Yorumu size birakiyorum..!

hoscakal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
1.531
104
163
Merhaba kizlar,

size basimdan gecen ve beni sahsen cok üzen bir olayi anlatmak istiyorum..!

Esim ile gecen ay evlendik ve Anneler gününde Ortaköy´e gitmistik gezmeye..! Eve dönmek icin otobüs beklemeye basladik..Yanimiza cocuklu bir bayan geldi...Oglan cocugu 3 yaslarindaydi sanirim ve arabasinda oturuyordu..Kadin ile aramda ortalama 1,5 metre filan vardi..! Cocugu görseniz, öpüp isirmak isterdiniz...o kadar masum ve sirindi ki..!

Biz bekliyoruz ve kadina tlf gelmeye basladi...ara ara sesi yükselmeye basladi..nezaketten dolayi dinlememek icin kendimi zorluyorum kendimi..! Kadin bu kez basliyor tlf kisi ile tartismaya...sonra anladim ki, esi ile kavga ediyormus..! :1no2:

Telefonu kapatiyor bi ciglikla ve beklemeye devam ediyor...ardindan yine tlf görüsmeleri...bu kez ama sayip sövmeye basladi kadin...düsünün yaaaaa...kendi cocugunun yaninda, o cocugun babasina agiza alinmicak küfürler savuruyordu, belalar okuyordu..ve bunlari cevredeki herkes isteyerek veya istemeyerek duyuyordu :1shok: Ben orda ücüncü bir sahis olarak utancimdan bi hal oldum ama kadin tam gaz devam ediyor..!

Beni en cok üzen, cocugun oturdugu yerde hep ayni noktaya bakmasiydi...hafif bir tebessüm vardi dudaginda....belli ki o yavrucak hepimizden en cok utanandi..öyle bir moda girmisti! Cocugun psikkolojisi o kadar etkilenmis ki, saga sola bakmaya bile cesareti yoktu...annesinin yaptigi terbiyesizligin farkinda olarak..!

Benim icim icimi yiyor bu arada...biseyler yapmali diyorum, bu cocuk günün birinde bu toplumun bi ferdi olacak ve daha 3 yaslarinda neler yasiyor..:bbo:

Esim, hadi otobüs geldi dedi bana ve otob. dogru gittik..sonra esime, 2 saniye beklemesini söyledim ve dayanamayip o kadinin yanina gittim ve aynen söyle dedim: "Kusura bakmayin ama ister istemez kulak misafiri oldum bi takim seylere...mümkünse, cocugun yaninda bu kadar bagirmasaniz" dedim...ne fazla ne eksik..! Kadinin yaniti aynen su: "Sizi ilgilendirmez" :uhm:

"Peki" dedim ve tek kelime daha etmeden sirtimi cevirip esime yönelip otobüse bindim..!

Kadinin tepkisini tahmin ediyordum ama en azindan vicdanim rahatti artik...susup gitseydim, eve vardigimda hep o cocugun yüzü gelecekti aklima ve kendime kizacaktim, neden biseyler yapmadim diye..! Az da olsa kendimce bir tepki vermistim...

LÜTFEN cocuklarimiza sahip cikalim, onlar bizim gelecegimiz ve onlar gelecegin toplumunu teskil edecektir..!

Bu yasadigim üzücü olayi paylasmak istedim sizinle...a.s.

gerçekten kötü bi olay olmuş...yazık çocuğa...psikolojisi bozulur onun bozulmuştur bile hatta...olan hep çocuklara oluyor zaten:1no2:

iyi demişsin ağzına sağlık.kaydirigubbakcemile5
.emin ol sana sizi ilgilendirmez dediğinde bile düşünerek demiştir..ben inanıyorumki;daha dikkatli olmaya çalışır bundan sonra..
biz büyükler eşlerimizle yada çevremizdekilerle farketmez aynı düşünceyi paylaşmıyor olabiliriz..yalnız bunu savunmanın yeri çocuğun yanı olmamalı..
onlar anne karnında bile herşeyi hissederken 3 yaşında çevresinde olanları anlamaması imkansız..Çok üzgünüm çoook
malesef bazı insanlar ana baba olmayı bırakın,insan olmayı bile haketmiyorlar..malesef!!kötükedihüso

çocuk deyip geçmemek lazım. onlar okadar farkındalar ki herşeyin.

dile dökemeselerde onlar da büyükler gibi hisse3diyor ve anlıyor herşeyi..

o küçüçük renkli dünyalarına gölgeler düşürmeyelim.
belki yeri değil ama ben evimde beslediğim iki köpüşümün yanında bile bağırmam.

yazdıklarınızda size tamamen katılıyorum...
haklısınız...
çocuk sevgi, saygı içerisinde huzur içinde büyümeli...
evet herkes dünyaya çocuk getirirken on kez düşünmeli...
ancak kimsenin anneliğini yada babalığını eleştirmek bir başkasına düşmez diye düşünüyorum...
bir anne ya da baba bunu sağlayamıyorsa kötü anne - baba oldukları için değil, mutsuz oldukları içindir.
ve bizim kendimiz için yapabileceğimiz tek şey biz çocuk yetiştirirken ne yapabiliyoruz ile ilgilenmektir, bir başkası yetiştirirken ne yapmıyor ile ilgilenmek değil...

haklısın canım çocuklar küçükde olsalar herşeyi anlıyolar idrak ediyolara.s
kavgadan tartışmadan kötü sözden çok olumsuz etkileniyolar.benim 3 kızım var inan eşimle şakalaştığımızda bile sesimizi yükselttiğimizde hemen siz kavga ediyorsunuz diyolar yok şaka yapıyoruz desekte zor ikna ediyoruz
ruh sağlığı yerinde çocuklar yetiştirmek istiyorsak önce iyi bir eş seçmemiz mutlu bir aile ortamı oluşturmamız gerekiyo yoksa ne kadar iyi bir anne olursak olalım çocuklarımızın yanında hatalı davranabiliyoruz.bazen insan eşiyle sorunlarında sinirli anında gözü hiçbirşeyi göremeyebiliyo maalesef:çok üzgünüm:yukardaki örnekte olduğu gibi.belki o kadında iyi bir annedir çok düşüncesiz değildir ama ailevi problemler hayat şartları onu bu noktaya getirmiş olabilir.tabi bu durumdada olan çocuklara oluyo ne yazıkki
sonuç olarak genç kızlarımız eş seçerken çok dikkatli davransınlar.hem iyi bir eş hemde iyi bir baba olabilecek kendi ayakları üstünde durabilen kişiliği oturmuş erkeklerle evlensinler ki bu topluma ruh sağlığı yerinde evlatlar yetiştirebilsinlera.s

Aferin Sana ..
Boşver Saygısızca cevap vermesini; için rahatlamış ..Ahh o çocuklar seçmiyorki annelerini babalarını malesef gelecekte çocuğun ne olabileceği belli ..
Yazık çok yazık..

[B]Telefonda böyleyse, evde nasıldır kimbilir?
nasıl okumakla adam olunmuyorsa, doğurmakla da ana olunmuyor [/B]

güsterdiğiniz tepki çok doğru size katılıyorum yaşadığımız olaylardan çocuklar anlamaz
diye düşünürüz ama onlar herşeyin farkındalar
bide olaya kadının tarafındanda bakmak lazım kimbilir neler yaşamış kendini tutamamış
uluorta bağırmış
sinirlerimize hakim olmayı kontrolü davranmayı üğrenmemiz gerek
kesinlikle ben büyle davranmam diye düşünmemek gerek
yaşadığımız olaylar bazen istemediğimiz şeyler yaptıra biliyor
yasakkelime klava:

bu kadın oğlunun yanında ki daha 3 yaşında oğlu, babasına sövüp sayıyo. onu sen ikaz etsen nolur etmesen nolur. böyle bir insan senin söyleiklerini anlar mı he kızceğizim?kaydirigubbakcemile5

Konu dönüp dolaşıp yine anneliği hakedip etmemeye gelmiş. yahu bunun kriteri nedir. testemi tabi tutalım insanları. 75 puan ve üstü hakeder, gerisini salla gitsin. Bumudur yanişakkıdı

canım bu durumda sana katılıyorum.kadın kimbilir hangi durumda çocuğunu düşünmeyen bir anne olsaydı çocuğu şimdi yanında olmazdı diye düşünüyorum.tüm bunların sorumlusu baba anne değil.

Gel ağzını öpiyim senin :CüvCüv:

Aferin Sana ..
Boşver Saygısızca cevap vermesini; için rahatlamış ..Ahh o çocuklar seçmiyorki annelerini babalarını malesef gelecekte çocuğun ne olabileceği belli ..
Yazık çok yazık..

O çocuk ileride ne olacak hanımefendi sizce.sengözlerimebaksanab Hırsızmı, katilmi, azılı bir teröristmi, hangisi. E tabi ne de olsa annesi babasına bağırmış çağırmış, toplum için tehlike arzedeceği kesin bu çocuğun.

[B]Telefonda böyleyse, evde nasıldır kimbilir?
nasıl okumakla adam olunmuyorsa, doğurmakla da ana olunmuyor [/B]

Arkadaşlar sanırım hepiniz güllük gülistanlık bir aile ortamında büyüdünüz.sengözlerimebaksanab Kimsenin kimseye sesini dahi yükseltmediği, anne babanın çocuklarına popolarına bile olsa asla vurmadığı, kızmadığı harika birer aileniz vardı demekki, ne güzel.şakkıdı.

Kimsenin analığını babalığını yargılamak kimseye düşmez. O annenin çocuğuna nasıl davrandığını, belki dövüyor belki seviyor, bilemeyiz. O yüzden tü kaka demeden önce durup düşünmeliyiz.

benim için anneliği haketmeyen kişiler, sadece yavrusunun canına kast eden (çocuğunu sevgilisiyle öldürüp tarlaya atan kadın gibi), doğurup sokağa atan, aç bırakan insanlardır.

canımm seni tebrik ediyorum en iyisini demişsin yazık çoukcağızın ne günahı var bunlar da anne işte böyleleri:mymeka:ama ondan da anlamazlar ki....

durum ne olursa olsun anne olan ınsan cocuguna her kosulda sahıp cıkacak ve onun topluma ve kendıne faydalı bır bırey olması ıcın elınden gelenı yapacaktır. bu kadın bırak cocugunu kendını bıle dusunmuyor o kadar ınsanın ıcınde o sekılde bagırdıgına gore.. soylenecek en guzel seyı soylemıssın arkadasım.tebrıkler...
ayrıca o cocuk kımılerıne gore bızı ılgılendırmıyor ama nasıl yetıstıgı pekala ılgılendırıyor benı. cunku benımde bır cocugm var ve yarın bır gun o cocukla aynı toplumda belkı aynı okulda belkı aynı mahallede yasayacak.

nereden anladınız peki bu kadının çocuğuna sahip çıkmadığını, onun topluma faydalı olması için çalışıp çabalamadığını...
tanıyor musunuz o kadını...
belki de bu kadın sizin kız kardeşiniz ya da en yakın arkadaşınız hiç düşündünüz mü?
başkasını yargılamak ne kadar kolay...
nasıl ki anne olmadan önce on kez düşünülmeli hüküm vermeden önce de on kez düşünülmeli...
kadının derdi kocasıyla... iç durumlarını bilmiyoruz... çocuğu yanında... neyi neden bu kadar abarttınız hala anlamadım... o çocuk derken ne yapmış ki küçücük çocuk...

Bir çocuğun böyle huzursuz bir aile ortamında büyümesi ne kadar korkunç .. Çok üzüldüm şimdi.. Gerçi yaşadığı bu ortamın yavrucuk için çok uzun süreceğini düşünmüyorum, böyle ağıza

alınmayacak küfürleri ulu orta eden bir kadın kocasıyla fazla uzun bir evlilik yapmaz...Sebep ne olursa olsun toplum içinde yapmamalıydı. En iyi niyetle belki aldatıldığını öğrendi , ondan böyle

çıldırdı diyeceğim ama bu bile onun toplum içinde , dahası 3 yaşındaki çocuğunun önünde kocasına küfretme ve bağırması için haklı bir gerekçe olamaz... Tekrar ediyorum o- la - maz..

Herkes neler neler yaşıyor, benim anneciğim babamın ne kadar haksız davranışına maruz kalmıştır orda burda sokakta pazarda, ama evde diyeceğini derdi, millete maskara etmezdi kendini...

Özelimiz evimizdir, ayrılmaya da , bağırmaya da , kızmaya da orası uygun... Hoş , küfretmeyi ben bir bayana asla ve asla yakıştırmam .. Aldatıldığını dahi öğrense valizini toplar sessizce gider,

tek laf etmeye tenezzül dahi etmez.. Bırakın küfretmeyi... Bence asalet de budur, doğrusu da...

Son düzenleme:
ah canım keşke herkes senin gibi ince düşünceli olsa..
anne karnında bile etkileniyormuş çocuklar..
hele ki o yaşta nasıl etkilenmesin..
sen vicdanli bir insan olarak üstüne düşeni yapmışsın.
tebrik ediyorum seni ve kocaman bir alkış yolluyorumalkisalkisalkis

evet olay kötü hata çok kötü
ama bide şöyle bişey var herkesin sinirli ve asabi anı olabilir
belliki kadın kocasına sinirlenmiş- kimbilir ne yaptı adam- ve bu öfkesini milletin ve en önemlisi çocuğunun yanında kusmuş
evet hoş bir durum değil ama olabiliyor
kim yeri geliyor sesini yükseltmiyorki
bu o kadının kötü bir anne olduğunun anlamını taşımaz bence
belki biranlık ve bikereye mahsus bişeydi
heleki o çocuğun bundan dolayı piskolojisinin bozulduğunu hata ve hata çevresine dönüp bakmaya utandığını ben zannetmiyorum
benim annem babamda yeri gelir birbirlerine çok bağırlardı ama benim piskolojim nedense hiç bozulmadı bundan dolayı
bu piskoloji bozulmada yeni moda oldu zaten hemen herşeyde piskolojileri bozuluyor veletlerin
bilemeyiz belkide o kadın çok iyi bir annedir, belkide değildir zaten kimseydi ilgilendirmez
hele hele yargılamak kimseye düşmez
herkes kendinden ve kendi çocuğundan sorumludur
sen kötü annesin sen çocuğunu iyi yetiştiremiyorsun demek kimsenin haddine değil
önce herkes kendine bakıcak aceba ben nasıl anneyim diyecek, başkalarının annelik vasfını eleştirmek bana doğru gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…