Seni neden bu kadar istememelerini aslında pekde merak etmiyorum, çünkü cogu kv ve kv aynı nedenlerden dolayı(örnek: inat, cahilliklerinden) gelinlerini dışlar ve ya istemezler.telefon konuşmasını bu şekılde hallettık dıyelım
hala aynı fıkırdeler eime sen yalnız gel diyorlar eşim bırlıkte gelırız anca demesıne rağmen
en son bır tartışmamızda bana oğluma büyü yapmışsındır dedı annesı bunu nasıl düşünür aklında böyle şeyler var demekki
çok huzursuzum
Seni neden bu kadar istememelerini aslında pekde merak etmiyorum, çünkü cogu kv ve kv aynı nedenlerden dolayı(örnek: inat, cahilliklerinden) gelinlerini dışlar ve ya istemezler.
Bence eşin tamam ama bir hoca ile gelecegim, ey allahdan korkmazlar! Belki sizi o yola getirir desin!
Resmn bu kv ve kb'dan bana bayginlik geldi...
bence eşinin üstüne hiç gitme.çünkü karşı taraf sabit fikirliyse zaten değişmicek,bu sefer sen eşinin üstüne gittikçe o arada kalıcak.sonuçsa daha vahim;sen yıpranmış o yıpranmış ve en nihayetinde karşı taraf kazanmış olur.bazen herşeyi akışına bırakmak gerek.ne olucaksa o oluyor arada geçen zaman sadece seni ve sevdiğin insanı yıpratıyor o kadar...
siz kendi evinizde eşiniz onlarda hiç hoş olmaz. siz kendi ailenizin gözünde ne kadar kötü duruma düşersiniz hiç düşünmüyorlar mı ya! insanlar nasıl bu kadar kötü olabiliyorlar. sizi istemiyorlarsa eşinizde gitmemeli zaten siz çok haklı bir tepki vermişsiniz "eşimi istemiyorsanız beni de istemeyin" deseydin ya diyerek.. bunun hiçbir yerinde ağır bir konuşma yok bence.. söylenmesi gereken tam da bu..
Hiç şaşırmadım:) burdada bazı arkadaslarımızın aileleri aynı nedenlerden evlatlarının evlenmelerine engel oluyorlardı.
ne kadar çirkin bir durum...
açıkcası üzücü, eşinde üzülüyor olmalı, aynı zamanda utanç duyuyor olmalı.
ne yapalım canım? Allah'ın bir takdiri diyelim! Belki onlarla görüşmeniz size zararı olcakdi!
hem emin ol, onlardan uzak olmak cok huzur verici, laf yok, arkanda bir gölge yok!
Yakinda oğullarının canına tak eder, aramaz onu isiyorlar..
cahil insan zararsız ama, kındar, iftiraci ve tehlikeli insan asıl korkulmalı. İnsallah eşin doğru yoldan şaşmaz.
Ne demek "eşini istemiyoruz.."
Siz doğru olanı söylemişsiniz eşinize; eğer ailesi açık açık sizi istemediklerini söyleyebiliyorsa eşiniz de ailesine gereken cevabı verebilmeli.
Ama siz bunu eşinizle konuşurken olabildiğince sakin ve akıllıca konuşmalısınız ki sizin yanınızda olabilsin.
Aksi halde ailesinin yanında olması kaçınılmaz malesef.. Hani "büyümeyen bebekler" ya o yüzden!!
evt zor durumdayım.uzak olmları bızım için daha rahat ama eşiminde hakkı ailesiyle vakıt geçırmek omuzumda yük var resmen
kendımı de şuan anlamış değilim.eşim ailem bunca zamn senı istemedı onlar benım ailem demesınden mı korkuyorum ben sence şuan :/
zaten uzaktayız gitsek senede kaç gün görecekler kı benı yinede garıpler işte
Eşiniz elbette gitsin ailesinin yanına ki bence uzun vadede sizin yararınıza sizi istememeleri ama sorun bunu dile getirebilmeleri ve eşinizin buna sessiz kalması. Yoksa hiç bir gelinin sanmıyorum kayınvaldenin yanına gitmek için can atacağını..
Bu arada benim baya bir içim doluymuş ki bu tür konularda bazen kantarın topuzunu kaçırtarak yazabiliyorum:)
cnm kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama şuan bunları düşünerek hem kendini hem de eşini yıpratıyorsun.biz kadınlar her zaman daha detaycı ve duygusal düşünüyoruz.eşimizden beklediğimizi yada yapmasını istediğimiz şeyi yapmadığın da çabuk öfkelenip onları kendimizden uzaklaştırıcak davranışlarda bulunuyoruz.bence "onu de bunu de" demek yerine bırak bakalım gerçekte o ne istiyor.senin baskılarınla yaptığı şey daha sonra sana uzun vade de katlanmış olarak geri döner.inan bana bazen derin bir nefes alıp olaylara uzaktan bakmak gerek.sonra içinde bulunduğun ateş canını çok acıtır....
Ne olacak kaynanalarla halimiz bilmiyorum. benim kaynana da evliliğimizin 3.ayında bayram ziyaretinde gözlerini patlatarak ve bağırarak şükret oğlum çalışıyor sana bakıyor dedi. halbuki sadece eşimle şakalaşıyorduk. çocuk istemişti; bende dedim oğlun bakarsa yaparım diye. Tamamen şakayla ama. Güldük filan. Kendisinin cevabı bu oldu. Eşimede söyleyince cahil napsın; değiştiremeyiz ki.Bağırmadı konuşması öyle vs vs. Ben altta kalmadım ama hala kin doluyum. 2-3hafta sonra yine gideceğiz. Pöf...
Kaynanan çok ayıp etmiş ve eşinde hata etmiş bence, söylememesi gerekirdi.
:) senın kv de garıpmiş edilecek laf mı bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?