Yorumlarınıza ihtiyacım var!

Eşiniz çok büyük ayıp etmiş.

Annenizin yerinde olmak istemezdim.

Eşinizi gururuna dokunması da haklı çıkartmaz çünkü söyleyiş tarzı yanlış.

Eşin dua etsin anne babanın gtirdiğine ihtiyacı olmasın birgün..Bizim anneler dayanamıyorda anlayan nerde..valla ben annemde, k.validemde ne verse alıyorum eşimde hiç bişey demiyo ne var yani anne babamız, alamadığımızdan mı? hayır. Mutlu oluyorlar işte çocuklarına birşeyler yaparak..Ama ben ne yapıyorum her iki tarafaa da giderken muhakkak ya tatlı yaparım , ya birşey alırım..

Afedersin ama kalın kafalı eşin anlamıyormu bunu bir tür karşılıklı hediyeleşme işte gurur yapacak ne varmış içinden gelmiş kadının. Konuşmazsa konuşmasın asıl sen onla konuşma ne demek annene saygısızlık edecek hem de iyilik yaptı diye. Bırak ne hali, varsa görsün senden onun ailesinden geleini kabul etmezsin

ben anlamadım bu kadar tepki verecek ne olduğunu.yanlış anlaşılmak istemem ama benim kendi babam almayı çok sever ne görürse bizede alır.kayınvalidem veya kayınpederimde hoşuna giden birşey varsa alır gelir. bizde bazen alırız birşeyler. mesela dün yemeğe gittik benim canım tatlı istedi eşime söyledim almış kayınpederimde almış başka bir tatlı. ne varki bunda ben hakikaten anlamadım

Senin annen baban eşinin de annesi babası sayılır, eşin ayıp etmiş ya.. Annen baban için çok üzüldüm.. Tamam gurur yapmış olabilir ama gurur yapan insan da ''mahçup olduk'' der yanii..

Eşinle konuşurken sakin olmaya çalış, kavga veya tartışma çıkmasın.. Annen baban daha çok üzülür bizim yüzümüzden kavga ettiler diye..

ben anlamadım bu kadar tepki verecek ne olduğunu.yanlış anlaşılmak istemem ama benim kendi babam almayı çok sever ne görürse bizede alır.kayınvalidem veya kayınpederimde hoşuna giden birşey varsa alır gelir. bizde bazen alırız birşeyler. mesela dün yemeğe gittik benim canım tatlı istedi eşime söyledim almış kayınpederimde almış başka bir tatlı. ne varki bunda ben hakikaten anlamadım

Haklısın. Ben henüz evli değilim ama kendi annemi babamı düşünüyorum eminim ki ben evlendiğimde onlar da sürekli bir şeyler alır, cömertçe davranırlar yani.. Eşim yapmayın derlerse de hop derim anam babam değil mi onlar neden almasınlar?

arkadaşlar ben evin tek kızıyım.annem bekarken hep bana alışveriş yapar birşeyler alırdı.
şuan evliyim maddi durumumuz da iyi çok şükür.
annem dün kendine market alışverişi yaparken birazda bana almak istemiş
deterjan biraz mutfak malzemesi almış içinden gelmiş yani kötü niyeti yok
eşimde buna bozuldu.bende neden surat yapıyosun kötü niyetle almadı dedim tartıştık.
eşim babama bi daha bize birşey almayın dedi.anneme de aynı şeyleri söyledi.
annemde eğer kötü niyetli birşey yaptıysam özür dilerim ama içimden gelmişti dedi.(annem alttan alıyo bu arada)
hala anneme diyorki bir daha olmasın.
şunu söylemesi gerekmezmi
anne mahçup oluyorum para harcamanıza gerek yok teşekkürler ama almayın şeklinde söylemesi
gerekirken saçma sapan konuştu
şimdide benimle konuşmuyo sizce bunda ne var?

eşin hatalı bence ister bozuldun ister gururuna dokunsun annenle o şeklde konusmaya hakkı yok ! kadın yazık günah düşünüp almış. ya dediğin gibi cümle kurcaktı yada seni uyarıcaktı annenleri uyar diye.:19:

büyükler bizler için bişeyler yapmak istiyorlar bişeyelr alıyorlar ne varki bunda kızacak? mahcup olabilir tamam ama bunuda tatlı bir dille söyleyebilir.ama eşinizin tavrı çok yanlış.alttan almayın ama sertte çıkmayın derim.

benim ailemde bi ara bize çok fazla şey alırdı eşimde bizi uyarırdı ama utangaç bir hal ve tatlı bir dille.eşinizin tavrı yanlış

baktınız anlamıyor kv kp size birşey aldığında sizde aynısını onlara yapın!!!

gurur yapmış anladıkda çemkirmek neyin nesi...
iyilik yaramaz dedikleri tip bu olsa gerek...

gururlu bir eşin var...evime ben bakabilirim yardıma ihtiyacım yok diye düşünüyor...aslında şanslısın etrafımda o kadar çok damat varki kızın ailesinin sırtında asalak olarak yaşamaya çalışan....kız anneleri de kızları zorda kalmasın diye hediye adı altında alışverişlerine yardımcı olmaya çalışıyorlar....fakat bu çok ince bir çizgidir...bir anda bakmışsın görevin olup çıkmış...ne kız ailesinin nede erkek ailesinin bu tarz ev ve mutfak alışverişlerine yardımcı olmalarına bende çok hoş bakmıyorum...gençleri alıştırmamak gerek diye düşünüyorum....hediye olarak daha başka şeyler alınmalı ama bunlar yiyecek, deterjan gibi günlük ihtiyaç malzemeleri olmamalı diye düşünüyorum....eşini haklı ama uslubunu yanlış buldum....hassas birgününe denk geldiğini düşün...emin ol annen ve babanda darılmamıştır...olayı büyütmeden eşini seviyeli bir dille uyarman yeterli diye düşünüyorum:16::16::16:

Çoğunuz gururlu bir eşin var, eşin gurur yapmış filan demişsiniz de.
Biz buna gurur değil, eziklik diyoruz. Hatta daha da ileri gidersek, aşağılık kompleksine kadar vurur bu.
Gurur yapması gereken, annenizin o kadar düşünüp almasıdır. O da şu şekilde; "ne güzel annen bize kadar düşünüyor sağolsun, ne kadar iyi niyetli" diyip onore olmalıydı.
Hayatı boyunca, bir çok alanda parasal olarak ezildiğini düşünüyorum eşinizin.
Konuşmuyormuş, konuşmasın hah ... Siz de konuşmayın. Anneniz ve babanızdan özür dilesin sözde gururlu eşiniz.

Aileme karşı bir daha bu tarz bir saygısızlığını görmek istemiyorum diye tavrını ciddi manada ortaya koymalısın.. Aile terbiyesi almadığı oradan belli olmuş işte. Sen nasıl davranıyorsan ailesine o da öyle davranmalı senin ailene, gerekirse kısasa kısas yapabileceğini ima edebilirsin ki empati yapıp o anda seni anlayabilsin. Kısasa kısas hayatta en nefret ettiğim şeydir ancak bazıları öyle hak ediyor ki, aksi halde bizi anlayabilmeleri mümkün olmuyor..

Eşinizin tavrı da tarzı da çok çirkin olmuş, bunun gururla ne alakası var, kendi annesi alışveriş yapıp gelse de siz aynı tepkiyi verseniz ne yapardı acaba?

Anne ve babanızı bu kadar mahcup duruma dusurup haksız yere özür dileten eşinize karşı tutumunuzu merak ettim.
Ben olsaydım cok ciddi tepkıler verırdım yaptıgı yenılır yutulur değil bana göre..

Eşinin mutlu olması lazım. Karımin ailesi ne kadar iyi ne kadar düzgün kızlarını yani karımı ne kadar seviyolar ne şanslı adamım demesi gerek.

Eşinizde ağır bir kompleks varmış.

Her anne baba içinden gelince eli kolu dolu gider evladına.

Back
X