Yüksek FSH a inat, buradayım, savaşa başladım, takılın peşime!

Saol canım amin evet tarifsiz bir travma gibiydi ne diyim Allah ailemi korusun.Ben farklı bir imtihandan geçtim.Allah bir daha yaşatmasın kendine iyi bak.

ahhh kuzum yapma canına yazık...hani desen ki bayağıdır yapmıyorum yaptım filan diye anlıcam da...hele şu günlerde...sonra istiyorsan gene yap...

Günaydın Kızlar..
EGE ASYA çok üzüldüm.. Meleğin seni cennette bekliyor olacak.. Allahım oğluşuna uzun sağlıklı ömür versin..

Kızlar dün doktora gittim. Sağ yumurtalıkta folikül göremedi sol yumurtalıkta 5-6 tane folikül gördü (1 tanesi kist olabilir izlemeye alalım dedi) Bunlar benim için yeterli dedi.. İlginç bir şey öğrendim hatırlarsınız kist ameliyatı olduktan sonra AMH 0,26 olmuştu ama FSH 9,45 ti. Doktorun dediğine göre sağ yumurtalık ameliyatta zarar görmüş hiç folikül görünmediği için AMH değeri o yüzden o kadar düşük çıkmış. Yani boşu boşuna kendimi o kadar üzmüşüm. Sol yumurtalığımın durumu iyi çok şükür.. Önemli olan folikül görünmesi değerlere çok takılmamak lazım..

ahhh kuzum yapma canına yazık...hani desen ki bayağıdır yapmıyorum yaptım filan diye anlıcam da...hele şu günlerde...sonra istiyorsan gene yap...
ahh bu benim takıntılı hallerim durduramıyorum kendimi sanki çalışırken çok sık yapamadığım şeyler için duyduğum vicdan azabını ayrıldıktan sonra gidermeye çalışıyor gibiyim..biliyorum aptalca ama çılgınca bi haz alıyorum ev işi yaparken, saatlerdir oturmadım desem

Ahhh ahhh bilmezmiyim..napcan yavrum ye ye şifa olsun bal olsun bebik olsun...bu kürler özellikle incir bayağı iştah kesiyor, o yüzden normal yani 3-4 saat sonra kahvaltı yapman...
hımmm akşama neler var
kuzum lahmacun istiyormuş canları, iç hazırlayıp lahmacuncuya vereceğim temiz temiz yesinler, az sonra markete gidip alış veriş yapacağım çayın ve kahvenin yanına tatlı tuzlu bir şeyler yaparım artık yemek niyetine lahmacun olacağı için....

maşallah tatlım yaaaa, bak aylardır yazıyoruz burada bu değerlere takılmamak lazım diye, en kısa zamanda o yumilerin büyür de bebiş olarak gelir kucağına inşallahhhh

günaydın şekerim, erkencisin bugün
cok dah a erken kalkıorm da ben gerı yatıormm sııkılıp ıkıncı uykuya gecıstede zor uyanıormm ondn havaar duzelse guneslı havalardaa hıc uyumamm erkenden kalkarım guun tadını cıkarmak ıcın bu arada perdeleri yıkıyomussun bi yere uzanmakk yasakk en tehlikelisi yuksek yere uzanmak dikkat et

tek yumurtalıkta 5-6 çok iyi maşallah :)

yıkadım astım bile şekerimmmmm

benim de canım çekti :)

hah kendimi gördüm sende.....

kızlar bu kıbrısta donör yapan dr vardı ya, halilibrahim tekin, ona yazmışım geçen ay o da cevap yazmış, paylaşayım da bilgilenelim:

"""""""""""""""""""""""Hocam merhaba, yaşım 38 yaklaşık 10 yıldır evliyim ve korunmaktaydım. Adetlerim düzenli 28 günde bir mutlaka regl olurum, 4 ay önce korunmayı bırakarak ön hazırlıklar için bir hekime başvurdum.Hormon testi sonuçlarıma göre ilk ay fsh 23,6 ve e2 21,7 çıktı.. o ay bu değerlerle hamile kalamayacağım söylenerek eve gönderildim. 1 ay farklı kürler ve beslenme uygulayarak fsh ımı 10,21 e indirdim ve e2 mi 37 ye çıkardım, ultrasonda 5 adet folikül görüldü, o ay gebe kaldım ama kimsayaldı,regl ile sonlandı... Arkasından eşimde problem olabileceği düşünülerek sperm testi yaptırdık, ml sperm sayısı 51 milyon, ileri+hareketli toplamı %60 çıktı yanılmıyorsam,doktorlar spermlerde sorun olmadığını söylediler. o ay hsg çekildim ve tüplerim açık çıktı, sonraki ay denemelere devam ederken tekrar bir gebelik yaşadım,yine kimyasal olarak regl ile sonuçlandı ve rahim içinde miyom saptandı, 3 gün önce histeroskopi ameliyatı ile 2,5 cmlik miyomum alındı ve rahim ağzında görülen yapışıklık açıldı.

Sorum şu, ovulasyona 3 gün kaldı,bu ay korunmalı mıyım? kullandığım antibiyotik ve anestezinin zararı olur mu korunmazsam?
kendiliğimden hamile kalma şansım var mı? yoksa hemen aşılama vb yöntem mi denemeliyim?

şimdiden çok teşekkür ederim yanıtınız için..."""""""""""""""""""""""""""""""

cevap:

""""""""""""""""""Eğer ameliyatınız sorunsuz geçtiyse ve doktorunuz gebeliğe uygun bir antibiyotik reçete ettiyse bu ay korunmanızı gerektiren bir durum bulunmamaktadır. Ancak size önerim mutlaka size ve eşinize genetik analiz yapılmasıdır, tekrarlayan kayıpların genetik bir nedene bağlı olmadığından emin olunması gerekir aksi taktirde kimyasal gebelikler devam eder. Bu ay gebe kalamazsanız da rahim filminizi tekrar ettirerek myom ameliyatına bağlı olarak rahminizde bir yapışıklık oldu mu, tüplerinizde bir sorun var mı mutlaka bakılmalıdır."""""""""""""""""""""""

bu arada ilk defa bi tüp bebek uzmanı hemen tüp bebeğe başvur dememiş, ben şok, ben hayretler içinde kaldı

ohhh ellerine sağlık

gerçekten özellikle Kıbrıs taki bir dr un bunları yazması beni şaırttı...helal olsun diyorum...çünkü hemen gelin işte tüp bebek yapalım şunu bunu yapalım demek yerine aklı selim bir tavsiyede bulunmuş...

onlara takılma sen hep tüp dıolar zaten ama ıkıncı kez rahım fılmı endıselndrdı bni bıde bu cıkmaz ıns basına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…