Yorum bekliyorum lütfen!!

Normalde ama iki ailenin de yüke girmesi normal değil ki.
Bizim ailede mesela düğün olmaz, sade nikah olur.
Eşimin ailesinde düğün olurdu. Bizim düğünü onlar ödediler biz ödemedik.
Eğer düğün istiyorsanız ödeyeceksiniz demişler haklılar da.
Bize düğün diye tutturmasalardı ben de düğünsüz evlenecektim. Nikahla da evlenilebilir.
İlla düğün isteyen de kendi evini kurabilecek kadar ailesine güvenmeli.
Ayrıca gelenek görenek olarak bakıyorsanız da düğün erkek tarafına nişan kız tarafına aittir. İlla ki kız tarafı düğünü öder diyemezsiniz. İki düğün isterler illa bizim memlekette de düğün olcak derler anlarım ikinci düğünü ödemelerini de düğünü niye mecbur ödesinler.
İsteyen kimse o öder. Yani siiznkiler düğün isteriz illa diyorlarsa ödeyecekler yok düğün gereksiz diyorlarsa da ikisi çalışıp ödeyecek. Evlenirken ailelere de çok güvenmemek lazım

Lavantam konu sahibi diyo "diplomalı verdik mantığı" diye. Aslında kız anasının böyle bi ifadesi yok. Anne demiş ki "paramızla seni okuttuk." Kız da okumasam nolcaktı diyince kadın "o zaman birikmişimizi evlendirmek için kullanırdık" şeklinde gayet makul bi cevap vermiş. Yani açıklamış etimiz butumuz buydu okuttuk yıprandık demiş kızına. Kız da okumasam nolcaktı diye meydan okumuş. O zaman da annesi okutucağmız parayla evlendirirdik demiş. Yani konu sahibinin mantığı(?) o diplomalı kız hikayesi. Kendi ifadesi. Kadıncağız dememiş öyle.

Meydan okumayı bilen kız düğününü yapar. Acele etmeyi bilen oğlan masrafları yüklenir.

Kız da bu kadar bir an evvel olsun psikolojisine girdiğine göre aceleleri var. Ama hamama giren terlerr işte. evlenmeyi bilen masrafını da düşünsün.

Bir de bu işler ailenin cidden yapısıyla alakalı.
Benim annemin maddi durumu kayınpederime göre daha iyidir, ben bir de tek çocuğum istese annem düğünü de yapardı. Ama bize düğün gereksiz para savurmak gibi geliyor. Sırf şov için dünya paralar gömülüyor bir geceye.
Bana kalsa cidden düğün fln istemezdim, yapmazdım yani.
E ev dizmeyse herkes borçsuz evlenmek zorunda da değil. Mesela yine annem bana her şeyin de tam olmasın kızım aldığın kadar al dedi hep. Öyle her şeyim tam da evlenmedim, asıl gereken parçalarla bir yola başladık.
Mesela bir arkadaşım on nevresim, iki tane bornoz takımı, en pahalısından hem porselen tabak seti hem kahvaltılık seti falan aldı. Ben zamanla sıkılırsam alırım dedim ve sadece günlük ve misafirlik iki tane uygun fiyatlı ama içime sinen tabak seti aldım geçtim. Neden zora sokayım yani anneleri babaları? Her şey de mükemmel olmasın dedik. İhtiyacımız oldukça kendi paramızdan alıyoruz şimdi. Neticede yuva kuruyorsak biraz da sorumluluğunu bilmeliyiz.

O yorumuma ekledim canim sonradan ben de.. Kadin belki cok duzgun sekilde soyledi, o ailenin icinde degiliz ki nerden bilcez.. Ama dedigin gibi konu sahibi hemen cikarim yapmis.. Hemen kotu dusunmeye baslanmis kiz ailesiyle ilgili.. Iki insanin hevesini zehir etmek bu kadar kolay olmamali.. Her seyin bi adabi var

Düğün yapmayıversinler. Biraz çalışsınlar, biriktirsinler. 2500 tl ile ne olur?

Öncelikle konu sahibi bunu sadece kız tarafı olarak düşünme. Yani burdaki insanlar kız tarafı olarak düşünüp yorum yapmıyor. Erkek tarafı da olsa 2500 lira maaşla 3 çocuk büyütüyolarsa onlar da düğüne katkı sağlayamayabilir. Çalışıp gençler kendileri yapmalı.
Konudaki en az suçlu kız tarafının ailesi bence. Daha bir kendi ayakları üzerinde duramadan evlenmeye can atan iki genç. Annesine okumasaydım ne yapacaktınız diye çemkiren bir adet kız (insan hiç mi görmez ailesinin durumunu yıllar içinde.) Ailesinin laflarını nişanlısına taşıyan bir kız ayrıca. Sonra onun laflarını kendi ailesine taşıyan bir erkek. Hiç mi bir evde söylenen o evde kalmaz. İnsan ailesi öyle bir şey dese bile dışarıya böyle yansıtmaz. Ve de tüm bunları kendine dert edinen bir görümce.

Anne baba olunca her daim bakmak gerekiyor heralde... adam o maaşla çocuklarını okutmuş ne mutlu!! daha ne olsun!!
Hep yapsınlar etsinler eee siz ne yapacaksınız burada çok okudum ev alsın yok babamın anamın malından hakkımı istiyorum diye vah vah diyesim geldi..
Sevgili Karatay hocanın bir lafını anmadan geçemeyeceğim evlat önce kanını emer sonrada malını bazı evlatlar böyle maalesef...
Allah evladında ana babanında hayırlısını nasip etsin ne diyeyim.....

her ailenin durumu anlayışı faklıdır. saygı duyun lütfen. ve bekleyin. kardeşinizde acele etmesin bir zahmet.
he belki kız tarafı kardeşinizi istemiyor da olabilir, ayak sürüyorlardır ? hiç böyle düşündünüz mü??

Bu konuda tartışmanız bana çok saçma geldi.,nekadarda şimdiden karışan görumce imajindasin bence.

Yani kız bişey beklemesin eyvallah ki aile de okutmuş ona da diyecek bişey yok , sizin de o aileye diyecek lafınız yok ama gelininizin yerinde olsam kırılırdım.
Ailem beni de okuttu çok da iyi meslek sahibi oldum , ama evleneceğim dönem boğazıma kadar borca batmıştım ,evlilik çok ani gelişti evlilik gibi bir planım olmadığı için araba almıştım, eşim daha öğrenci idi. Tek başıma söz nişan nikah düğün ev eşyası gelinlik damatlık vs hepsine yetişmeye çalıştım, ailemden ise bişeye ihtiyacın var mı diye soran bir tek babacığım oldu. Sağol baba ben hallediyorum dedim. Annem abim hala ne koparsam kardır diye borçlarını istemeye kalktı. Evlenince kaçıcam sanki..
Kırılmıştım yani. Değersiz hissetmiştim kendimi. Ailem zor günümde hem maddi hem manevi olarak yanımda olamadı. Benim ailem bunu yapınca eşimin ailesine de hiçbişey diyemedim. Hiç karışmadım bile.

Neyse sonuç olarak bu konu sizi değil gelin ve ailesini ilgilendiriyor. Sizin aileniz gözden çıkardığı meblağı söylesin biz düğünün için misal 10 bin ayırmıştık. Verebileceğimiz bu kadar bununla yaparız diyorsanız buyrun yapın desin. Gençler de kararını versin..

Aileye güvenerek evlenilmez tabiki destek olurlar fakat çok zengin değilse aile tüm masrafı karşılamak bence yanlış.

Düğünü aileler durumu varsa yapar yoksa nasıl yapacak yahu? 2500 maaş 3 kardeş 5 kişiye zaten anca yetiyordur.
Ayrıca çok şükür okutmuşlar kızlarını. Hemen evleneceklerine biraz çalışıp para biriktirip az sorumluluk alsınlar. Kızın ailesi gayet haklı.

hayır evlenmeye karar veren yetişkinler kendileri evlenirler hayatlarını kurarlar
durumları müsait olan aileler kendi istekleri dahilinde evlenecek gençlere yardımcı olmayı tercih edebilirler

benim düşüncem bu

Valla ben de biraz böyle düşündüm. Yani haklı tarafı var kızın annesinin. O parayla seni okuttuk demesi doğru. Mesela biz de eşimle kendimiz ödedik masrafları ama ailem de destek oldu. Yalnız bırakmadılar.annesinin de hiçbir şey yapamayız dememesi gerekirdi. Tamam kızı okutması güzel birşey ama Durumumuz fazla yok. Siz biraz çalışın biriktir in biz de elimizden geleni yaparız demelilerdi.

Sana ne...adamların durumu yok,ama ona rağmen okutmuşlar sana neki.bırak sevenler evlensin sana neee.onların da koltuk takımı taksitli olsun sana ne.

Yahu bir sene çalışıp para biriktirseler ne olacak ? Bu acele ne ? Ayrıca aileleri de sıkboğaz edip illa evlenicez diye zorlamayı da doğrı bulmuyorum. Tamam durumu olan aile evlendirsin, düğün de yapsın krallar gibi. Ama elde yok avuçta yoksa napsınlar ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…