• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorumlarınıza ihtiyacım var.

Aynen dediğiniz gibi. Artık konuşurken bile üstümde baskı hissediyorum ya yine ağlarsa diye. Psikologla görüşse faydası olur mu sizce?

"Görüşmek"le bitecek gibi değil ki, travmatik bir olay yaşayanların uzun süreli destek alması gerekebilir. Post travmatik stres bozuklukları belirtileri tedavi görse bile bazen onlarca yıl sonra bile yeniden hortlayabiliyor. Yani senin zorlamanla olabilecek şeyler değil bunlar, ki zaten bu adam tedavi falan olmak istemez görmeden eminim. Çünkü bu durumu kullanmaya başlamış. Cidden travmatik bir olay yaşadığına emin misin, yoksa onun söylemlerini mi baz alıyorsun? "Ben böyle bir olay yaşadım" diye bu durumu kullananlar, baskı kurmaya, duygu sömürüsü yapmaya çalışan insanlar olabiliyor çünkü.

Ruh sağlığı hiç normal değil ve bu yaşıyla ilgili değil. Eğer tedavi olmazsa ilerde daha da problemli olacaktır.
Kendine bir şey yapmasın diye sen bu insanı avutamazsın ömür boyu. Senin de sinirlerin bozulacaktır.
Seviyorsan tedavi için ikna etmeye bak.

"Görüşmek"le bitecek gibi değil ki, travmatik bir olay yaşayanların uzun süreli destek alması gerekebilir. Post travmatik stres bozuklukları belirtileri tedavi görse bile bazen onlarca yıl sonra bile yeniden hortlayabiliyor. Yani senin zorlamanla olabilecek şeyler değil bunlar, ki zaten bu adam tedavi falan olmak istemez görmeden eminim. Çünkü bu durumu kullanmaya başlamış. Cidden travmatik bir olay yaşadığına emin misin, yoksa onun söylemlerini mi baz alıyorsun? "Ben böyle bir olay yaşadım" diye bu durumu kullananlar, baskı kurmaya, duygu sömürüsü yapmaya çalışan insanlar olabiliyor çünkü.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim bu olayın gerçekliğinden eminim maalesef böyle bir konuda yalan söyleyeceğini düşünmüyorum çünkü.

Hepinize çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Tedavi alma konusunda onu ikna etmeye karar verdim eğer kabul etmezse ayrılacağım. Herkese iyi akşamlar.

Hepinize çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Tedavi alma konusunda onu ikna etmeye karar verdim eğer kabul etmezse ayrılacağım. Herkese iyi akşamlar.

Umarım istekli olur, olmazsa da kendini üzme. Sen onun sevgilisisin, bakıcısı ya da ebeveyni değil. Hayatında yaşadığı kötü olayların sorumlusu da sen değilsin, sana eziyet etmeye hakkı yok. Yolun bahtın açık olsun dilerim.

Back
X