- 14 Eylül 2014
- 20.683
- 98.159
- 798
- Konu Sahibi Teksirkagidi
-
Lavantam konu sahibi diyo "diplomalı verdik mantığı" diye. Aslında kız anasının böyle bi ifadesi yok. Anne demiş ki "paramızla seni okuttuk." Kız da okumasam nolcaktı diyince kadın "o zaman birikmişimizi evlendirmek için kullanırdık" şeklinde gayet makul bi cevap vermiş. Yani açıklamış etimiz butumuz buydu okuttuk yıprandık demiş kızına. Kız da okumasam nolcaktı diye meydan okumuş. O zaman da annesi okutucağmız parayla evlendirirdik demiş. Yani konu sahibinin mantığı(?) o diplomalı kız hikayesi. Kendi ifadesi. Kadıncağız dememiş öyle.Size ne oluyor ki?
Hirsiniza bakinca sandim ki kizin ailesi sizden para filan talep etti, ceyizi duzup dugunu yapmanizi istedi.. Aileniz siz evlenirken her seyi yapti diye laf ettiler diye dusundum bi de.. Bunlarin hic biri yok, ee o zaman size ne? Sizin aileniz parasal destek vermeyi tercih etmis, o kizin ailesi de bunu.. Lafini etme hakkina sahip degilsiniz..
O kizin hatasi bu ayrintilari sizlere duyurmak..
O yorumuma ekledim canim sonradan ben de.. Kadin belki cok duzgun sekilde soyledi, o ailenin icinde degiliz ki nerden bilcez.. Ama dedigin gibi konu sahibi hemen cikarim yapmis.. Hemen kotu dusunmeye baslanmis kiz ailesiyle ilgili.. Iki insanin hevesini zehir etmek bu kadar kolay olmamali.. Her seyin bi adabi varLavantam konu sahibi diyo "diplomalı verdik mantığı" diye. Aslında kız anasının böyle bi ifadesi yok. Anne demiş ki "paramızla seni okuttuk." Kız da okumasam nolcaktı diyince kadın "o zaman birikmişimizi evlendirmek için kullanırdık" şeklinde gayet makul bi cevap vermiş. Yani açıklamış etimiz butumuz buydu okuttuk yıprandık demiş kızına. Kız da okumasam nolcaktı diye meydan okumuş. O zaman da annesi okutucağmız parayla evlendirirdik demiş. Yani konu sahibinin mantığı(?) o diplomalı kız hikayesi. Kendi ifadesi. Kadıncağız dememiş öyle.
Meydan okumayı bilen kız düğününü yapar. Acele etmeyi bilen oğlan masrafları yüklenir.
Kız da bu kadar bir an evvel olsun psikolojisine girdiğine göre aceleleri var. Ama hamama giren terlerr işte. evlenmeyi bilen masrafını da düşünsün.
her ailenin durumu anlayışı faklıdır. saygı duyun lütfen. ve bekleyin. kardeşinizde acele etmesin bir zahmet.arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem babam da öğretmenler..2015 ağustos ayında evlendim..düğün masraflarını hemen hemen iki aile eşit paylaştık..yatak odası ve mutfak(buzdolabı hariç) ve süpürge vs gibi ufak şeyler bize ait salon ve oturma odası çamaşır makinasi ve buzdolabı eşimin ailesine ait..perdeler ve halılar ortak alındı..eşimle bana hiç borç bırakmadan Allah razı olsun ailelerimiz düğünümüzü yaptı..şimdi erkek kardeşim üniversite son sınıfa geçti..görüştüğü bi kız var..okul bitince evlenmek istiyorlar..fakat kızın annesi bizim düğün yapacak durumumuz yok okulun bitince biraz çalış para biriktir demiş..kız da eğer ben okumasaydım nasıl evlendirecektiniz beni diye sorunca,kadın seni okutmaya harcıyacağımız para ile evlendirirdik demiş..arkada kardeşlerin var demiş..babası tek maaş 2500 tl civarı..kira yok..3 kardeşler..kardeşim daha fazla beklemek istemiyor..çok şükür ailem kendi üzerine düşeni yapabilecek durumda ama bütün düğünün yükünü de kaldıramazlar..kızın ailesinin maddi yetersizlik durumunu anlıyorum ama..biz size diplomalı kız verdik her ay maaş getirecek zaten veya seni okuttuk zaten çalış düğününü kendin yap mantığını kabul edemiyorum..kadının en azından kızım biz de gücümüz yettiğince yaparız ama evlilik kolay değil bi kaç ay da sen çalışıp biriktir falan demesi gerekmiyor muydu..bugün bu sebepten kardeşimle hayatımda ilk defa ciddi olarak tartıştımBeni anlayışsızlıkla suçladı..çok üzgünüm ve kızgınım..
Cahill cahil olmasa giderde anlatirmi hic bence bu acele isin icinde bir is var hadi hayirlisiAilesi çok dogru demis kendine güvenmeyen evlenmesin, kız salakmis bunu niye size anlatıyor şimdiden basina kalkiyosunuz hem sizene
arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem babam da öğretmenler..2015 ağustos ayında evlendim..düğün masraflarını hemen hemen iki aile eşit paylaştık..yatak odası ve mutfak(buzdolabı hariç) ve süpürge vs gibi ufak şeyler bize ait salon ve oturma odası çamaşır makinasi ve buzdolabı eşimin ailesine ait..perdeler ve halılar ortak alındı..eşimle bana hiç borç bırakmadan Allah razı olsun ailelerimiz düğünümüzü yaptı..şimdi erkek kardeşim üniversite son sınıfa geçti..görüştüğü bi kız var..okul bitince evlenmek istiyorlar..fakat kızın annesi bizim düğün yapacak durumumuz yok okulun bitince biraz çalış para biriktir demiş..kız da eğer ben okumasaydım nasıl evlendirecektiniz beni diye sorunca,kadın seni okutmaya harcıyacağımız para ile evlendirirdik demiş..arkada kardeşlerin var demiş..babası tek maaş 2500 tl civarı..kira yok..3 kardeşler..kardeşim daha fazla beklemek istemiyor..çok şükür ailem kendi üzerine düşeni yapabilecek durumda ama bütün düğünün yükünü de kaldıramazlar..kızın ailesinin maddi yetersizlik durumunu anlıyorum ama..biz size diplomalı kız verdik her ay maaş getirecek zaten veya seni okuttuk zaten çalış düğününü kendin yap mantığını kabul edemiyorum..kadının en azından kızım biz de gücümüz yettiğince yaparız ama evlilik kolay değil bi kaç ay da sen çalışıp biriktir falan demesi gerekmiyor muydu..bugün bu sebepten kardeşimle hayatımda ilk defa ciddi olarak tartıştımBeni anlayışsızlıkla suçladı..çok üzgünüm ve kızgınım..
Valla ben de biraz böyle düşündüm. Yani haklı tarafı var kızın annesinin. O parayla seni okuttuk demesi doğru. Mesela biz de eşimle kendimiz ödedik masrafları ama ailem de destek oldu. Yalnız bırakmadılar.annesinin de hiçbir şey yapamayız dememesi gerekirdi. Tamam kızı okutması güzel birşey ama Durumumuz fazla yok. Siz biraz çalışın biriktir in biz de elimizden geleni yaparız demelilerdi.Kimse anlamamış sizi yaaa cok enteresan
Sizin kardesiniz sanki ilkokul mezunu
Ya da gelin adayınız prenses mi?
Aileniz destek olmak istemiş
Aynı durum kız tarafı için de gecerli olmalıydı bence
Masraftan yırtma derdindeler ama herkes üstünüze gelmiş cok enteresan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?