ede ede 3.5 senede 40000 lira biriktirdim zar zor. Allaha sukur nisanlim da ayni sekilde yapti ve suan kendi gonlumuze gore ailemizi uzmeden herseyi yapiyoruz dugun hazirligi icin, cok da icimize siniyor sukur. Ornek olmak icin yazdim bu kadar acik, kardesinize de siz ornek olun.

gelin kız da bir garip ailesinin durumunu bilmezmiş gibi "okutmasanız nasıal düğün yapacaktınız" demiş.
siz de bir garipsiniz size ne;?
bence evlenmeleri için erken kardeşinizi ikna edin geciktirsinler düğünü daha ikisi de olgunlaşamamış belli herşeyi ailelerine anlattıklarına göre.
evliliklerin bu kadar anlaşmallı hesaplı kitapli bölüştürülmeli olması geriyor beni inanamıyorum bu pazarlığa.
gönül rahatlığı ile söyleyebilirm sakız parası almadan iki taraftan(düğün takılarını da kendimiz aldık) düğün yaptık kimseyi de işimize karıştırmadık gücümüz neye yettiyse o kadarını diyeyim.
aileniz sizin borcunuzu öderken kendinizi kötü hisssetmiyor musunuz?

valla konu sahibi benim annem bana ve kardeşlerime dedi ki;

kızlar isterseniz ben sizin çeyizinizi 4x4lük yaparım, ama o zaman sizi okutamam, ama isterseniz sizin kollarınıza altın bileziği takarım çeyizinizi siz yaparsınız. kararınızı kendiniz verin.

bu devirde 3 çocuk okutmak hiç kolay değil, ben ve eşim toplamda sizin dünür adaylarının çok daha fazlasını kazanıyoruz, biz bile evladımızın eğitimine yatırım yapıp sonrasını ona bırakmayı planlıyoruz.

bence 25 yaşında bir insanın bekar kardeşleri varken ailesinden maddi yardım alması hiç doğru değil...

Düğünden önce bi yüzük falan takın söz yapın. Bi süre nişanlı kalsınlar. O arada da kız maaşından para biriktirsin. Hiç dokunmasın. Biriktirdiği parayla da yatak odası falan alabilir bence.
Ben de düğün olunca ailelerin illa birazda olsa destek olmasından yanayım. Yani kollarını kanatlarını çekmesinler isterim. Ama ailesi durumum yok diyorsa söylenecek söz de yok.

siz hangi ülkede yaşıyorsunuz bilemicem de,
para işleri pazarlık usulü olur,
ya ona harcarsın ya buna harcarsın.
elbette imkanları sınırlı kişiler, ya seni okuturum ya da çeyizini yaparım diyecekler, ne diyecekler.

sizin yerinizde olsam kardeşime de aynı öneriyi sunarım, madem onun ailesi karışmayacak, bizimkiler de karışmasın, siz kendiniz biriktirip yapın, kendi ödeyebileceğiniz borcun altına girin derim, madem size danışıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…